- Konu Sahibi istanbul3434
-
Bu zamanda annen baban bile olsa güvenip büyük borcun altına girilmez. Maddi dengeler her an değişebilir. Siz tersten gitmişsiniz. Önce ev borcuna girip üzerine bir de düğün borcu eklemişsiniz. Düğün borcu bittiğine göre ev borcunu uygun taksitlere bölüp ödemeye çalışacaksınız, başka çare yok gibi...
Bir de tüm maaşınızı verdiğiniz size ait olan borçtan da söz etmişsiniz, o kısmı anlamadım[/QUOTE. dugun borclari malesef btmedi bu yuzden ztn dha baslaymdk ev borcuna.
Maas meseleside esimde bnde kart vs evim gecimi derkn hepten doluyuz bn ztn eve katkida bulunamyrm esim yurutmeye calsyr
Yine sizin borçlarınız yani. bence bunlarda katkıdır. kız tarafının aldığı çok göze gelmez ama alınanların borcunu öde öde bitmez. artık sen o borcun bittikten sonra kenara az da olsa para koymaya çalışmalısın. ve bence artık kocanla bu konu için hiiiiiççç tartışmaya girme bile. nedense bazı erkekler aileleri söz konusu olunca acaip bişey oluyorlar. çok şükür ki benim kocam öyle değil. benim evim benim düzenim diye kestirip atmasını iyi biliyor. inşallah kocan durumun senin açından olan kısmını görür. SON BİŞEY DAHA BEKARA KARI BOŞAMAK KOLAY GELİR derler. yaşamayan bilmez umursama kimseyi.
kusura bakmayın da siz evlisiniz ve çalışıyorsunuz,, siz eski borçlarınızdan dolayı ev borcunuza veya giderlerinize katkıda bulunmuyorsanız,, ne diye zar zor geçinen koca koca insanlardan yardım bekliyorsunuz???? Yapılan yardımı bile utana sıkıla kabul etmeniz gerekirken bir de yok şu kadar koysunlar kenara yok bu kadar koysunlar, k.v size faturayı soruyor suç,,,, ama siz onların evine giren parayı kurşununa takip ediyorsunuz... Yapmayın lütfen ya,, çok zengin olup da umurlarında olmasanız anlarım da,, emekli maaşına ek olsun diye ekmek bayisinde 300 liraya çalışan babadan da yardım beklemeyin allah aşkına ya... ne diyim....
Bence sizi üzen,kıran kayınvalidenizin borc konusunda yardım yapıp yapmamasından öte ;
Eşinizin sızınle onlar arasında bir denge kuramaması..
Kadın istiyor ki : Evet haklısın canım ama onlarında kendınce yaşayışları var verdıklerı sozu tutamıyorlar napalım borç bızım borcumuz ..
Ama erkekler böyle bir cümle kuramazlar genelde ..
Yapılarına ters çünkü..
Özetle ; Eşiniz ve eşinizin ailesi hakkındaki beklentileriniz en aza ındırmedıgınız surece üzülen hep siz olursunuz ..
e be güzelim düğününüzü yapmışsınız ne güzel, ev almışsınız, tabi borcunuz olacak. sıkıntınız olacak. kv ve kb çok iyi niyetliler, ve siz bunun farkında olduğunuzu belirttiğiniz halde hala onlar şunu dediler neden yapmadılar diyorsunuz. bir de eşim bana niye kızdı, kv niye laf çarptı diyosunuz.
bu dediklerinizi ilk kez söylemediğinizi de tahmin ediyorum.
şöyle söyleyeyim eşimin ailesi düğün müğün yapmadı, salon ve antre halı-perde ve salon tk aldı sadece. bu kadar yani. bunları da burnumdan getirerek yaptılar, bir sene önce hepsini biz yaparız dedikleri halde.
ama ben eşime senin dediklerinin yarısını bile söyleyemedim, o derece aramız bozuktu yani evlendiğimizde.
bende ailemin tek kızıyım, belli bir çevrem de var, çalışıyordum da ama gene de yuttum.
heralde deseydim boşanmıştık.
gene eşin sabırlıymış benimkine bakarak. evlilik böyle bişey, yaşayarak öğreneceksiniz işte.
birbirinizi yemeden yaşamanızı tavsiye ederim.
950 liraya çalışan adamdan kenara para atmasını isteyen ey çok mantıklı , yaratıcı konu sahibi ev sizin borç sizin ödeyiverin bir zahmet. Yerin dibine girerim de bu lafı söyleyemem eşime. Ne insanlar var ya anlamak çok güç sizi. Kayınpederim çiftçi adamın trilyonluk malı var. Bize kuruş koklatmaz ama banane kendi parası. Kimseye minnet etmemeyi öğrenin derim ben
Canım hata sızde ,her aılenın bellı bır gelır duzeyi var adam emeklı oldugu halde calısıyormus demek kı yetıremıyor ,ayda bın lıra kenara atısın dıyrsun bın lıra sen atabılyormusun peki kımseye guvenere bırsey olmaz
sİz çözüm yolu bulmaya calısmıssınız ancak yanlıs bır cozum yanı ımkansız bırsey erkeeklerin ailelerine borc ödetmeyı bırakın kendı kazandıgını ailesine vermedıgıne kendı evıne harcadıgına dua etmek lazım. Madem eşiniz böyle bir işe girmiş bırakın nasıl çözerse çözsun . kENDISI para kazanıyormus madem ödesin nasıl ödencek bu borc böyle bır ıse gırısmeden önce eşeğini saglam kazıga baglmalıydı suc sende deıl ama eşlerimiz aileleri hakkında kötu bırsey söylemesek bıle yanlıs anlarlarken bunu teklıf etmenız sonucu de cok tepkı göstermesı normal. erkeklere aileleri hakkında yorum bıle yapmak tehlıkelı bölgeye gırmek gıbı bırseydır ben bunu anladım yasadıgım deneyımlerden.
kv'm zengin ve rahat bir yaşama sahip. görümcem ve kaynım desen har vurup harman savururlar. tek gelin olduğum halde bize düğünde en ufak yardımları olmadı, kirada oturuyoruz, bir gün de yardım edelim demedi. şimdi hamileyim, ilk torunları, bir zıbın bile çıkarıp vermedi. ama dışardan görseniz kv'm gelinine aşık, onun için herşeyi yapabilecek bir kadın.. sorsalar ondan iyi kv olmaz.
ben de bunun huyunu anladım, evlendiğimden beri hiçbir beklenti içine girmedim. eşimle mutlu olmam benim için yeterli, para pul hayatın asli ihtiyacı değil, rızkı veren Allah.. çok bozulsam da kırılsam da ne kv me şimdiye kadar bir imada bulundum, ne de eşime.. eşim görmüyor mu sanki olanları, kafasına vurmamın bir anlamı yok, huzurumuzu kaçırmaktan başka neye yarayacak diye düşündüm hep.
bnm kv bu kadar varlık içinde bana bunları yaparken ses çıkarmayı kendime yakıştıramadım, siz 950 tl ile geçinen bir de üstüne sizin "az da olsa" imkanları nisbetinde düğün ihtiyacınızı karşılayan bu iyi niyetli insanlardan nasıl böyle bir talepte bulunuyorsunuz anlayamadım doğrusu..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?