hesap işleri.. fikrinize ihtiyacım var

merhabalar güzel bayanlar

eşimle maddi konularda asla anlaşamıyoruz sizden fikir alıp ona göre hareket edeceğim.

ben 2 aydır işsizdim şuan çalışıyorum asgari ücret alıyorum, eşim 2500 tl maaş alıyor.

hali hazır da ödediğimiz aylık 750 tl toplamda 4300 tl kalan bir kredim var. ablama da aşağı yukarı 7500 tl lik borcumuz var geçen yaz ödemem gerekirken beklediğim para gelmedi ve ödeyemedim, ablam her ne kadar acelesi yok dese de ben rahatsız oluyorum.

dün bir kaç kredi baktım hemen aradılar 11.000 e 14000 tl 36 ay vadeli ayda 400 tl lik bir tutar ödenecek.
şuan ödediğim krediyi ve ablamın borcunu kapatıp tek ödemeye geçelim diye düşündük. bu arada girdiğim gün'ler var oralardan para gelecek bu şekilde krediyi 36 ayda değil de daha erken bitirebiliriz.

aldığım maaş ortadayken eşimin sürekli araba bakımı için para verir misin? yakıt için para verir misin demesi beni biraz sinirlendiriyor.

krediyi çekmezsem eşim ablamın borcu için pek oralı değil, sallayıp duruyor.

sizce ne yapalım?
borç borçla kapanmaz.kredi borcundan pek bir şey kalmamış.yeni bir faiz yükünün altına girmeye hiç gerek yok.eşin fuzuli şekilde para isterse verme, yok bitti para de. o paranın yeri var de.maaşlarınız zaten düşük, bir de iş konusunda sıkıntınız olursa 36 ay bankaya borçlu olmak korkunç olur.haczi hapsi var bunun biraz felaket senaryosu gibi ama her şeyi düşünmek lazım.elin müsait oldukça ablana ödersin

Ablanla konuşsan ,ben sana her ay 500 vereyim abla sen bir kenara koy borcum bitene kadar desen.Sekiz ayda biter gider

Ablanla konuşsan ,ben sana her ay 500 vereyim abla sen bir kenara koy borcum bitene kadar desen.Sekiz ayda biter gider

o bence karşımızda ki insana haksızlık oluyor. söylersem kabul eder ama bir daha lazım olduğunda benim yüzüm olmaz. çünkü ben o parayı kızdan toplu aldım ayda 500 versem ortada harcanır gider ki krediyi çektim inanır mısınız rahatladım :)

Kredinin 5 ayı kalmış hem de tüm faizini odemisken başka bir krediyle kapatman hiç doğru değil.
Ablana borcun için kredim bitince her ay yarım altın al 11 ayda birikir 12. Ay da beklettiğin için bir tane al koy. Gelecek yıl öde. Ablan acelesi yok demiş zaten girme kredi yüküne bence.
Bildiğim tek şey var oda borç borćla kapanmıyor..ablan senden borcunu faizle istemiyor nasıla 4bin lira boşa faiz ödeyeceğine her ay bi kenara altın al koy acelesi yok demiş ablan nasilsa biriktirip öde borcunu

bu ıkı mesajı dıkkate alcanım

Bence çok mantıklı aylık 400 TL sizi zorlamaz ama başka türlü para biriktireyim de ablama odeyeyim desen o parayı toplayamazsin asla

o bence karşımızda ki insana haksızlık oluyor. söylersem kabul eder ama bir daha lazım olduğunda benim yüzüm olmaz. çünkü ben o parayı kızdan toplu aldım ayda 500 versem ortada harcanır gider ki krediyi çektim inanır mısınız rahatladım :)
Çok sevindim. Ayyda 500 ödemek çok yanlış olurdu toplu para alıyorsun taksit taksit ödüyorsun

çektim krediyi ve büyük rahatladım. aslında sizin dedikleriniz çok mantıklı tabi ki borç borçla kapanmamalı daha sıkıntı oluyor ama ben mahcup olmaya başlamıştım
Ama krediyi cekmeseniz odeyemeyecektiniz ve eşiniz de üstüne yatmaya meyilli. Ben olsam ablamın yüzüne bakamam böyle bı durumda. İyi yapmışsıniz

Cok darda olsan mantıklı kredı cekıp tek bır borc odemek ama borcun az kalmıs ablanda acelesı yok demıs banka borcunu bıtır ardından banka borcu oder gıbı avlana aylık ver yada aylık bın bın bır hesapta bırıktır 8 ayda odersın. Tekrar bır faız odeme bence para almak guzelde ıste faız odemek can sıkıcı helede faızler yuksekken

Back
X