Herşeyi abartan arkadaşım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu forumda yazdigim herseyi disarda millete anlatmiyorum. Burada beni kimse tanimiyor buraya yazdigim kavgalarimizi disarda anlatmadigim gibi burada övdugum şekilde de anlatmiyorum.
Övsem zaten hak vericem, neden yapiyor demem. Yemekte şunu ister demenin de neresi övmek?

senin övduğun başka şeylerden hasetlenmiştir mesela senden azıcık ipucu bulunca saldırmıştır kocana.
öyle duşundum ben.

Bende de vardı benzerinden. Geçen muhabbet ederken birşey söyledim amanınnn hemen kendi kocasını övmeye başladı. Hayır zaten şikayet etmemiştim ki. Görüşmeyi minimuma indirdim.

Bazı insanlar evlenince garipleşiyor, niye bilmiyorum.
Çocukken tanıdığınız bildiğiniz insan olmaktan çıkıyorlar, bunun sizle mi yoksa kendisiyle ilgili bir sorun mu olduğunu da bilemiyorsunuz çünkü herkes karşısındakine açık olmuyor ne yazık ki.
Böyle tuhaf bir kıyas, yarış durumu gibi bir şeyler oluyor.

Benim bir arkadaşım vardı, çok da severdim, ki ben öyle içinden hasetlik geçiren biri değilimdir bazı konularda cidden safımdır, hala vardır o saflık☹️

15 gün arayla evlendik arkadaşımla, aynı sokağa gelin gittik, Allah için her şeyiyle dört dörtlük evlendi, eksiği yoktu fazlası vardı her şeyin, eşlerimizde arkadaştı görüşüyorduk sık sık, valla yalan olmasın evlendikten 3-5 ay sonraydı sanırım eşim beni uyardı, mune sen anlamıyorsun ama x seni kendinle kıyaslıyor dedi, hatta eşime çok kızdım böyle düşündüğü için, bir gün bana muneeee kocanı bu kadar güzel giydirme elinden alırlar, zaten hap kadar kadınsın yerler kocanı yaya kalırsın dedi😱

Ben şok oldum, cümleleri nasıl desem böyle arkadaşça uyarmak gibi değildi daha çok yermek gibiydi çünkü daha önce de bana eşin seni nereden buldu, boyu endamı var istese bir sürü selvi gibi kızla evlenirdi demişti safım ya anlamamıştım gülüp geçmiştim.

O yüzden ben o arkadaşım sonrası yavaş yavaş arkadaşlık müessesinin kapısına kilit vurmaya başladım, arkadaşlarım var ama yüzeysel, bana bir zararı olacağından da değil ama sevmem ben haset insanı.
Oyy mune saflikta beni gecemezsin😅
Arkadasim nisanlandi,ben kosturuyorum cansiperane herseyine,o askini gozume sokuyor anlamiyorum,kolunun altina karpuz gibi giriyor anlamiyorum,kosturuyorum herseyine.Cocugu oldu yanindayim,o evini sokuyor gozume,esine cilve yapiyor sokuyor gozume,ben,yok ya oyle degildir diye diye bir zaman melekler adasinda yasadim,sonra sonra dank etti:))
Ben evlendigim zaman telasla neredeyse,tuh be,boyle olmaz diyordum,gonlunce oldu didi o_O

senin övduğun başka şeylerden hasetlenmiştir mesela senden azıcık ipucu bulunca saldırmıştır kocana.
öyle duşundum ben.

Dusunuyorum övdüm mü diye yok övmedim öyle. Evime gelmiş gitmişligi çoktur ne gördüyse o, anlatmama gerek yok.
Kavgami da anlatmam ama devamli kocami da anlatma cabasina girmedim hiç ona karşi. Hatta kendisinin yaptigi gibi birlikte oturuyorken durduk yere kocama sarilarak oturmadim bile 🙂

Bekarken gayet iyiydi hic boyle seyleri yoktu dedigim gibi kendisi evlenince biseyler oldu.

