Herseyi cok iyi bilen hasta yakinlari

Çok kibar olduğunuz için üslubunuz dikkatimi çekti. Siz bu egonuzla Egocan Nightingale hastahanesine transfer olabilirsiniz. Tebrikler kazandınız.

----------------

Konu olarak cok derin konu. Doktora sorsak saglik sisteminden sikayet eder. Hastaya sorsak doktordan. Kurunun yaninda yasta yaniyor. Sanirim doktor secimi onemli.

Son düzenleme:
işin aslı ilk önce senin uslubunla ilgili uyarıda bulundum.

sonra nasıl bir kalite belli dedim.

sonra ise tekrardan mesajı düzenledim.

şu günlerde hayatın bana gösterdiği gibi çivi çiviyi söker misali,

edepsizin dilinden anladığı şekilde konuşacaksın dedim.

össye girmedim.

Doğrudan MIT'e gittim. Ama sıkıldım. Harvard'a geçtim.

yok canım başhekim gibi bir şey değilim.

hastaneler zincirim var.

ne oldu gücüne mi gitti?

Bu forumda herkes eşit cicim.

doktor, avukat, ev hanımı işsiz öğrenci farketmiyor

Eyyy insancık!!!

Üniversite hastanelerine nasıl alınıyor sağlık personeli? Taşeron firmadan mı?

Seviye de yerlerde, ben kimsenin güzeli değilim, hastalarınızla da böyle konuşacaksanız eyvahlar olsun..

Neyse babanızın torpiliyle size mutluluklar daktır<

Siz cidden doktor musunuz ya inanamıyorum. ÖSS'nin zekayı ölçmediğini bir kez daha gördük sayenizde :)

dur bakalim daha degilim yasizde de oyle bir anlayis vat ki doktorlar laf sokmayacak.biri benle seviyesi dusuk konusuyorsa bende onla oyle konusurum.biliyorum nasil durdugunu.
neyse sende ben zekamla sorulari yapip sonuclari aldigimda sevnirken aglayan basarli insanlari cekemeyen birisin iste belli.delilikle zekilik de birbirini andirir kimi zaman.uzulme ya belki bir gun sistem sana isler en saygili kisiler zeki sayilir.matematigin onemi kalmaz.uzulme ya dua et sadece:)

Üniversiteyide BABAN sayesinde okuyorsun anlaşılan. Öss de Türkçe de baya bir net getiriyorda :)))

Valla sadece gülüyorum :) Türkçe konuşsanız dediklerinizi anlayıp bir cevap verirdim ama dediklerinizden bir şey anlayabilmiş değilim.

Babanızın torpiliyle size mutluluklar. Hakkımız size ve sizin gibi torpille bir yerlere gelenlere helal değil bilesiniz :)

Bu sıralamanın üniversitedeki öğretim görevlilerinin yayınladığı makale ve yazılara göre yapıldığını biliyorsunuzdur heralde. Bu sıralama bir başarı sıralaması değildir. Başka üniversitelerde İstanbul üniversitesinden daha değerli hocalar olabilir ve illakide yayın hazırlamak zorunda değiller. bu onları başarısız yapmaz. Lütfen bu tarz sıralamalara göre yada içeriğinin nasıl yapıldığını bilmediğiniz sıralamalara göre yargılama yapmayınız. Türkiyede eğitim sisteminin çok iyi olduğunu bende söyleyemem ama emin olun o saydığınız 800 üniverstiedeki öğrencilerden bizim öğrencilerimiz daha kalitelidir. Bunu ben söylemiyorum yabancı bir ülkeden gelen yabancı matematik hocamız aynı sınavı kendi ülkesindeki öğrencilerine yaptığında onların daha başarısız olduklarını aslında türkiyedeki öğrencilerin daha başarılı olduğunu söyledi. üstelikte o saydığınız iki üniversitede değil bu öğrenciler. herkes pek bir bayılıyor yurtdışına özenip kendi sistemlerini eleştirmeye

keşke arkadaşa laf anlatmak için kendiizi yormasaydınız....biz denedik de olmadı...
sizede at gözlüğünü çıkarda öyle bak diyebilir yada daha kötü bi cümle

seviye mi?

siz genelleme yapılan bir yoruma hakaret ederek ve kişiselleştirerek cevap vermişsiniz.

bir kaç sayfa önce orda işte...

ama pardon " siz " dememek lazımdı.

