• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hic ailenizden birisine vurdunuz mu?

Ben Allaha siginmaktansa mantik yurutmeyi tercih ediyorum. El kaldirmak benim icin de rezil bir davranis olsa da, insan kopek yerine konup binbir hakaret gorunce durmaksizin saatler boyu, el kaldirmak tek care oluyor. Ya cikip gideceksin, eger gidemiyorsan da ya intar edeceksin ya el kaldirip karsindakinin kendine gelmesini saglayacaksin. Anne baba sirf sizi dogurdu diye kolesi olmani gerekmiyor. Kanunlar var dunyanin cesitli yerlerinde aile ici soz ve fiziksel siddete karsin. Hicbir cocuk bu tarz siddeti gormek zorunda degildir, tum hayatini etkiler. Buyuyup kendi kisiligini edindiginde, neyin yanlis neyin dogru olduguna karar verdiginde, ona cok buyuk yanlis yapiliyor ise, buna oturup cekirdek citlatarak cevap vermek imkansizdir.

yani anaya babaya el kalkmaz diyip neden boyle dusundugunuzu soylememek de cahillik bence. madem birsey diyorsunuz, benim gibi nedenini yazin. biri size oyle demis veya oyle duymussunuz yillardir bunlar neden degil beyin yikamasi.
evet bahsettiklerini kimse çekmek zorunda değil ama onların yaptıklarını sen de onlara yaparsan sen de onlar gibi olmaz mısın? o zaman sen de şiddet uyguladığın için şiddeti mî hakedeceksin? tabii ki kendini koruma hakkın var ama karşındakine zarar vermek son şansın olmalı. anca canına namusuna kastedildiğe, kaçamaz engelleyemezsen şiddete başvurabilirsin. ama yok bahsettiğin şeyler yüzünden şiddet uygulamaya hakkın yok. onların sana bunu yapmaya hakkın olmadığı gîbi. mutsuzsan, onları değiştiremiyorsan ayrılırsın evden. çalışır kendi ayakların üzerinde durur onlardan uzaklaşırsın. kimseye laftan anlamıyor diye şiddet uygulama lüksün yok. başkalarının sana bu düşüncenden ötürü şiddet uygulama hakkı olmadığı gibi... şiddet uygulamak acizliktir. aciz insan şiddet uygular. insanlık vasıflarından nasibini alamamış kişiler uygular.

evet bahsettiklerini kimse çekmek zorunda değil ama onların yaptıklarını sen de onlara yaparsan sen de onlar gibi olmaz mısın? o zaman sen de şiddet uyguladığın için şiddeti mî hakedeceksin? tabii ki kendini koruma hakkın var ama karşındakine zarar vermek son şansın olmalı. anca canına namusuna kastedildiğe, kaçamaz engelleyemezsen şiddete başvurabilirsin. ama yok bahsettiğin şeyler yüzünden şiddet uygulamaya hakkın yok. onların sana bunu yapmaya hakkın olmadığı gîbi. mutsuzsan, onları değiştiremiyorsan ayrılırsın evden. çalışır kendi ayakların üzerinde durur onlardan uzaklaşırsın. kimseye laftan anlamıyor diye şiddet uygulama lüksün yok. başkalarının sana bu düşüncenden ötürü şiddet uygulama hakkı olmadığı gibi... şiddet uygulamak acizliktir. aciz insan şiddet uygular. insanlık vasıflarından nasibini alamamış kişiler uygular.

dedigim gibi kendini koruma ve kacamak yok ise zaten. yoksa sen vur ben vur sen kotu soz soyle ben vur degil olay

haklisin...

--

Yaw baba anne diye soylemek sacmalik. INSANLAR onlar da sonucta. sirf babanizin sperm'i yuzunden burdasiniz diye onlarin size iskence etmesine izin mi vereceksiniz? kur'an da insanlar tarafindan yazilmis yani allah'in son sozu degildir o yuzden kur'an'i mantik kitabi gibi okumak basit baskalarinin sozlerine dusunmeden inanmaktan farkli degildir.

bu yazıya kadar hep seni anlamaya çalıştım empati kurdum kızdığım-hak verdiğim düşüncelerin oldu ama burda saçmaladın işte Kur`an insanlar tarafından yazılmamştır değiştirilmiş ayet bile yoktur olsaydı eğer son kitap olmazdı arkasından mutlaka yeni bi kitap gelirdi din muhabbetine döndürmek istemezdım ama bu yazdığına dayanamadım..

bu yazıya kadar hep seni anlamaya çalıştım empati kurdum kızdığım-hak verdiğim düşüncelerin oldu ama burda saçmaladın işte Kur`an insanlar tarafından yazılmamştır değiştirilmiş ayet bile yoktur olsaydı eğer son kitap olmazdı arkasından mutlaka yeni bi kitap gelirdi din muhabbetine döndürmek istemezdım ama bu yazdığına dayanamadım..
kimseye inancınızı dayatmaya çalışmayın. yazdığınız şeyler sizin düşünceniz. burası bir forum imam hatip okulu değil.