Bence kocanızdan bahsetmeyin bundan sonra . Bazı insanların eline koz vermiş olursunuz. Bende aynı hatayı yapmıştım zamanında . Bir arkadaşıma ilişkimden bahsetmiştim ve zamanı geldiğinde yüzüme şap diye vurdu , hemde çok cirkin bir şekilde ... Annem hep bana - ne kocana bizi kötüle nede kocanı bize kötüle , yoksa bi gün başına kakar derdi.

Bence kocanızdan bahsetmeyin bundan sonra . Bazı insanların eline koz vermiş olursunuz. Bende aynı hatayı yapmıştım zamanında . Bir arkadaşıma ilişkimden bahsetmiştim ve zamanı geldiğinde yüzüme şap diye vurdu , hemde çok cirkin bir şekilde ... Annem hep bana - ne kocana bizi kötüle nede kocanı bize kötüle , yoksa bi gün başına kakar derdi.

Kotulemedim ki hatta kavga ettigimiz zamanlari bile anlatmadim hiç. İyi ki anlatmamişim bi de anlatsam ne olurmuş artik bilmem.

Annenizin tavsiyesine kesinlikle katılıyorum, bazı insanlara eşiniz veya ailenizle alakalı iyi ya da kötü bir şey anlatmamak gerekiyor.

Kotulemedim ki hatta kavga ettigimiz zamanlari bile anlatmadim hiç. İyi ki anlatmamişim bi de anlatsam ne olurmuş artik bilmem.
Bende dert yandınız diye anladım. Sanırım arkadaşınız pek havasında değilmiş ve sinirini sizden çıkarmış .

Annenizin tavsiyesine kesinlikle katılıyorum, bazı insanlara eşiniz veya ailenizle alakalı iyi ya da kötü bir şey anlatmamak gerekiyor.
Eşimden ayrılalı 4 ay oldu ama hala kimse bilmiyor 🙈 söylesem herkes şok olurdu , çünkü hiç kimseye şimdiye kadar aramızda olan biten olumsuzlukları anlatmadım. Allahtan benden çok uzakta yaşıyorlar 😐

Bazı insanlar evlenince garipleşiyor, niye bilmiyorum.
Çocukken tanıdığınız bildiğiniz insan olmaktan çıkıyorlar, bunun sizle mi yoksa kendisiyle ilgili bir sorun mu olduğunu da bilemiyorsunuz çünkü herkes karşısındakine açık olmuyor ne yazık ki.
Böyle tuhaf bir kıyas, yarış durumu gibi bir şeyler oluyor.

Benim bir arkadaşım vardı, çok da severdim, ki ben öyle içinden hasetlik geçiren biri değilimdir bazı konularda cidden safımdır, hala vardır o saflık☹️

15 gün arayla evlendik arkadaşımla, aynı sokağa gelin gittik, Allah için her şeyiyle dört dörtlük evlendi, eksiği yoktu fazlası vardı her şeyin, eşlerimizde arkadaştı görüşüyorduk sık sık, valla yalan olmasın evlendikten 3-5 ay sonraydı sanırım eşim beni uyardı, mune sen anlamıyorsun ama x seni kendinle kıyaslıyor dedi, hatta eşime çok kızdım böyle düşündüğü için, bir gün bana muneeee kocanı bu kadar güzel giydirme elinden alırlar, zaten hap kadar kadınsın yerler kocanı yaya kalırsın dedi😱

Ben şok oldum, cümleleri nasıl desem böyle arkadaşça uyarmak gibi değildi daha çok yermek gibiydi çünkü daha önce de bana eşin seni nereden buldu, boyu endamı var istese bir sürü selvi gibi kızla evlenirdi demişti safım ya anlamamıştım gülüp geçmiştim.

O yüzden ben o arkadaşım sonrası yavaş yavaş arkadaşlık müessesinin kapısına kilit vurmaya başladım, arkadaşlarım var ama yüzeysel, bana bir zararı olacağından da değil ama sevmem ben haset insanı.

