Heyecanlıyım ama hayal mi kuruyorum?

Bence tarih bölümü okuyan biri öğretmen değil bilim insanı olmalı. Öğretmenlik yapacak birinin bölümde işi yok . Tarih öğretmenliğini tutturamayan biri anca tarih bölümü okur. öğretmen olmak istiyorsan öğretmenlik oku. diğer türlü ordan oraya zaman kaybı bence. tarihe mi ilgin var öğretmenliğe ki ona karar versen önce daha iyi .
Öğretmenler neden bilim insanı olmasın?Klasik kitaptan okut not aldır tarzındaki tarih eğitimine karşıyım.Tamamen bilimsel ve objektif bir eğitim sunmak istiyorum.Eğitim fakültesinde nasıl öğretilir öğretildiğinden alan bilgisi geri planda kalıyor.Bölüm ise işe yarayan yaramayan bir çok şeyi öğrettiğinden ister istemez bilgileniyorsunuz.Bu yüzden önceliğim tarih öğretmeni olmak

Ben fizik okudum, hala işsizim. Benim tanıdığım benimle birlikte aynı bölümü bitiren insanların yarısı başka alanlara yöneldi.

Formasyon ayrı bela. Ben ünv. yi kazandığım yıl formasyon bölüm içinde veriliyordu, biz okurken kaldırıldı. Sonra tezsiz yüksek lisansa geçildi. Bu sebeple bir de Ales'e girip mülakattan geçmek zorunda kaldım. Artı formasyon için kaybettiğim 1,5 yıl da cabası. Şimdilerde parayla formasyon veriliyor diye duyuyorum. Yani bir 5 sene sonra tamamen de kaldırılabilir, başka saçma bir sisteme de geçilebilir, bunun garantisi yok

Ben herkesin sevdiği mesleği yapmasından yanayım ama yıllar geçip zorluklardan bıktığında" lanet olsun bu bölümü seçtiğim güne" demeni de istemem. İyi düşün kardeşim, karar senin

Öğretmenlerine samimi bir şekilde sor bakalım , öğretmenlik nasıl bir meslek ?tavsiye ederler mi :duduk:
Tarih öğretmenimle konuştum.Tam anlamıyla bir sözel öğrencisi olduğum için bu alanda başarılı olacağımı,Kpss engeline takılmayacağımı düşünüyor.Meslek için ise tereddütleri var tabiki ama sadece mesleki açıdan tatmin eder mi diye düşünüyor

Ben fizik okudum, hala işsizim. Benim tanıdığım benimle birlikte aynı bölümü bitiren insanların yarısı başka alanlara yöneldi.

Formasyon ayrı bela. Ben ünv. yi kazandığım yıl formasyon bölüm içinde veriliyordu, biz okurken kaldırıldı. Sonra tezsiz yüksek lisansa geçildi. Bu sebeple bir de Ales'e girip mülakattan geçmek zorunda kaldım. Artı formasyon için kaybettiğim 1,5 yıl da cabası. Şimdilerde parayla formasyon veriliyor diye duyuyorum. Yani bir 5 sene sona tamamen de kaldırılabilir, başka saçma bir sisteme de geçilebilir, bunun garantisi yok

Ben herkesin sevdiği mesleği yapmasından yanayım ama yıllar geçip zorluklardan bıktığında" lanet olsun bu bölümü seçtiğim güne" demeni de istemem. İyi düşün kardeşim, karar senin
Açıklamanız için çok teşekkür ederim.Bahsettiğiniz tarzda örnekleri o kadar çok duyup analiz ettim ki.Hayatta ilk defa kendim için bir şey yapacağım ve bunun için varımı yoğumu ortaya koymayı düşünüyorum,istiyorum.
Nasip diyorum,kısmet diyorum.Herkes için hayırlısı olur inşallah

Açıklamanız için çok teşekkür ederim.Bahsettiğiniz tarzda örnekleri o kadar çok duyup analiz ettim ki.Hayatta ilk defa kendim için bir şey yapacağım ve bunun için varımı yoğumu ortaya koymayı düşünüyorum,istiyorum.
Nasip diyorum,kısmet diyorum.Herkes için hayırlısı olur inşallah
Hayırlısı olsun senin için

İmpossible is nothing, lütfen hayallerinizden ve hedeflerinizden vazgeçmeyin.

