- 17 Temmuz 2013
- 1.792
- 622
- 173
- Konu Sahibi azra_beril
-
canım sana vermeyen de ona veren de aynı RAB.
canım en azından sıkıntın belli ona göre çareler var. ama şunu unutma ne kadar problem yaparsan o kadar zihin engelliyo.
sen de tepki ver. ben cenaze evinde nasıl bi tepki vermişsen artık 1 yıl oldu daha sormadılar
Rabbim sizi sabrinizla siniyor.Arkadaşlar merhaba,
Be de eşimle olsa da olur olmasa da olur diyordum da yaş geçip annelik duyguları ağır basınca aşırı derecede ister olduk. Bebeğimizin olmama sebebi benim yüksek hipotiroid değerlerim şimdi onu düşürüyorum. Ama anlayana kadar yıllar geçti ve bu yıllar içinde kayınvalidem asla psikolojik olarak destek olmadı aksine çemkirip laf koymalar, başkalarıyla karşılaştırmalar sürdü. En son yaşadığım olay eşimin erkek kardeşinin hanımının İKİZ GEBELİK haberi almasıydı, kendilerini tanımam uzaktalar bana. Ama gerekeni yaptık tebrik ettik... Neyse ertesi gün kayınvalidem beni hiç arayıp sormazken sırf bu haberi gözüme soka soka beni üzmek adına kahkahalar içinde bana diğer gelinini methederek, överek nasıl hastanelere beraber gittiklerini, sürekli kontrollere beraber gidip çay partileri vs. yaptıklarını detaylandıra detaylandıra taaa ilk başından anlattı ki ağlamamanız elde değil, ben tevekkülle tebrikler annecim çok sevindik dedikçe kadın ÜZÜLME BELKİ SENİN DE OLUR TIP ÇOK İLERLEDİ DEMEZ Mİ? Şimdi buradaki cahillik ve patavatsızlık beni diğer geliniyle karşılaştırmaya sokmasından ve benim asıl gücüme giden de bu ve bana kısırsın sen ama bak diğer gelinimin ikizleri oldu kahkahalarıydı. Bende şafak attı tabi daha önceden de birikmişlerim var kendisine. Anne dedim ne demek üzülme belki sizin de olur, SIRF BUNU SÖYLEMEK İÇİN Mİ ARADIN DEDİM VE SİNİRLERİM TAVAN YAPTI. Ardından kayınvalide yağ gibi üste çıktı ve ben seni kocan yani oğlum olduğu için kabullendim demesin mi :))) İşte olayın kökeni burada sizi sevmeme sebepleri başta sizi KISIR KADIN diye yaftalamaları. Oysa bize ne kısırsınız dendi, ne yumurtan yok dendi hiçbiri yok kaldı ki Allah verseydi kısır da olabilirdim, eşim de kısır olabilirdi o zaman da bunlar gevrek gevrek bu haberleri hiç düşünmeden bizi çemkirmek için mi geçeceklerdi. Ben de bunu kendisine söyledim "Bizim kısır olup da çocuğumuz olmadığı imasını neden yapıyorsun anne dediğimde kadın benden cevval çıktı üstüne...
Uzun lafın kısası bu insanlar hiç sizi düşünmediler ve düşünmeyecekler de o yüzden en yakınınız bile olsa silip atmanızda fayda var. Çünkü sizin rahat olmanız gerek. Arkadaşlar bizi ancak biz anlarız bu insanlar ise sadece yaftalarlar, enerjinizi çocuğunuza ve eşinize verin. Zaten yıllarca hiç yanımda olmamışsın, üstüne psikolojik eziklik yaratıp mutlu olman için yaşamıyorum ben. Ben bir mücadele veriyorum ve bu mücadelede strese yer yok. İnanın kaynanayla tartıştığımız o görüşmeden sonra TSH'ım üzüntüden ve sinirden tavan yaptı ....Bu insanlar bunları bilerek yapıyorlar mutsuzluklarımızla besleniyorlar uzak durun ve hep mutlu kalın .
Kaynanam yaaa asla kavga etmem dediğim en azından büyüğümdür cahil de olsa saygı gösteririm dediğim kişiyle iş çocuk olunca ilgisizlik, patavatsız lafları, beni diğer geliniyle karşılaştırması nedeniyle sildim arkadaşlar maalesef. Bebeğimiz olursa da anca görür, sever falan da benim kalbimi, annelik duygularımı onlarca kez kırmış olduğundan artık hiç eyvallahım yok. Siz de böyle yapın araya çok mesafe koydurtuyorlar en sonunda. Pozitif kalarak ve tedavilerinizle yapacağınız sağlıklı bebeğiniz sizin en büyük cevabınız olacaktır ele güne karşı. Olmasa da ikinci seçenekler, üçüncü seçeneklerimiz var, evlatlık, yumurta transferi, kendinizi sosyal işlere, hayır işlerine adamak gibi.... Hayat bu insanların negatifliklerini çekmek için çok kısa. Onlar cahillikleri ve günahlarıyla kalsınlar anlamayacaklar. Aklı olan insan geri arar "Kızım afedersin kusura bakma bir anlık sevinçten öyle ağzımdan çıkmıştır vb. diyebilirdi, zaten hiç aramazdı da beni "bak diğer gelinin ikizleri var" demek nispet için aradı haspam. Ama yok o da beni silmiş miş. Silsin beee, sen benim annelik duygularımı ezip geçtikten sonra artık ister sil ister isteme...