Saniyorum ben de ben de yavaş yavaş uzaklaşacagim. Bu konuyu açsam kesin sonu kavgaya gidecek cunku herseyi dusundum ve uzulmenin yaninda kizdim da. Ben patlarsam hiç hoş olmayacak.

Onca yilin hatrina geri çekileyim kavgasiz madem. Kendisi farkederse arkadasligimiz sursun farketmezse o kadar da onemli degilmiş ya da bilerek yapiyormuş demek olur.

Gördüğü kadarıyla kıyaslıyordur CiRiLLA, siz kıyaslama yapmıyorsunuzdur lakin insan karşısındakini de kendi gibi biliyor, anlattığım arkadaşım benim 5 liralık kaseme bile aaaa ne büyük kase benim yok demişti, kaseyi özellikle çıkarmamıştım onun evinde toplandığımızda elim boş gitmeyeyim diye patates salatası yapıp götürdüm kalabalığız diye de büyük salata kasesine yaptım mecburen, altı üstü bir kase, altın kaplama değil züccaciyede satılıyor ve almaya da imkanı vardı, ben korkarım öyle şeylerden o yüzden biri aaaa ne güzel dediğinde çıkarıp veriyorum zira o kasem o günden 2 gün sonra tezgah üstünde durduk yere ortadan ikiye ayrıldı🤣🤣

Beni tanimayan, esimi hic gormemiş biri sert cikip soyledigimi yanlis anlasa bu kadar dert olmaz.Bizi tanimayan biri yanlis yargida bulunabilir.
Oyle degil sen yanlis anladin der duzeltirim. Burada, bu forumda kimse kimsenin hayatini, eşini bilmiyor. Ben de dahil bazen yanlis anliyoruz, olabilir aciklanir duzelir ama gercek hayatta, gercekten tanidigimiz insan yapinca farkli oluyor.

Buraya detayli anlatiyorum ki bilin diye ama disarda bu kadar anlatma ve aciklama yapmama gerek olmuyor.

Gördüğü kadarıyla kıyaslıyordur CiRiLLA, siz kıyaslama yapmıyorsunuzdur lakin insan karşısındakini de kendi gibi biliyor, anlattığım arkadaşım benim 5 liralık kaseme bile aaaa ne büyük kase benim yok demişti, kaseyi özellikle çıkarmamıştım onun evinde toplandığımızda elim boş gitmeyeyim diye patates salatası yapıp götürdüm kalabalığız diye de büyük salata kasesine yaptım mecburen, altı üstü bir kase, altın kaplama değil züccaciyede satılıyor ve almaya da imkanı vardı, ben korkarım öyle şeylerden o yüzden biri aaaa ne güzel dediğinde çıkarıp veriyorum zira o kasem o günden 2 gün sonra tezgah üstünde durduk yere ortadan ikiye ayrıldı🤣🤣

Ama sinirimi bozdu anlattikca eskiler de aklima geldi gece gece. Bu sefer bilicli olarak koca muhabbeti acip tersleyecegim galiba. Madem kopacak boyle kopsun be, susunca da bisey anlamaz o şimdi benim icimde kalir

ben de sevgilimle ilgili seyleri hic kimseyle paylasmam. akil almam gerekirse buraya soruyorum. cunku benim arkadaslarim da genelde sevgilimi gommeye meraklilar.

gecen gun telefonda konusurken bir arkadasima “sevgilim de o sweatlerden aldi ama rahat edemedi hic giymedi” dedim. birden “zaten senin sevgilin de pek nazli, bir seyi de begense sasiririm” falan demeye basladi. sevdigim bir arkadasim bir de. kapattim konuyu, buyuk ihtimalle bir daha da sevgilimle ilgili en ufak seyden bahsetmem.

ben yerinde olsam bahsetmemeyi secerdim. arkadasliga onem veriyorum cunku bircok aniniz varmis, simdilik arkadasligi bozmayi gerektirecek bir sey goremedim yani. sadece kiskaniyor bence.

ben de sevgilimle ilgili seyleri hic kimseyle paylasmam. akil almam gerekirse buraya soruyorum. cunku benim arkadaslarim da genelde sevgilimi gommeye meraklilar.

