1 ayda 5 kg nasıl verdiğimi anlatayım;
Kalori saydım ve bunu bir oyun haline getirdim
Kahvaltımı kendimi çok da kısıtlamadan yapıyorum sonra kalori hesabını yapıyorum
Öğle ve akşam evdeki menüye göre neyi ne kadar yiyeceğimi de kaç kalori hakkım kaldıysa o şekilde hesaplıyorum
Eğer kahvaltıyı çok aşırıya kaçırdıysam bazen öğle ya da akşam yemeğini bir havuçla geçirmek zorunda kalabiliyordum 2 ana öğüne kalan kalorim yetmiyordu..
Bu şekilde oyun gibi çok da zevkli gelerek verdim kilolarımı..
Böylelikle herşeyden ama çok az az yedim
Hem evdeki yemeğime göre planladım günlerimi.
Şöyle örnek vereyim:
Sabah yedim karnımı doyurdum 400 kalori aldım örneğin..
1200-1300 arası olacak şekilde
800-900 kalori hakkım kaldı diyelim. Kalan miktarı o güne yayarak bir plan yapıyorum. Öğlen yarım porsiyon bamya yemeği, 1 dilim ekmek 100 gr yoğurt(yaklaşık 3 kaşık sanırım), akşama da 2 tavuk baget, salata, 0.25 porsiyon pilav (2 kaşık felan)olarak doldurayım diyorum.. Öğünlere 1 elma ve 1 şeftali de eklersek tam olarak günlük alacağım kaloriyi dengeli bir şekilde otutturmuş oluyorum. Şu anda yaptığım örnek atmasyondur hergün bunun gibi planlar yapıp akşama kadar o planın dışına çıkmamaya çalıştım eğer 100-200 kalori aştıysam ertesi gün onu düştüm.. Böylelikle hem eğlendim hem zayıfladım arkadaşlar 1 haftada bile farketmişti ara sıra yürüyüş de yaptım tabi.. Bu yöntem bana çok etkili oldu size de öneririm o gün planıızda dışarda yemek varsa önceden neyi ne kadar yiyeceğinizin hesabını yapın lütfen. Örneğin dışardaki yemek 600 kalori olacak yaklaşık olarak.. Kalan hakkınızı gün içinde paylaştırın dengeli bir şekilde. Sabah daha hafif bir kahvaltı veya akşama süt ve meyve gibi planlar yapabilrisiniz. Böylece dışarda da insanların arasında da kendinizi sıkmadan kilo vereceksiniz.. Bu yöntemin faydası şu: dışarda yiyeceğiniz o yemeğin yanına kola içemeyeceksiniz!!

) çünkü bilirsiniz ki akşama süt hakkınız bile yanacak.. Arkadaşlar bunlar örnek amma uzun yazdım yaa ama açıklayıcı olmak istedim kendinizi sıkmayın oyun gibi düşünün biraz da matematiği seviyorsaız işniz kolay açlık en fazla 2 gün hissediliyor sonra insan alışıyor..