Herşey yasak olur mu?dr'um çok şeyi yasakladi.peki size?

BASAK0402

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2008
238
1
96
Ankara
Kizlar ya dr bana başta şeker olmak üzere, salam sucuk sosis,çiğköfte(hadi bunu anladik çiğ et bakteri üretir) çökelek hariç tüm peynirler,colayida anladik,meyve suyu,aklima geldikçe yazarim. Lütfen cvp yazin herkesemi böyle yiyecek bişey bulamiyorum ve çok kilo aliyormuşum boyum 1.70 kilom 50 idi şimdi 10+3 günlüğüz 54 kilo olduk anormal mi?

sanırım doktorun haklı, gerçi bana yasaklamadı ama ben zaten senin o bahsettiklerini yemiyorum. Ya da içmiyorum. Çünkü bu bahsettiklerinin hangi koşullarda üretildikleri belli değil ve sağlığa hiç bir faydası yok, aksine baharatlı oldukları için (mide bulantısı ve kilo yapar )ya da hayvanın neresinden yapıldıkları belli olmadığı için doktor yasaklamıştır. ben 9. haftamdayım daha 1 kilo aldım, sen 4 kilo almışsın. Ama hiiçç dert etme, normaldede çok zayıfmışsın, zayıfların daha çok kilo aldığını duymuştum, ama biraz kendini kontrol etmende fayda var, abur cubur deği de meyve vb. gibi sağlıklı ve bebeğine faydalı yiyeceklere yönel bence. Sıkıntı edrt etme kiloları verilir yeter ki bebeğimiz sağlıklı doğsun..

salam sucuk sosis çiğ olarak kesinlikle yasak , pişmişinide yemiyorum çünkü çok fazla koruyucu içeriyomuş.. Doğumdan sonra ilk işim karışık pizza yemek olacak :) Çiğ köfte evet bana da yasak şeker ve peynir konusunda doktorum hiç bişey demedi peyniri sadece açıktan almıyoruz kapalı ,marka peynirler alıyoruz. Meyve suyu evde kendin sıkarsan sorun yok içebilirsin. Konserve de yasaklılar arasında. Hatta ben cornflakes tarzı şeyleri sordum yeme dedi. Sağlıklı ve doğal beslenmen gerekiyor..

Kilona gelince bazı doktorlar kilo takıntılı oluyolar , benim doktorum emnim sana şöyle derdi, zayıf başladığın için sorun yok kilon, gayet iyi :)) Benim boyum 1,63 ve 53 kiloyla hamile kaldım , 3,5 aylık hamileyim 4 kilo aldım hiç sorun etmiyor...

slm canım öncelikle hayırlı olsun bebiş bizde bugün 25 haftalık olduk çok şükür iyi ve rahat bir hamilelik yaşıyorum.doktorum bana hiçbirşey için yasak demedi ben ilk hamile olduğum dönemlerde sucuk muştum oda sık olmamakla beraber haftada bir veya 15 günde 1 kez iyice pişmiş olarak o da nefsini körlemek adına yiyebilirsin demişti.ama peynir için hiçbirşey demedi ben zaten ilk günümden itibaren acayip peynir tüketiyorum.kilo konusuna gelince evet epey zayıfmışsın ama ilk aylarda kontrollü gitmek senin açından iyi olacaktır diye söylemiştir doktorun.benimkide zayıfım diye kızıyor:))bende 25 haftada 3 kilo aldım 62 kilo ile hamile kaldım şimdi 65 oldum bu hafta kontrolümüz var şeker yüklenesi olacak bakalım nasıl bulacak oğluşumla beni:))sizi kocaman öpüyoruz teyzeleriiiiiiiiiiiiiiiiiii a.s.

herşeyi anladım da peyniri anlayamadım , senin süt ürünlerine alerjin falan mı var?? peynir nasıl yasaklanır yaaa , diğer saydıkların içindeki katkı maddeleri sebebiyle zaten hamile olalım olmayalım sağlıklı beslenen hiçbir insanın yememesi gereken şeyler ( salam,sosis,çiğ köfte,hazır meyva suları vb.) ancak peynir konusuna taktım ben kafayı , vücudun şu dönemde kalsiyuma ihtiycaı var , bebeğin kendi kemik oluşumu için vücudundan tüm kalsiyumu alıyor , senin de bol bol süt , ayran,peynir,yoğurtla kalsiyum ihtiyacını tamamlaman lazım , valla sinir oldum peynir işine..

Böyle bir yazı buldum sanırım bu yüzden peynir alırken güvenilir bir marka olmasına dikkat etmemiz gerekiyor

"Çiğ sütten yapılan peynir, ısıl işlem ile pastörize edilmeyecekse yüzde 14-15'lik uygun salamura (tuz) konsantrasyonunda, soğuk hava depolarında, 4 derece sıcaklıkta en az 90 gün muhafaza edilmelidir. Aksi halde, mikroorganizma yükü fazla olan çiğ sütten yapılan peynirler, hamilelerde düşük riskini artırır."

