Herşeyi abartan arkadaşım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
o kadar iyi biriyken durduk yere bu durum varsa bir düşünün hemen mesafe koymak yerine. Arkadaşınız eşiyle ilgili sıkıntısını psikolojik olarak bu şekilde kapatıyor olabilir.

Muhtemelen evliliğinde sorunlar vardır veya kendi kişisel sorunları. Davranışları dışavurum. Arkadaşlığınızı bitirmeyin ama özelinizide anlatmayın bir süre sadece karşı tarafı dinleyip gözlemleyin

Muhtemelen evliliğinde sorunlar vardır veya kendi kişisel sorunları. Davranışları dışavurum. Arkadaşlığınızı bitirmeyin ama özelinizide anlatmayın bir süre sadece karşı tarafı dinleyip gözlemleyin

Neyi dinleyeyim ki kendisi eşini en mukemmel, en herseyi dogru yapan, en kusursuz gostermeye calisiyor. Derdi varsa da anlatmaz.
Benim soyledigim en ufak seyi de "benim kocam yapmaz" diye över.

Yedigimiz ictigimiz ayri gitmezken birlikte uyurken boyle samimiyetsiz bir hale gelmişiz meger. İlla bana herseyi derdini vs anlatsin derdinde de degilim zaten ben de herseyi anlatan biri degilim ama yalandan övüp goklere cikarip benimkini gommeye calismak cok farkli bir boyut artik.

Arkadasim dedigim insana "eşim şunu istemez" de diyemiceksek oyle arkadasligin icine...

Kendisi bekarken boyle degildi ne zaman evlendi boyle yapmaya başladi ara sira.

kıyaslama yapmaya başlamış arkadaşın
ve hiç iyi niyet göremedim ben kendisinde
fesatlık dolu içi.
buradan öyle anlaşılıyor yani
kestir at gitsin
seni huzursuz eden insanları tutmıcaksın hayatında ben bunu çok çok iyi anladım artık

Neyi dinleyeyim ki kendisi eşini en mukemmel, en herseyi dogru yapan, en kusursuz gostermeye calisiyor. Derdi varsa da anlatmaz.
Benim soyledigim en ufak seyi de "benim kocam yapmaz" diye över.

Yedigimiz ictigimiz ayri gitmezken birlikte uyurken boyle samimiyetsiz bir hale gelmişiz meger. İlla bana herseyi derdini vs anlatsin derdinde de degilim zaten ben de herseyi anlatan biri degilim ama yalandan övüp goklere cikarip benimkini gommeye calismak cok farkli bir boyut artik.

Arkadasim dedigim insana "eşim şunu istemez" de diyemiceksek oyle arkadasligin icine...
Evet bencede öyle ama eski bir arkadaşlık olduğu için hemen bitirmeyin dedim. Sürekli kendini hayatındakileri övüp iş bana gelince yerin dibine sokan arkadaşlıklarımı bitirdim bende kafam rahat

Açıkça konuşun. Emek, zaman verdiğiniz bir ilişkiden çok da büyük olmayan bir sebep yüzünden vazgeçmeyin. Arkadaşlık güzel ve kıymetli birşey. İnsanlar ailelerini, eşlerini vazgeçilmez ama bunların dışında kalan kişileri gözden çıkarılabilir görüyor. Bence çok yazık. Arkadaşlarım benim ikinci ailemdir. Arkadaşınızla konuşun.

Saniyorum ben de ben de yavaş yavaş uzaklaşacagim. Bu konuyu açsam kesin sonu kavgaya gidecek cunku herseyi dusundum ve uzulmenin yaninda kizdim da. Ben patlarsam hiç hoş olmayacak.

Onca yilin hatrina geri çekileyim kavgasiz madem. Kendisi farkederse arkadasligimiz sursun farketmezse o kadar da onemli degilmiş ya da bilerek yapiyormuş demek olur.
Konuşsan da evet ben buldumcukluğumdan (veya bişeyler ispatlama çabamdan ya da her neyse) böyle yaptım diyecek hali yok konuşmak gereksiz olur böyle durumlarda. Yerinde olsam ben de sessizce mesafe koyarım zaman ne gösterecek ona bakarım. Hemen arkadaş harcama taraftarı değilim ama oluyor böyle şeyler maalesef.

