Herzamankı gibi konunun ana teması KAYNANAM...

Sizin eski borç düğüne hazırlık için olan filan bir borç mu yoksa evlilikle alakası olmayan bir borç mu?

ben tepkı gostererek verdıklerı sozu tutsun demedım kı,nıyet onemlı.ben sadece hanı bızı beklemelerıne gerek varmı.onlar 200 koyarsa bızde bıdahakı ay 300 koyarz anlamında soyledm ama konu uctu gıttı.

kaynanam tutumludur,soğukta oturur,yemezler,içmezler gezmezler diyorsun.o parayla bu dediklerini nasıl yapacaklar.kadın para derdine soğukta oturuyordurumu bilirken birde onları suçlaman ne kadar doğru

diyorsun ki 300 ödemeleri bitti.eee bırakta insanlar azıcık nefes alsın,rahatlasınlar.zaten yardım edeceğiz demişler sizi bekliyorlar.daha ne yapsın bu insanlar

saolun yorumunuz ıcın.

hem borç ödeyip hem bu parayla geçinip hem de köşeye para atan birileri varsa helal olsun derim ben..

keşke herkes kendi yağı ile kavrulmayı bilse ya da kimseden birşey beklemese.

bızı kımse guvendırmese bızde tabıkı kımseden bısey beklemeyız.ortada verılmıs bır soz bır vaat oldugu ıcın dıle getrdm ben.ama konu farklı yone saptı.atıyorum sız bırıne borc versenız su gunde getır desenız o gunde beklemezmsnz bızde beklıyoruz mantıken yanı onu soyluyorum.yoksa hıc yardım edemeyız deselerdı eyvallah derdık.ama hem soz verılıyor hemde ortada 50 tl bıle yok onu soyluyorum.

benım gerceklere dedıgım bısey zaten yok.ınkarda etmıyorum.sadece hanı boyle konusuldu soz verıldı devamını nerede dıye sordum o kadar.

kredı cekmeyı kayınvalıdem ıstemedı cektırmedıde ona bosa faızmı odıcez dıye bende hıcbısey soylemedım.benım zaten dert ettıgım vermemelerı degıl kı esımın bu kdr tepkı vermısını saglıcak ne yaptıgım derdım bu.

ınsallah.tesekkur ederım.

ben odemelerı bıttı hemen baslasınlar anlamında soylemedım.ıyı tartın lutfen.

canım kayınbaban milyarlar kazansa neyse de, adamcağızın aldığı 2 kuruş maaş.. ki bu zaman da bahsettiğiniz rakamla geçinmek çok zor...
herkes ister evladına yardım etmek, ama olmayınca yapacak bişey yok malesef...
karı koca birbirinize destek olup, yavaş yavaş ödeyeceksizniz borçlarınızı.. başka çareniz yok gibi gözüküyo

işta onlar bi kahramanlık yapıp bi söz vermişler ama siz durumun farkında değil misiniz? bu insanlar nereden bulsun o kadar parayı da hala istiyorsunuz ki? tamam onlar verdiği sözü tutmamış ama bu da insanların evine giren çıkan parayı hesap etme durmuna getirmemeli sizi.

hesap kitap ortada zaten.işte artık beklemeyin diye yazıyoruz bunları.

Yorumları okudum ve görüyorum ki yanlış anlaşıldıgın noktalar var. Senin demeye çalıştıgın madem bize dedikleri gibi yardım etmeyeceklerdi neden bizi güvendirip onda borcun arasında bide ev masrafı çıkardılar. he madem evi aldırdılar orda burdada konuşuyorlar ev aldık diye az da olsa yardımcı olsunlar. ben seni çoooookkkk iyi anlıyorum. bende 6 aylık evliyim. aşağı yukarı aynı vaadlerde bulundular bana da ama ben güvenemediğim için kiralık ev buldum. şimdi kafam çoooookkkk rahat. Allah kısmet ederse 2 seneye kadar kendi evime geçerim.

kesınlıkle dusuncelerımı dıle getırmıssınız tesekkur edıyorum sıze..haklısınız keske bızde hc kmsenn yardımı olmadan alabılsydk.

canım benim benim kayınpederim bırak destek vermeyi beni gormek bile istemez, hala daha oglunun ona yardım etmesi gerektigini dusunur.

kaldı ki bana soz verilse bile bu durumda istemezdim. Nitekim kendi ailem bana ev almayı teklif ettiklerinde kabul etmedik eşimle ikimiz, zira hem muhtac değiliz hem de ailem zaten bu yasa getirdi okuttu etti. ben genel olarak insanların ailelerinin eline bakmalarına karsı cıkıyorum.

canım kaynananın laf sokmasını istemiyorsan parasını de almayacaksın ki laf soylemeye hakkı olmasın. oyle hem parasal destek versin hem de laf sokmasın dersen oyle bir dünya yok malesef

umursama canım yoksa yıpranan sen olursun banada dediler ben çalışmıyorum oglumun parasını yiyo dediler sana gelince var bize yok dediler...eşim 1000tl alıyo çok şükür geciniyoruzda arttırıyorumda kimseyede dert yanmıyorum.. bende üzülüyodum ama artık anladım el kızı oldugumu, geç oldu ama:))... ha bi tartısmamız falan hiç olmadı çok iyiyiz..çünkü ben sustum hep... sen 4 4lükte olsan onlar buluyo bişey,kaynanaların işi o :))) laf sokmak... onun için canını sıkma daha yeni evlisin alısırsın zamanla takmassın... ama dedigim gibi ALLAHTAN baska kimseden bişey isteme, yaparlarsa yardım kendi gönüllerinden yapsınlar,gönülsüz yapılan işten hayır gelmez... ben hep dua ederim ALLAHIM kendi ailelerimize bile bizi muhtac etme diye.. çok şükürki 2 senedir muhtac olmadım ALLAHIM muhtaç etmesinde.....

İnşallah tez vakitte ödemek kısmet olur sizede. Keşke kocanız biraz da olsa destek verseymiş size. Faturadır şudur budur takma kafana. yeni evlisin daha yaşamaya bak. şimdiden ev borcu derseeeeennn, iki seneye bebeğin olur. sonra onların masrafları..... evliliğinden bişey anlamazsın.

Bu zamanda annen baban bile olsa güvenip büyük borcun altına girilmez. Maddi dengeler her an değişebilir. Siz tersten gitmişsiniz. Önce ev borcuna girip üzerine bir de düğün borcu eklemişsiniz. Düğün borcu bittiğine göre ev borcunu uygun taksitlere bölüp ödemeye çalışacaksınız, başka çare yok gibi...

Bir de tüm maaşınızı verdiğiniz size ait olan borçtan da söz etmişsiniz, o kısmı anlamadım

Evet aynı şekilde bende o borç kısmını anlayamadım. aklıma direkt kendi ailenizle ilgili bi borç mu acaba diye geldi. eğer öyleyse kocanızın tavrı bu yüzden böyle sert olabilir. bir düşünce sadece, kendi ailesinin borcunu ödüyor birde benim ailemden ev için para bekliyor diye düşünebilir.

Son düzenleme:
Borc dugun borcu yani perde hali ceyiz vs gbi.bu borclar yuznden eve katlida bulunamiyorum dedim.ailemle ilgisi yok borcun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…