:53::53: şoktayım şu an ne kötüü bir düşünce biçimi allah muhafaza böyle şeylerden :50::50::50:

kimseye inancınızı dayatmaya çalışmayın. yazdığınız şeyler sizin düşünceniz. burası bir forum imam hatip okulu değil.

o fikrini söylemiş bende onu öyle olmadığı konusunda uyardım inanç dayatmak mı bu?nasıda saptırmışsın ben kimseye ders vermedim ayet yazmadım buraya forumsa burası istediğimi yazarım fikrimide söylerim katılmıyosan yorum yapmazsın 3kişi olarak atlama olaya ozaman

kınayan arkadaşlar hangi pembe gözlük kullanıyorlarsa banada markasını söylesinler bende alıp takayım. şu zamana kadar bakamadığım pembe açıdan bakmış olurum.:ssz:

anne babalar için koruyucu denir değil mi? bi anne baba kendi ebeveynlerinden ne gördüyse onu sürdürür. hiç kimse yok öyle bişi falan demesin. sen çocuğuna nasıl bi eğitim aşılarsan çocuğun sana dönüpte zarar vermez. anne babasına yararlı olmak ve onların gururlanmasını sağlamak için elinden geleni yapar. biz zorda kalınma durumunda savunmak gerekirse savunmalı insan kendisini diyoruz. siz sağdan soldan duyduklarınızı hatırlayıp ''SERSERİ,EŞKİYA'' sınıfına koydunuz bizi. :ssz:

Benim aklım almıyor bu söylemleri hakaretten sözsel şiddetten ne kadar rahatsız olduğunuzdan bahsediyorsunuz ama aynı şeyi uygulayacağınızı söylüyorsunuz kusura bakmayın ama hastalıklı bir düşünce yapısı. Vicdab arıyorsunuz dimi karşınızdaki insanda peki sizin vicdanınız buna el veriyor mu. Daha çok sözel şiddet var sanırım dayakta varsa en fazla çalışırsın kendine yeni bir hayat kurarsın dövücem şiddet uygulucam anlasınlar ne demektir ya. Dinimizde ne olursa olsun anne babaya bu şekilde davranılmaz diye açıkça belirtmiştir onlar senin vücut bulmanı sağlayan bu yaşa getiren insanlar hele hele benim için sadece insanlar anne bana değiller demek nedir ya hiç mi güzel anınız olmadı hiç mi annen baban seni giydirmedi, okutmadılar mı, aç açık mı bıraktılar ne söylüyorlar hakaret olarak sen aynısını yapınca zaten ne farkın kalacak kınadığın şeyi kendin yapacaksın ve suç işleyeceksin. Yani bunun ilerisi de var belki de cinayete kadar gidebilirsin bir sinir anında çünkü asla anne baba değil yabancı gibi görüyorsun bunun başka çözümleri varken neden dayak şiddet nasıl elin kalkar ki nasıl yapabilirsin. Ve unutma evlatlıktan reddedip kapının önüne beş kuruşsuz koyabilirler seni canımız tehlikede diyerek bir planın var mı. Paranı hala onlar veriyor, annenin yaptığı yemekler geçiyor kursağından yani düşündükçe ürperiyorum hani bir insan nasıl anne baba katili oluyor derim böyle demek ki. Ailenizin yaptığı doğru demiyorum ama onların ki nasıl yanlışsa sizinde yanlış madem yabancı olarak görüyorsun konuşamıyorsun anlatamıyorsun yapmayın diyemiyorsun o zaman iş bulacaksın çalışacaksın kendi evine çıkacaksın. Kendi hayatını kuracaksın ama en kolay sandığın yolu seçiyorsun ne olursa olsun ileride çok pişman olursun.

