• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

herşeye kırılan kayınvaldem :(

4 aylık çocukla heryere gidilir valla.Üstelik babaannesinin evi,mamasını verirsin,uyku saatine denk getirirsin.
Kadının kolu çatlamış,bir yemeğini yaparsın,mutfağını toparlarsın makbule geçer.
Normalde gelin hizmet etsin fikrinde değilim ama hastalık olunca başka.

İlk gün gitmişsiniz o kısım malum ama yine de tekrar uğramanız gerekirdi.
Kv nin yaptığı ayrıca ayıp. Fesat insanlar yapar bu başkasına şikayet etme olayını.
Olgun bir kadın olsa ya susar ya da mesafeli davranır ki sen de tavrından anlarsın.

Bir grup kv de hiç kafaya takmaz, hesap kitap yapmaz, iyiliği altında ezilir kendini cahil hissedersin ki onlar elleri öpülesi annelerdir.

Konuya dönersek sizin uğramanız gerekirdi bence. Bebeğiniz o kadar küçük değilmiş. Çorbasını veya yoğurdunu her neyse koyardın kavanoza orada ısıtıp yedirirdin. Bir iki saat durup eşya topladığın için kalkardın.
Böyle şeyler içten geliyorsa yapılır zaten. Öteki türlü angarya gibidir.

Bundan sonra ne yapacağın daha önemli. Gidersin üslubunca kv ne seninle konuşması gerektiğini anlatırsın.

İlk gün gitmişsiniz o kısım malum ama yine de tekrar uğramanız gerekirdi.
Kv nin yaptığı ayrıca ayıp. Fesat insanlar yapar bu başkasına şikayet etme olayını.
Olgun bir kadın olsa ya susar ya da mesafeli davranır ki sen de tavrından anlarsın.

Bir grup kv de hiç kafaya takmaz, hesap kitap yapmaz, iyiliği altında ezilir kendini cahil hissedersin ki onlar elleri öpülesi annelerdir.

Konuya dönersek sizin uğramanız gerekirdi bence. Bebeğiniz o kadar küçük değilmiş. Çorbasını veya yoğurdunu her neyse koyardın kavanoza orada ısıtıp yedirirdin. Bir iki saat durup eşya topladığın için kalkardın.
Böyle şeyler içten geliyorsa yapılır zaten. Öteki türlü angarya gibidir.

Bundan sonra ne yapacağın daha önemli. Gidersin üslubunca kv ne seninle konuşması gerektiğini anlatırsın.
bu konuyu gitsemde açıcağımı düşünmüyorum çok sinirlenirsemm telafisi olmuycak bişey söylemekteen korkarım

buraya konu açmaya bile değmez yazık etmişin parmaklarına.....emin ol ne ka mesafe o ka değer......
10 senedir tuz kapağıyım diyene hıyar alıp koşan biri olarak hayat hakkında görüşüm bu:KK14:.......

çocuğunuz yok heralde bekarsınız çocuk olsun bi daha yazışalım
Benim çocuğum var ikinciye de hamileyim ve evet çocuk olayını cok abartmissiniz. 15dklik mesafeymis alt tarafı kayinvalideniz. Şimdi bebeğini ze en fazla meyve suyu , püresi yoğurt vs verebiliyorsunuzdur. Bi kavanoza koyup gitseydeniz çocuğunuzun düzeni de sasmazdi kayinvalidenizin de gönlü olurdu

Benim çocuğum var ikinciye de hamileyim ve evet çocuk olayını cok abartmissiniz. 15dklik mesafeymis alt tarafı kayinvalideniz. Şimdi bebeğini ze en fazla meyve suyu , püresi yoğurt vs verebiliyorsunuzdur. Bi kavanoza koyup gitseydeniz çocuğunuzun düzeni de sasmazdi kayinvalidenizin de gönlü olurdu
pazar günü daha ordaydım dk başı bu tempomun içinde nasıl gideyim

pazar günü daha ordaydım dk başı bu tempomun içinde nasıl gideyim
Dk başı gitmeyin zaten de geçmiş olsuna gittikten sonra tekrar gitmeliydiniz bence.

He kayinvalideniz de size değil de eşinize durumu söyleyerek hakliyken haksız duruma düşmüş.

size hak veriyorm ama bebek var diye bende çok korkuyordum dışarı çıkmaya sürekli evdeydim, ama böyle de olmuyor... gidilmesi zaruri yerler var...
benim oğlum 40' ı yeni çıkmışken bayarama köye gitmek zorunda kaldık..üstelik arabamızda yoktu, köy otobüsüyle... 2 saatlik yol 3 saat sürmüştü... keşke gitmeseydim dedim hala pişmanım..tazecik bebekle gittiğime...
siz tazeliği atlatmışsınız azcık, arabanızda var birkaç saat durun gelin...