Bence hayal
ülke gercekliginde gerçekleşmesi çok zor
bu söylediklerimizi şu an anlayamazsiniz
anlamak da istemezsiniz üniversitenin sonuna geldiğinizde anlar pişman olursunuz
ayrıca şu dönemlerdeki öğrenci profillerine baktiginizda sizin öğretmek istediginiz tarzda öğrenmek isteyen çok az herkes sınavda işine yarayacak hap bilgi anlık ezber peşinde

Bence hayal
ülke gercekliginde gerçekleşmesi çok zor
bu söylediklerimizi şu an anlayamazsiniz
anlamak da istemezsiniz üniversitenin sonuna geldiğinizde anlar pişman olursunuz
ayrıca şu dönemlerdeki öğrenci profillerine baktiginizda sizin öğretmek istediginiz tarzda öğrenmek isteyen çok az herkes sınavda işine yarayacak hap bilgi anlık ezber peşinde
Büyük ihtimalle anlamak istemiyorum şuan biraz dik başlı bir yapım da var ama denemek istiyorum.Olmasa bile ben denedim demek istiyorum.

Formasyon sürekli gündeme gelen bir konu zaten hiçbir zaman garantisi yok.Fakat ben öylesine bir öğretmen olmak istemiyorum.Alanında uzmanlaşmış donanımlı bir öğretmen olmak istiyorum.

yanlış anlama daha bu yıl formasyon aldım, tarih bölümünde okuyanların çoğu auzef yani uzaktan eğitim öğrencisiydi, sınava bile girmeden gidip kayıt oluyorlar (ben de aynı sistemle farklı bir bölümde okuyorum şu an) yani ben peynir ekmek gibi diploması dağıtılan bir bölüme 4 yılımı vermezdim demek istediğim bu.
aynı şeyden mağdurum çünkü, zamanında %2 lik yüzdelik dilimle girip mezun olduğum fakültem şu an aynı şekilde diploma veriyor velhasıl bizim aldığımız eğitimin hiçbir değeri kalmadı, kısa dönem askerlik yapmak için rasgele okuyanlarla aynı kefedeyiz.

Belki emekli olana kadar calisacaksiniz. Varsin doktor avukat hakim demesinler. Varsin tarih ogretmeni desinler ama zevk alacagin meslegi yap. Cunku yillarca calisacak olan sensin
Esim is degistirmek istiyor ama suan calistigi yerdeki maddi imkanlardanda vazgecemiyor. Bana danisiyor. Bende hangi iste mutlu olacaksan onu yap cunku emekli olana kadar calisacka olan sensin ve severek ise gitmem gerek diyorum. Az kazan ama sevdigin is olsun derim.

Onemli olan helalinle ve hakkederek kazanmak ve sevdigin isi yapmak. Ben olsam oyle tercihte bulunurdum.

yanlış anlama daha bu yıl formasyon aldım, tarih bölümünde okuyanların çoğu auzef yani uzaktan eğitim öğrencisiydi, sınava bile girmeden gidip kayıt oluyorlar (ben de aynı sistemle farklı bir bölümde okuyorum şu an) yani ben peynir ekmek gibi diploması dağıtılan bir bölüme 4 yılımı vermezdim demek istediğim bu.
aynı şeyden mağdurum çünkü, zamanında %2 lik yüzdelik dilimle girip mezun olduğum fakültem şu an aynı şekilde diploma veriyor velhasıl bizim aldığımız eğitimin hiçbir değeri kalmadı, kısa dönem askerlik yapmak için rasgele okuyanlarla aynı kefedeyiz.
4 yıl okuyup bir de üstüne formasyon alana öğretmen mi diyeceğiz yani?Zaten ortalık öğretmenciklerle dolu.Ben gerçekten bir farklılık katmak,bilgili,ilgili ve sevgili bir öğretmen olmak istiyorum.Onlar diploma alsınlar ben alanımda uzmanlaşacağım :)

