Herşeye geç de ölüme mi erken?

Kendinizi ifade edişiniz o kadar güzel ki..çoğu satırda kendimi bularak ve gözlerim gayri ihtiyari dolarak okudum çünkü uzun süredir aynı hislerle mücadele ediyorum..tek yapabildiğim dua etmek..ikimiz için de her şeyin hayırlısı olsun, dileğim odur ki bir mucize olsun...

En azından dua edebiliyosunuz, bu bile birşeydir. Teşekkür ederim. Umarım ne siz ne de başkası benim durumuma asla düşmez.

Bir hocam 50 li yaşlarında yasiti biri ile evlendi.. çok geç oldu ama en güzeli oldu derdi.. öyle mutlular ki.. böyle olması gerekiyormuş derdi.. dünyayı geziyorlar beraber.. kitap yazıyorlar.. yaşamaya geldik dünyaya.. yaşamak için.. Evlenmek ya da anne olmak için değil.. çok tercih edilen bir yaşam şekli de olsalar tek seçenek buymuş gibi bekleyerek yıllar geçirmemeli.. tek gerçek an şu an.. yasıyor musunuz şu anı.. mutlu olmak için neler yapiyorsunuz mutlu etmek için.. geleceği düşünerek geçiyor ömür.. çok kiloluydum diyetisyene dedim 2 yaz sonra deniz beni bekliyor o zaman.. dedi ki hayır şimdi bekliyor.. 2 yıl sonrası için değil bugün için yaşa.. o yaz tombul tombalak havuzun ortasına bombalama atladım:)) çok sevdiğim bir söz var.. o hep gelmesini beklediğim "güzel" yıllar belki çoktan geçti.. beklemeyin umut edecek bisey yok.. tadini çıkarın size biçilen zamanın.. sevgiler..

O noktaya gelmek cok kotu gercekten isiniz varsa o da guzel sizin durumu yasayipbir mesgalesi olmayan da var o daha da kotu oluyor.

Bazen sunu dusunuyorum hepimiz insaniz hata yapariz da acaba bazilarinin hayatinda yer yok mu diyorum belki yaptiginiz bir sey bir hata her seye mal oldu.
Bazilari da hata yapar daha guzel seyler olur.

Bu da degilse imtihan ya da hayir vardir diyecegim baska ne soylenir ki?

Allah yardimciniz olsun.

O noktaya gelmek cok kotu gercekten isiniz varsa o da guzel sizin durumu yasayipbir mesgalesi olmayan da var o daha da kotu oluyor.

Bazen sunu dusunuyorum hepimiz insaniz hata yapariz da acaba bazilarinin hayatinda yer yok mu diyorum belki yaptiginiz bir sey bir hata her seye mal oldu.
Bazilari da hata yapar daha guzel seyler olur.

Bu da degilse imtihan ya da hayir vardir diyecegim baska ne soylenir ki?

Allah yardimciniz olsun.

Ben de öle düşünüyorum aslında, birşey yaptım ve geleceğime mal oldu. Ama düşünüyorum, zararım sadece kendime oldu, bile isteye kimseyi kırmamaya hep özen gösterdim ve bu nedenle de çok eleştirildim yakınımdaki insanlar tarafından ama napiim, yapım bu, napsam değişmiyor. Bilemiyorum, galiba artık kendimi de tanıyamıyorum çünkü zannettiğim kadar iyi niyetli biri olsam, bu derece azap içinde olmazdım.

Bir hocam 50 li yaşlarında yasiti biri ile evlendi.. çok geç oldu ama en güzeli oldu derdi.. öyle mutlular ki.. böyle olması gerekiyormuş derdi.. dünyayı geziyorlar beraber.. kitap yazıyorlar.. yaşamaya geldik dünyaya.. yaşamak için.. Evlenmek ya da anne olmak için değil.. çok tercih edilen bir yaşam şekli de olsalar tek seçenek buymuş gibi bekleyerek yıllar geçirmemeli.. tek gerçek an şu an.. yasıyor musunuz şu anı.. mutlu olmak için neler yapiyorsunuz mutlu etmek için.. geleceği düşünerek geçiyor ömür.. çok kiloluydum diyetisyene dedim 2 yaz sonra deniz beni bekliyor o zaman.. dedi ki hayır şimdi bekliyor.. 2 yıl sonrası için değil bugün için yaşa.. o yaz tombul tombalak havuzun ortasına bombalama atladım:)) çok sevdiğim bir söz var.. o hep gelmesini beklediğim "güzel" yıllar belki çoktan geçti.. beklemeyin umut edecek bisey yok.. tadini çıkarın size biçilen zamanın.. sevgiler..

