Herseyi cok iyi bilen hasta yakinlari

Ha unutmadan soyleyeyim artik yurtdisindan da doktorlar gelecek, guzel guzel muayene olursunuz. Tabi avrupada doktorluk yapmis meslektaslarimiz turkiyedeki kaos saglik sisteminde size ne kadar yardimci olurlar bilemiciim...

Buyuk tartismalar donmus...

Tartışılacak bişey yok ortada.
Sadece üzerinde durulup düşünülecek örnekler var.
Hem de acı gerçekler içeren,insan hayatına dair ve büyük resmi
görmenize yararı dokulabilecek örnekler.
Okuyun tavsiye ederim....
Böylece bakış açınız biraz değişir,çok yönlü düşünür ve
daha sağduyulu, ılımlı ve ayakları yere basan yorumlar yapabilirsiniz...

Bence siz insanı sevmiyorsunuz ve hekimseniz bu sizin içim büyük bir ceza
Ha unutmadan soyleyeyim artik yurtdisindan da doktorlar gelecek, guzel guzel muayene olursunuz. Tabi avrupada doktorluk yapmis meslektaslarimiz turkiyedeki kaos saglik sisteminde size ne kadar yardimci olurlar bilemiciim...

Aslında konunun özü belli.
Ahlaklı ve ahlaksız, saygılı ve saygısız insanlar var sadece.
Kimisi doktor olmayı hazmedememiş, konumunun getirdiği gücü ve prestiji taşıyamayan bu yüzden yanına yaklaşılmayan, kibirli, insan tedavi etmeyi domates soymak kadar önemsiz bir iş olarak gören bir zihniyete sahipken diğer bir kısım da doktorluğun ne kadar kutsal bir meslek olduğunu bilip, işini yapmaya çalışıyor her vatandaş gibi.Ama malesef bugüne kadar 10 doktor gördüysem 2'si ikinci anlattığım gibiydi.

Sanki biz zorluyoruz bunları doktor olun diye, hem kendileri öle bayıla seçip sonra afra tafralarından yanlarına yaklaşılmıyor.
Doktor olmuşlar ama insanlığı unutmuşlar..Malesef çoğu böyle.
Tamam ben Türk insanını biliyorum, devlet hastanesinde ne rezaletler çıktığını da.
Ama doktorların çoğu da bariz bir şekilde geri kalan insanlara aşağılık muamelesi yapıyorlar..Resmen doktor olmayanları kendilerinden daha az akıllı buluyorlar.
Hiç unutmam, tıp okuyan bir arkadaşım bana "biz ayrı bir ırkız" demişti.
Gerçekten yani, böyle görüyorlar kendilerini.

Dayak tabi ki hiçbir canlıya yakıştırılamaz.
Ama sen de gelip Türk milletinin nasıl bir toplum olduğunu,hastalıkta ailenin nasıl kenetlendiğni bile bile aynı havalara devam edersen,
adamın acilde hastası yatarken yakınlarına "hadi bee çıkın dışarı burdan" diye bağrırsan, yersin o dayağı doktorcum.kaçışın yok.

Bir cogunuz doktorlarin agir calisma sartlarindan, hayatlarinin ne kadar zor oldugundan bihabersiniz. Haberdar olanlariniz da "biz mi size doktor olun dedik" diyorsunuz. Haklisiniz siz demediniz, hasta yakini psikolojisini sizin kadar biz de biliyoruz( sonucta doktorlar da hastalaniyor ve oluyorlar) ama doktorlarin canla basla, buyuk bir ozveriyle calistigini gormuyor, hepsinin para icin doktorluk yaptigini dusunuyorsunuz. Doktorlarin cogu her ne kadar burnu buyukluk olarak algilayacaksaniz da toplumun entellektuel ve kafasi calisan kesimi. Bu meslegi para icin yapan yoktur artik o devirler geride kaldi. Annenizi babanizi cocugunuzu emanet ettiginiz kisilerin maddi/manevi rahat etmeleri gerekiyor ki size yeterince yardimci olabilsinler. Ama devletimiz doktorlara hakettiklerini vermiyor, herkesi muayenehanelere muhtac ediyor ki artik muayenehaneler de kapandigina gore; mutsuz, hayatindan bikmis doktorlar gormeye hazirlikli olun. Burda suc hem senelerce insanlara muayenehane disinda bakmayip, onlari varini yogunu satip tabiri caizse soyan doktorlarda; hem toplumun bu degerli kesmine hakettigini vermeyen devlette; hem de tum bunlari gormesine ragmen hasta ve hasta yakinlarinda(yani sizde, bizde, hepimizde). Gorunuse gore bu tartismalar hic bir zaman bitmeyecek. Doktorlar hayattan bikip insanlarin sagligiyla oynayarAk onlari alenen soyacaklar, devlet doktorlari ozel hastanelerde alelade bir eleman gibi calistirmaya zorlayacak, hastalar ve hasta yakinlari da doktorlari dovmeye , onlara hakaret dtmeye devam edecek. Olan yine hepimize olacak, cunku biz insaniz; hastalanip oldugumuz icin saglik hizmetlerine muhtaciz. Burada yapmis olsugunuz tartismalar da ne kadar sig baktiginizi gosteriyor. Doktorlar da sig, olmayanlar da...

