- 16 Ekim 2012
- 32.409
- 95.793
- 598
babam beni universite hastanesine aldircak diyorum biri gelmis devlet hastanesi diyor.
turkce sozcuklerin algilanisindan bir haber...neydi pardon?
herhalde sen de saglik bakaniyim filan diyeceksin dur dikkat edeyim ben :))(telefondan girerken boyle oluyo kusura bakma boyle cok uzuluyorsan anlamadigin icin...yapcak bisey yok senin icin ugrasmayacagim.kusura bakmadin demi ayy guzeliim
senin hastanen derken ne kastettigini anlamadim?senin hastanende caliscagimida sanmiyorum babam beni universite hastanesine aldircak:) sen sanirim bashekim gibi bir seymisin doktormusun nesin anlamadim ama doktorsan niye kendini kotuluyorsun? bir de ezik diyerek seviyeli konustugunumu saniyorsun yerim yaa.neyse bu dediklerin senden zeki oldugum gercegini degistirmiyor seviyeli arkadasim:))
babam beni universite hastanesine aldircak diyorum biri gelmis devlet hastanesi diyor.
turkce sozcuklerin algilanisindan bir haber...neydi pardon?
herhalde sen de saglik bakaniyim filan diyeceksin dur dikkat edeyim ben :))(telefondan girerken boyle oluyo kusura bakma boyle cok uzuluyorsan anlamadigin icin...yapcak bisey yok senin icin ugrasmayacagim.kusura bakmadin demi ayy guzeliim
Siz cidden doktor musunuz ya inanamıyorum. ÖSS'nin zekayı ölçmediğini bir kez daha gördük sayenizde :)
senin hastanen derken ne kastettigini anlamadim?senin hastanende caliscagimida sanmiyorum babam beni universite hastanesine aldircak:) sen sanirim bashekim gibi bir seymisin doktormusun nesin anlamadim ama doktorsan niye kendini kotuluyorsun? bir de ezik diyerek seviyeli konustugunumu saniyorsun yerim yaa.neyse bu dediklerin senden zeki oldugum gercegini degistirmiyor seviyeli arkadasim:))
dur bakalim daha degilim yasizde de oyle bir anlayis vat ki doktorlar laf sokmayacak.biri benle seviyesi dusuk konusuyorsa bende onla oyle konusurum.biliyorum nasil durdugunu.
neyse sende ben zekamla sorulari yapip sonuclari aldigimda sevnirken aglayan basarli insanlari cekemeyen birisin iste belli.delilikle zekilik de birbirini andirir kimi zaman.uzulme ya belki bir gun sistem sana isler en saygili kisiler zeki sayilir.matematigin onemi kalmaz.uzulme ya dua et sadece:)
Eğitim çok iyi olduğu için dünya çapındaki 800 üniversitede 2 tane üniversitemiz var (İstanbul Üniversitesi 328. sıradan, Hacettepe Üniversitesi ise 377. ) Ben gayet Türkiyenin gelişmesini istiyorum , ama doğruya doğru yanlışa yanlış demediğimiz sürece olduğumuz yerde sayarız . At gözlüğünüzü çıkarında öyle bakın bu konulara.
işin aslı ilk önce senin uslubunla ilgili uyarıda bulundum.
sonra nasıl bir kalite belli dedim.
sonra ise tekrardan mesajı düzenledim.
şu günlerde hayatın bana gösterdiği gibi çivi çiviyi söker misali,
edepsizin dilinden anladığı şekilde konuşacaksın dedim.
össye girmedim.
Doğrudan MIT'e gittim. Ama sıkıldım. Harvard'a geçtim.
yok canım başhekim gibi bir şey değilim.
hastaneler zincirim var.
ne oldu gücüne mi gitti?
Bu forumda herkes eşit cicim.
doktor, avukat, ev hanımı işsiz öğrenci farketmiyor
Eyyy insancık!!![/QUOTE
yanliz dogrudan mit ye gitmek daha kolay bir is.ozgecmsini filan yaz tamamdir.mit harcard zor degil amerikanlarin kafa basmiyor zaten.ben sat den harvardlik puan aldim ama cok cesur olmadigim icin gitmedim merak etme.kimse esit degil filan da demedim.neyse sana hastane zincirinle mutluluklaaarsadece doktorlarin uzerine gelinmesini sevmiyorum sen de gelsen senin basin da gelse umrumda degil.hadi optum.
.
Bu sıralamanın üniversitedeki öğretim görevlilerinin yayınladığı makale ve yazılara göre yapıldığını biliyorsunuzdur heralde. Bu sıralama bir başarı sıralaması değildir. Başka üniversitelerde İstanbul üniversitesinden daha değerli hocalar olabilir ve illakide yayın hazırlamak zorunda değiller. bu onları başarısız yapmaz. Lütfen bu tarz sıralamalara göre yada içeriğinin nasıl yapıldığını bilmediğiniz sıralamalara göre yargılama yapmayınız. Türkiyede eğitim sisteminin çok iyi olduğunu bende söyleyemem ama emin olun o saydığınız 800 üniverstiedeki öğrencilerden bizim öğrencilerimiz daha kalitelidir. Bunu ben söylemiyorum yabancı bir ülkeden gelen yabancı matematik hocamız aynı sınavı kendi ülkesindeki öğrencilerine yaptığında onların daha başarısız olduklarını aslında türkiyedeki öğrencilerin daha başarılı olduğunu söyledi. üstelikte o saydığınız iki üniversitede değil bu öğrenciler. herkes pek bir bayılıyor yurtdışına özenip kendi sistemlerini eleştirmeye
dur bakalim daha degilim yasizde de oyle bir anlayis vat ki doktorlar laf sokmayacak.biri benle seviyesi dusuk konusuyorsa bende onla oyle konusurum.biliyorum nasil durdugunu.