kınayan arkadaşlar hangi pembe gözlük kullanıyorlarsa banada markasını söylesinler bende alıp takayım. şu zamana kadar bakamadığım pembe açıdan bakmış olurum.:ssz:

anne babalar için koruyucu denir değil mi? bi anne baba kendi ebeveynlerinden ne gördüyse onu sürdürür. hiç kimse yok öyle bişi falan demesin. sen çocuğuna nasıl bi eğitim aşılarsan çocuğun sana dönüpte zarar vermez. anne babasına yararlı olmak ve onların gururlanmasını sağlamak için elinden geleni yapar. biz zorda kalınma durumunda savunmak gerekirse savunmalı insan kendisini diyoruz. siz sağdan soldan duyduklarınızı hatırlayıp ''SERSERİ,EŞKİYA'' sınıfına koydunuz bizi. :ssz:

Pardonda biz zaten boyun eğsin demiyoruz iyi o zama eğer şiddete uğrayan anne babasını dövsün peki hızını alamayıp öldürse ne olacak onlar mezara çocuk hapishaneye olmuyor mu oluyor. Kendini savunmak başka anne babayı dövmek bu şekilde yola getirmek başka hem nasıl gücü yetecek ne yapacak bağlayacak mı. Kusura bakmada hala o evde oturuyor sevmediği annesinin yemeklerini bir güzel yiyor babasının harçlığını harcıyor. Yapılacak şey belli kendine hayat kuracak dövmek neyi halleder söyler misiniz o el kaldırır onlar daha çok yapar dövmüyorlarsa döverler kapıya bile koyarlar o zaman siz mi vereceksiniz ekmeğimi, kapışınızı mı açacaksınız. Anne babasını öldürse ne olacak hapisten çıksa ne olacak ne anne bana ne iş ne para sokaklarda ne yapacak. Dayak attığı ailesiyle aynı evde yüz yüze hiçbişey olmamış gibi oturup sofrada yemek mi yiyecek. Ya gerçekten neleri savunuyorsunuz.

:ssz: öyle bi saptırmışsınız ki konuyu sanki insanlar canları sıkıldıkça anne baba dövüyor. Ruh hastası gibi bi genelleme yapmanızda mantıksız. İnsanlar zorda kalmadıkça yapmazlar. Hiç mi kendini korumayacaksın. Dayak yiyip oturmak mı lazım? Ağzın gözün hış olup sokaklara çıkamayacak duruma gelsen bile mi sessiz sedasız kalacaksın yuhhh artık. Sonra bu insanın öz güveni yerinde. Kendi ayakları üstünde durabilecek konuma gelmesi bile imkansız. Bu bi insanı ezikliğe mahkum etmek gibi bişi.

İyi siz kendinizi savunacaksınız diye, anne babanızı dövün aynı şeyi yapın ne farkınız kaldı kınadığınız şeyi yapınca. Arkadaşı babası satmamış ki satan babalar bile var demişsiniz. Eğer çekemiyorsa istemiyorsa çok çözüm yolu var. Asıl ben size yazık demek istiyorum. Kendi yaşadığınızı onlara yaşatmak, can acıtmak mı adalet. Sosyal hizmetler var ailem bana şiddet uyguluyor dendiği zaman alıyorlar ailesinden ayrıca anne babasına gücü yeteceğine göre baya büyümüş o anne babanın ekmeğini yemesin o zaman ohh ne güzel akıllansın diye anne babamı döveyim karşılık vereyim ama ekmeklerini de yiyeyim, sıcak evde de uyuyayım, annem ev işlerini yapsın ben rahat edeyim. Ama yola getireyim ya ne olursa olsun doğurmuş büyütmüş sütünü vermiş. Ne olduğunu bile bilmiyoruz her ailede tartışmalar olur herkes birbirini öldürsün ya bu olayın nerelere gidebileceğini düşündünüz mü o anda anne baba çıldırsa bir anda evlat katili olsa ya da çocuk ana baba katili yazık yaa yazık. Çok dövmeye cesareti varsa o cesareti gidip çalışmakta kendi parasını kazanmakta bulsun ayrı eve çıksın kendini savunmak karşılıklı şiddet değildir.!..

İyi siz kendinizi savunacaksınız diye, anne babanızı dövün aynı şeyi yapın ne farkınız kaldı kınadığınız şeyi yapınca. Arkadaşı babası satmamış ki satan babalar bile var demişsiniz. Eğer çekemiyorsa istemiyorsa çok çözüm yolu var. Asıl ben size yazık demek istiyorum. Kendi yaşadığınızı onlara yaşatmak, can acıtmak mı adalet. Sosyal hizmetler var ailem bana şiddet uyguluyor dendiği zaman alıyorlar ailesinden ayrıca anne babasına gücü yeteceğine göre baya büyümüş o anne babanın ekmeğini yemesin o zaman ohh ne güzel akıllansın diye anne babamı döveyim karşılık vereyim ama ekmeklerini de yiyeyim, sıcak evde de uyuyayım, annem ev işlerini yapsın ben rahat edeyim. Ama yola getireyim ya ne olursa olsun doğurmuş büyütmüş sütünü vermiş. Ne olduğunu bile bilmiyoruz her ailede tartışmalar olur herkes birbirini öldürsün ya bu olayın nerelere gidebileceğini düşündünüz mü o anda anne baba çıldırsa bir anda evlat katili olsa ya da çocuk ana baba katili yazık yaa yazık. Çok dövmeye cesareti varsa o cesareti gidip çalışmakta kendi parasını kazanmakta bulsun ayrı eve çıksın kendini savunmak karşılıklı şiddet değildir.!..