İyi geceler direkt soruna gececegim.
Biz bu arkadaşimla cocukluktan beri tanırız birbirimizi cooook yakindik, esimi de az bucuk tanır.
Herneyse sorun şu ki eşimle ilgili söylediğim herşeyi abartmaya basladi. Bir tane örnek vereyim anlamaniz için.

Mevzu yemekten acildi ve ben de dedim ki "Eşim, yemekte şu olmazsa aç hisseder, o şey mutlaka olmali, hep yemek ister" gibi birsey soyledim ve bu başladi yemezse yemesin onun istedigi mi olacakmiş, yemeyecekmişte aç dursun Allah Allah ben eşime ne koysam yer dedi sert şekilde. Şaştim kaldim, ne alaka yani...

Benim eşim oyle yemekte şu yok bu yok diye olay cikaran, kizan, yemek seçen biri değil. Evde yemek olmamasini bile dert etmez, disardan yerdik pandemi oncesi. Yeri geldi kotu olmuş diye benim yiyemedigim yemekleri bile yerdi sirf ben yaptim diye. Yani bahsettigim durum tercihen istemesiydi adamin bisey yaptigi yok.

Ama bu arkadasim herşeye boyle abarti abarti tepkiler vermeye başladi. Ben ornekteki gibi en ufak birsey diyince hemen benim eşim sanki asiri kotuymuş kendisinin ki super koca, melek gibi konuşmaya başliyor. Eşimle aralarinda bir sorun yok. Kendisi bekarken boyle degildi ne zaman evlendi boyle yapmaya başladi ara sira.

İlk yaptiginda onemsemedim ama artik gorusmemeyi dusunmeye basladim. Butun guzel cocukluk anılarimiz, ergenligimiz birlikte gecti, o kadar guzel hatiralar var ki...
Sirf bu sacmaligi yuzunden bir dost kaybediyorum sanirim. 😟 İnsan niye durudk yere boyle yaoar?

Eşime kırılıp bir kaç gün surat yaptığımı anlattığım arkadaşım "siz niye hep böylesiniz, böyle yürümez bir an önce ev bakalım sana" tarzı yorum yapmıştı. Ki konuştuğumuz konuyla ilgili örneklemek adına anlatmıştım, çok önemli evliliği sarsacak bir konu hiç değildi. Sonrasında çocukların ödev sorumlulukları ile ilgili dert yanmıştım, sorunlu ergen, zor çocuk, psikolog tavsiyeleri ile karşılaştım. Bunları söylerken kendi eşini ve çocuklarını övmeyide ihmal etmezdi. Bir daha ona anlatmamaya ve akıl danışmamaya başladım. Yol göstermek rahatlatmak yerine resmen beni daha çok dolduruyordu.

Sonradan eşi ve çocuklarıyla ilgiyi negatif şeyler duydum. Hiç bozuntuya vermedim, birini üzmekle beslenen biri değilim çünkü. O en iyi, en mutlu olduğunu düşünerek iyi hissediyorsa bıraktım öyle kalsın.

Düşününce moralimi bozmak adına fırsatı değerlendirmek olarak algılıyorum. Başka bir açıklaması olamaz. O yüzden dostum değil arkadaşım kademesinde kaldı benim için.

Çocukluk arkadaşınız olabilir, çok güzel anılarınızda olabilir. Ama büyüdünüz karakteriniz şekillendi ve artık uyuşamıyor olabilirsiniz. Seneler geçti diye aynı değerde tutmak zorunda değilsiniz.

Hemen hemen her konuda hatta lohusa konularında bile lafı bi yerden alıp, evirip çevirip kocanızı övüyorsunuz. Aynısını yapıyorsanız kızın da canına tak etmiş, tepkisini böyle gösteriyor olabilir.

Burada kendi hayatimdan ornekler veriyorum cunku kimse kimseyi tanimiyor anlatarak, ornek vererek hayat tarzimizi ve goruslerimizi o sekilde belirtiyoruz, yorumluyoruz. Cocukluktan beri beni taniyan, evlendigimden beri yillardir eşimi goren insana neyi anlatayim habire? Evime gelen, bizimle vakit geciren herkes neyin ne oldugunu goruyor zaten.

Ha durmadan kocami anlatan biri olsam cikip derim ki cok anlattim herhalde o yuzden demek ki bikti kiz benden, ustune bu kadar dusunmem.

