Herşey sıfırdan başlar mı

seraphimax

Alcatraz Kuşçusu....
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2011
248
0
46
İstanbul
Annem ile babam 1995 yılında resmen boşandı ama annem boşanmadan önce 1993 yılında ananemin evine döndü. O zaman hayata dair en ufak bir fikrim yoktu. Erkek kardeşim de bu tarihten sonra babamın yanında kaldı ve bir daha asla ve asla görüşmedik. Ben babamı aradığımda sürekli ''Bizi arama, bizi rahatsız etme^'' cümleleri ile karşılaştım. Erkek kardeşim o sırada 14 yaşında idi. Şimdi ise o 34 ben 36 yaşındayım. Erkek kardeşim, teyzem aracılığı ile beni buldu. Yirmi yıl sonra herşey aynı olur mu? Babamın kin ve nefret dalgaları altında büyümüş tipik bir akrep burcu kardeşim. hemen her gün görüşüyoruz ama eşimin görevi gereği sürekli onun yaşadığı kentin en az 20 saat uzağındayım. Gittim gördüm kardeşimi oğlumla tanıştırdım. Dayısına öyle bir bağlandı ki anlatmam imkansız. Babam başkasıyla evlendi. Annem de en sonunda hiçbirinizle görüşmek istemiyorum diyerek kendine başka bir hayat kurdu. En çok anneye ve kardeşe ihtiyacım olduğu dönemde yapayalnız kaldım. Kardeşim şimdi, abla ben hep yanındayım diyor ama korkuyorum. Herşey sıfırdan başlar mı?

yaşadıgınız olaylar ve hayat cok acımasızmış..üzüldüm adınıza.
ama suna sevinmelisinizki kardeşinizi tekrar bulmussunuz arkanızda hiç olmazsa zor durumunuzda yetişecek bir erkek kardes var.
eger içinizde kin ve nefret yoksa herşey umuldugundan çok daha mükemmel olabilir..
kaybolan yılların özlemini bir kalemde silersiniz ..
inşallah herşey iyi olur..

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim yazdıklarınız için. Ama içimdeki fırtınayı anlatmam olanaksız. Ben kardeşime ulaşamadım ama o bana ulaştı. İstemeseydi, ulaşmazdı yapmazdı.kafam harman yeri gibi. 20 yıl kısa bir zaman değil ki, bir çocuk doağacak, eğitim alacak, askere gidecek. Bir yarı ömür boş, bomboş geçmiş. Kafayı yiyeceğim.

bunları size yaşatanlar utansın babanız çokta memnun deildir eger hayattaysa..
emin olun oda vicdanından nefes alamıyordur..
o sizi bulmuşsa size ihtiyacı oldugunu düşünmüstür
babasının yaptıgı yanlışın sizi nerelere sürüklediğini geçte olsa farketmiştir.
bence bukadar derine inmeyin ve boşa geçen bukadar yılı tekrar kazanmaya bakın..
birbirinize sımsıkı tutnun ve kimsenin aranıza girmesine artık müsade etmeyin.
alışılmamış b,r durum tabiki düşüncelerinizde boşluğa düşecek kadar..
ama geri kalan zamanınızı bu şekilde deil zamanı paylaşarak özlem gidererek geçirin..

Canım arkadaşım, ben anasızlığın babasızlığın, kardeşsizliğin acısını derinden yaşadım. Eşim ve ailesi bunu acımasızca kullandı. ''Peh kardeşi varmış, hani nerde, peh babası varmış hani nerde, anası varmış iyi bişeyler olsaydı ararlardı bugüne kadar'' anlatmaya çalıştım ama cahile laf anlatmaya çalışmak dünyanın en zor işi.Çok ezildim bu yüzden. Sadece korkum bu kadar da değil, rabbime bin şükür eşimin durumu iyi, benim de mesleğim var kimseye muhtaç değiliz. Ama kardeşim şu anda çok ünlü bir özel okulun yarı ortağı, aynı zamanda çok meşhur bir broker/owner. Aynı zamanda müteahhit. Maşallah Allah kardeşimin birini bin etsin. Ablasını kardeşi buldu ama ablası para için kardeşiyle görüşüyor dedirtmek istemiyorum.Yukarıda da belirttim, eşim tayinle olan meslek sahibi. Devlet nereye atarsa oraya gidiyoruz.Köy gibi bir yerdeyiz çok zor şartlar altındayız. Ama kardeşime bunlardan hiç bahsetmedim. Ama teyzem herşeyi anlatmış kardeşime. Kardeşim çok şaşırmış.
Babama gelince, sordum kardeşime, ''Babam benden hiç söz açıyor mu'' diye. Evde kızına ve ilk eşine dair olan her bir şeyi kaldırıp atmış, yakmış, yırtmış bir adamın nasıl vicdanı olur. Kardeşim abla babamdan dünyada bir tane var, ikinci olsaydı dünya başka bir yer olurdu diyor. Babam ve vicdan ha? siyah ile beyaz barışır da babamla ben barışamayız.

