hesap sorunu

yolakes

Guru
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2012
545
339
323
İstanbul
Merhaba arkadaşlar
sizce bir ilişkide 2 tarafta öğrenciyse hesabın eşit ödenmesi mi alman usulu mu yani yoksa erkeğin ödemesi mi ? kız arkadaşlarla konuşurken fikir ayrılığına düştük sizede soralım dedik.eşit ödendiğinde itici gibi geliyor.hani hep alışmışız ya erkek öder diye ödemeyince bir garip oluyor insan bence.

Hep alışmayın erkeğin ödemesine ban da erkeğe hesap ödeten kızlar cok itici gelir.

bence herkez kendı odemelı ya ama bunuda nasıl teklıf edersınız bılemem

yanı bende hesabın esıt odenmesı taraftarıyım ...
genelde benm uyguladıgım yontem bundan farklı deıl herkes kendı hesabını odesın fılan ama sevıosan adama kalkda sen ode dıyemıosun öduyo odemesınede fedakarlık yapmak ıstıosun bı sonrakı hesabı sen yuklenıosun yada ıste ne bılıyım odedıgı hesaba karsılık gelebılecek bısı almak ıstıosun fılan.bu yuzden vıcdanın hangısını yaptıgında rahat edıo onu gozlemleyıp davranmalısın.bılırsın bazen bısı yaptıgında yada yapmadıgında uff ıcım sıkılıo yapsamıydım yada böle yapmasamıydım fılan der ınsan.Ama yınede genel ıtıbarıyle herkes kendı hesabını odesın yolu mantıklıdır tekrarlıyorum

Ben nişanlımdan bile böyle bişey kabul etmezdim
Bi kez o öderse diğerinde ben öderdim

adam iş adamı değilki ödetesin be gülüm.öğrenciii

Erkek kardeşim lise 2 ye gidiyor. Kız arkadaşı varmış. geçen haftasonu onunla sinemaya gidecekti. Para istedi haliyle cocuk. Üstümde nakit yoktu kredi kartını verdim.

Neyse sonra baktım netten; neredeyse 100 lira para harcamış. Helal olsun, gözüm yok ama 15 yasındaki bir cocuk 1 günde 100 lira harcayamaz. Harcamamalı.

Demek kız arkadaşı sizin gibiyse eli cebine gitmemiş, bizim oğlan da nasılsa kart ablamın diye cart curt ödemiş

İki tarafta öğrenciyse bence paylaşılmalı,hiç itici değil.
teşekkürler fikir içinn :)

Hep alışmayın erkeğin ödemesine ban da erkeğe hesap ödeten kızlar cok itici gelir.
doğruu hep ödetenler banada çok itici gelir ancak 5 tllik bir içeceğide ayrı ayrı ödemek arada itici gelebiliyor :)
bence herkez kendı odemelı ya ama bunuda nasıl teklıf edersınız bılemem
kolay o hepsini sen öde demekten daha kolay :)
teşekkürler canımm
Ben nişanlımdan bile böyle bişey kabul etmezdim
Bi kez o öderse diğerinde ben öderdim
en güzeli aslında
adam iş adamı değilki ödetesin be gülüm.öğrenciii
teşekkürlerr :)

Bi kez de kendi ödese

7,50 TL lik chicken menüleri takip eder

en güzeli aslında

En güzeli tabi, kimseye tamah etmemek
Ayrılık bile olsa, hak hukuk geçmemiş olur kimsenin kimseye

Ne o öyle beleşçi kızlar gibi erkek öder kafasında yaşamak hala
Yıl olmuş 2013

aaa canım yok asla yanlış anladın ben hep öderim kendi yediğimi param yoksa dışarı çıkmam ama mesela 10 tllik bi hesabı bölüşerek ödemek pek hoşuma gitmiyo onu demek istedim.bide karşı tarafın tavrı önemli ne biliyim :)

öğreciyken eşit hesap ödemek bence doğru olanı fakat başka tür bir ilişki başlangıcı ise erkek ödesin:))

En güzeli tabi, kimseye tamah etmemek
Ayrılık bile olsa, hak hukuk geçmemiş olur kimsenin kimseye

Ne o öyle beleşçi kızlar gibi erkek öder kafasında yaşamak hala
Yıl olmuş 2013

öyle bi kafada değilim ama bazen itici olabiliyor canımm 10 tllik hesabı bölüşmek filan hoşuma gitmiyo garsona karşı vs mahçup gibi hissediyorm ne biliyim.aama rahatladım demek ki her kız böyle düşünmüyo.benim çevremdeki kızlar sevgilileri olmayan erkek arkadaşlarına bile hesap ödetirler ben ödetmediğimi söyleyince bana enayi misin diye bakarlar e o çocuklar enayi mi hep ödüyorlar.

doğruu hep ödetenler banada çok itici gelir ancak 5 tllik bir içeceğide ayrı ayrı ödemek arada itici gelebiliyor :)

O o anki durumla ilgili 5 liranın hesabını kimse yapmaz zaten. Sen ödersin o öder ama zihniyet meselesi bu. Nasıl alışırsan öyle gider.

Bi kez de kendi ödese

7,50 TL lik chicken menüleri takip eder

Kulağını cektim zaten. Baya baya restorana gitmişler, senin neyine yemek ısmarlamak git burger ye

Bakın burada nelerini görünüyoruz. Bir paket sigaraya tav olan kızlar var. 10 lira da olsa 5 lira da olsa sen teklif et, cüzdanını cıkar karşı taraf nezaketen ödetmez zaten.

Bakın burada nelerini görünüyoruz. Bir paket sigaraya tav olan kızlar var. 10 lira da olsa 5 lira da olsa sen teklif et, cüzdanını cıkar karşı taraf nezaketen ödetmez zaten.

hahah bi kere oldu böyle bi durum karşı taraf ödemedi ben ödedim yyine sorun değil ama o an çok itici geldi :)

İlle kuruşu kuruşuna bölüşmek zorunda değilsiniz
Bi kez o ödediyse ertesi buluşmada sen ödersin olur biter
İtici kısmı sadece bu kısımsa

İlle kuruşu kuruşuna bölüşmek zorunda değilsiniz
Bi kez o ödediyse ertesi buluşmada sen ödersin olur biter
İtici kısmı sadece bu kısımsa

evett canım sonuçta karşı tarafta ögrenciyse onun babasının parasını yeemek hiç hoş değill itiic tek kısım bu geliyo bana :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…