• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hesap ödeme sorunu

2si1arada

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2012
1.637
755
123
Merhaba kızlar...
Benim yaklaşık 3 aylık bir ilişkim var. Sevgilim şu zamana kadar bana hiç hesap ödetmedi. Bu durumdan çok rahatsızım.Benim yediğimi içtiğimi ödemesinden çok rahatsız oluyorum hiç tarzım değil böyle şeyler.Bir yere gittiğimiz zaman hep en ucuzundan alıyorum bazen hiçbir şey almıyorum.Tokum canım istemiyor diyorum. Bir keresinde (ilişkimizin başlarındaydık o zaman) ben elimi cüzdanıma attım ama karşı çıktı,bir daha da lafını ettirmedi konuyu değiştirdi hep.

Bende iki kez sinema biletiyle hediye almıştım gömlek. Ama sevmiyor böyle şeyleri paranı harcama diyor, benim durumum kötü değil ki tamam öğrenciyim ama param var yani. O da bana hediye alır bir yere gidince hesabı da ödeyen o ,ben bunların karşısında eziliyorum sanki.. Hiç iyi hissetmiyorum kendimi. Yarın öbür gün ayrıldık diyelim o zaman nolacak ,kendimi hepten kötü hissedicem. Sizce napmalıyım?

Merhaba kızlar...
Benim yaklaşık 3 aylık bir ilişkim var. Sevgilim şu zamana kadar bana hiç hesap ödetmedi. Bu durumdan çok rahatsızım.Benim yediğimi içtiğimi ödemesinden çok rahatsız oluyorum hiç tarzım değil böyle şeyler.Bir yere gittiğimiz zaman hep en ucuzundan alıyorum bazen hiçbir şey almıyorum.Tokum canım istemiyor diyorum. Bir keresinde (ilişkimizin başlarındaydık o zaman) ben elimi cüzdanıma attım ama karşı çıktı,bir daha da lafını ettirmedi konuyu değiştirdi hep.

Bende iki kez sinema biletiyle hediye almıştım gömlek. Ama sevmiyor böyle şeyleri paranı harcama diyor, benim durumum kötü değil ki tamam öğrenciyim ama param var yani. O da bana hediye alır bir yere gidince hesabı da ödeyen o ,ben bunların karşısında eziliyorum sanki.. Hiç iyi hissetmiyorum kendimi. Yarın öbür gün ayrıldık diyelim o zaman nolacak ,kendimi hepten kötü hissedicem. Sizce napmalıyım?
daha oncede acilmisti boyle bi konu bu durumu konus rahatsiz oldugunu belirt yinede olmaz derse yemekten sonra be bilim cayi kahveyi tatliyi sen ismarla boyle daha rahat olursun belki:)

Yaninda erkek varken elini cebine atmayan, bu sekilde korunup kollandigini zanneden hatunlardan olmamaniz cok guzel.

Rahatsiz olmakta cok haklisiniz, surekli erkegin para odemesi hic hos degil.

İtirazlarina ragmen hediyelesmeye de dengeyi korumaya da devam.

Yemek ondan tatli sizden mesela bazen de tam tersi...

Bunu istemedigini soylerse, rahatsiz oldugunu soylerse...

Siz de ben de diger turlu rahatsiz olurum diyerek net tavrinizi koyun, kararli olun...

M
Merhaba kızlar...

bir kadının hesap ödemesi ayıp bence . Bırakın ödesin bayan olmanın bir saygılığı itibarı olsun ... Siz hesap ödemeye başlayınca erkekler kendini çok önemli hissediyor . Evlilikte kadın erkeğin her işini yapan üstünede para ödeyen , yani özgürlük derken köleye dönüşüyor . Nasıl alıştırırsanız öyle gider , bu davranış sizi asalak yapmaz aksine küçük şeyleri önemsemeyen kafaya takmayan yapar. köle olmayın kadın olun bırakın sizinle olmanın azıcıkta olsa külfeti olsun ..

o erkek olduğu için senin hesap ödemen onun daha çok ağrına gider o yüzden adte görgü öyle alışala gelmiş bir durum sonuçta siz teklif etmişiniz.o kabul etmemiş sizden günah gitmiş ki buna rağmen bu kadar ince düşünmeniz de çok hoş

Benimde 13 aylik ilişkim var elimi cebime arttirmiyor ama ben bazen zorla ricayla oduyorum bazen de o mekana gelmeden siparişi verip oduyrum bazen de lavaboya gidiyorum diye kalkip kasada oduyorum..