Tanimadiginiz insanin mutlulugundan bile rahatsiz oluyorsunuz.
Ben burada sabahlara kadar övsem beni mi taniyorsunuz????? İsmim bile yok burada gercek ismimi dahi bilen yok. Belki de uyduruyorum? Gormek rahatsiz ediyorsa gormezden gel butonuna basin gormezsiniz.

Genelde bu tip hareketlerin altından eşiyle sorunlu bir kadın tipi çıkıyor. Kendi beyninde eşini aklamak için böyle bir yöntem geliştirmiş olabilir.

En son böyle her ortamda kocasını öven bir kadının eşinden dayak yediğini öğrenmiştim.

Burada kendi hayatimdan ornekler veriyorum cunku kimse kimseyi tanimiyor anlatarak, ornek vererek hayat tarzimizi ve goruslerimizi o sekilde belirtiyoruz, yorumluyoruz. Cocukluktan beri beni taniyan, evlendigimden beri yillardir eşimi goren insana neyi anlatayim habire? Evime gelen, bizimle vakit geciren herkes neyin ne oldugunu goruyor zaten.

Ha durmadan kocami anlatan biri olsam cikip derim ki cok anlattim herhalde o yuzden demek ki bikti kiz benden, ustune bu kadar dusunmem.

Tanimadiginiz insanin mutlulugundan bile rahatsiz oluyorsunuz.
Ben burada sabahlara kadar övsem beni mi taniyorsunuz????? İsmim bile yok burada gercek ismimi dahi bilen yok. Belki de uyduruyorum? Gormek rahatsiz ediyorsa gormezden gel butonuna basin gormezsiniz.
Farklı bi bakış acısı kazanırsınız diye yaptım yorumu ama yok nafile. Kafanız herkeşler beni kıskanıyor kafası. He evet ben de dahil arkadaşınız da mükemmel evliliğinizi, fevkalade kocanızı kıskanıyoruz. Allah sizi inandırsın hiç tarzım değil :d
Yaptığınızın farkında olsanız lohusa kadının kayınvalide konusunda gelip kocanızı övmezsiniz. Yani kimse böyle komik bi duruma bile isteye düşmez diye düşünüyorum. Muhtemelen tıpkı buradaki gibi lafı oradan çekip buradan uzatıp arkadaşınıza da kocanızı övüyorsunuz. Kız bıkmış :)

Farklı bi bakış acısı kazanırsınız diye yaptım yorumu ama yok nafile. Kafanız herkeşler beni kıskanıyor kafası. He evet ben de dahil arkadaşınız da mükemmel evliliğinizi, fevkalade kocanızı kıskanıyoruz. Allah sizi inandırsın hiç tarzım değil :d
Yaptığınızın farkında olsanız lohusa kadının kayınvalide konusunda gelip kocanızı övmezsiniz. Yani kimse böyle komik bi duruma bile isteye düşmez diye düşünüyorum. Muhtemelen tıpkı buradaki gibi lafı oradan çekip buradan uzatıp arkadaşınıza da kocanızı övüyorsunuz. Kız bıkmış :)

Yorumlara bakin bakalim kaç tane sizin gibi yorum yapan var? Sizin dediginiz kadar övünüyor olsam hemen hemen herkes ayni şeyi yazardi. Kaldi ki burada anlattigim herseyi disarda anlatan biri degilim.

Eşimle, kaynanmla olan kavgalarimi da buraya yaziyorum ama disarda buraya yazdiklarimi kimse bilmez. Burada anonimiz, he birileri okuyup okuyup dert ediniyorsa da benim yapabilecegim bisey yok.
Rahatsizsaniz okumayin bu kadar basit.

Yorumlara bakin bakalim kaç tane sizin gibi yorum yapan var? Sizin dediginiz kadar övünüyor olsam hemen hemen herkes ayni şeyi yazardi. Kaldi ki burada anlattigim herseyi disarda anlatan biri degilim.

Eşimle, kaynanmla olan kavgalarimi da buraya yaziyorum ama disarda buraya yazdiklarimi kimse bilmez. Burada anonimiz, he birileri okuyup okuyup dert ediniyorsa da benim yapabilecegim bisey yok.
Rahatsizsaniz okumayin bu kadar basit.
Kendiniz diyorsunuz anonimiz işte ben sizi niye dert edeyim ya da kıskanayım ? :)
Neyse sıkıldım. evet arkadaşınız kocanızı ve evliliğinizi kıskanıyor. bu tarz yorumları beğeniyorsunuz bunu da es geçmeyin bari

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X