Canım arkadaşım, ben anasızlığın babasızlığın, kardeşsizliğin acısını derinden yaşadım. Eşim ve ailesi bunu acımasızca kullandı. ''Peh kardeşi varmış, hani nerde, peh babası varmış hani nerde, anası varmış iyi bişeyler olsaydı ararlardı bugüne kadar'' anlatmaya çalıştım ama cahile laf anlatmaya çalışmak dünyanın en zor işi.Çok ezildim bu yüzden. Sadece korkum bu kadar da değil, rabbime bin şükür eşimin durumu iyi, benim de mesleğim var kimseye muhtaç değiliz. Ama kardeşim şu anda çok ünlü bir özel okulun yarı ortağı, aynı zamanda çok meşhur bir broker/owner. Aynı zamanda müteahhit. Maşallah Allah kardeşimin birini bin etsin. Ablasını kardeşi buldu ama ablası para için kardeşiyle görüşüyor dedirtmek istemiyorum.Yukarıda da belirttim, eşim tayinle olan meslek sahibi. Devlet nereye atarsa oraya gidiyoruz.Köy gibi bir yerdeyiz çok zor şartlar altındayız. Ama kardeşime bunlardan hiç bahsetmedim. Ama teyzem herşeyi anlatmış kardeşime. Kardeşim çok şaşırmış.
Babama gelince, sordum kardeşime, ''Babam benden hiç söz açıyor mu'' diye. Evde kızına ve ilk eşine dair olan her bir şeyi kaldırıp atmış, yakmış, yırtmış bir adamın nasıl vicdanı olur. Kardeşim abla babamdan dünyada bir tane var, ikinci olsaydı dünya başka bir yer olurdu diyor. Babam ve vicdan ha? siyah ile beyaz barışır da babamla ben barışamayız.

babanla barış demiyorum ki zaten barışma sakın....vicdandan payını almamış biri nekadar iyi olabilirki.
kardeşinle görüşmene gelince kimsenin sözüne bakma herkesi kendi ailesi ilgilendirir.söyledikleri yıllarca bak duman olup uçtu.kardeşin sana sahilenmeye gelmiş sen bu düşüncelerle kendini yıpratıyosun..kimse para için görüşüyo diyemez ki bu sana baglı..yardımlarını kabul etmezsin olur biter.ne zihniyetki kardeşinle görüşmenin altında bir neden arayacak???anlamıyorum..geçmişe ve bu düşüncelerinize bir çizik çekin.ve boş yere geçmiş 20 yılınızı babanıza annenize inat dolu dolu geri kazanın..şu saatten sonra elalemin lafına bakarsanız bir 20 yıl daha kaybedersiniz akıllı olun ve hiçkimsenin ne dediğine önem vermeyin çünkü sizin birbirinizden başka kiminiz var gerçekten güvenebileceginiz???????..

Çok haklısın. ben 20 seneyi kaybettim, bundan sonra bir dakika bile kaybetmemeliyim. Ama ben de 20 yılını cezaevinde geçirmiş, birden özgürlüğüne kavuşmuş gibi, gök gürlediğinde kokuyorum, yanımdan hayat aktıkça altında kalır ezilir miyim diye korkuyorum. Oğlum 11 yaşında sanki dayısı hastanede ilk kucağına almış gibi samimi oldu. Ben de onun gibi yeniden doğmuşum gibi yaklaşacağım artık. 100 yaşına da gelse insan kardeşine ihtiyacı varmış demek ki. O da abla diye ciğeri yandığı için bulmuş beni. Her telefon açtığımda abla naber dediği zaman gözlerim doluyor. Ona dair hiçbirşeyi unutmamışım. O da unutmamış. İlk çay içtiğimizde ''hala çayı ters karıştıyorsun abla be'' dedi. Babamın kömürlüğe attığı çocukluğumuzdaki evdeki koltuk takımını kömürlükten alıp yüzünü değiştirip evine koymuş.Yeni oturma grubu halı bile almamış. babam evden ne attıysa toplamış evine koymuş. Uğruna birbirimizin saçını başını yolduğumuz oyuncak arabayı vitrine koymuş. hep çocukluğumuz, annemle babam ayrılmadan önceki ışıklı parlak günlerimiz gitmiyor ne ondan ne benden. Ama ruhum kararıyor bazen. paylaştığın için çok teşekkürler canım. Tek dileğim, vicdan rüzgar olsa da babamın kalbine dolsa. Kardeşimdeki saygının bir milyonda biri babamda olsa, ''gelsin elimi öpsün bakalım'' demez miydi. İşte bu yüzden boşanma lafı duyunca mahvoluyorum.