ne oldu ki cicim.

ezik misiniz? kişilik bozukluğumu var?

genel görüş bildirilen bir yorumu neden şahsileştiriyorsunuz.

zeka küpçüğüm benim.

o küpçükler ne oldu işe yaramadı mı?

torpilciklere mi ihtiyaç duydun?

ezik

burda gelip hava mı atıyorsun sen

bak görüşme saatin gelmiş.

kendini tıp öğrencisi zanneden ruh hastasının görüşme saatini bildirdi nöbetçi hemşire.

sat'ı da bilirmişim

zeka küpüm

aferin sana

"sen doktor musun degil misin?senin ne oldugun bello koymuslar cebine parayi okumuya gitmissin yurtdisina.paran varmis hastane zinciri acmissin.zor degil ki bu.hem zeki.olsan oss ye girerdin."

bana gelen özel mesaj bu..

malum kişinin ilanına gerek yok.

herhalde benim hastaneler zincirim kadar arkadaşın durumu da belli olmuştur.

Yok hayır gerçekten de tıp öğrencisi ise " doktor musun değil misin" diye kuşku içinde ya.

tüm sağlık sistemine inancımı çökertti...

site yöneticileri banlanacağımın farkındayım.

bir konuyla ilgili kendi düşüncemi getirmiştim.

bir başka konuda içeri dalan hasta yakınının doktorlarla ilgili dediği şeyleri eleştirdim,

ama burda da iğne çuvaldız misali eleştiride bulunmuştum..

bir noktada bardak taşıyor. Densizlere ancak bu şekilde cevap veriliyor..

Ama yinede uslubumun izahati değildir tabii..

iyi geceler.

Cok güzel acıklamıssinız kesinlikle katiliyorum .Her iki taraftan da bakmak iste bizde eksik olan sey bu ..

Bir tıp fakultesi ogrencisi olarak yazilanlara cok uzuldum hicbir zaman önyargılı olmamaliyiz herseyin iki tarafi var su hayatta, o doktorun da ne yasadigini bilemeyiz o hastanin da ..bana da yapmiyorlar mi bazen gercekten cok sinirlendigim oluyor doktorlara ama bazen de hastanede sirami beklerken o hastalara benim kalkip kizasim geliyor gercekten insani cildirtacak duzeyde insanlar da var..saglik olunca elbetteki davranis daha farkli oluyor daha sinirli daha gergin sanirim sorun da burda basliyor ..Bu baslıkta aslinda arkadasimiz siddete maruz kalan azarlanan doktorlara dikkat cekmez istemis ama konu biraz dagilmis . Tartismasiz olarak isini iyi yapsin ya da yapmasin bir doktora bir insan olarak kimse siddet uygulayamaz bunu savunan kisinin de zaten insanliktan nasip aldigini dusunmuyorum.

"Hocam bir serum taksak"
"Ne koyayim serumun icine?"

Ya da

"Bana bir serum tak ben iyi olayım"
"Baş üstüne. "

Geçen biri geldi. İlaç raporu attı masama. Bunları yaz dedi. Hasta kim dedim. Annem ama getirmedim dedim.
Olmaz dedim. Hastayi görmeden yazamam. Yazacaksin herkes yazıyor dedi. Kaymakamligi arıyorum yazacaksin dedi.
Sağlık Bakanlığı şikayet hattı var orayı da ara dedim.

Gitti ve 20 dk sonra annesini getirdi. Ben de yazdım recetesini.

peki uslubunuzu napıcaz hanımefendi
gerçekten hoş değil konuşma tarzınız farkında mısınız acaba
böyle ben zeka küpüyüm siz değilsiniz kıskançsınız şeklinde insanları aşağılayarak kendinizi tatmin etseniz nolur
bakın herkes sizinle dalga geçiyo

eğer ki ağırınıza giden birşey varsa seviyeli bir biçimde görüşlerinizi dile getirebilirsiniz bence
bu şekilde kalitenizi düşürerek hiçbir yere varamazsınız kimse tarafından da saygı görmezsiniz
sizin tıp okumanız kimsenin umrunda değil çünkü
siz herkesin size gıpta ettiğine yerinizde olmak için can attığına inanmışsınız ama bu doğru değil
sağlık sektöründe çalışmak çoğu insanın yapmak isteyeceği birşey değil bilmem farkında mısnız tıp fakültesine girmek için kaç insan uğraşıyo Allah aşkına ortaokuldan beri çalışıp tıp kazanmak için kendini harab etmek herkese göre değildir çünkü
siz böyle havalanacağınıza doğru düzgün bir birey olarak olarak yetişip saygın bi insan olmaya bakın o zaman mesleğinizle gurur duyabilirsiniz işte

Son düzenleme:

DOKTORUM CİVANIMMMM bana bir iğne yaptırsan bir türlü boğazım geçmedi.....7 tane çok olur sen ordan en iyilerinden kokteyl yaptır bir kalemde bitsin .....

