- 23 Ekim 2013
- 6.584
- 10.892
- 198
senin hastanen derken ne kastettigini anlamadim?senin hastanende caliscagimida sanmiyorum babam beni universite hastanesine aldircak:) sen sanirim bashekim gibi bir seymisin doktormusun nesin anlamadim ama doktorsan niye kendini kotuluyorsun? bir de ezik diyerek seviyeli konustugunumu saniyorsun yerim yaa.neyse bu dediklerin senden zeki oldugum gercegini degistirmiyor seviyeli arkadasim:))
"Hocam bir serum taksak"
"Ne koyayim serumun icine?"
Ya da
"Bana bir serum tak ben iyi olayım"
"Baş üstüne. "
Geçen biri geldi. İlaç raporu attı masama. Bunları yaz dedi. Hasta kim dedim. Annem ama getirmedim dedim.
Olmaz dedim. Hastayi görmeden yazamam. Yazacaksin herkes yazıyor dedi. Kaymakamligi arıyorum yazacaksin dedi.
Sağlık Bakanlığı şikayet hattı var orayı da ara dedim.
Gitti ve 20 dk sonra annesini getirdi. Ben de yazdım recetesini.
dur bakalim daha degilim yasizde de oyle bir anlayis vat ki doktorlar laf sokmayacak.biri benle seviyesi dusuk konusuyorsa bende onla oyle konusurum.biliyorum nasil durdugunu.
neyse sende ben zekamla sorulari yapip sonuclari aldigimda sevnirken aglayan basarli insanlari cekemeyen birisin iste belli.delilikle zekilik de birbirini andirir kimi zaman.uzulme ya belki bir gun sistem sana isler en saygili kisiler zeki sayilir.matematigin onemi kalmaz.uzulme ya dua et sadece:)
senin hastanen derken ne kastettigini anlamadim?senin hastanende caliscagimida sanmiyorum babam beni universite hastanesine aldircak:) sen sanirim bashekim gibi bir seymisin doktormusun nesin anlamadim ama doktorsan niye kendini kotuluyorsun? bir de ezik diyerek seviyeli konustugunumu saniyorsun yerim yaa.neyse bu dediklerin senden zeki oldugum gercegini degistirmiyor seviyeli arkadasim:))
Doktor tarafından bakıyorum:
Gerçekten her işe burnunu sokan hastalar ve yakınları var. Bir kanser hastasının yakınından bahsetmiyorum. Bir grip hastası ve yakını bile ortalığı yıkabiliyor. "bana serum tak" diye kötü bir üslup kullanabiliyor.
Çok acil hastalarım olmasına rağmen neden benimle ilgilenmiyorsun diye çemkirebiliyor. Ben halbuki keyif yapmıyorum.
Geçen bir baba karnı ağrıyan çocuğunu acile getirmiş, ben de beklettim onu çünkü içeride ateşli nöbet yani havale geçiren çocuk hastam vardı. Öncelik onundu. Baba bana çemkirdi, durumu izah ettim, benim çocuğum da çok hasta dedi. Tabi gene ilgilenmedim onunla, beklettim. Acilde önceliği doktor belirler. Buna da kimse karışamaz, çünkü emin olun ki kimin daha acil olduğunu edindiğimiz tecrübelerle hasta ve yakınlarından daha iyi anlarız,buna da şüphe yok.
Daha bir hafta önce boğaz enfeksiyonu geçiren bir hastanın serum taktırma isteğini gerek görmediği için reddeden doktor arkadaşımın boğazına yapıştılar, çünkü kendisi o civarın ağasının yeğeniydi. Ve lojmanların camlarını indirdiler.
2-3 mesaj önce de yazdım.
Genç bir çocuk elinde annesinin ilaç raporları, masama attı, bunları yazacaksın dedi.
hasta kim diye sorduğumda, hasta annem getirmedim hastaneye dedi.
Ben de getirmeden yazmam dedim. başka doktorlar yazıyormuş, git o zaman onlara. Adam bana kaymakamlığı arayacağını, araya adam sokacağını ve benim o ilaçları yazacağımı söyledi. Ben de sağlık bakanlığı şikayet hattını arayıp beni şikayet etmesini söyledim.