Çok haklısın. ben 20 seneyi kaybettim, bundan sonra bir dakika bile kaybetmemeliyim. Ama ben de 20 yılını cezaevinde geçirmiş, birden özgürlüğüne kavuşmuş gibi, gök gürlediğinde kokuyorum, yanımdan hayat aktıkça altında kalır ezilir miyim diye korkuyorum. Oğlum 11 yaşında sanki dayısı hastanede ilk kucağına almış gibi samimi oldu. Ben de onun gibi yeniden doğmuşum gibi yaklaşacağım artık. 100 yaşına da gelse insan kardeşine ihtiyacı varmış demek ki. O da abla diye ciğeri yandığı için bulmuş beni. Her telefon açtığımda abla naber dediği zaman gözlerim doluyor. Ona dair hiçbirşeyi unutmamışım. O da unutmamış. İlk çay içtiğimizde ''hala çayı ters karıştıyorsun abla be'' dedi. Babamın kömürlüğe attığı çocukluğumuzdaki evdeki koltuk takımını kömürlükten alıp yüzünü değiştirip evine koymuş.Yeni oturma grubu halı bile almamış. babam evden ne attıysa toplamış evine koymuş. Uğruna birbirimizin saçını başını yolduğumuz oyuncak arabayı vitrine koymuş. hep çocukluğumuz, annemle babam ayrılmadan önceki ışıklı parlak günlerimiz gitmiyor ne ondan ne benden. Ama ruhum kararıyor bazen. paylaştığın için çok teşekkürler canım. Tek dileğim, vicdan rüzgar olsa da babamın kalbine dolsa. Kardeşimdeki saygının bir milyonda biri babamda olsa, ''gelsin elimi öpsün bakalım'' demez miydi. İşte bu yüzden boşanma lafı duyunca mahvoluyorum.

Vah gülüm ya.. İnan gözlerim dolarak okudum, hamileyim zaten. Kısmetse kardeş doğuracağım kızıma..
Aynı anadan babadan iki kardeş, çocuklukları beraber geçmiş ve bıçak gibi ayrılmış. Tam 20 koca sene..
bundan sonra bırakma kardeşini, kim ne derse desin.. Eşinin ailesi kendine baksın afedersin.. Görümcenin durumunu okumuştum başka bir başlıkta, kendi sorunlarını çözsünler.
Çocukluk oyuncağınızı vitrine koymuş demek.. Kardeş bu ya, benzer mi başka şeye.. Çok ağlattyın beni şu an, anlatamam, çok..:58::58:

Allah Allah kardeşin çok para kazanıyor diye görüşmeyecek misin yani ya da millet ne der diye.bunlar bahane bence sen geçmişinle, o acılarla yüzleşmekten korkuyorsun.ama yapma sarıl kardeşine.yıllar sonra aile sıcaklığı yaşa.kardeş sevgisi tat ve ayrılmayın.:48:

Nasıl mutluyum anlatamam, demek ki herşey yeni baştan başlayabilir. Dün telefonunu çaldırdım, geri aramadı. Ondan önce de çaldırdım aramadı yine. İşi çok biliyorum, abla en erken eve 23 te gelebiliyorum diyor.Ben de toplantısı verdır şudur budur diye çaldırıp kapatıyorum. Ama bugün yine arayacağım.
İpektuncer bacım, inşallah hayırlı bir hamilelikle kolayca kurtulur bebeğini alırsın kucağına. Kardeş başka bişeye benzemiyor.Ben korkumdan oğluma kardeş yapmadım. Kardeşimle kendimi düşündüm hep. Kocamla ayrılırsak bu iki sabinin acısını kim dindirecek? Tek olsun dedim o yüzden. Şimdi de yaşım 36 oldu, bu yaştan sonra zor. Sigara içiyorum, gizli şekerim var, çok kolay depresyona giriyorum ve ilaç kullanmak zorundayım.
Benim derdim bir tane değil ki, hepsi pusuya yatmış bekler. Bakalım bugün öğlene doğru tekrar arayacağım. Pazar günü konuşmuştuk 20 dakika kadar. O gündür konuşmuyoruz. Umarım herşey iyi olur, konuşursak muhakkak buraya gelir paylaşırım. Allah hepinizden razı olsun. :nazar:

