Kizlar ya dr bana başta şeker olmak üzere, salam sucuk sosis,çiğköfte(hadi bunu anladik çiğ et bakteri üretir) çökelek hariç tüm peynirler,colayida anladik,meyve suyu,aklima geldikçe yazarim. Lütfen cvp yazin herkesemi böyle yiyecek bişey bulamiyorum ve çok kilo aliyormuşum boyum 1.70 kilom 50 idi şimdi 10+3 günlüğüz 54 kilo olduk anormal mi?
herşeyi anladım da peyniri anlayamadım , senin süt ürünlerine alerjin falan mı var?? peynir nasıl yasaklanır yaaa , diğer saydıkların içindeki katkı maddeleri sebebiyle zaten hamile olalım olmayalım sağlıklı beslenen hiçbir insanın yememesi gereken şeyler ( salam,sosis,çiğ köfte,hazır meyva suları vb.) ancak peynir konusuna taktım ben kafayı , vücudun şu dönemde kalsiyuma ihtiycaı var , bebeğin kendi kemik oluşumu için vücudundan tüm kalsiyumu alıyor , senin de bol bol süt , ayran,peynir,yoğurtla kalsiyum ihtiyacını tamamlaman lazım , valla sinir oldum peynir işine..
Kizlar ben etsiz çiğ köfte yedim geçenlerde ne yani budami zararli şimdi neticede içinde et yok .hatta geçenlerde canim çok işkembe çorbasi istedi doktorumda iyi pişmiş bir yerde birazcik yiyebilirsin dedi .bende yedim .bence bu kadar dikkat etmemek lazim sakinan göze çöp batarmiş .canımız istiyo teyzeleri napalımm özendireyim mi bebeğimi.
Etsiz çiğköfteden bişey olmaz.... sakınılan göze çöp batar di mi? hemen kendime pizza söylicemm :teytey:
Böyle bir yazı buldum sanırım bu yüzden peynir alırken güvenilir bir marka olmasına dikkat etmemiz gerekiyor
"Çiğ sütten yapılan peynir, ısıl işlem ile pastörize edilmeyecekse yüzde 14-15'lik uygun salamura (tuz) konsantrasyonunda, soğuk hava depolarında, 4 derece sıcaklıkta en az 90 gün muhafaza edilmelidir. Aksi halde, mikroorganizma yükü fazla olan çiğ sütten yapılan peynirler, hamilelerde düşük riskini artırır."
ah canım benim kıyamam ben sana geçmiş olsunbanada yasak vallahide inadına canım herşeyi çekiyor..yesen olmuyor yemesen olmuyor...
benimde şeker hastalığım var resmen aç yaşamaya çalışıyorum...
çünki yediğim herşey bebeğimi etkiliyor...:senağlama:
ve şükretki sadece gebeliğin boyunca diyet yapacaksın ben ise ömrüm boyunca..:senağlama:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?