Eşime sulu yemek yapıyorum aşırı kiloluydu kilo vermesi için. Haftasonu patates, taze fasülye yaptım. Çok az yağ ile yaptım. İçlerine 2 domates, 2 biber, kaşık ucuyla salça, biraz tuz, su hop oldu bitti. Onları değişerek yiyor. Önceden hergün etler, kekler, börekler hergün mutlaka pirinç pilavı, etsiz asla yemek yemez.. al al bitmiyor masraf, hayat ne kadar pahalı diyorum ben de. Bir baktım böyle 20 liraya hafta bitmiş. 2 haftada 1 keyif günü yaptırıyorum ona alıyorum 2 balık fırında kızartıyorum çok yağ ile ya da evde pizza yapıyorum gibi. Dışarda yemek hiç yok. Hani şunu yaptıktan sonra ne kadar gereksiz, sağlıksız, masraflı boş yaşadığımızı anladım. Sigara içiyordu azalttırdım kalp rahatsızlığı çıktı ani kalp krizi geçirebilirsin dedi doktor. Haftada 3 paket fazlası yok, bırakamıyor çünkü. Damak tadı diye o kadar kötü beslenmişiz ki iyi yaşam sanmışız bunu. İkimizde hastayız şimdi. Daha yaşlar 36. 50yi zor buluruz dedim içimden bu halde. Her haftasonu çamaşır yıkanırdı 3 defa. Ne gerek var. As, topla, hem çamaşırlar yıpranıyor. Toplansın biraz çamaşırlar. Öyle yıka gitsin. Yıpranmışız boşa eşimle. Bulaşık makinesini iyice dolmadan çalıştırırdık. Kim çıkarcak makinadan diye birbirimize bakardık. Amaan dolsun makina öyle yıkanır her akşam her akşam bununla mı uğraşacağız dedik. Film alırdık her haftasonu. Havalar sıcak kim gidip alacak, nerden bulacağız şimdi gittiğimiz yerde kaliteli filmleri diye hesap yapardık. Yok blueray film bulamadık, bulduk ama çok pahalı. 125 liraya film var yani öküz gibi çalışıyoruz biz o parayı kazanmak için. Akıllılık yaptık 129 liraya bir şey aldık( ismini yazmayayım reklam olmasın) hergün farklı flmler. 1 senelik 129 lira. Aylık 10 lira veriyoruz. Al sana evde film keyfi istemediğin kadar hemde. Basit yaşamak gayet kolay alışınca.