yaşadıkların çok zor gerçekten ama anlamadığım konu, baban seni neden silmişki tamam annenden nefret edebilirde neden çocuğundan da nefret etsin:26:

bu korkularında haklısın tabiki.ama her baba senin baban gibi olmaz her aile senin ailen gibi dağılmaz ki cnm.sil unut herşeyi kötü insanlara inat,aklına gelir arada bir işte ozamanlarda ara kardeşini program yap kendince mutlu etmeye çalış kendini..ama en başta yardım almanı isterim git bi uzmanla konus mutlaka bu düşüncelerinden arındırır seni...allah yardımcın olsun..
tek çocuk olayınada üzüldüm ya..bu herkeste olacak die bişey yok keşke yapsaydın bir kardeş daha ama rahatsızmışsın da hayırlısı olsun hakkınızda..
tekrar etmek isterim herşey eskisinden daha saglam olacaktır ama kin ve nefret yoksa içinizde gerçek bir kardeş özlemi yanıyorsa bu baglar hiç kopmaz Allah'ın izniyle.kardeşini sensiz bırakma cnm sen böyleysen bakalım onun içinde kopan fırtınalar nasıldır kimbilir....

Sabah iki kere aradım, bir kere de mesaj çektim. Aramadı. Moralim bozuk. neyse, arar heralde. Hepinizden Allah razı olsun. bir çıkışı var, çözümü var demek ki. Bazen akıl duruyor, zeka duruyor.
Babama gelince. Babam gerçekten anneme çok eziyet etti. Bugün forumda biribirimze destek olduğumuz, yorumladığımız, dayak, hakaret, içki hepsi babamda mevcuttu. Bir de gerçekten anlatmakla olmaz. babamdır, kötü diyemem ama anneme çok zulmetti. ben de annem yalnız kalmasın diye annemle evden ayrıldım. babam, niye annenle gittin benle kalmadın, demek beni sevmiyorsun dedi. Yıllarca böyle olmadığını ispatlamaya çalıştım ama nafile. Cebelitarık kayası oynar, babam yerinden oynamaz.

Sabah iki kere aradım, bir kere de mesaj çektim. Aramadı. Moralim bozuk. neyse, arar heralde. Hepinizden Allah razı olsun. bir çıkışı var, çözümü var demek ki. Bazen akıl duruyor, zeka duruyor.
Babama gelince. Babam gerçekten anneme çok eziyet etti. Bugün forumda biribirimze destek olduğumuz, yorumladığımız, dayak, hakaret, içki hepsi babamda mevcuttu. Bir de gerçekten anlatmakla olmaz. babamdır, kötü diyemem ama anneme çok zulmetti. ben de annem yalnız kalmasın diye annemle evden ayrıldım. babam, niye annenle gittin benle kalmadın, demek beni sevmiyorsun dedi. Yıllarca böyle olmadığını ispatlamaya çalıştım ama nafile. Cebelitarık kayası oynar, babam yerinden oynamaz.

Belki şimdi yeterince zamanı yoktur kardeşinin, geniş bir zamanda arayayım demiştir. Aramasını bekliyorsun ya, zaman da geçmez sana şimdi.. :70:
Ne olursa olsun, iyi ki annenle gitmişsin. Eğer onu yalnız bıraksaydın, bugün büyük pişmanlık duyardın sanırım..
Güzel dileklerin için de çok teşekkür ederim canım..:71:
Eğer hala düşünüyorsan 36 çok geç değil bu arada..

Arkadaşlar ısıtıp ısıtıp aynı konuyu yazıyor gibi olmayayım da kardeşim yine bana soğuk davranmaya başladı. Teyzemle çok ayrıntılı görüşmüş, babamla sıkıntıları varmış, iş diye kendini çok hırpalıyormuş. Kardeşimin uzun zamandır nikahsız olarak yaşadığı bir hanım var. Onun da 12 yaşında bir kız çocuğu varmış. Bunları yeni yeni öğrendim şok oldum. Beraber yaşadığı hanım da kardeşimden 5 yaş büyük. Kardeşim bu hanıma, annesine ve babasına ayrı ev almış, o hanımın erkek kardeşine de çok güzel bir iş vermiş. Kızını da seneliği 15 bin lira olan özel okula yazdırmış. Ve kardeşimin kazandığı paranın tamamı o kadında duruyormuş, harcamalar için de parayı o hanım veriyormuş. teyzem bana gözünü aç kardeşin elden gidiyor dedi. Kafayı sıyıracağım dert bitmiyor. teyze dedim, kardeşime yetişemem ki, 19 saatlik yoldayım nasıl geleyim. Kardeşim seviyorsa niye hala nikah yapmamış, teyzem bunu sorduğunda vaktimiz olmadı teyze demiş. Kardeşim kullanılıyor mu? ben abla olarak ne yapabilirm?

