• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Herşey Ters Gidiyor

bir kız arkadaşım var o kdr korkak ki kızın hayata bakış açısı hep olumsuz..mesela 2-3 tane maske takar covıd olmasın dıye en sonunda öyle bı covıd oldukı yogun bakımda yattı..akşamları sokakta yurumeye korkardı sonra gunduz tacıze ugradı...yan yana yruurken hırsızın bırı gelip boynundan kolyesını koparttı bu arada benım elımde koskoca cuzdan vardı elımdekı cuzdanı almak daha kolaydı ama tum negatıflıkler onu buluyordu..buna benzer dunya kdr olumsuz şey başına gelmişti.arabama bınmeye korkar uzun yola gelmez belkı kaza olur dıye ...hep benımı buluyor böle terslıkler dıye agzından düşürmeyen bır kız...pekı neden olumsuzluklar kendısını buluyordu..çunku kendısı enerjısel olarak çağırıyordu yanı hep sızın gbı olumsuzu düşünuyordu ...o açıdan ddm kafanızdan böyle senaryolar geçırmeyın bıle neden benı buldu demeyın..hayatı akışına bırakın dert tasa etmeyın duzelir ınsala
Buna çok inanıyorum artık bende normalde olumsuzu çağıran biri değilim ama tüm hamileliğim boyunca kafamdan kötü senaryolar geçti ben ölürsem büyük çocuğum nolur küçüğe kim bakar diye düşünüp durdum eşime benden sonra evlenirsem hakkım helal değil bile dedim o artık beni ciddiye bile almıyordu. Doğumum çok güzel ilerledi bebek doğdu ama benim rahim kasılmadı kan kaybından az daha ölüyordum

Sigorta şirketi bana arac gondermisti talep eder etmez, sigorta iyi bisey su an farkettim bsbzhhz

ya şimdi şöyle oldu
kasko 7 gün veriyor
ama bu iş uzadı aks değişecekti gelmesi 1 ayı buldu
7 günden sonra ben bir müddet araçsız gittim geldim
sonra servisi aradım dedim böyle böyle bi türlü veremediniz bir aracı şudur budur bu sefer servis araç verdi bir hafta

Arabadan yatirim olmaz. Yillarca biriktirdigim tüm parayi yatirim olarak goreceksem arabaya gömmezdim ben olsam.
Bu eskiden böyleydi
70 bine 2 yıl önce aldığımız araba şu an 145 bin.
Biz de şaşkınız:D

Ha belki altın dolar alsak daha fazla artardı. Hesaplamadım orasını.

Herkese merhaba. Son zamanlarda dikkatimi çekiyor ve canımı sıkıyor bu konu. Bir uğursuzluk sarmalının içindeyim. Yıllarca biriktirdiğim paramla 0 araba aldım. Ben bozdurduktan 1 hafta sonra altın ve dolar aldı başını gitti. Arabanın fiyatı da arttı ama aynı ölçüde değil. Üstelik arabam daha 10 günlükken dikkatsizin biri son hız arkadan çarptı. Büyük hasar oluştu. 20 gündür araba serviste, yurtdışından parça gerekiyormuş ve ne zaman geleceği belli değil. Yapılsa da arabam artık ağır hasarlı olarak kayıtlara geçecek ve değeri ciddi oranda düştü. Değer kaybı davası açacağız ama yıllar sürüyormuş. Tabi cana geleceğine mala gelsin ama çok üzüldüm. Yılların birikimi pula döndü. Ne zaman birşey alsam çok değil birkaç güne indirime giriyor. Bunun gibi bir sürü olumsuzluk yaşıyorum. Bazı arkadaşlar kurban kesmedin diye yorumlar yaptı kaza geçirdiğiimizde ama düzenli olarak 3 öğrenciye burs veriyoruz. Bunun dışında ihtiyaç sahibi bir ailenin 1 yıllık yakacağını alıyoruz. Mahalledeki çocuklara ufak tefek çikolata, dondurma falan ısmarlamayı severim. Mutlaka kan akıtmak gerektiğini düşünmedim hiç. Bu uğursuzluktan nasıl kurtulurum önerilerinize açığım.

Niçin siz araba aldınız diye bir hayvan ölsün, saçma sapan gelenekler bunlar takılmayın
Oluyor böyle şeyler bazen üst üste gelir, yorar insanı
Ancak naçizane görüşüm, yılların birikimi arabaya yatırılmaz, araba her zaman zarardır, çok geçmiş olsun, umarım bundan sonra ağız tadıyla kullanırsınız

Ya bu konuyu bilmiyorum çok fazla açıkçası illa kan akıtma mecburiyeti mi var bir mal alınca? Fakat ben okulu bitirince kurban kesmiştim. Mezun olalı 8 sene oluyor okuduğum okulun hayrını göremedim. İyi bir bölümdü ayrıca hayrı bu zamana dek görülmeyecek bir bölüm de değildi ama kısmet işte 😬
O yüzden bana kalırsa çok onla alakası olduğunu düşünmüyorum. Ben de bir mal , bir şey alınca hayvanlara fln yardım etmeyi severim. Kurban kesmek beni ürkütüyor. Et yerim yemeyi de severim ama ne bilim bir hayvanın hayatına benim kararımla son vermek bana sanırım pek iyi gelmiyor.
Ama murphy kanunlarını duymuşsunuzdur . Beklediğin otobüs gelmez de ertesi gün o otobüsü beklemezsin dakka başı önünden geçer. Size biraz öyle bir şey olmuş sanırım.

