hersey güzel giderken sok oldum ?

sevgilimle 4 aydir birlikteyiz. hersey güzel gidiyor. ufak tefek tartismalarimiz oldu ama hic birbirbirimizi kirmadik. daha 2 gün önce hemen aile arasinda yüzük takalim dedi. onayladim, ciddi düsündügüm icin ve sevdigim icin. ama dün hayatimin sokunu gecirdim.
sevgilimin ailesi dindar, annesi carsafli, kardesleri kapali. kendisi o kadar dindar degil, hatta biz yeni ciktigimizda ben alkolü birak demistim. benden öncede yatak iliskileri oldu. namazinida kilmiyodu.
her neyse bende namazimi kilmaya calisirim ama acik bir bayanim. yazlari tatilde bikini filan giyerim. süslenirim. bakanlarda cok olur.
bana dün sevgilim beni kiskandigini söyledi, benim sacimin telini ondan baska kimse görmesinmis. en basta tabikide dini acidan kapanmam gerektigini söyledi. ben acik birini istemiyorum , annemlerede laf gelsin istemiyorum dedi.
ben acik gelin getirsem annemler bisey demez dedi, ama ben onlara cok deger veriyorum, kimse " aa sunlara bak , dindarlar ama acik gelin almislar" demesinler dedi.
eger ama diyorsan "bakariz" ya da " kapanmiyorum" simdiden ayrilalim dedi , bosuna zamanimizda gitmesin dedi.
gece uyuyamadim, beni böyle begenmis, secmis, beni oldugum gibi kabul etmiyor. kapanmaya karsi degilim ama ben sevgilim icin degil allah icin kapanmak isterim.
bugün den yarina kapan demiyorum diyo, yavas yavas diyor.
aglayip duruyorum, ne kadar kolay bir insani acik oldugu icin terketmek, gercekten sevmemis beni.
cok zoruma gitti cok. Şu an bana yaziyor ama soguk davraniyorum elimde degil yardim edin cözüm bulamiyorum tam aradigim kisiyi buldum derken...

En acısı ne biliyor musunuz bu adam sizin Allah rızası için kapanmanızı istemiyor. Bu adam sırf ailesine laf gelmesin ya da zamanla ailesinden kendisine laf gelmesin diye kapanmanızı istiyor. Bence tam da aradığınız adam değil.

basta ciddi olarak yürüyecegini tahmin edemedim dedi, ciddi düsündügüm icin diyorum dedi
adamın söylediklerine kılıf bulma arkadaşım adam apaçık ben erkeğim her zıkkımı yaparım ama sen kadınsın ve aileme yaraşır bir gelin olman için kapanacaksın demiş bu işin Türkçe'si bu..
kapanmak Allah rızası için olur kul rızası ile olmaz. öyle olursa şirke girer istemeden kabullenmeden sırf biri istedi diye olursa..
bu tavizi verirsen devamı gelir..
zaten 4 aylık bir mevzu uzatmanın anlamı yok.. sen evlenmek için sana saygı gösteren birini bulmadan evlenmeyi bile düşünme.

nedenini yazabilirmisin?
İki yüzlü, yaratandan çok yaratılmışa değer veren bir insanla mi birlikte olmak istiyorsunuz?
Kendisi ailesine yakışan biri değil, ama sizin öyle olmanızı istiyor, niçin çünkü kendi günahları iz yapmıyor, gözükmüyor, ama başörtüsü gorunuyor, hayata bakış açısı bu olan, riyakar münafık biriyle evlenmek istiyorsaniz devam edin...

sevgilimle 4 aydir birlikteyiz. hersey güzel gidiyor. ufak tefek tartismalarimiz oldu ama hic birbirbirimizi kirmadik. daha 2 gün önce hemen aile arasinda yüzük takalim dedi. onayladim, ciddi düsündügüm icin ve sevdigim icin. ama dün hayatimin sokunu gecirdim.
sevgilimin ailesi dindar, annesi carsafli, kardesleri kapali. kendisi o kadar dindar degil, hatta biz yeni ciktigimizda ben alkolü birak demistim. benden öncede yatak iliskileri oldu. namazinida kilmiyodu.
her neyse bende namazimi kilmaya calisirim ama acik bir bayanim. yazlari tatilde bikini filan giyerim. süslenirim. bakanlarda cok olur.
bana dün sevgilim beni kiskandigini söyledi, benim sacimin telini ondan baska kimse görmesinmis. en basta tabikide dini acidan kapanmam gerektigini söyledi. ben acik birini istemiyorum , annemlerede laf gelsin istemiyorum dedi.
ben acik gelin getirsem annemler bisey demez dedi, ama ben onlara cok deger veriyorum, kimse " aa sunlara bak , dindarlar ama acik gelin almislar" demesinler dedi.
eger ama diyorsan "bakariz" ya da " kapanmiyorum" simdiden ayrilalim dedi , bosuna zamanimizda gitmesin dedi.
gece uyuyamadim, beni böyle begenmis, secmis, beni oldugum gibi kabul etmiyor. kapanmaya karsi degilim ama ben sevgilim icin degil allah icin kapanmak isterim.
bugün den yarina kapan demiyorum diyo, yavas yavas diyor.
aglayip duruyorum, ne kadar kolay bir insani acik oldugu icin terketmek, gercekten sevmemis beni.
cok zoruma gitti cok. Şu an bana yaziyor ama soguk davraniyorum elimde degil yardim edin cözüm bulamiyorum tam aradigim kisiyi buldum derken...