şimdi bir kez daha kırmızıyla işaretledigim yeri okuyun ve burnuzun büyük havada oldugunu anlayın
kafası çalışan zeki olan tek doktorlarmı bu ülkede
hemşire mühendis ögretmen vs meslek grubundaki arkadaşlar salakmı oluyor
insanlarla muhattap olan tek doktorlar degil
bunun eczacısı bankacısı mühendisi amiri memuruda insanlarla ugraşıyor
uslübunuza dikkat edin

Onca yazdigim seyden bunu mu anladiniz ne diyebilirim ki haklisiniz ulkenin en en zeki ve basarili ayricana da kagbiliyetli insanlari eczacisi, bankacisi muhendisi amiri memuru. Baska varsa yazayim onca sey yazmisim hala gelmis uslubuna dikkat et diyo vay arkadas

Azla yetinen mutludur,insanoğlu doyumsuz bir varlıktır,doğru artık hekimler köşeyi dönemiyecek,bence bu mesleği seven yapsın ve para hırsı olmasın

şu işaretlediğim yer de benim gözlerimi tırmaladı. bu ülke sadece doktorlara mı emanet? doktor olunca sistemdeki her şey yürüyor mu?
çöpçü olmasa ne olacak? öğretmen olasa sen doktor olabilecek misin? ya da mühendis olsa üretim nasıl olacak? vs vs..
her meslek için bu böyledir. maddi ve manevi tatmin olması lazım ki maksimum verimle çalışsın insanlar. ama pramitin en üstünde doktorlar varmış da en çok onların tatmini gerekliymiş gibi olmuş. bence sen insanları sevmiyorsun...

senin yazdıgını begenmedim sende benim yorumumu begenmedin ne güzel
senle tartışmaya girmiyecem
burnu havada olan dr arkadaş

gelsinler valla çok iyi olur, en azından insancıl olurlar hor görmezler... demekki Allah korusun bir savaş olsa o kaos ortamında hiç bir şey yapamayacaksınız öylemi:26:

hanfendi, 1800 lira civarı maaş alıyorum.devlet maaşıma çökmese aldığım para 2600 lira olacaktı.bi tek siz değil bizler de soyuluyoruz ve bu yüzden bize gelen müşterilere kötü davranmıyoruz.ben de 4 yıllık bir okul mezunuyum.sizin benden farkınız ben 16 yılımı eğitime verdim ilkokuldan başlarsak, siz de 21 yılınızı vermişsiniz uzmanlık dahil.
kusura bakmayın da aradaki 5 yıl yüzünden bana yukardan yukardan bakamazsınız, kendinizi "değerli kesim" olarak görüp diğer insanları aşağı çekemezsiniz.siz bu mesleğe girerken bu ülkenin vatandaşlarını da doktorların durumunu da bilerek girdiniz.şu an devlet hiçkimseye istediği parayı vermiyor,herkes maaşından mutsuz ama bunun acısını da vatandaşlardan çıkaramazsınız.tabi ki para için doktorluk yapıyosunuz, kim babasının hayrına iş yapar Allah aşkına?
mezun olduktan sonra işsizlik sorunu yok diye mühendisliği bırakıp hiç istemediği halde tıp seçenleri biliyorum.evet belki hepniz değil ama %98'iniz bu işi parası için tercih ediyosunuz.İstediğiniz şartlarda çalışıp istediğiniz paraları kazanamıyo olmanız, size kendinizi toplumdan ayrıştırıp bir üst sınıfa koyma ve sizden geri kalan normal vatandaşlara gerizekalı yaratıklar muamelesi yapma hakkı tanımaz.Bu olaya bu kadar takmışsınız doktoruz da doktoruz dövülüyoruz hakaret ediliyoruz mesleğimiz çok zor.
Siz en azından şu ülkede en yüksek memur maaşlarından birini alabilen sınıftansınız.
sırtında taş taşıyan amele, her gün elin pisliğini temizleyen temizlikçi,günde binbir insanla uğraşan müşteri temsilcileri, para için herkesten emir alan zavallı bankacılar, saatlerce çizimler yapan mimarlar mühendisler, ömür kurtarmaya çalışan avukatlar..
kısaca şunu söylüyorum.her işin kötü ve pis tarafları var.
devamlı zavallı mağdurları oynamayı bırakın.
bu ülkede kimse çalıp çırpmıyosa refah lüks içinde değil zaten ve emeklerinin karşılığnı alan da yok.
olayları kendinize indirgemeyin.