Çok haklısın canım yaaa......hepimiz zaman zaman yapıyormuyuz ne
İğne verme hap ver....hap yetmez serum olsun sen önlüğü en iyisi bana verrr

arkadaşım bakın siz gayet seviyeli bi şekilde açıklamışsınız ama konuyu açan arkadaşı tanısaydınız baştan itibaren neden tepki gösterdiğimizi anlardınız
önceki açılan bi konuda haklı olduğumuz halde bize büyük saygısızlık yaptı çünkü ilk sayfalarda yazmıştım ne yaptığını
bu durumda bizde onunla empati yapmak istemedik haliyle
yoksa iki tarafta da vardır hatalar

keşke arkadaşa laf anlatmak için kendiizi yormasaydınız....biz denedik de olmadı...
sizede at gözlüğünü çıkarda öyle bak diyebilir yada daha kötü bi cümle

arkadaş ne der bilmiyorum ama yazmadan önce bu tarz şeyler söyleyebileceğini hiç düşünmemiştim. Doktorlar ile ilgili birşey yazmadım genel olarak duruma açıklık getirmek istemiştim sadece. insanlar bazen o sayılı üniversiteler arasında olmanın kriterlerini gerçekten bilmiyorlar. Dediğiniz gibi bir yorum gelirsede şaşırmamak lazım. İnsanlar gerçekten çok garip ülkemizde. Yıllardır avrupa eğitim sistemi dendi durdu ama bize 4-4-4 getirilince olay çıktı. Avrupada yıllardır ilkokula başlama yaşı zaten 6 dı hep özendik ya, bizde uygulanmıyor diye uygulansın denilince olay çıktı. Yıllardır 4-4-4 sisteminde eğitim görüyor insanlar avrupada bizde yokken hep avrupa avrupa dedik bize gelince çocuğumuzu okuldan almadığımız kaldı. Bazen insanlar sırf muhalefet olmak için kendiyle çelişiyor. Türkiyeye erasmus kapsamında gelen yabancı arkadaşlardan çok duydum ben bu dersi kendi okulumda alsaydım daha yüksek geçerdim sizin burada sınavlar daha zor dediğini. Evet avrupada bazı derslerin uygulama dersleri asistanlarla birlikte çok güzel yapılıyor daha verimli oluyor ama bu tamamen oradaki insanları ve eğitimi daha kaliteli yapmaz. Bizim burada öğrencilerimiz oradaki gibi uygulama eğitimi almadan kendi çabalarıyla başarıya ulaşmak için çabalıyor ve o insanlarla aynı programları kullanıyor. Bu iyi birşey değil bunu savunmuyorum ama birde şöyle bir gerçek var ki üniversite insana bilgiye ulaşma yolunu gösterir al bunları ezberle bunlar demez. bu kadarda yermemek lazım ülkemizi.

Her meslek mensubunun iyisi kötüsü var. burada oturup yazı yazmakla düzelmek hakaretlede düzelmez hiç birşey tepkiler usulunce olması gerektiği gibi dile getirilip işlem yapılınca bir işe yarar. Herkes konuşur konuşur ama elini taşın altına sokmak zordur bir dilekçe yazmak mahkemeye vermek zordur. Ki doktorluk mesleğinin hata kaldıran bir meslek olduğunu düşünmüyorum. sonuçta insan hayatı söz konusu. doktorlarımız biraz daha dikkatli olmalılar ve birazda hasta şikayetlerini dikkate almalılar unutulmamalı ki bir insanın vucudunu, vucudunun tepkilerini en iyi kendisi bilir ama bilinçliyle tabikide.
neyse arkadaşım seni alıntılayarak bir çok şey yazdım kusurabakma. bakalım arkadaş online olunca nasıl bir tepki vericek belki üzerindeki agresifliği biraz atarda daha usturuplu bir cevp verir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…