Tatlim benim esimde boyle, sevgiliyken de boyleydi. Sanirim bazilari cok sovalye ruhlu oluyor. Mesela kendime aldigim birsey ne kadar pahali , ne kadar sacma sapan olursa olsun bir kere " elune, neden bu kadar para verdin?" Demedi. Ama ona birsey alayim "ya pahali almissin, sen kendine alsana beni bosver".
Soyle bir ornek vereyim, ben hello kitty hastasiyim ( yas 27). Sevgiliyken, Toyzzshop'ta kendimi kaybettim bi gun, peluslardan defterlere ne bulduysam aldim. Kasaya geldik, 700tl civari birsey tuttu. Ay o kasanin onunde bana bir cemkirdi, "sen cekil kenara, erin burda senin" diyerek. Sinirlendim biraktim hepsini, ya bu benim ozel zevkim, benim de param var. Sen niye atliyorsun? Dedim. Ben disarida sigara icerken "wc'ye gidiyorum " diye sivisip, alip geldi hepsini.
Cozumu onu alisverise goturmemekte buldum. Ancak yemek, su bu ortak etkinlikleri yine o oduyor, onune gecemiyorum.

Merhaba kızlar...

Işte güçlü karakterli bir bayan. Ah canım sen doğrusun ama emin ol bu şekilde olan bayanlar yani hesap ödeyen aman erkek arkadaşıma Nişanlı ma yük olayım eşime destek olmalıyım hayat müşterek bende onu mutlu edeyim diye düşünen bayanların kıymeti hiç bilinmiyor. Ama karakter işte elden gelen bişey yok umarım sen değer verdiğin için kıymetini bilen kişilerle karşılaşırsın

Sıra sıra ödeyelim kabul etmiyorsan parklarda bahçelerde oturalım de. :KK45:
Canım benim baban mı kocan mı? Nasıl kar ettirmiyor? Daha 3 aylık bir ilişkide sen kendi hesabını ödemek istediğini bile söyleyemiyorsan veya söyletmiyorsa bu daha büyük bir sorun.

Lavaboya gidicem diye kalk hesabı öde, hesabı öderken kararlı ve ısrarcı ol kasiyere arkadaş misafir lütfen burdan alın de. Karşında 30 senelik bekarlık hayatında bir çok kişiyle görüşüp hesap ödeme konusunda deneyim kazanmış cok kez basariya ulasmis bir hatun var :D
Kızlar lütfen elinizi cebinize atın. Bekarken ataerkil evliyken hayat müşterek diyorsunuz. Yok öyle yağma

Yaninda erkek varken elini cebine atmayan, bu sekilde korunup kollandigini zanneden hatunlardan olmamaniz cok guzel.

Rahatsiz olmakta cok haklisiniz, surekli erkegin para odemesi hic hos degil.

İtirazlarina ragmen hediyelesmeye de dengeyi korumaya da devam.

Yemek ondan tatli sizden mesela bazen de tam tersi...

Bunu istemedigini soylerse, rahatsiz oldugunu soylerse...

Siz de ben de diger turlu rahatsiz olurum diyerek net tavrinizi koyun, kararli olun...
Okuyun , çalışın , para kazanın ve birey olun . Birey olun , erkeğin kölesi olmayın . Güçlü bir kadın hesap ödiyeceğim diye erkeğin arkasından koşmaz daha çok güçsüz bir kadının yapacağı iştir . Kendizi hesap ödenmeye layık görün , değerli görün , saygın görün ! O sizinle siz olduğunuz için görüşüp mutlu olduysa hemen koşturup buna bedel biçmeye kalkmayın ,kendinizi düşürmeyin Ki sorumluluğun farkına varsın . sizi para için değil siz olduğunuz için önemsesin . bırakın sizi mutlu etmek için çaba sarfetmeyi öğrensin . banka kartını kocaya verip ben bireyim demeyin , iş artık o raddeye geldiki ünvrtst mezunu kadın kapı cam silip erkeğin araba taksitlerini ödüyor ! Bumu güçlü kadın algınız ?

