Herşeyi abartan arkadaşım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

CiRiLLA

Pro Üye
10 Ekim 2014
32.907
148.390
798
İyi geceler direkt soruna gececegim.
Biz bu arkadaşimla cocukluktan beri tanırız birbirimizi cooook yakindik, esimi de az bucuk tanır.
Herneyse sorun şu ki eşimle ilgili söylediğim herşeyi abartmaya basladi. Bir tane örnek vereyim anlamaniz için.

Mevzu yemekten acildi ve ben de dedim ki "Eşim, yemekte şu olmazsa aç hisseder, o şey mutlaka olmali, hep yemek ister" gibi birsey soyledim ve bu başladi yemezse yemesin onun istedigi mi olacakmiş, yemeyecekmişte aç dursun Allah Allah ben eşime ne koysam yer dedi sert şekilde. Şaştim kaldim, ne alaka yani...

Benim eşim oyle yemekte şu yok bu yok diye olay cikaran, kizan, yemek seçen biri değil. Evde yemek olmamasini bile dert etmez, disardan yerdik pandemi oncesi. Yeri geldi kotu olmuş diye benim yiyemedigim yemekleri bile yerdi sirf ben yaptim diye. Yani bahsettigim durum tercihen istemesiydi adamin bisey yaptigi yok.

Ama bu arkadasim herşeye boyle abarti abarti tepkiler vermeye başladi. Ben ornekteki gibi en ufak birsey diyince hemen benim eşim sanki asiri kotuymuş kendisinin ki super koca, melek gibi konuşmaya başliyor. Eşimle aralarinda bir sorun yok. Kendisi bekarken boyle degildi ne zaman evlendi boyle yapmaya başladi ara sira.

İlk yaptiginda onemsemedim ama artik gorusmemeyi dusunmeye basladim. Butun guzel cocukluk anılarimiz, ergenligimiz birlikte gecti, o kadar guzel hatiralar var ki...
Sirf bu sacmaligi yuzunden bir dost kaybediyorum sanirim. İnsan niye durudk yere boyle yaoar?

Mesafe koy. Niye hersey vic vic paylasiliyor hic sevmiyorum içimin almadığı insanlara içimi evimi açmayı. Insanlar değişir. Değişti belki belki kıskanıyor belki sorunları var. Bilemezsin ki

Oyle biri olmadigini kendi de biliyor olmali diye dusunuyorum. Eşimi az bucuk taniyor kaç senedir asla kaba saba bir hareketi olmamiştir. Oturup devamli koca muhabbeti yapan biri degilim ama 10 defa da bi defa denk gelse be can sıkıcı bir durum. İnsan arkadasina hic mi bisey diyemez.

Demek ki olgun biri değilmiş. Hatta evliliğinde var olan sorunlarla böyle başa çıkmaya çalışıyor olabilir, terim olarak biraz kötüyü çağrıştırıyor ama aşağılık kompleksi gibi.
Görüşürsünüz görüşmezsiniz o size kalmış, çok eski arkadaşınız sonuçta ancak mesafe koymanız gerektiği kesin. Evliliğiniz, eşiniz hatta kendiniz hakkında bile çok bir şeyden bahsetmeyin ararsa. Eğer buna rağmen yaparsa da tepki gösterirsiniz.

Abartan arkadaş hayat enerjini sömürür 5 6 ay önce yaptığım bir hareket benimki tabi sürekli olumsuz nefret , dünyaya düşman tavırlari olan biriydi ne yaptım yollarımı ayırdımmmm tavsiye ederimm çok faydalı tertemiz mis gibi bir müddet sonra senide etkiliyor çünkü . konuşmayı kes rahatsız oluyorsan kimseyi çekmek zorunda değilsin bir yerden sonra sinirlerini bozuyor . Sen eşinle mutluysan birbirinize uyum sagliyorsaniz ona ne 10 çeşit yemeksiz kalkmaz de ... ne karışır onun kocası başka senin başka sonuçta . Herşeye bir muhalefet ( umarım doğru yazmışımdır) olmasınlar

Yok ben kavgalarimizi aileme bile anlatmam. Eşimi de devamli eleştirmem en fazla şunu da şoyle yapsa derim ama ufak tefek seylerdir bunlar. Niye kendince bu kadar buyuttu anlam veremiyorum.

Elbet ki herkes gibi konuşuyorlardir . Hergun kocalarini konuştuklarını nerden çıkarttınız ki yada konuşmaları kötü mü ? Gündemimizi takip ediyoruz hepimizin ağzında

Mesafe koy. Niye hersey vic vic paylasiliyor hic sevmiyorum içimin almadığı insanlara içimi evimi açmayı. Insanlar değişir. Değişti belki belki kıskanıyor belki sorunları var. Bilemezsin ki

Vic vic evimi anlatmiyorum hepsi yuzeysel şeyler ben evimi anneme bile anlatmam en fazla buraya yazmişimdir. Eşim yemekte şunu ister demekte evimi acmak degil bana gore.
Degisti demek ki kendisi

Çocukluk arkadaşımla görüşmüyorum haklı bir sebepten arkadaşlığımız bitti ama onu çok özlüyorum, çoğu zaman rüyalarıma giriyor eskisi gibi görüşüyoruz. Başlarda oysaki iyi ki görüşmeyi kesmişim dedim ama sonrasında çok özledim hayatımın 15-16 senesiydi keşke hayatımdan çıkmasaydı diye çok düşünüyorum. Size tavsiyem böyle sebeplerden arkadaşlığınızı bitirirseniz çok üzülürsünüz sonrasında.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…