Herşeyi abartan arkadaşım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Madem cocukluk arkadasiniz cok yakinsiniz bundan rahatsiz oldugunuzu neden dile getiremediniz ki?
Bence direkt kestirip atmak yerine once konusmalisiniz.
Bazen insanlar farkinda olmayabiliyor degistiginin, birinin uyarmasi gerekiyor olabilir.

Der ama bak hayır boyle deıl deyın.Sen hep bu sekılde yapıosun sana artık bisey anlatmak ıstemıorum deyın.Acık olun

Vic vic evimi anlatmiyorum hepsi yuzeysel şeyler ben evimi anneme bile anlatmam en fazla buraya yazmişimdir. Eşim yemekte şunu ister demekte evimi acmak degil bana gore.
Degisti demek ki kendisi
Benim çocukluk arkadaşım artık kendi mutsuzluğunu negatifligini etrafından çıkartmaya başlamıştı. Hiç bisey paylaşamaz olmustum yardımcı da olamıyordum en sonunda koptu ipler. Bence mesafe koyun belki de anlar . Ki kadinlar anlar çoğu zaman

Çocuğu var mı arkadaşınızın? Benim o kadar yemek seçen, o kadar az çeşit yiyen, her kahvaltıda, akşam yemeğinde vs sadece kendi yiyeceklerini istediği için ayrı yemek isteyen çocuğum var ki... Yetişkin insanlarda da aynı şeyi duyunca içimden saydırıyorum. Dışımdan değil tabii. Ama o an düşündüğüm yemek seçen yetişkin insan değil, yok artık büyüse de çocuğum hep böyle mı devam edecek endişesi ve çığlığı benimkisi. Sanırım suç bende damak tadı var her bireyin diye istemediği, sevmediği hicbir şeyde ısrar etmedim böyle oldu. Konudan bağımsız içimi döktüm ben kusura bakmayın. Arkadaşınız ile görüşmeye devam etmek istiyorsanız da hiç eş konusunu açmayın.

Madem cocukluk arkadasiniz cok yakinsiniz bundan rahatsiz oldugunuzu neden dile getiremediniz ki?
Bence direkt kestirip atmak yerine once konusmalisiniz.
Bazen insanlar farkinda olmayabiliyor degistiginin, birinin uyarmasi gerekiyor olabilir.

Haklisiniz onca yili silmeyi ben de istemem ama bunu dillendirdigimde zaten araya mesafe girecegini dusunuyorum acikcasi. O yuzden ona laf anlatmaktansa yavaşca geri cekilsem ve kendisi bir kendini sorgulasa diyorum.

Bu arada her Allahin gunu koca anlatmiyoruz. Bu devamli olan bisey degil ama oldugunda da canimi sikiyor sonucta.

Bir defasinda da kalabalik bir grup kafede oturuyoruz. Herkes sohbet ediyor bu kocasina sarilmiş sekilde duruyor.
Sonra bana diyor ki biiz boyleyiz siz oylesiniz. Konusurken biz sarilmiyormuşuz. O kadar degişti ki umursamadim umursamadim ama artik taniyamiyorum onu ve konusunca anlamaz gibi geliyor.

Cocugu yok. Esim de yemek secmez zaten. Sadece tercihen ister mutlaka ama olmayinca kizan, sorun cikaran, yememezlik eden biri degil. Eş muhabbeti nadir de olsa aciliyor ben acmasam kendi aciyor.

Vic vic evimi anlatmiyorum hepsi yuzeysel şeyler ben evimi anneme bile anlatmam en fazla buraya yazmişimdir. Eşim yemekte şunu ister demekte evimi acmak degil bana gore.
Degisti demek ki kendisi
Şakayla karışık, hayırdır x eşime sen mi yemek hazırlıyorsun da bu kadar kızdın, laf olsun diye söylediğim şeye sen niye yükseldin diye sordunuz mu hiç?

Arkadaşınız yeni mi evlendi ya da sizden yıllar sonra? Bana sorunu sizin eşinizden çok kendisiyleymiş gibi geldi çünkü. Size karşı bir kompleksi varmış gibi.

Şakayla karışık, hayırdır x eşime sen mi yemek hazırlıyorsun da bu kadar kızdın, laf olsun diye söylediğim şeye sen niye yükseldin diye sordunuz mu hiç?

Sormadim bu konuyu actigimda zaten arkadasligimiza mesafe girecegini hissediyorum. Yani bu konuşmayi yaptigimda artik hicbisey eskisi gibi olmayacak, hoş zaten çok degisti bu haliyle de eskisi gibi degiliz.

Butun cocukluğum, gencligim o kadar guzeldik ki... Niye boyle oldu? Başkasi olsa terslerdim ama uzuldum.

Bana böyle durumlar, bahsedilen kişinin eşiyle mutlu olmamasından kaynaklı gibi gelir genelde. Görünürde bir şekilde yoksa da içten içe memnun olmadığı şeyler vardır eşiyle ilgili.
Kıyaslamada yapıyor.

Bir arkadaşım da eşimin toplum içinde mesafeli oluşuna takmıştı mesela, çocuklarla eşimin ilgilenip benim oturuyor olmama laf etmişti birkaç defa olunca rahatsız oluyor insan. Sanane diyesin geliyor, bizim başka sebeplerden aramıza mesafe girdi ama çok eski arkadaşta değildik.

Cocugu yok. Esim de yemek secmez zaten. Sadece tercihen ister mutlaka ama olmayinca kizan, sorun cikaran, yememezlik eden biri degil. Eş muhabbeti nadir de olsa aciliyor ben acmasam kendi aciyor.
Yemek seçmede de sorun yok abartilmadigi sürece. Hepimizin tadına bile bakmak istemediği yemek olabilir. Arkadaşınız eşiyle sorunlu olabilir, kendini dominant göstermek istiyor olabilir. Bir sıkıntısı var yani. Bunu çözmeye çalışabilirsiniz olmuyorsa bırakın gitsin yani. Ama o kadar yıllık dostluğun hatrına arkadaşınızın başka sıkıntıdan mı dolayı böyle yaptığını anlamaya çalışıp varsa Öyle bir şey yardımcı olmaya çalışıp karar verebilirsiniz.

Konuşurken sarilmiyormussunuz mu . Yok artık. Bu nasi saçma bi sey ya. Ay kusura bakmayın ama komik bile sizi kıyasliyor bide acikca cok tuhaf yani. Ben kimin nasi durduguna bile bakmam anormal bi durum olmadigi surece degisik yani

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…