Hiç üzülecek bir şey yok
Sebebi ne olursa olsun söylemiş olması önemli olan
Saklayıp sonradan da sıkıntı yaratabilirdi
Arkana bile bakma, inançta çifte standartlı olan insan tehlikelidir, şükret ki çok uzamadan dökmüş içindekileri

Verdiğin cevaplara bakıyorum da hiç ayrılacak gibi gozukmuyorsun bu adamı kabul edeceksin dimi yapma pişman olursun yapma

Ayrıl tabi ki..
Bir arkadaşında önceki yorumlarda dediği gibi '' Açığın kapanmasını isteyenden, kapalının açılmasını isteyenden adam olmaz''
Neyi yapacaksan sen Allah rızası için yapmalısın. Başkalarından kabul görmek için değil.
Ayrıca sevgilinin kendi arzusu değil ailesinin isteği belşli ki bugüne kadar bunu hiç mi düşünememiş..
Benim kayınvalidem de sürekli nişanlıma ''Kapalı gelin istiyordum.'' diyor. Nişanlım bunu bana konu yapmıyor bile. Halbuki baştan beri nişanlımda kapalı olsan daha çok hoşuma gider isterim elbette ama bu senin hayatın tercihin, seni seviyorum yüreğini biliyorum başındaki örtü olup olmaması bakısımı duygularımı değiştirmiyor diyor. Şükürler olsun.
Lütfen bi başkası için olduğunuzdan farklı olmayın. Burada okumuştum eşinin açılmasını isteyen eşleride. onlar ne kadar hadsizse sevgilinizde o kadar hadsiz.
Kendi kararlarından ziyade ailesinin kararlarını uygulatmaya zorlayacak bir adamla evlilik istiyor musunuz bunu düşünün? Kendinize yazık etmeyin.

Yaw sadece 4 aydır tanıdığın biri yüzünden niye bu kadar yıkılıyorsun ki? Nedir bu arabesk? Hayır herşey süper gitseydi bile bu kadar kısa sürede evlenmek iyi cesaret olurdu. Üstelik farklı ailer de var işin içinde.

Bence ailesi falan umrunda değil. Sana ne kadar lafımı geçirebilirim derdinde. "Dindar" çevresi açık gelinden utanacaksa, öz oğullarının şu yaşamını sorgulamıyorlar mı?

Bence ondan önce sen tekmeyi bas; kararı alan taraf olmanın özgürleştirici hafifliğini hisset. ;)

daha tanımamışsın ki bunu direk ayrıl direk 3 / 4 ağlarsın kurtulursun evlenince ômür boyu pişman olursun. Bi tek kapanmanla kalmaz bu iş

EĞER İÇİNDEN GELMIYORSA SAKIN KAPINMA.. İLERDE BENIM GIBI PİŞMAN OLURSUN. NOLURSA OLSUN KENDINDEN TAVİZ VERME. BOYLE SEYLER INSANIN KENDI ICINDEN GELMELI..

kapanıp kapanmamak olayı zaten başlı başına birşey birde daha ilk ciddi kararınızda ailesini araya sokması bambaşka bir olay. Burda neler neler okuyoruz daha evlilik kararında bile ailesini araya sokan ilerde neler neler yapar bunları da düşünün bence

6 yıllık ilişkim bu nedenle bitmişti zamanında. yok annesi kapalı istiyormuş, beni şöyle şöyle kıyafetle görmüş, rüyalarında saçma sapan şeyler görmeye başlamıştı kendisi, o zamanlar çok acı çekmiştim, beni böyle sevdin böyle kabul etmelisin dedim, kıyafetlerime karışmaya başladı ki açık seçik giyinmezdim, pantalonu boşver etek giy, pantalon giyiyorsan üzerine tunik giy v.s. resmen bunalıma girmiştim. beni çok seviyordu psikolojik tedavi bile görmüş sonrasında. detaya girmek istemiyorum. üzerinden yıllar geçti, yanlış anlama ama 4 ay dediğin nedir, unutulur, eğer senin yaşam tarzına uymuyorsa kabul etme. önce o kendine çeki düzen versin.

Bas tekmeyi gitsin.
Madem o kadar dindarmış, yatak ilişkileri olurken, içki içerken neredeymiş dindarlığı?
Dinime laf eden Müslüman olsa diye bir laf varya cuk oturdu!

Back
X