Okuyun , çalışın , para kazanın ve birey olun . Birey olun , erkeğin kölesi olmayın . Güçlü bir kadın hesap ödiyeceğim diye erkeğin arkasından koşmaz daha çok güçsüz bir kadının yapacağı iştir . Kendizi hesap ödenmeye layık görün , değerli görün , saygın görün ! O sizinle siz olduğunuz için görüşüp mutlu olduysa hemen koşturup buna bedel biçmeye kalkmayın ,kendinizi düşürmeyin Ki sorumluluğun farkına varsın . sizi para için değil siz olduğunuz için önemsesin . bırakın sizi mutlu etmek için çaba sarfetmeyi öğrensin . banka kartını kocaya verip ben bireyim demeyin , iş artık o raddeye geldiki ünvrtst mezunu kadın kapı cam silip erkeğin araba taksitlerini ödüyor ! Bumu güçlü kadın algınız ?

Sizin güçlü kadın algınız yediklerinizi içtikleriniz başkalarına ödetmek mi? Nasıl bir şeyleri ödemek bedel biçmek oluyor anlamadım. Esas bir şeyleri ödetmek bedel biçmektir. Güçlü kadın başkalarının sırtından geçinmez. Kadının saygınlığı böyle ölçülmüyor.

M
bir kadının hesap ödemesi ayıp bence . Bırakın ödesin bayan olmanın bir saygılığı itibarı olsun ... Siz hesap ödemeye başlayınca erkekler kendini çok önemli hissediyor . Evlilikte kadın erkeğin her işini yapan üstünede para ödeyen , yani özgürlük derken köleye dönüşüyor . Nasıl alıştırırsanız öyle gider , bu davranış sizi asalak yapmaz aksine küçük şeyleri önemsemeyen kafaya takmayan yapar. köle olmayın kadın olun bırakın sizinle olmanın azıcıkta olsa külfeti olsun ..

Şaka mısınız siz? Çevrenizde saygınlığınızı size hesap ödeyerek mi hissettiriyorlar, bence bu saygınlık değil acizlik eziklik. "Ben onun çamaşırını bulaşığını yıkıyorum, yemeğini önüne koyuyorum e bir de yatağına giriyorum tabi hesabı o ödeyecek" mantığı mı ? Akıl alır gibi değil...onur,gurur, özsaygı ayaklar altında.

...

Konu sahibi ben de çok takıntılıyım bu konuda, eğer erkek arkadaşın öğrenciyse karşına alıp konuşabilirsin. Anne/baba parasıyla mekanda beylik taslayan sevgililer bana komik geliyor. Eğer çalışıyorsa , "sanane ben kendim kazanıyorum ve böyle harcamak istiyorum" derse, önceden alınmış sinema/konser biletleriyle, bütçene uygun hediyelerle veya yemek sonuna doğru lavaboya kaçma bahanesi ile bu sorunu kendince halledebilirsin.

Bu arada sevgilim bana yemekleri ödetmiyor diye bir dünya yok. Bir insan isterse o hesabı gene öder. Güneşi batıdan doğurmaktan bahsetmiyoruz burda. İmkansız değil yani.

Bir gün annem ve kızkardeşim alışveriş yapıyoruz. Hatunun teki dükkandan çıktı ve oturan erkek arkadaşına ağzını bükerek "Sevgileeem şu kazağı çok beğendeeeem ama kredi kartımı evde unutmuşaaaam" dedi. Bu mu yani şimdi güçlü kadın. Bence bu kadından daha eziği yok.

Back
X