- 30 Mayıs 2009
- 7.163
- 8.019
- 723
- Konu Sahibi istanbul3434
-
Kusura bakmayın da eşiniz haklı ve boş yere eşinizin kalbini kırmışsınız.
Onlar para biriktirmek için sizi bekliyormuş, farkındaysanız bekliyorlar.
Ama siz diyorsunuz ki bizi beklemesinler, verdikleri sözü tutup biriktirsinler.
Açıkçası ben böyle bir şeyi, özellikle de kayınpederimin aldıgı maaşı bilsem ,
eşime söylemeye utanırım!
Eşinizden özür dileyin ve bir daha da bu konuyu açmayın bence...
ben burda tecrubelı fıkırler ıcın konumu actım cevap beklıyorum.lutfen gıdın dalga sozcuklerınızı kendınıze saklayın.merhem olacak yardımcı olacak akıl verecek sozlerınız varsa buyrun,yoksa vakıt kaybettırmeyın.
adamin aldigi maas ahim sahim degil ki,
evet onlarda ev gecindiriyor ama cok iyi ama cok asagi standartlarda yani aldigi maas anca kendilerine yetiyordur..
950 emekli maasi 300 simdi calistigi yerden 1250 gibi para ediyor,bunla gecinmek kolay mi?
ayrica konunun ana temasi burada kaynana degil farkinda misiniz?
demisler yardim ederiz diye,edemiyorlarsa bogazlarina yapisak haliniz yok..
ama ana konu kaynana degil sizsiniz
hem borç ödeyip hem bu parayla geçinip hem de köşeye para atan birileri varsa helal olsun derim ben..
keşke herkes kendi yağı ile kavrulmayı bilse ya da kimseden birşey beklemese.
beni yanlis anlama arkadasim.siz esinle bir yola cikmissiniz.senin esinin ailesi ve esin ne güzel dikatini özellile su cümleye cekiyorum `NISANLIYKEN EV ALDIK.. NISANLIYKEN MILLET ALTINI BILE ZOR ALIYOR MASRAFLARI BILE KISMAYA CALISIYORLAR BELKI ANLASAMAZLAR DIYE KI SIZIN ESININZ IN AILE EV BILE ALMIS KI DURUMLARI KÖTÜ KAYINVALIDEN TUTUMLU BIR INSAN VE EDAKAR BIR ANNE BEN DOGAL GAZ VS KISMAM COCUKLARIM EV ALISIN DIYE BELKIDE KISAMAM.KADIN HEP COCUKLARINI DÜSÜNÜYOR.EVET SANA BIR SÖZ VERMISLER AMA DEMEMISLER KESINLIKLE BIZ ÖDEYECEGIZ ELBETTEKI SIZEDE GÜVENMISLER.COK BILE YAPMISLAR BU DEVIRDE EVLENDIRIP GERISINI COCUKLARINA BIRAKIYOR MILLET.SENIN BU KIZGINLIGIN BOSUNA.KAYIN VALIDENIN AILENIN YANINDA SENI BOZMASI YANLIS.SEN ONUN KADAR TUTUMLU OLMADIGIN ICIN CÜNKÜ O COK COK TUTUMLUYMUS SANA SENIN TUTUMLU OLMADIGIN KONUSUNDA LAF CAKMIS BENCE.BENCE SENIN KIZACAGIN KADAR BISEY YOK KAVGA ETMEYIN.KAYINBABANLAR GEZIP TOZSA SIZE ÖDEMESE BISEY DIYECEGIM BIR NEBZE HAKLISIN HER SEY PARA OLSUN BE GÜZELIM ÖDENIR ODA BITER BIRBIRINIZI KIRMAYIN.O INSANLARINDA DURUMU ZOR BELLIKI SIZE EV ALMAK ZORUNDA DEGILLERDI BORC BILE VERMEYE BILIRLERDI YAPMISLAR PERDELERINI BILE ÖDÜYORLAR NE GÜZEL IYI NIYETLILER BENCE ELLERINDE OLSA YAPARLAR SEN SAYGINI KORU YAZIK EMEKLI ADAM HALA CALISIYOR SIZLER ICIN KIMIN ICIN ESINIDE SAYGIDEGER KAYINBABANIDA ÜZME KAYNANANIDA ÜZME OKADIN TUTUMLU OLMASA SIZE DE COCUKLARINADA KAYINBABAN EV ALAMAZDI.LÜTFEN KÖTÜ DÜSÜNME VE KIZMA BÖYLE SEYLERE BENIM FIKRIM BÖYLE.BENIM EVIMDE KAYNANAMINDI KAYIN VALIDEM BÜTÜN ÖDEDIGI PARAYI CEKTI BIZ EVLENINCE BIZ ÖDÜYORUZ SIMDI EVI AL SANA BIR ÖRNEK
Ne olursa olsun eşinizin ailesinden maddi destek beklememelisiniz. Yaptığınız çok ayıp. Söz vermeleri, desteklemeleri bir şey değiştirmez.
