Kizlar ya dr bana başta şeker olmak üzere, salam sucuk sosis,çiğköfte(hadi bunu anladik çiğ et bakteri üretir) çökelek hariç tüm peynirler,colayida anladik,meyve suyu,aklima geldikçe yazarim. Lütfen cvp yazin herkesemi böyle yiyecek bişey bulamiyorum ve çok kilo aliyormuşum boyum 1.70 kilom 50 idi şimdi 10+3 günlüğüz 54 kilo olduk anormal mi?
Evet kizlar hepinize teşekkür ediyorum içim rahatladi valla. Burucella nedeniyle peyniri yasakladi.sezincim haklisin sebzeler çok iyi yikanacak örneğin kivircik yikadim(sirkeyle falan)ellerimi yikamadan ağzima yikadiğim kivirciği götürmemeliymişim ! Gerçi benim tanidiğim birçok kişi benim dr uma gitti hepsi çok rahat hamilelik geçirdi umarim bu yasaklar işe yarar bebiş ve bende rahat geçiririz.tabi temennim tüm hamişler içinde.sağlikli hamilelikler geçirip bebişlerimizi dünyaya sağlikla getiririz..
herşeyi anladım da peyniri anlayamadım , senin süt ürünlerine alerjin falan mı var?? peynir nasıl yasaklanır yaaa , diğer saydıkların içindeki katkı maddeleri sebebiyle zaten hamile olalım olmayalım sağlıklı beslenen hiçbir insanın yememesi gereken şeyler ( salam,sosis,çiğ köfte,hazır meyva suları vb.) ancak peynir konusuna taktım ben kafayı , vücudun şu dönemde kalsiyuma ihtiycaı var , bebeğin kendi kemik oluşumu için vücudundan tüm kalsiyumu alıyor , senin de bol bol süt , ayran,peynir,yoğurtla kalsiyum ihtiyacını tamamlaman lazım , valla sinir oldum peynir işine..
sende yeee kiz boşverr doktoru bu arard patlicanin içinde nikotin olduğu doğru ama ne kadar zararli onu bilememem sonuçta sebze sigara kadar zararli değildir eminim. Bu sabahta gözlerimi açar açmaz kendimi mutfakta buldum daha yüzümü bile yikamadan patatesleri yikamaya başladim sabağin köründe patates kizartmasi canim istedi böyle bişi olabilirmi yaaaa napça ben ama bide güzel oldu yanina tam yağli beyaz peynir ve domates salatalik doğradim domatesin üzerinede azcik zeytin yaği gezedirdim biraz tuz . Ekmeği bana bana yedim.koca bi bardakta kayisi suyu kabizliğa birebir geliyo valla .bu arada kizlar internette gezerken gözüme takildi sizinle paylaşmak istedim.patlican içinde nikotin barindiriyormuş ve patlicanin kizartmasinda bu nikotin ortaya çikiyormuş çok ilginç geldi bana..aklinizda bulunsun
sende yeee kiz boşverr doktoru bu arard patlicanin içinde nikotin olduğu doğru ama ne kadar zararli onu bilememem sonuçta sebze sigara kadar zararli değildir eminim. Bu sabahta gözlerimi açar açmaz kendimi mutfakta buldum daha yüzümü bile yikamadan patatesleri yikamaya başladim sabağin köründe patates kizartmasi canim istedi böyle bişi olabilirmi yaaaa napça ben ama bide güzel oldu yanina tam yağli beyaz peynir ve domates salatalik doğradim domatesin üzerinede azcik zeytin yaği gezedirdim biraz tuz . Ekmeği bana bana yedim.koca bi bardakta kayisi suyu kabizliğa birebir geliyo valla .
CANLARIM BENİMDE DOKTORUM HİÇ BİR ŞEYE YASAK GETİRMEDİ ZATEN BEN SÜREKLİ ARAŞTIRIP OKUDUĞUMU SÖYLEDİM.TUZ VE ŞEKER NORMAL ÇIKTI AMA GEÇEN GÜN CANIM ÇEKMİŞTİ TURŞUYU FAZLA KAÇIRDIM AYAKLARIM 2 GÜN ŞİŞTİ.DÜNDE DAYANAMADIM SÜS ACI BİBER TURŞUSU YEDİM YARIM BARDAK KOLA İÇTİM YİNE AZDA OLSA ŞİŞTİ AYAKLARIM.AMA ONUN DIŞINDA SUCUKTA SOSİTE 1 -2 DEFA YEDİM AMA İYİCE PİŞİRDİM.VE 2 DEFADA AYIPTIR SÖYLEMESİ KOKOREÇ YEDİM BİLDİĞİM YERDEN AMA EŞİM İYİCE PİŞİTTİ ONUDA.GERÇEKTEN SAKINAN GÖZE ÇÖP BATAR SADECE BİRAZ DİKKAT VE BİLİNÇLİ OLMAK YETER GİBİME GELİYOR...:1hug:a.s.
canlarim benimde doktorum hiç bir şeye yasak getirmedi zaten ben sürekli araştirip okuduğumu söyledim.tuz ve şeker normal çikti ama geçen gün canim çekmişti turşuyu fazla kaçirdim ayaklarim 2 gün şişti.dünde dayanamadim süs aci biber turşusu yedim yarim bardak kola içtim yine azda olsa şişti ayaklarim.ama onun dişinda sucukta sosite 1 -2 defa yedim ama iyice pişirdim.ve 2 defada ayiptir söylemesi kokoreç yedim bildiğim yerden ama eşim iyice pişitti onuda.gerçekten sakinan göze çöp batar sadece biraz dikkat ve bilinçli olmak yeter gibime geliyor...:1hug:a.s.
başakçim şampiyondami yedin yoksa kokoreçi ben korda pişenini seviyorum hani böyle ateşin üstünde çevire çevire pişiriyolarya ondan bidahakine ondan yee o daha güzel oluyo .ay nasil canim istedii şimdii beee yaaameslektaşim valla benimde cnm çok kokoreç istedi dün nihayet temiz biyer buldum .hiç affetmedim istanbulda falan çok şubesi olan biryer ayy ne yapalim eşerme bu herhaldesırnaşık şey
ama yinede diğerlerini kaçirmamaya dikkat ediyorum
mantari kaynatirken limonu fazla sikma içine ekşi oluyo çorba az sik yarim limondan biraz az.bu arada bende ataşehirdeyim ve tam alt katim da şampiyon kokoreç var bu öğlen bi çilginlik yapabilirim valla.evet tatlim orda yedim valla ben söyledim ii pişsin diye çok güzeldi acisini söylemeyi unutmuşum midem biraz yandi ama olsun.hazir dr yasaklamamişken :)
ayy cnm sende hemen al yakininda varsa.mesela ben eve gider gitmez senin tarifi yapicam yazdim hemen :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?