- 29 Nisan 2015
- 26.564
- 91.297
- 598
- Konu Sahibi Suleymanin Hurremi
Nereye istiyorlarsa oraya gitsinler. 60 yaşında insanlar, kendileri için mantıklı olan kararı verebilirler.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bizler karışmıyoruz fikrimizi söylüyoruz evlatlar olarak onlar için iyi olanı istiyoruzKoskoca insanlar nerede yasamak istiyorlarsa ne yapmak istiyorlarsa onu yapsınlar. Sizler karışmayın.
Biz de bir iki aya taşınacağız buradan eşimin görevi bitti koronavirüs dolayısı ile beklemede kaldıkAnkara mantıklı. Sizde Eskişehirde olduğunuz müddetçe gider gelirsiniz yht ile rahat rahat.
Öyle tabiki en son karar yine onlara aitNereye istiyorlarsa oraya gitsinler. 60 yaşında insanlar, kendileri için mantıklı olan kararı verebilirler.
Bizler de evlat olarak onların iyi yerde yaşamalarını istiyoruz kronik hastalıkları var sürekli kontrol altında olmaları gerek memlekette yeterli hastane yok zaten merkeze de uzak bi ilçedeyiz o yüzden istemiyoruz yoksa karışmak değil fikrimizi söylüyoruzBir anne olarak yaziyim , 60 yasima geldigimde cocugum benim yasayacagim sehre karismaya kalksaydi öyle bir ayar cekerdim ki hayatinin azarini isitirdi
Buna karar vermek size dusmez , siz evlatsiniz onlar ana baba
Eger ortada ciddi bir saglik sorjnu yoksa birakin insanlari nerde yasamak istiyorlarsa yasasinlar
Memleketi sevmiyorum ben zaten hiç gerek yok ya
Bende öyle istiyorum ablamda ama annemler biraz kafa karışıklığı içindeler şu virüs süreci toparlanınca hemen taşınacaklar. Üzüntülüyüm istanbuldan tamamen kopmak istemiyordum
Ablanizla gitsinler,su zor gününde ablanizda yanlız kalmamış olur.Herşey bu kadar üst üste mi gelir diyorum gerçekten kafam karışık sinirlerim bozuluyor kafama takıyorum. Anlatıp en azından rahatlamak istiyorum.
Biz iki kız kardeşiz ablamla annemler altlı üstlü yaşıyorlar bu zamana kadar sorun olmamıştı ama son zamanlarda ablamın eşinin bize karşı tavırlarının değiştiğinin farkındaydım ki ailem de farkındaydı. Eve para getirmiyordu ve ablamı uyardık sürekli ne yapıyor bi araştır diye. Ama ablam kabullenmiyordu yani benim Kemalim yapmaz öyle şeyler diyordu resmen. İşi gücü maaşı kariyeri olan biri bu arada çalışıyor çok iyi de maaş alıyor kendisi bir bağımlılığı yok. Neyse konu ablam aldatılıyormuş hemde uzun zamandır. Bunu da tesadüfen buluyor yani allah artık önüne getirdi. İş yerine çıkışa gidiyor markete gideceklermiş eve giderken iş yerleri birbirine yakın olduğu için erken çıkınca gitmiş normalde marketin önünde buluşacaklarmış. Velhasıl iş yerinde eski çalışan biriyle yakalamış ve çıkışta karşılaşmışlar.
Tabi ablam direk kestirip attı çalıştığı firmanın ankara şubesine geçmek istiyor boşanma sürecini başlattı adamı evden gönderdi aileler duydu herşey bitti yani. Ama ailem de ona güvenip o evi alt üst almışlardı şimdi ablam aileme sizide götürücem ankaraya diyor ama annem istanbulu sevmiyor madem öyle biz memlekete gidelim diyor. Ablam ankarada ben eskişehirde ailem memlekette olacak 10 saat mesafe. Yarın öbür gün ben doğuya gideceğim eşimin işi dolayısı ile hem ben hem ablam başlarında olmazsak bugun zor olmasa bile yarın zor olur mu acaba 60 lardındalar daha.
Sizce ankaraya mı memlekete mi gitmeliler ben ne diyeceğimi şaşırdım?
Konuyu açarken moral bozucu ve kafa karışıklığından dolayı karışık yazmış olabilirim kusura bakmayın.
Yazılanlardan cımbızla toplayıp sonuç çıkarıyorsunuz.Hep bu kadar bencil miydiniz sonradan mi oldunuz?