gecen gun telefonda konusurken bir arkadasima “sevgilim de o sweatlerden aldi ama rahat edemedi hic giymedi” dedim. birden “zaten senin sevgilin de pek nazli, bir seyi de begense sasiririm” falan demeye basladi. sevdigim bir arkadasim bir de. kapattim konuyu, buyuk ihtimalle bir daha da sevgilimle ilgili en ufak seyden bahsetmem.

ben yerinde olsam bahsetmemeyi secerdim. arkadasliga onem veriyorum cunku bircok aniniz varmis, simdilik arkadasligi bozmayi gerektirecek bir sey goremedim yani. sadece kiskaniyor bence.

Hah tam da verdigin ornekte ki gibi işte. Aynen bunun da benzerini yaşadim ben ve bayadir gormezden geliyordum zaten bugun olan veya bikac aylik bir mevzu degil aslinda, uzun.
Sanirim sabrimi taşirdi artik.

Ama sinirimi bozdu anlattikca eskiler de aklima geldi gece gece. Bu sefer bilicli olarak koca muhabbeti acip tersleyecegim galiba. Madem kopacak boyle kopsun be, susunca da bisey anlamaz o şimdi benim icimde kalir
Nasıl isterseniz öyle bitirin arkadaşlığı, valla bizim arkadaşlık da kötü bitti çünkü bir süre sonra eş, eşya, çocuk kıyaslaması derken insana bıkkınlık geliyor, ne kıyaslamayı severim ne kimsenin eşyasında evinde malında mülkünde gözüm vardır ne de hasetlikten hoşlanırım, böyle şeylerin çoluğa çocuğa yansıtılmasından da hoşlanmam, biz onunla limoniydik artık arkadaşlığımız can çekişiyordu, kızı kızımı görünce oynamak istemiş, çocuğu bir çekişi vardı hayır onunla oynamayacaksın diye, çocuk nasıl ağlıyor yavrum anne ben x'le oynayacağım diye, o sondu zaten, 3 yaşındaki çocukları bile kendi fikirleriyle zehirleyenlerin arkadaşlığından kimseye fayda olmuyor.

Arkadaşınızı bizden iyi tanıyorsunuz, içinize sinmiyorsa devam etmeyin bitsin daha iyi.

Demek ki kavga ettik deseniz ,boşanmanız için size avukat falan tutmaya çalışırdı :KK45:

Kafe olayına kadar normal bir tepki olarak görmüştüm, ama değil maalesef
Arkadaşınız sorunlu
Dediğiniz gibi tekrar bir araya geldiğinizde eşinizden konu açın ve tepkisini bekleyin
Yine aynı şeyi yaparsa o vakit ne diyecekseniz söyleyin
İncelediği yerden kopsun

Arkadasiniz buldumcuk olmus. Koca yaristiemaktan ne anliyorsa. Gorusmeyin olsun bitsin. Bunca yilin hatrina rahatsiz oldugunuzu soyleyip bi daha kocanizi cekistirmeyebilirsiniz de tabii

Benim de bir arkadaşım var. Kimden ufacık yakinsam öyle bir saydirmaya başlıyor ki, en sonunda yakındığım kişiyi savunmak zorunda hissediyorum 'yok aslında, o kadar da değil. O da bana kırıldı zaten' falan diye :))
Sevgilimin bir ilgisiz haline sinir olup anlatsam hemen 'sen onun g.tünü kaldirmissin!!' diye başlar :)) zaten çok pis nazarı değdiği için ben anlatmıyorum artık ona ilişkilerimi. Başka şeylerden konuşuyoruz. İş, iş arkadaşlari,aile,ortak arkadaslar...
Siz de konuşmayın :)
Ayrıca arkadaşınız ağır derecede buldumcuk olmuş. Benim çevremde de çok buldumcuk var malesef,genelde evleneli iki-üç yıl olmadan eski hallerine geliyorlar. Merak etmeyin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X