Siz artık eşinizle bir yola çıkmışsınız. Keşke insanlardan borç almak yerine bankadan kredi çekseydiniz. Veya siz borçlarınızı ödedikten sonra ev alsaydınız eşinizle. Bence siz şimdi eşinize gidin ve ailesinden para almak gibi bir beklentiniz olmadığını, sadece söz verdikleri için sorma gereği duyduğunuzu söyleyin. Durumlarının kötü olduğunu bildiğinizi ve borcunuzu öderken eşinizin ailesinden maddi bir beklentiniz olmadığını söyleyin.
Dert etmeniz gereken durum para vermemeleri değil. Eşinizin davranışları. Bence bunun üzerine gitmelisiniz.
Kayınvalideniz bu kadar tutumlu olmasa zaten o paraya geçinemez ki. Birde eşinizle konuşurken sanki babasının çok iyi bir geliri varmışta size yardım etmiyormuş gibi konuşmuşsunuz. Eşinizin bu konuda verdiği tepki bana çok normal geldi. Sizin bile kendi eski borçlarınızdan evinizin ödemelerine bir katkınız yokken kayınpederinizin o kadar düşük bir maaşa size yardım etmesini beklemek hele ki bunun konusunu açmak çok yanlış olmuş. Yanlış anlamadıysam adam zaten sizin perde vs. taksitlerinizi aylık 300 tl ödüyor. Buna rağmen düşünüp yinede yardım etmeyi dile getirmiş. Takdir ettim doğrusu. Üstelik eline kalan 950 tl' nin 300' ü nü de ev taksitinize verse ne yiyip ne içecekler ki? Bu durumda onlar yardım etmek isteseler bile sizin " bu parayla siz ancak geçiniyorsunuz biz idare ederiz, çok zora düşersek o zaman yardım edersiniz" demeniz gerekir. Hiç bunların lafını yapıp eşinizle aranızı açmayın. Bu devirde borçsuz ev kuran yoktur zaten elbet eliniz bollaşır.
Sizin eski borç düğüne hazırlık için olan filan bir borç mu yoksa evlilikle alakası olmayan bir borç mu?
kaynanam tutumludur,soğukta oturur,yemezler,içmezler gezmezler diyorsun.o parayla bu dediklerini nasıl yapacaklar.kadın para derdine soğukta oturuyordurumu bilirken birde onları suçlaman ne kadar doğru
diyorsun ki 300 ödemeleri bitti.eee bırakta insanlar azıcık nefes alsın,rahatlasınlar.zaten yardım edeceğiz demişler sizi bekliyorlar.daha ne yapsın bu insanlar
bızı kımse guvendırmese bızde tabıkı kımseden bısey beklemeyız.ortada verılmıs bır soz bır vaat oldugu ıcın dıle getrdm ben.ama konu farklı yone saptı.atıyorum sız bırıne borc versenız su gunde getır desenız o gunde beklemezmsnz bızde beklıyoruz mantıken yanı onu soyluyorum.yoksa hıc yardım edemeyız deselerdı eyvallah derdık.ama hem soz verılıyor hemde ortada 50 tl bıle yok onu soyluyorum.
Yorumları okudum ve görüyorum ki yanlış anlaşıldıgın noktalar var. Senin demeye çalıştıgın madem bize dedikleri gibi yardım etmeyeceklerdi neden bizi güvendirip onda borcun arasında bide ev masrafı çıkardılar. he madem evi aldırdılar orda burdada konuşuyorlar ev aldık diye az da olsa yardımcı olsunlar. ben seni çoooookkkk iyi anlıyorum. bende 6 aylık evliyim. aşağı yukarı aynı vaadlerde bulundular bana da ama ben güvenemediğim için kiralık ev buldum. şimdi kafam çoooookkkk rahat. Allah kısmet ederse 2 seneye kadar kendi evime geçerim.
herkes ne yapmak ıstıyorsa onu yapar,ıster ısraflık ıster cımrılık bu benı ılgılendırmez.benım soylemek ıstedıgım kendınızı benım yerıme koyun oyle karar verın.sızede boyle bır vaat edılse ıster ıstemez beklemezmısın acık konusun.bız kımseye teklıf etmedık yardım edın dıye kendılerı dıle getırdıgı ıcın bende esıme sordum olay bu.
benım aılem benım borclarımın bırkısmını zaten oduyor onlara daha ne dıyebılırım kı ?
kalkabılsem kalkıcamda sırtında bı yuk varken bıraz zor,ama para getıremıyorum dıyede kaynananın agzına malzeme olmak o en cok canımı sıkan.hersey maddıyatmıdır yanı.ya da keyıftenmı ben katkıda bulunamıyorum bunu anlamak ıstemıyorlar.anlayamıyorum ben bu laf sokma zıhnıyetını.
Borc dugun borcu yani perde hali ceyiz vs gbi.bu borclar yuznden eve katlida bulunamiyorum dedim.ailemle ilgisi yok borcun.Evet aynı şekilde bende o borç kısmını anlayamadım. aklıma direkt kendi ailenizle ilgili bi borç mu acaba diye geldi. eğer öyleyse kocanızın tavrı bu yüzden böyle sert olabilir. bir düşünce sadece, kendi ailesinin borcunu ödüyor birde benim ailemden ev için para bekliyor diye düşünebilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?