Bu yıl üniversite sınavından ortalama bir puan aldım ve hayalim olan tarih bölümünü tercih etmek istiyorum.(Evet biliyorum İŞ YOK)
Annem küçümseyip duruyor.Ben neden seninle gururlanamıyorum diyor.Daha iyi bölümlerde okumamı istiyor yani.
Ben de kendi kendime söz verdim.O kadar başarılı olacağım ki gururlanacaksın anne!
2. sınıfta matematikten özel ders almayı planlıyorum.3. sınıfta ise Kpss ye hazırlanmaya başlayacağım.Ekstra olarak da Ales için İngilizce öğrenmek istiyorum.Önceliğim tabiki Kpss çünkü hayalim her zaman öğretmen olmaktı.
Tanısanız evet sen bu iş için yaratılmışsın diyeceğiniz kadar başarılıyım ama annem inatlaşıyor.İçim rahat etmiyor bu yüzden.
Sizce hedeflerim hayal mi?Gerçekten de küçümsenecek bir bölüm mü?İsteyen bir insan başaramaz mı?
neden olmasın! bence hayatta her şey olur çalışmayla ve azimle..

Bu yıl üniversite sınavından ortalama bir puan aldım ve hayalim olan tarih bölümünü tercih etmek istiyorum.(Evet biliyorum İŞ YOK)
Annem küçümseyip duruyor.Ben neden seninle gururlanamıyorum diyor.Daha iyi bölümlerde okumamı istiyor yani.
Ben de kendi kendime söz verdim.O kadar başarılı olacağım ki gururlanacaksın anne!
2. sınıfta matematikten özel ders almayı planlıyorum.3. sınıfta ise Kpss ye hazırlanmaya başlayacağım.Ekstra olarak da Ales için İngilizce öğrenmek istiyorum.Önceliğim tabiki Kpss çünkü hayalim her zaman öğretmen olmaktı.
Tanısanız evet sen bu iş için yaratılmışsın diyeceğiniz kadar başarılıyım ama annem inatlaşıyor.İçim rahat etmiyor bu yüzden.
Sizce hedeflerim hayal mi?Gerçekten de küçümsenecek bir bölüm mü?İsteyen bir insan başaramaz mı?

Hayalleri yuzunden issiz gucsuz kalanlardanim madem hu kadar basarili birisin bence daha mantikli hareket et evet herkes idealindeki meslegi yapmak ister ama inan sonrasi oyle olmuyor

Onca emek verip didiniyorsun yillarin gidiyor sonra heba olan yillarin kaliyor eline o yuzden mantikli hareket etmeni tafsiye ederim sonradan ahlanip vahlsnmayasin diye

Belki emekli olana kadar calisacaksiniz. Varsin doktor avukat hakim demesinler. Varsin tarih ogretmeni desinler ama zevk alacagin meslegi yap. Cunku yillarca calisacak olan sensin
Esim is degistirmek istiyor ama suan calistigi yerdeki maddi imkanlardanda vazgecemiyor. Bana danisiyor. Bende hangi iste mutlu olacaksan onu yap cunku emekli olana kadar calisacka olan sensin ve severek ise gitmem gerek diyorum. Az kazan ama sevdigin is olsun derim.

Onemli olan helalinle ve hakkederek kazanmak ve sevdigin isi yapmak. Ben olsam oyle tercihte bulunurdum.
Çok teşekkür ederim yorumunuz için.Hakkını vererek yapabileceğime inandığımdan bu mesleği istiyorum.İnşallah gerçekleştirebilirim :)

Hayalleri yuzunden issiz gucsuz kalanlardanim madem hu kadar basarili birisin bence daha mantikli hareket et evet herkes idealindeki meslegi yapmak ister ama inan sonrasi oyle olmuyor

Onca emek verip didiniyorsun yillarin gidiyor sonra heba olan yillarin kaliyor eline o yuzden mantikli hareket etmeni tafsiye ederim sonradan ahlanip vahlsnmayasin diye
Gayet iyi anlıyorum söylediklerinizi.Belki ben de sizin gibi olacağım ama en azından denedim diyeceğim.Belki hüsranla sonuçlanacak ama başarıya ulaşma ihtimalini görmüş olacağım.Hiç adım atmazsam başarma ihitmalim bile olmayacak değil mi?

yapman gereknlerın farkındasın zor olacak ama imkansız değil , ben dershaneye gıderken daha 3. sınıfta olmasına ragmen gelen bırı vardı ilk denemesınde 85 almıştı yetmemiş yazında kendı hazırlanmış benım 90 almam gerekiyo derdi ne yaptı atandı mı bılmıyorum ama eminim becermiştir ayrıca öğretmenlerın önü açıldı gibi baya atılan oldu hayırılsı olsun bence oku.

Back
X