neyse sende ben zekamla sorulari yapip sonuclari aldigimda sevnirken aglayan basarli insanlari cekemeyen birisin iste belli.delilikle zekilik de birbirini andirir kimi zaman.uzulme ya belki bir gun sistem sana isler en saygili kisiler zeki sayilir.matematigin onemi kalmaz.uzulme ya dua et sadece:)
yanliz dogrudan mit ye gitmek daha kolay bir is.ozgecmsini filan yaz tamamdir.mit harcard zor degil amerikanlarin kafa basmiyor zaten.ben sat den harvardlik puan aldim ama cok cesur olmadigim icin gitmedim merak etme.kimse esit degil filan da demedim.neyse sana hastane zincirinle mutluluklaaarsadece doktorlarin uzerine gelinmesini sevmiyorum sen de gelsen senin basin da gelse umrumda degil.hadi optum.
.
Cok güzel acıklamıssinız kesinlikle katiliyorum .Her iki taraftan da bakmak iste bizde eksik olan sey bu ..İki tarafında haklısı var, haksızı var...
9 yıl bil fiil hastanede hasta yakını olarak ; voltaren ağrı kesici hiç bir şekilde vermeyin diye yalvara yalvara doktor hemşire peşi koşarken kemoterapi gören annemin midesini tam 4 kez kanatıp kadını komalık da ettiler, yapacak hiç bir şey kalmadığı anda gece yarısı sıcak kalkıp sırf destek olmak için hastaneye gelen doktorlarımızda oldu. Kemoterapi enfeksiyonuyla hastane koridorunda 39 derece ateşle sabaha kadar sedyede de bekletildik, sarhoş bir doktor tarafından canıyla cebelleşen annemin yattığı yerde taciz edildiğini de gördük, hadi biraz daha gayret bir de şunu deneyelim deyip annemi ayakta tutmaya çalışan doktorlarda gördük. Özel muayenehanesinde dünya paramızı alıp, hastanede kapısını kilitleyip annemle ilgilenmeyenini de gördük, hiç ilgi alanı olmadığı halde ölmek üzere olan annemin elini tutup geçecek diye başında bekleyeni de. Hasta yakını olarak o kadar çok deneyimim var ki, bir protokol numarasını yazmayıp beni cerrahpaşa nın bir ucundan diğerine üzerine basamadığım ayaklarımla koşturan hemşirelere beddua etmişliğimde vardır, 40 gündür eve gitmedin evim yakın gel bari bir duş al diye elimi tutan hemşirenin ayaklarına kapanıp ağlayasım da gelmiştir.
Mühim olan insan olmak; insanın iyisi de var kötüsü de var asla genelleme yapmayı doğru bulmuyorum. Yıllar boyu çok şey yaşadım onlarca hastanede çok canımda yandı, insanlık ölmemiş de dedim. Tartışması bol bir konu ama özü insanlık, hasta yakınları endşeli oluyor, cahili de var anlayanı da sadece medet umuyorlar, onların yok mu insanı çıldırtanı o da var ...
ya beni siyasete sokacaksin.bu ulkede rektorlukte dekanlikta senin gorevinde bir seyler sayesinde oluyor.ben kendime guveniyorum.aslinda cok da hak ediyorim istedigim yere gelmeyi.ama herkes kendine yakin olacaklari alacagi icin benim de bir seyler ayarlamam gerekiyor.normal sartlar altinda yeltenmem tabiki.baskalarinin haklarini yiyenler baska kisiler oluyor bu durumda.ben de isterim demokratik bir ulke olalim.eminim anliyorsundur.
"Hocam bir serum taksak"
"Ne koyayim serumun icine?"
Ya da
"Bana bir serum tak ben iyi olayım"
"Baş üstüne. "
Geçen biri geldi. İlaç raporu attı masama. Bunları yaz dedi. Hasta kim dedim. Annem ama getirmedim dedim.
Olmaz dedim. Hastayi görmeden yazamam. Yazacaksin herkes yazıyor dedi. Kaymakamligi arıyorum yazacaksin dedi.
Sağlık Bakanlığı şikayet hattı var orayı da ara dedim.
Gitti ve 20 dk sonra annesini getirdi. Ben de yazdım recetesini.
Cok güzel acıklamıssinız kesinlikle katiliyorum .Her iki taraftan da bakmak iste bizde eksik olan sey bu ..
Bir tıp fakultesi ogrencisi olarak yazilanlara cok uzuldum hicbir zaman önyargılı olmamaliyiz herseyin iki tarafi var su hayatta, o doktorun da ne yasadigini bilemeyiz o hastanin da ..bana da yapmiyorlar mi bazen gercekten cok sinirlendigim oluyor doktorlara ama bazen de hastanede sirami beklerken o hastalara benim kalkip kizasim geliyor gercekten insani cildirtacak duzeyde insanlar da var..saglik olunca elbetteki davranis daha farkli oluyor daha sinirli daha gergin sanirim sorun da burda basliyor ..Bu baslıkta aslinda arkadasimiz siddete maruz kalan azarlanan doktorlara dikkat cekmez istemis ama konu biraz dagilmis . Tartismasiz olarak isini iyi yapsin ya da yapmasin bir doktora bir insan olarak kimse siddet uygulayamaz bunu savunan kisinin de zaten insanliktan nasip aldigini dusunmuyorum.
keşke arkadaşa laf anlatmak için kendiizi yormasaydınız....biz denedik de olmadı...
sizede at gözlüğünü çıkarda öyle bak diyebilir yada daha kötü bi cümle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?