Her yaşın ayrı bir güzelliği olduğuna asla inanmıyorum çünkü herşey zamanında sağlıklı. İnsanın enerjisi yıldan yıla azalırken, enerji gerektirecek eylemlerin vaktinden çok geç geleceğine inanmak sadece züğürt tesellisi bence. İyi niyetinizden şüphem yok ancak yıllar yılı içimi daraltan şeyleri kendime saklamak zorunda kalma nedenlerimden biridir bu tarz realiteden uzak teselliler. Nasreddin Hoca misali, bana eşekten düşmüş biri gerek.

Her yaşın ayrı bir güzelliği olduğuna asla inanmıyorum çünkü herşey zamanında sağlıklı. İnsanın enerjisi yıldan yıla azalırken, enerji gerektirecek eylemlerin vaktinden çok geç geleceğine inanmak sadece züğürt tesellisi bence. İyi niyetinizden şüphem yok ancak yıllar yılı içimi daraltan şeyleri kendime saklamak zorunda kalma nedenlerimden biridir bu tarz realiteden uzak teselliler. Nasreddin Hoca misali, bana eşekten düşmüş biri gerek.
Ama sizde teselli istemiyorsunuz, ümit verene ümit yok diyorsunuz. Eşekten düşmüşü ne yapacaksınız karşılıklı ah vah mı edeceksiniz? 36 yaş asla hiçbirşey için geç değil, harika bir yaş, kadınlığın zirvesi, hem olgun hem hala genç. Ama sizin için geç. Çünkü enerjiniz yok, ümidiniz yok. Kendinizi eziyorsunuz, güçlü başı dik, kendini beğenen, yaşamayı seven bir kadın değilsiniz. Belki bu yüzden yalnızlığınız. İnsanlar beraber olmaktan gurur duyduğu, parlak enerjik insanlarla olmayı seçer, kendisi için fedakarlık yapanı değil.

İşinizi merak ettim, bir de giyim tarzınızı. Etrafınızda ilgi duyduğunuz erkekler oluyor mu? Bu kadar mutsuzsanız bişeyleri kesinlikle değiştirin

Dört yıl önce üniversiteye yeni başlamışdım herşey gayet iyi gidiyordu, babama sonra kanser tehşisi kondu. Hayatım birdenbire yerlebir oldu. Hem maddi hem manevi çöküntü yaşadık ailecek. Derslerime konsantre olamıyordum o yüzden notlarım düştü dersleri zar zor geçiyordum. Hem babamın hastalığla uraşıyorduk hemde aynı zamanda üniden kalan zamanda çalışıyordum. Hepimizin piskolojisi bozulmuştu, ailecek sinirimizi birbirimizden cıkarıyorduk. Belki iyi birisi çıkarda karşıma evlenirim diye düşünüyordum ama o da olmuyordu. Sizin hissetiklerinizin çok iyi anlıyorum çünki sizden çok daha zor bir zaman gecirdim her türlü imtihanı aynı anda yaşadım. Ağlamadığım bir gün yokdu. Şimdiyse evlendim hatta hamileyim, babamın durumu şuan gayet iyi. Maddi durumuda ailemin düzeldi. Şuan düşünüyorumda bunları nasıl aşdım ben bile bilmiyorum. Ama artık her anın kıymetini biliyorum ve hayatımı kendime zehir etmiyorum. En küçük şeylerden bile mutlu olmayı öğrendim.

