Herşeyimizi kaybettik

Kafamın almadığı şeyler var bu konuda ya...madem o kadar paranız vardı fransada hiç mi bakıcı yardımcı kadın yok çok ilginç...sırf ikinci bir çocuk oldu diye herşeyi satıp dönmek ne demek ya...ev kadını olup evde üç dört çocuğa bakan kadınlar var,sen de büyüğü ya kreşe gönderseydin ya da ikisine baksaydın yani çok çok saçma...kusura bakmayın da baştan aşağı saçma sapan iş yapmışsınız ve aileniz de kazıklamış sizi...iki küçük çocukla türkiyeye evsiz işsiz dönmek akıl fikir ister...
Şimdi bari gidip devlete başvurun işsizlik parası alın...ben pek olayın gidişatına inanmadım açıkçası

Eleman almak daha kolaymış aslında tüm bunlardan
Neyse olan olmuş
Şimdi çocuklara babaanne bakabilirse sizin ve eşinizin çalışması en doğrusu

Çok güzel mükemmel bir hayatımız vardı yurtdışında yaşıyorduk büyük restaurantımız vardı evimiz çok güzeldi birtane oğlum var ikinciye hamileydim taki eşim türkiyeye yerleşelim deyene kadar
Restaurantımızı satamadan kapattık çünki eşimde bıkmıştı artık doğum yapınca oglum yeni doğmuş kardeşine bakıyorsu ağlıyordu ikiside zaman ayıramıyorduk yoruluyorduk işçide alamıyorduk ddogrusu bulamıyorduk çalışanlarda hep bi yanlış yapıyordu sonra ev eşyalarımızın bi kısmını sattık bi kısmını verdik neyimiz kaldıysa yükledik arabamıza Türkiye ye gittik orada ilk bir ay ailemiz çok iyi karşiladı ama sonrasında herşey patladı hiç kimse be bize yardım ediyordu nede fikir sunuyordu herkez cebimizdeki parayı almaya çalişiyordu 6 ay dayanabildik çünki paramızda bitmişti elimizdeki son kalan para ile tekrar yurt dışına eşimin ailesinin yanına dönmeye karar verdik elimize sığabildiği kadar eşya alıp uçakla geldik şimdi eşimin ailesi ile oturuyoruz en kötüsüde bugün gelen haber arkadaşımız yanımıza geliyordu işleri vardı bizim kalan bütün eşyamızı arabasına koydu geliyordu birde haber aldıkki kaza yapmış eşyaların hepsine polisler el koymuş ve bugünde şuan ne kıyafetimiz ne ayakkabimiz aklınıza gelicek herşeyimizi kaybettik eşimin annesinin babasının evinde ki burada kalmamızada razı değiller iş arıyoruz bulamıyoruz yok cebimizdekileri herşeyi herşeyimizi kaybettik iki bebeğimizle dua etmekten başka bi çare bulamıyoruz bekliyoruz ve ben hiç iyi değilim hele bugün herşeyimizi kaybettik diye duyunca iyice bittim tükendim nasıl kendimizi toplarız ne yaparız bilmiyorum Rabbim yardımcımız olsun
Şimdiden beni dinlediğiniz için fikir ve yorumlarınız için teşekkür ederim
SAGLIK DA MI GİTTİ YANİ....
YAPMAYIN ALLAH ASKINA, DERT ETMEYİN ALLAH VAR!

Kafamın almadığı şeyler var bu konuda ya...madem o kadar paranız vardı fransada hiç mi bakıcı yardımcı kadın yok çok ilginç...sırf ikinci bir çocuk oldu diye herşeyi satıp dönmek ne demek ya...ev kadını olup evde üç dört çocuğa bakan kadınlar var,sen de büyüğü ya kreşe gönderseydin ya da ikisine baksaydın yani çok çok saçma...kusura bakmayın da baştan aşağı saçma sapan iş yapmışsınız ve aileniz de kazıklamış sizi...iki küçük çocukla türkiyeye evsiz işsiz dönmek akıl fikir ister...
Şimdi bari gidip devlete başvurun işsizlik parası alın...ben pek olayın gidişatına inanmadım açıkçası
Yorumda daha detaylı belirtmiş
Eşi kendi ailesine kırılmış, konu sahibinin ailesi de Türkiye'ye gelin biz size yardım ederiz demişler
Konu sahibinin ailesinin büyük bi cafesi varmış Türkiye'de , her yaz geldiklerinde de gayet güzel iş yaptıklarını görmüşler
Hem birbirlerine destek olurlar diye gelmişler, hemde eşi ailesine kırıldığı için Fransa'yı terk etmek istemiş
Ama Türkiye'ye geldiklerinde konu sahibinin ailesi adeta sömürmüş paralarını alıp durmuş
Sonuç ortada, geri dönmüşler.
Kalan eşyalarını getirecek olan araçta kaza yapmış.

Allahım yar yardımcınız olsun , şerr gibi görünsede bu yaşadıklarınız elbet vardır bundada bir Hayır , bizim sabır ve çokca dua edin inşallah bu günleride atlatır huzur içinde yaşarsınız

Dükkanınızı geri açın madem satamamıştınız?
Yalnız bir daha tr ye dönmeye kalkmayın aileler bile kazık atıyor gurbetçilere... ona göre.

Keşke şunu bunu yapsaydınız demek için çok geç malesef. Allah yardımcınız olsun. Acil iş bulmaktan başka çare yok. Zor olacak evet. Ama iki çocuk için dayanmalısınız. İki çocukla yetişkin insanlar olarak çok büyük riskler almışsınız. Risk demek basit bile kalıyor. Umarım tekrar düze çıkar ve daha sağlam adımlar atarsınız.

Allah yardımcınız olsun,basit bir karar altüst etmiş hayatınızı,yakınlarınız da suistimal etmiş içinde bulunduğunuz durumu ama uzulmeyin çocuklarınızın ve sizin sağlığınız yerinde yeniden başlarsınız hayata hem de bu sefer dersinizi almış olarak daha güçlü..demem o ki şükredecek şeyleriniz var onlara sıkı sıkı sarılınki çabuk toparlayasınız.Fransa da zaten devlet bu konuda vatandaşına çok iyi sahip çıkıyor,işsizlik yardımı,çocuk yardımı vs..toparlarsınız,ya aynı durumda tr de olsaydınız napardınız bir de onu düşünün,bu arada neresindesiniz Fransa'nın eğer bir sakıncası yoksa.

Çok ani kararlar verdiğinizi düşündüm nedense.Hop Türkiye'ye gidelim,olmadı hop Fransa'ya dönelim gibi...
Tahminimce yaşınız çok genç,o yüzden hepsi deneyimdir,deneye yanıla uygun bir yol bulursunuz.
Bence kayıp olarak bakmayın,giden eşya olsun.Bakın ne güzel tüm olumsuzluklara karşın yeni bir bebeğiniz olmuş.
İnşallah kısa zamanda istediğiniz gibi bir iş bulursunuz,bahtınız açık olsun.

birbirinizi sevip saygı gosterdıkce hepsi tekrar olur
allah yardımcınız olsun

Back
X