Bu duyguyu yani aslında anne kalbi nedir anlayamadan biri eşim diğeri eşimin kardeşi olmak üzere iki çocuk yapmışsın ama boşuna, sen beni asla anlayamazsın zaten, uzak dursan da olur. O yüzden sen değil BEN SİLDİM AKLIMDAN..Bu arada benim bu ahlarım vahlarım mı tuttu nedir ikizlerden biri vefat etmiş, inanın içimden hiç öyle bir duygu geçmedi yukarıda da yazılmış ya haber verilmemiş bebekler yok nazar değer vs. diye ... Aksine ben gelinini tanımam etmem benim kızgınlık ve kırgınlığım kaynanamın bu patavatsızlıkla 40 yıldır aramamasına rağmen bu haber için "Kııız eltinin ikizleri oluyor müjdee diye diye halay çeke çeke bana haber vermesiydi, yoksa ister ikizi ister üçüzü olsun benim ne gözüm olabilir günahsız bir canda. Ben bebeğimi tutacak insanım başka bir bebeğe lanet , kin, nazar yapabilir miyim, ama lafları hep o noktaya getiren bu cahil sözümona büyükler, olgun kişiler, kayınvalide kayınpeder eş dost akraba dediklerimiz. Bizim yıllardır iş güç nedeniyle korunduğumuzu ve bebek yapmaya henüz 1 senedir başladığımızı biliyorlar mıdır onu da bilmezdir. Medeniyet ve kültür olmadığından korunmak nedir onu da bilmez bu insanlar sadece sizi KISIR KADIN diye DAMGALAMAYI BİLİRLER...
En yakın örneğini seçimlerde sıra beklerken yaşadık kadın almış hamile kızını yanımda fısır fısır beni çekiştiriyor. Son dayanamadım abala ben burdayım istersen bana söyle hani tanışıyoruz dedim de kardeşim tanışıyoruz dedi lafa girdi, laflarlarken abisi bak kızım da büyüdü hem de hamile diye hava atma derdinde. Hani dünkü çocukların da bebekleri oluyor ben 10 yaş büyük hala hamile değil işte bak diye göstere göstere beni konuşup gülüyorlar. ALLAH ISLAH ETSİN BU DEDİKODUCU ZİHNİYETİ, HANİ BELA OKUMAK KÖTÜDÜR AMA BELA OKUYASIM GELİYOR BUNLAR BÖYLE YAPTIKÇA BU ZİHNİYETLERİNE BELA OKUMAK GELİYOR YANLIŞ ANLAŞILMASIN.
Size takmayın diyen ben artık alıştım aşamasındayım desem de alışılmıyor bu kanserli tiplere. Sanki hepsinin gözünde aynı ifade ÇOCUĞU OLSA, DOĞURSA DA RAHATLASAK. Bir de güzel bir kadınsanız ben de Allah'a şükür ortalamaüzerindeyim ve hep pozitif, güleryüzlüyümdür,kibarımdır bunları bile çekemezler. Sanki çocuk doğurmayınca eşlerinin gözü size kayar gibi alt düşünceleri bile var bir de üzerine yüksek lisanslı, dil bilen donanımlı bir kadınsanız herşeyiniz parmakla gösterilir ben bunları yaşıyorum. Sizin hayat enerjinizi bile kıskanırlar. İlla ki üniversite bitirmeye gerek yok, sosyalsinizdir sosyalliğinizi kıskanırlar, gülersiniz ailenizle mutlusunuzdur onu kıskanırlar, kıyafetinizden ayakkabınıza maddi varlıklarınızı kıskanırlar HERRRŞEYYYY. HERŞEY ONLAR İÇİN KISKANÇLIK VE YERİ GELDİĞİNDE LAF SOKMA SEBEBİDİR. ALLAH ISLAH ETSİN DİYORUM DA ALLAH'IN BU SÜRÜNGENLERLE NE İŞİ OLUR, BU DENSİZLERLE, EDEP BİLMEYENLERLE NE İŞİ OLUR Kİ...
Çok duyguluyum arkadaşlar ağlıyorum ağlayanım yok, dertleniyorum dertlenenim yok.... Önceki yazıları okuyunca da fena oldum...Aynı şeyler hep.... Hep aynı cahil ve gaddar kişiler... İşte bu kişilere lanet olsun... KÖTÜLÜĞE KURAN'I KERİM'DE DE LANET VAR ve bu kişiler gerçekten kötüler yaaa. Ne istersiniz benim annelik duygularımdan....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?