Herkese merhaba. Son zamanlarda dikkatimi çekiyor ve canımı sıkıyor bu konu. Bir uğursuzluk sarmalının içindeyim. Yıllarca biriktirdiğim paramla 0 araba aldım. Ben bozdurduktan 1 hafta sonra altın ve dolar aldı başını gitti. Arabanın fiyatı da arttı ama aynı ölçüde değil. Üstelik arabam daha 10 günlükken dikkatsizin biri son hız arkadan çarptı. Büyük hasar oluştu. 20 gündür araba serviste, yurtdışından parça gerekiyormuş ve ne zaman geleceği belli değil. Yapılsa da arabam artık ağır hasarlı olarak kayıtlara geçecek ve değeri ciddi oranda düştü. Değer kaybı davası açacağız ama yıllar sürüyormuş. Tabi cana geleceğine mala gelsin ama çok üzüldüm. Yılların birikimi pula döndü. Ne zaman birşey alsam çok değil birkaç güne indirime giriyor. Bunun gibi bir sürü olumsuzluk yaşıyorum. Bazı arkadaşlar kurban kesmedin diye yorumlar yaptı kaza geçirdiğiimizde ama düzenli olarak 3 öğrenciye burs veriyoruz. Bunun dışında ihtiyaç sahibi bir ailenin 1 yıllık yakacağını alıyoruz. Mahalledeki çocuklara ufak tefek çikolata, dondurma falan ısmarlamayı severim. Mutlaka kan akıtmak gerektiğini düşünmedim hiç. Bu uğursuzluktan nasıl kurtulurum önerilerinize açığım.
Ben hayatımi anlatsam asıl şanssızlığın ben de olacağını göreceksiniz. Kurbanla filan ilgisi yok. Yaşanananların çoğu kendi eylemlerimiz sonucu gerçekleşir. Bazıları da tesadüf...Arabanıza birinin çarpması tesadüf, ama sizin o arabayı almanız kendi eyleminiz, kendi kararınız..

Ben aslında bu kazadan sonra olumsuz düşünmeye başladım. Önce kaza, arkasından daha ufak çaplı da olsa sürekli maddi kayıplar. Hepsi 1 ay içinde olunca enerjim düştü, karamsarlığa kapıldım. Aslında konuyu açarken ki amacım bu negatiflikten nasıl kurtulurum önerileriydi. Akışa bırakıp beklemekten başka çare yok haklısınız 🙏
Negatiflik malla olsun boşverin...cana gelmesin de.. İnsanın sağlığı elden gidince, sevdiğini kaybedince anlıyor mal mülk hiçbir şey..

dolar artışı araba fiyatlarına da yansıyacak zaten kısa sürede, buna takılmayın. değer kaybı davası sürsün sürsün 2-3 yıl sürsün, dava bitince zararı telafi edersiniz. bu iki olaysa sadece, herkesin başına gelebilir. ama "hayatımın her evresi elimi neye attıysam kurutuyorum" diyorsanız karmanızı bir araştırın derim. aile dizimi çalışmalarında bu tip sorunların kaynağına yönelik çalışmalar yapılıyor. yeni bir yöntem 20 yıllık sanırım, henüz bilimsel literatürde geçerli bir terapi yöntemi değil, yani psikoloji ve psikiyatride üniversitede eğitimi verilen bir yöntem değil. alternatif tıp gibi bir yöntem. hacamat, sülük vs gibi yani. hayatta tekrar eden sorunlar karma ile ilgilidir. senin ya da atalarının bedelleri ödeniyordur. bu sorunların sebeplerini tespit etmek çözülmesinde en büyük adımdır. herkes evrenin kendine verdiği mesajları anlamaya çalışmalı. neden başımıza bu olaylar geliyor sorgulamalı. öğrenmeli ve dersini almalı. gelecek nesile karmasını taşımamalı. veya ben reenkarnasyona inanıyorum, bir sonraki hayatında aynı sorunlarla boğuşmamalı. bu hayatta çözün meselelerinizi :KK70:

Pert olması için 140 bin hasar gerekiyormuş. Bizimki 110 bin civarında çıkar dediler. O nedenle pert olamıyor. Keşke olsaydı. Değer kaybı davalarında da sigortanın verdiği rakamı kabul edersek kısa sürüyormuş. İnternetten araştırdığım kadarıyla sigorta şirketleri çok düşük ödemeler yapıyormuş. Anlaşılmadığı takdirde mahkemeler 2-3 yıl arası sürüyormuş. Bir de sigorta 43 binl iraya kadar ödeme yükümlülüğündeymiş. Diyelimki mahkeme 100 bin dedi. Kalan parayı çarpan kişiden tahsil ediyorlarmış ama param yok derse üzerine de mal kayıtlı değilse nasıl olur bilmiyorum.
Oyle bir gereklilik yok ki. Yuzde yetmis civari derler ama ben istemiyorum araci bu halde derseniz perte cikarirlar. Ben oyle yaptim. Dusuk vermeye calistilar. Ugrastim durdum. 20 bin gibi bir dusuk fiyata onay verdim sonunda. Araci o halde satsaniz edeceginiz zarar daha buyuk olur muhtemelen. Bence perte cikarmaya calisin.

çok geçmiş olsun. can sıkıcı şeyler yaşamışsınız umarım son olur. yalnız değer kaybı çok uzun süren bişey değil onu değil bildiğim kadarıyla sigorta şirketinizle iletişime geçin çabuk çözerler işyerinde bir abimizin arabası için hemde pek bilinmedik bir sigorta şirketiyle bir kaç haftada çözmüştük

İyi de dövizin altının yükselişi sürpriz olmadı ki hatta tahminlerden az bile yükseldi, bozdurup araba alırken bunu biliyor olmanız gerekirdi, kurban keserek ekonomi bilimini şasirtabilseydik keşke... kaza kısmı adı üstünde kaza. Sigorta ve kasko zararinizi karşılar. Kan dökmeyin bence

Back
X