Bebekli kadın kolay kolay bir yere çıkamaz, siz aramışsınız her gün, elinizden geleni yapmışsınız.
Sizin hizmet etmenizi değil de bebeği görmek istiyor olabilir. Babaanneler torunlarını görmek konusunda anneanneler kadar rahat değiller, çekiniyorlar gelinlerinden. Size trip atması da bu yüzden. Çok takılacak bir şey değil, geçer nasılsa.

Bebeği olanlar her şeyden el ayak çekebiliyorsa her sene doğurayım bir tane.
Hamilelikte hamileyim tripleri, bebek doğunca doğurdum tripleri...
Elbetteki önce siz ama bir de gelenek görenekler vardır. 15 dakikalık yol yani uzak bile değil, kırılmakta hakli bence.

aynen buna benzer çok şey oldu hala kötüyüm çocuk gibi telefonumu özellkle açmıyo trip atıyo şaka gibi
valla ister alınsın ister çatlasın isterse de patlasın senin çocuğunun kıymetinin yanında kvnin esamesi bile okunmaz.yok ''çocuk büyütmeyi abartmaymış'' yok ''çocuk uyum sağlasınmış'' bunları söyleyenler ya anne değiller ya da kendilerini anne sanıyorlar hep söylerim herkes anne olamaz herkesten ve her şeyden önce evlat gelir kaldı ki bu kuzu daha dört aylık derdini bile anlatamıyor. kv ye gelince gitmesen belki bunu yaşadığı müddetçe söyleyecek ama gitsen de çok bir şey değişmez elbet eline geçen ilk fırsatta yapmadığın birşeyi yine başına kakacak yani bunun sonu yok sen de onun isteklerine kaprislerine göre mi yaşayacaksın hayatını o yüzden hanım kendine başka eğlence bulsun çünkü senin sorumlu olduğun bir canın var

valla ister alınsın ister çatlasın isterse de patlasın senin çocuğunun kıymetinin yanında kvnin esamesi bile okunmaz.yok ''çocuk büyütmeyi abartmaymış'' yok ''çocuk uyum sağlasınmış'' bunları söyleyenler ya anne değiller ya da kendilerini anne sanıyorlar hep söylerim herkes anne olamaz herkesten ve her şeyden önce evlat gelir kaldı ki bu kuzu daha dört aylık derdini bile anlatamıyor. kv ye gelince gitmesen belki bunu yaşadığı müddetçe söyleyecek ama gitsen de çok bir şey değişmez elbet eline geçen ilk fırsatta yapmadığın birşeyi yine başına kakacak yani bunun sonu yok sen de onun isteklerine kaprislerine göre mi yaşayacaksın hayatını o yüzden hanım kendine başka eğlence bulsun çünkü senin sorumlu olduğun bir canın var
kesinlikle katııyorummm

Demek 4 aylık bebeğiyle kayınvalidesine gidenler kötü anne.:KK57:
Bir de "herkes anne olamaz"a bağlamışsınız tam olmuş.
Kimler iyi anne mesela,bebeğini 6 ay dışarı çıkarmayan veya kayınvalidesine götürmeyenler mi ?
Bebeğin Allah korusun bir rahatsızlığı mı var,ben mi kaçırdım ?

Hep aynı muhabbet. Evliyim Hamileyim 9 aylık ama Hamileyim diye 2.80 yatmıyorum fink fink geziyorum

Cok abartıyorsunuz herseyi
aynen devam canım.:KK60:
Kimler iyi anne mesela,bebeğini 6 ay dışarı çıkarmayan veya kayınvalidesine götürmeyenler mi ?
biz hiç anne değilmişiz,:KK43:
ben bebeğimle birlikte hep gezdim.kendimi hiç kısıtlamadım.ben neredeysem çocuğumda oradadır.gayet sağlıklı,hiç bir şeyde ayırım yapmayan sorunsuz çocuklarım var Allaha şükür.:KK54:

neyse ki yurdum kadınlarına göre kötü bir anneyim.. zaten onların kriterine uymaktansa kendimi pıçaklarım :27:

konu sahibi bebeğiniz 40 günlük değil 4 aylık.. koyun arabaya çıkın hem o hava alsın hem de siz.. taksiyle bile gitseniz olur, kendinizi eve kapatmayın.. şimdi hava güzel, kışın zaten gidemeyeceksiniz..

Bebekle bir yerlere gitmek, daha rahat davranmak... Ben de çok isterdim bebekle herşeyi yapayım ama olduramamıştım. Herkes bir olmuyor; mama saati, uyku saati, gazı, sancısı, yorgunluğu... Demek istediğim isteseniz de yapılamıyor bazen. Arkadaşların bebeği heryerde uyurdu, bebek arabasında, misafirlikte vs... Ama benimki inatla uyumazdı, çıktığıma gittiğime pişman ederdi. İllaki evde uyuyacak, alışmadı ne kadar denediysem.. Uzun oldu ama konu sahibesine bebek olayını abartıyorsun diyen çok olmuş işte istense de bebekle rahat rahat gezilemediği oluyor.

Back
X