Aslında yaş olarak oldukça gençsin ama sistemi özetlemiş ve oldukça umutsuz yorum yapmışsın.
O geniş bakış açılarınızla,eğitimlerinizle,entellektüel birikimlerinizle,özverinizle,alınterinizle ve fedakarlıklarınızla bu aksayan sistem için
de bir kaç önerin olabilmeliydi.
Sığ olmayan bakış açısı,dünya çapında bir öngörü,herşeyi ayrıntılı irdeleyebilen analitik düşünce yapısından farklı öneriler çıkmalıydı oysa....
Sadece öngördüğünüz doktorların dayak yemeye devam edeceği ve doktorların da hayattan bıkıp insanları alenen soyacağı.(bu yorum sana ait,yoksa ben böyle bir yorum yapmam.)
İlginç...

Son düzenleme:
Yav he he...............

madem bu kadar gerileceksin neden konu açıyorsun? madem eleştirilere bu kadar kapalısın ? neden kendini germek için neden arıyorsun? herkesin bir fikri var en nihayetinde sen nasıl söylüyorsan, herkes de kendini beyan ediyor.

bizim arkadaşa "evet biz tüm halk gerizekalıyız, siz süper zeka doktorlar olmasanız bi günde devlet sistemi bile çöker dünyanın sonu gelir,iyi ki siz varsınız tüm doktorlara ayda 20 bin maaş vermeyen devlet batsın çünkü mükemmel entel doktorlarımız olmasa biz birer beyinsiz yaratığız,maaşları yükselmezse çocuklarımızı da emanet edemeyiz çünkü mutsuz olup çocuklarımızı yanlış tedaviyle öldürebilirler, yaşasın doktor hakları kahrolsun maaş vermeyen devlet ve gerizekalı sığ düşünceli halk "dememiz gerekirdi.demediğimiz için kötü olduk tabi gerçekler acıdır.

konu sahibi daha önce de açılan bir iki benzer konu vardı.Orada da çok böyle keskin bir şeyler söylüyordu. Neden bu kadar agrasiflik bilmiyorum. Eğer gerçekten doktorsa ki nedense ihtimali zayıf tutuyorum, hekim seçme hakkımın olduğu şu dönemde kendisine muayene olmak istemezdim.

Türkiyede her meslek grubuna olduğu gibi doktorlara da haksızlık yapıldığı durumlar olabiliyo şiddet bunun en uç boyutu ve asla kabul edilemez, Türkiyede eşit olarak payımızı aldığımız tek şey sanırım adaletsizlik, hepimiz bu yaşa gelene kadar ucundan kıyısından haksızlığa uğramışızdır, ülkeyi biliyosun kendini biliyosun mesleği biliyosun mırın kırın edeceksen seçmezsin, benim okuldan arkadaşlarım hep özele yöneldiler benim 3 katım maaş alıp 3 katım çalışıyolar bu bir tercih bense eşim polis olduğu için memurluğu seçtim, bu seçim sonucunda da eşimle birlikte şarka geldim, kimsenin terbiyesizliği hoş görülemez bu doktor da olsa böyle hasta da olsa böyle, ayrıca Tıp Fakültesi okumak insanı daha zeki daha dokunulmaz yapmaz aynı puanları alıp tıp seçmeyenler de var değil mi, adamı kan tutuyodur misal

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…