Arkadaşlar ısıtıp ısıtıp aynı konuyu yazıyor gibi olmayayım da kardeşim yine bana soğuk davranmaya başladı. Teyzemle çok ayrıntılı görüşmüş, babamla sıkıntıları varmış, iş diye kendini çok hırpalıyormuş. Kardeşimin uzun zamandır nikahsız olarak yaşadığı bir hanım var. Onun da 12 yaşında bir kız çocuğu varmış. Bunları yeni yeni öğrendim şok oldum. Beraber yaşadığı hanım da kardeşimden 5 yaş büyük. Kardeşim bu hanıma, annesine ve babasına ayrı ev almış, o hanımın erkek kardeşine de çok güzel bir iş vermiş. Kızını da seneliği 15 bin lira olan özel okula yazdırmış. Ve kardeşimin kazandığı paranın tamamı o kadında duruyormuş, harcamalar için de parayı o hanım veriyormuş. teyzem bana gözünü aç kardeşin elden gidiyor dedi. Kafayı sıyıracağım dert bitmiyor. teyze dedim, kardeşime yetişemem ki, 19 saatlik yoldayım nasıl geleyim. Kardeşim seviyorsa niye hala nikah yapmamış, teyzem bunu sorduğunda vaktimiz olmadı teyze demiş. Kardeşim kullanılıyor mu? ben abla olarak ne yapabilirm?
bu kardeşinin neden soguk davranmasının göstergesi bence cnm..eger öyle biriyse o kadın demekki kardeşinin senle görüşmesini engelliyodur..bişey yapamazsın çabalaman gerek oda çok zor ortada çocuk varmış çünkü..kardeşini ara müsait oldugunda yüzyüze konusmak istedigini söle. yaına gelsin ve genş geniş anlatmasını iste hayatını..üzüldüm yaa...

Canım yanıma nasıl gelsin ya da ben nasıl konuşayım bilmiyorum. Aramızda 19 saatlik mesafe var. Kardeşim çok zor bir duruma düşmeden yetişmek zorundayım. Teyzem, okullar kapanınca yaz tatilini kardeşinin yanında geçir, 3 ay uzun bir zaman dedi. Bir de biliyorsun, tayin ve şu anda bulunduğumuz yerden daha uzağa gitme gibi bir sorunumuz var. Başka bir alanda yazmıştım ve Allah razı olsun sen, flocke ve ipek ilgilenmişti. O dertleri bıraktık şimdi kardeşime bakmak zorundayım. Şimdi kalkıp da bu kadın seni kullanıyor gözünü aç desem, bugüne kadar hayatımda sen yoktun, ablamsın ama hayatıma karışamazsın derse ben mahvolurum, seviyorsa ayıramam, buna dayanamam ama kardeşim kullanılıyor. teyzem ''İnan serap, gece uyumuyorum artık sabahlıyorum, ne olacak sizin haliniz kızım'' diyor. o çocuğu mısır gibi kemiriyorlar diyor.Ben ablasıyım, ondan beklentim yok ama kardeşimin başına bişey gelse bu kadın bakmaz. Terkeder kardeşimi. Ne yapacağım bilmiyorum.

20 senelik bi kayıptan sonra 20 saatlik yol hiçbişeydir heralde. Bence kardeşinizi bulmuşken kaybetmeyin.

babamla herşey eskisi gibi olur mu desen gerek var mı ki derim.
ama 14 yaşında bi çocuk dolduruldukça doldurulmuş, ne kadar doğruyu yanlışı anlayabilirki babası öyle davranınca? baba izin vermeden seninle nasıl irtibata geçsin? babadan aldığı harclık belki 3 kuruş para, o yıllarda her cocugun elinde cep telefonu da olmadıgına göre, evde de duyulmaktan korkup arayamamıştır
önemli olan ayakları yere basan biri oldugunda mantıklıca düşünüp seni bulmaya karar vermesi bence
gerci gördüğüm kadarıyla artık sen de olumlu bakıyosun ama, yine de yazmak istedim =)
bu kadar acı çekmişsin zor günler yaşamışsın, eminim o da yaşadı. şimdi iki kardeş birbirnize destek olmalısınız ve eski günlerin acısını cıkartmalısınız bence

Back
X