Yarım saate kalmadan annesini getirdi, muayene ettim, ilaçlarını sorguladım, reçete ettim yolladım.
KİMSE BANA HASTAYI GÖRMEDEN İLAÇ YAZDIRAMAZ.
Hasta ve hasta yakını tarafından bakıyorum:
Bazı doktorlarımız gerçekten konuşmuyor, izah etmiyor.
Güzelce neden serum takılmadığını izah etseler, hastalar da anlayacak aslında ama işte, konuşmuyorlar.
Özellikle ciddi hastalıklarda hasta ve yakınları çok tedirgin olabiliyor, anlamak gerekir, empati gerekir, ama bundan aciz doktorlarımız var.
ya beni siyasete sokacaksin.bu ulkede rektorlukte dekanlikta senin gorevinde bir seyler sayesinde oluyor.ben kendime guveniyorum.aslinda cok da hak ediyorim istedigim yere gelmeyi.ama herkes kendine yakin olacaklari alacagi icin benim de bir seyler ayarlamam gerekiyor.normal sartlar altinda yeltenmem tabiki.baskalarinin haklarini yiyenler baska kisiler oluyor bu durumda.ben de isterim demokratik bir ulke olalim.eminim anliyorsundur.
Sağlık müdürlüklerine uyarı yapıldı bayan haberiniz var mı? Hizmet puanına göre atamalar yapılıyor,bölgelerden haberiniz var mı? Ama siz diyorsunuz ki hayır torpil olacak açıkça bunu ifade ediyorsunuz orada biz dur deriz :)) Torpil yapacağını söylediğiniz kişi devlet memuru.Bu durumda nüfuzu kullanma suçu işlemiş olacak :S ayy yazık :S Görevinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle bu yolda vaatte bulunan kamu görevlisi, beş yıldan on yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır( bir de babanız var o da memursa ooo yapıştır TCK 250,TCK 255 ...adliyeye karşı suçlar, memur suçları fenaa. Eylemin gerçekleşip gerçekleşmemesi de önemli değil bimere,sabime şikayet edildikten sonra hep gözlem altına alınırsınız mesleğe başladıktan sonra hakkınızla gelseniz bile müfettişler soruşturur ( Harvard bilmem ne diyene kadar biraz daha kendinizi geliştirseydiniz.Kusura bakmayın demokratik bir ülke olmamızı istermişsiniz. demokrasinin unsurlarındandır adalet. hahaha kendi kendini ihbar etti resmen :))
aslında araştırmak lazım. arkadaşın bu cümleleri ihbar niteliği taşıyor mu diye.. hayır yani devletimize, milletimize bir katkımız olsun değil mi?
sonuçta bu ve bunun gibiler hak etmedikleri yerlere geldiklerinde hak edenler otomatikmen tepe taklak aşağı indiriliyorlar..
haram zıkkım olsun..
Direk cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunmak çok etkili olmaz çünkü tasarlanmış eyleme geçmemiş o ilgili savcının takdirine bağlı.Bunun yerine bimer,sabim sitelerine bildirilirse daha etkili olur en ufak bir şikayeti bile dikkate alıyorlar..Bunu aynı anda bir kaç kişi yaparsa çook daha etkili olur :)).İhbar niteliği taşıyor tabi.Torpil yapılacağını bildiriyor.Bir devlet memurunun irtikap suçunu işleyeceğini bildiriyor. Ama bana kalırsa şahıs gerçek değil aklınca dalga geçiyor.Kullanıcı adı bir benim mi dikkatimi çekti?
Maalesef bu torpil olayı doğru yakın çevremden biliyorum yıllarca oğlu işsizdi sonra babas akp'li bakana işe yerleşmesi için 5bin tl rüşvet verdi ama biliyorsunuz ,rüşvetin adı komisyon ,oluyor yalan değil
Buyuk tartismalar donmus...
Buyuk tartismalar donmus...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?