Hesap ödeme meselesi nasıl olmalı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tanışma teklifi karşıdan gelmişse o ödemeli diye düşünüyorum. İkinci buluşma gerçekleşirse siz ödersiniz.

benim ex le öyle orta halli mekanlara giderdik .(tavuk dünyası ,KFC falan falan )
Artık hesap ödemek nasıl ağır geldiyse bir hafta sen bir hafta ben öderiz demeye başladı .ki ben yine de elimi atardım tatlı kahve falan ısmarlardım . O noktadan sonra ben ne kadar sevsem de soğumaya başladım . Ki biz zaten haftada max 2 gün buluşuyorduk .
Ya bu hesap konuları beni o kadar boğuyor ki sizce haklı değil miyim

Haklısın tabii
Ama ben arada bir elimi cebime atmaktan yanayım açıkçası, en azından piknikte vs ben çoğu şeyi hazırlarım ya da hazır alırım. Kafede hesaplar sevgilime aittir, bazen de öderim çok nadir.

Konu sahibi, arkadaşların deği gibi 1 kere teklif edin, ben öderim derse bırakın ödesin. Atılmayın ama hemen hesaba, bakalım ödemeye yetemiyor mu? Yeltenmiyorsa zaten bence önemli bir fikir verir kişi hakkında

Ya çok tatlısın

Gittik çok güzeldi her şey hesabı çiftin kocası çaktırmadan ödemiş bizimki de doğum günü organize edeceğini kendi ödeyeceğini söyledi haftaya ben de altın bi küpe vs hediye alırım altta kalmamak için

Evlilik fobisi var bende ne olur bilmiyorum

Ben bu konuyu şimdiki usul görgü ne merak ettiğim için açtım çok teşekkür ederim tüm cevaplar için malum 8-9 aydır insan ilişkilerini unuttum iyiki varsınız hepiniz

Mune hanımcım konumu kitler misiniz? Artık çözüme ulaştı

Herkes kendi ödesin en temizi bence.bir sonraki buluşma olacak mı belli değil.

Tanışma yemeğinde size hesap ödeten bir adamla 2. defa görüşmeyin... O adamdan bi cacık olmaz. teşekkürler

Sana bi anımı anlatayım; bi tane çocuk ısrar kıyamet buluşalım diye tutturuyor bir de şöyle zenginim vs diyor ( ben sormadığım halde) neyse duygusal boşluğumdayım tamam dedim :)

Buluştuk benden 5 dk erken gelmiş kahvesini almış ( selfservis) neyse oturdum bana diyor ki hadi sen de kahve al :) Gerzek ya zenginim diyen kendi( madem zenginsin bi kahveye cimrilik etme amacı zengin ayağına hesap kitlemek yer mi bunu gold ) buluşalım diye tutturan kendi.

Ben zaten ilk buluşmada kahvemi kendim alacaksam tek başıma içerim, zaten içe dönük bir yapım var tek başıma aktiviteleri severim.

Hemen arkadaşımı aradım acil çağır beni dedim kalktım

Sonra bunu sosyal medyadan çıkardım ‘ aciliyetin yokmuş yalan söylemişsin’ yazdı bir de ben de engel attım

Mal yahu

İlk buluşmayı erkeklerden bekliyorum ve davet eden de onlar olduğu için içtiğim bi kahvenin de ödenmesini haliyle bekliyorum.

Zaten sonra mutlaka öderim altta kalmam ama bu olay çok utanç vericiydi en doğru hareketi yaptım :)

tüm masanın hesabını yeni çocuğun ödemesi benden artı puan alırdı
iki erkeğin bölüşmesini de gayet makul karşılardım
hesap geldiğinde tamamen formaliteden elimi cüzdanıma atar,
kart veya para arıyormuş gibi yapar
bu esnada benimki ödenirse "ah çok teşekkür ederim" der gülümserdim
kesinlikle ben kendiminkini ödeyeyim diye ısrar etmezdim
sadece hesap masaya gelince "mış gibi" yapardım hani şu elini cüzdanına hiç atmadı
yaftasını yememek için
eğer olur da bi şekilde ben ödersem bi daha yeni çocukla görüşmezdim
buna izin veren erkekle işim olmaz

kadın erkek eşitliği diye ağlaya ağlaya elini hiçbir şeye sürmeyen
kız çocuğu modunda yaşayan erkek nesilleri türedi
başımıza büyük bi bela aldı yani bu düşünce biçimi
biraz bakış açısını değiştirmek lazım bence
ilişkiler hakkında hiçbir şey bilmezken, yani ben toy bir beşer iken
erkeğin hesap ödemesini sanki ben ona yükmüşüm gibi algılardım
ezik hissederdim falan
şimdi aslaaa
ilişkilerin dinamiklerini anladıkça, rolleri göz ardı ettiğimi farkettim
hesap ödemek de bunlardan biri
erkeklerin hesabı ödemesine izin verin kızlar
hesap ödemeyen erkekten de arkanıza bakmadan kaçın
çünkü hesap ödeme konusu, erkeğin kendini erkek hissettiği konulardan biridir
ve erkek, kendini erkek hissedebildiği yerde var olabilir aslında
hesabı ödemesi, garsonu çağırması, bozulan lambayı tamir etmesi, ağır bir eşyayı taşıması
gece vakti sizi arkadaşlarınızın yanından alıp evinize bırakması
buluşmadan önce sizi evinizden alması, sonrasında evinize bırakması vs
bunlara izin vereceksin
erkek kendisine ihtiyaç duyulduğunu hissedecek
emek harcadığı kadının kıymetini bilir olayı da buradan doğuyor aslında bana göre
kendisine ihtiyaç duyan kadına emek harcıyor, kendini daha erkek hissedebiliyor
kadın böyle şeylere izin vermediği zaman kendine ihtiyaç duyulmadığını düşünüyor
o zaman benim burada işim ne kafasına giriyor
bi de dişil enerji eril enerji dengesi için de bunlar çok önemli
bizler ne kadar güçlü kadınlar da olsak
yanımızdaki adamın yanında prensesmişiz gibi hissetmeli ve davranmalıyız
prenses hissetmenize engel olan adamları almayın hayatınıza
dengeler yerinde kalsın, değişmesin
bu düşünceler elbette erkeği üstün görmek değil
aksine, ben kadın olmak için bir erkeğe ihtiyaç duymuyorum aslında
ama onlar kendilerini daha erkek hissedebilmek için bi kadının onlara "ihtiyaç duymasına" ihtiyaç duyuyorlar
yazdığım her şey şahsi fikrimdir tabii

Daha fena doğuda yaşıyorum, aşırı yokluk var burda :))

Doğuda yaşıyorsan eli yüzü düzgün birini bulduysan işi de düzgünse sen daha ne istiyorsun bizim akrabalar yaşıyor orda, erkeklerin hepsi borbirinden berbat değişik tatlar arıyorsan tabi ki yerlilere yönelebilirsin

Aynı kurum olmasın istiyorum hahahaah çok haklısınız aslında

İlk buluşma sen davetlisin falan onun ödemesi lazım ben böyle şeylere dikkat ederim beni davet edecek ve ben odüyeceğim ondan bana hayır gelmez

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…