Memleketi siz sevmiyorsunuz.
Aileniz istediğine göre onlar seviyor?
Ablanızın yuvası dağılmış, derdiniz istanbul dan kopmamak.
E istanbul orada duruyor, siz taşının madem.
Benimde gönlümden geçen buAblanizla gitsinler,su zor gününde ablanizda yanlız kalmamış olur.
Yazınızın orta yerinden çekip almadım, olduğu gibi alintiladim.Yazılanlardan cımbızla toplayıp sonuç çıkarıyorsunuz.
Kronik hastalıkları var memlekette merkeze uzak ilçede olacaklar. Sürekli kontrole gidiyorlar hastaneye. Biz onlar için iyi olanı istiyoruz. Memleketimiz öyle ağam paşam bir yer değil zaten taşınacakları bir ev de yok kiraya gidecekler.
Diğer şeylere de üzülüyorum zaten. İstanbul konusundaki duygumu da belirttim bundan bencillik çıkarıyorsanız siz bilirsiniz polemiğe gerek yok.
Ablamın aniden aldığı bir kararla hepimiz dağılıyoruz çok üzülüyorum. Kendi yuvasının dağılması da ayrı bir hüzün hepimiz için. Çok zor oldu böyle bilemiyorum.Herkesin ayrı ayrı yerlere dağılacak olması kötü olmuş.
İnsanın ister istemez aklı kalıyor yaşlı insanda
bence bir süre ablanızla ailenizin Ankaraya taşınması İstanbul'daki evlerin satılmasının beklenmesi en mantıklı olanı
hayırlısı ne ise o olsun öncelikle
İyi de bu insanlar uzaktaki hastaneye gitmeyi goze aliyorlarsa yine sizi ilgilendiren bir mevzu yokBizler de evlat olarak onların iyi yerde yaşamalarını istiyoruz kronik hastalıkları var sürekli kontrol altında olmaları gerek memlekette yeterli hastane yok zaten merkeze de uzak bi ilçedeyiz o yüzden istemiyoruz yoksa karışmak değil fikrimizi söylüyoruz
Ailem hep İstanbuldaydı ama ben evlendikten sonra yazlığa taşınacaktılar. Birden bire memleket işi çıkınca biz olumsuz olduk. Karar onlara ait bizler fikir söylüyoruz gittikten sonra ayaklarına pranga vuramayız herkes mutlu olduğu yerde olsun tabiki.Memleket daha mantıklı onlar için şöyle ki aiz sevmeseniz de küçük gelişmemiş bir şehirde olsa insanın memleketi özellikle belli yaştakiler için daha kıymetlidir.
Ayrıca evlilik cağında ki çocuklara göre hayat planlamayı doğru bulmuyorum.Anneniz ablanız için Istanbul a gitmiş boşanınca Ankara ya yerleştiler varsayalım.Ee ablanız tekrar evlendiğinde belki başka şehre gitmesi gerekecek yazık değil mi bu insanlara?
Kocaman konuda ablamın yuvasının dağılmasından ailemin gitme isteğinden üzüntümden bahsettim 10 tane yorumda nerede isterseler orada yaşayabileceklerinden ama benim içimden geçenin ankara olduğundan bahsettim iki tane yorumda kendi açımdan bakıp söylediklerim için bencil diyorsunuz.Yazınızın orta yerinden çekip almadım, olduğu gibi alintiladim.
60 yaşında insanın aklı başında olur, kendisinin de, hastalığının da farkındadır.
Memleketleri daha rahat edecekleri bir duzendeyse ayda bir gittikleri hastane gözlerine batmamış olabilir
Büyükşehirler bizim için cazip, yaşlılar bütün gün betonarme içinde, camı açsa hava alamıyor
Kucuk yerlerde çevreyi tanıyor, kahvede oturuyor, komşuluk yapıyor, camiye gidiyor bir şekilde daha yaşanılır sosyal çevresi oluyor.
Şimdi sil baştan ankara da yeni insanlarla tanışıp, yeni düzen kurup, çevreyi tanımak onlara daha zor geliyor olabilir
Mutlu olacakları yer neresiyse orası olsun, insanlara karışmayın.
Bahaneleriniz de, ayrı ayrı ziyaret etmek zor olacak,
Istanbul dan kopmak istemiyorum,
Memleketi sevmiyorum olunca
Evet bencil gibi geliyorsunuz