İşinizi merak ettim, bir de giyim tarzınızı. Etrafınızda ilgi duyduğunuz erkekler oluyor mu? Bu kadar mutsuzsanız bişeyleri kesinlikle değiştirin

Kamuda çalışıyorum. Giyim tarzım da spora daha yakındır, klasik hiç sevmem. Yaşımı da göstermediğimi sölüolar. Bakımıma özen gösteririm. Dış görünüşümden hiç rahatsız değilim yani. İlgi duyma meselesine gelince, daha evvel de bahsetmiştim aslında; yaşı uygun hoşuma giden biri olsa evli çıktığı için ve çevremdeki bekarlar da bana hitap etmediği için kimse ilgimi çekmiyor.

Evet teselli istemiyorum, gerçekleri istiyorum sadece. Madem erkekler şen şakrak bayanları seçiolar, bu durumda yapacak bişeyim yok çünkü elimde olmayan şeyler için çaba sarf edemeyecek kadar bitkin ve isteksizim. Ve kendimi ezmiyorum, hatta kendimi seviyorum. Zaten sevmesem kabullenmesi daha kolay olurdu bazı şeyleri.

Birgün sevdiğim kadar olmasa da kısmen sevilip evlenebileceğime inancım kalsaydı belki düşünebilirdim yumurta dondurma olayını. Annem de önermişti ama üstünde bile durmadım hiç. Tontişimle idare edicem mecbur, artık ne kadarsa kalan azabım.
Hiç öyle düşünmeyin yumurta dondurma olayını düşünün lütfen en azından ilerde bir gün keşke dememek için yapın bunu.. Hayatın insanın karşısına neler çıkaracağı hiç belli olmaz.. 36 yaş daha ne ki çok genç ve anladığım kadarıyla bilinçli bi insansınız.. Kapılarınızı herşeye kapatsanız da umuda asla kapatmayın.. Biyerlerde okumuştum mutluluk da insanın yaşadıklarından ziyade kendi zihninde olaylara ve hayatın getirdiklerine bakış açısıyla ilgiliymiş.. Bu konuda kitaplar okuyun bakış açınızı belki böylece değiştirebilirsiniz.. Ve de hiç unutmayın ki sağlık en büyük mutluluk sebebi :KK200:

Yeterince sosyal misiniz? İşten eve evden işe yaşıyorsanız bu kısırdöngüyü kıramazsınız. Bir şekilde çevrenizi genişletmeniz, yeni insanlarla tanışmanız lazım.

Ben de öle düşünüyorum aslında, birşey yaptım ve geleceğime mal oldu. Ama düşünüyorum, zararım sadece kendime oldu, bile isteye kimseyi kırmamaya hep özen gösterdim ve bu nedenle de çok eleştirildim yakınımdaki insanlar tarafından ama napiim, yapım bu, napsam değişmiyor. Bilemiyorum, galiba artık kendimi de tanıyamıyorum çünkü zannettiğim kadar iyi niyetli biri olsam, bu derece azap içinde olmazdım.

Sizinle ayni sayilirim benim de kendim disimda kimseye zararim olmamistir ailem de aynisini soyler.

Oyle bir surec yasadim ki sizinkiyle benzer en sevdiklerim sevmedegim hale geldi ama bunu bu yasadiklarim yapti ve tamamen yikildim.

Etrafimda gordugum rahat olan insan kirmaktan cok cekinmeyen yeri gelince arkadas satanlar iyi oluyor yani bencil olanlarin isleri rast gidiyor.

Benim hata dedigim belki firsat geldi siz gormediniz.

Bu arada uzulmeyin yasadiklarinizin maddi karsiligi olmasa sa yasanan her acinin mukafati oldugunu dusunuyorum inancliysaniz manevi yonu var.

Yazmak istedim sizin gibiydim.yani yalnız değilsiniz böyle olan çok insan var.hatanın nerede olduğunun da farkındasınız öncelikle herkese iyi olmaktan vazgeçin.insanlardan da iyilik beklemeyin.insanlar sizinle ortak paydada buluşabildikleri kadar yanınızdlar.başlığa istinaden depresyonda olduğunuzu düşündüm.bence bir doktora gidin ilaçsa ilaç tedaviyse tedavi.daha iyi hissedeceksiniz.bir de iyi hissetmek kitabınınutlaka okuyun çok şey katacak emin olun.

Back
X