Kizlar ben etsiz çiğ köfte yedim geçenlerde ne yani budami zararli şimdi neticede içinde et yok .hatta geçenlerde canim çok işkembe çorbasi istedi doktorumda iyi pişmiş bir yerde birazcik yiyebilirsin dedi .bende yedim .bence bu kadar dikkat etmemek lazim sakinan göze çöp batarmiş .canımız istiyo teyzeleri napalımm özendireyim mi bebeğimi.

Son düzenleme:
haaaaaaa bide hamileliğimin ilk haftalrında ekmek arrası çiğ sucuk bile yemiştim. amam toxsplazmatestm gayet iyi çıktı.

Etsiz çiğköfteden bişey olmaz.... sakınılan göze çöp batar di mi? hemen kendime pizza söylicemm :teytey:

Etsiz çiğköfteden bişey olmaz.... sakınılan göze çöp batar di mi? hemen kendime pizza söylicemm :teytey:

söyle tabi ben onuda yedim spariş verirken iyi pişsinde zaten üstüne ne kadar salam sosis koyuyolarki koysalar bile zar gibi incecik doğruyolar.o da fırının sıcaklığında pişmiş oluyozaten sana çiğ gibi gelirsede ayıklar üstünden olur biter şekerim bu kadar kasmaya gerek yokkk.olucağı varsada sen nekadar dikkat edersen ettt olur zaten herşey allahtan unutmayalım lütfenn.

aynen bende ctesi günü yedim etsiz çiğköfte napiyim canım çekiyor oğluşumun pipisi şişecek yoksa.sana katılıyorum canım sakınan göze daha çok çöp batarmış birazda kendi haline bırakmak lazım.ben gebelik öncesi tahlil yaptırmıştım zaten toksoplazmayı atlatmışım bile boşverrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr:)

Ay valla sizin yazdıklarınızı okuyunca korktum ben.
Hiçbirşeyi kasmıyorum, salam sosis yemiyorum ama sucuk zaten çiğ yenmiyor.
Sucuklu yumurta yiyorum mesela. Kızıma hamileyken her sabah 4 tane sucuklu kaşarlı tost yerdim.sengözlerimebaksanab hiçbişeycik olamdı. Pizza 3 kere falan yedim ve yerkende hiç aklıma bişey gelmedi. Meyvesuyu, ice tea hatta fanta bile içiyorum.
Bence dengenizi çok fazla bozmayın derim. Çiğ şarküteri evet her zaman zararlı yemeyin ama diğerlerinide çok kasmayın, nihayetinde çocuk doğmadan azıcık bağışık olsun yani.
Tabii bu beim fikrim, siz yinede beni fazla ciddiye almayın, ben böyle yapıyorum.

kızlar yedim pizzamı nasıl özlemişim anlatamam , şimdi çok mutluyum dolayısıyla bebişde çok mutlu. Umarım hepimiz sorunsuz hamilelik geçiririz

slm, doktorum banada hiçbirşey yasaklamamıştı, sadece çiğ et yemek yoktu ve iyi pişmiş olmak üzere yenicekti o kadar peyniri ilk defa duydum.

kızlar peynir burusella tehlikesinden dolayı yasaklanmıştır bazı peynirler kaynamamış sütten yapılıyo ve pastorize olmuyo o yüzdendir ama güvenilir bi markadan alırsan problem olmaz yada salamura peynirin de bakterielri engellediği biliniyor çiğ et yasak tabi ama ben sucuğu pişirip yiyorum kahvaltıda meyve suyu ve cola da yok hayatımda zaten elimden geldiğince dikkat etmeye çalışıyoruz Allah yavrularımızı korusun

anladım canım valla ben hiç marka olmayan peynir almadığım için aksini düşünmemiştim açıkçası , ama sırf prynir için diil yediğimiz herşeyde dikkat etmemiz gereken birşey zaten bu , artık insan hiçbir yere güvenemiyor zaten yemek konusunda tatlicadiarzu

banada yasak vallahide inadına canım herşeyi çekiyor..yesen olmuyor yemesen olmuyor...
benimde şeker hastalığım var resmen aç yaşamaya çalışıyorum...
çünki yediğim herşey bebeğimi etkiliyor...:senağlama:
ve şükretki sadece gebeliğin boyunca diyet yapacaksın ben ise ömrüm boyunca..:senağlama:

ah canım benim kıyamam ben sana geçmiş olsun

salam,sosis,çiğ sucuk,çiğ köfte,az pişmiş etler ve bol suyla yıkanmamış sebzeler meyveler hepsi yasak çünkü bunlardan toxsoplazma denilen bir mikrop geçme riski var..birde kedilerden geçiyor bu hastalık..Ben bunlara çok dikkat ettim hiç yemiyorum daha doğrusu :1no2:çünkü toxsoplazma testi yaptırdım vücudum bu mikroba daha önceden bağışıklık kazanmamış eğerki hamileyken bu mikrobu kaparsam bebekte çok büyük hasarlar meydana geliyor...açıkta satılan süt ve peynirlerdede burucella denilen mikrop var o yüzden daha güvenilir markalardan alıp yemek gerekiyor.bunların hepsi bebeğin gelişimini çok etkiliyorr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…