keşke yorum yaptığınız noktayı işinize gelen kısmının değilde bir bütün olarak değerlendirseydiniz. sizin şu yazıyı görende sabah öğle akşam anne baba dövülüyor sanır. ''anne kitabımıı bulamıyorum nerdee?? çattt :41::41: bu yemeği beğenmedim küttt :41: :41: bana karışamazsız aduuuukettt :15: böyle bi durum olduğunu mu düşünüyorsunuz yoksa? fi tarihinde olmuş bi olay. haliyle benim savunmam dolayısıylada İLK ve SON du. şu zamana kadar ne yaşadığımı ve nelerden geçtiğimizi bilmeden bu kadar odak eleştiri yapamazsınız. bu yakıştırdığınız''YAZIK'' kelimesinide hiç üstüme alınmadım doğrusu. dediğim gibi bütünsel bi eleştiri söz konusu değil yazınızda. ayrıca sizin fikriniz ne olursa olsun eleştiremezsiniz tanımadığınız için. ancak yorum yapabilirsiniz.o da bana değil açılan konunun içeriğiyle ilgili olabilir :34: SAYGILAR:42:

Son düzenleyen: Moderatör:
Pardonda biz zaten boyun eğsin demiyoruz iyi o zama eğer şiddete uğrayan anne babasını dövsün peki hızını alamayıp öldürse ne olacak onlar mezara çocuk hapishaneye olmuyor mu oluyor. Kendini savunmak başka anne babayı dövmek bu şekilde yola getirmek başka hem nasıl gücü yetecek ne yapacak bağlayacak mı. Kusura bakmada hala o evde oturuyor sevmediği annesinin yemeklerini bir güzel yiyor babasının harçlığını harcıyor. Yapılacak şey belli kendine hayat kuracak dövmek neyi halleder söyler misiniz o el kaldırır onlar daha çok yapar dövmüyorlarsa döverler kapıya bile koyarlar o zaman siz mi vereceksiniz ekmeğimi, kapışınızı mı açacaksınız. Anne babasını öldürse ne olacak hapisten çıksa ne olacak ne anne bana ne iş ne para sokaklarda ne yapacak. Dayak attığı ailesiyle aynı evde yüz yüze hiçbişey olmamış gibi oturup sofrada yemek mi yiyecek. Ya gerçekten neleri savunuyorsunuz.

düşündümde güzel senaryo olur şu yazılanlardan:6: töbee töbee:ssz:

düşündümde güzel senaryo olur şu yazılanlardan:6: töbee töbee:ssz:

Bunlar senaryo değil hanımefendi gerçekler.. Daha çok kısa bir zaman önce bir evlat annesini bıçaklıyor kadında o can havliyle kızının başına merdaneyle vuruyor ve anne yaralı kız ölmüş. Anne perişan. Bir anlık bircan havliyle can acısıyla yaptığı şey kızının canına malolmuş bunun gibi nice şeyleri tvde gazete görüyoruz okuyoruz hala senaryo diyorsanız sanırım ülke haberlerini takip etmiyorsunuz herşey bir anlık birşey.

ben tamamen sizin yazdıklarınıza yorum yaptım pembe gözlük takıyor insan hakedene böyle davranılır, nasıl akılları başlarına gelecek diyen sizsiniz. Şaşılacak derecede savunuyorsunuz. Bunun neresini savunuyorsunuz anlamıyorum şiddet şiddeti doğurur çözüm dediğiniz şey çözüm değil ne yani karşılık verince anne bana biz ne yapıyoruz mu diyecek. Onlarda dövmüyorlarsa bile ızı el kaldırınca dövecek az dövüyorsa çok dövecek. Burada yapıcı şekilde doğruyu gösterecek şekkilde yönlendirmek varken ee bukız napsın dıoğru düşünüyor demek mi size göre normal.. size göre kendini savunmak yanı şekilde dövmekten geçiyor öyle mi. Gücü yeten yetene pekinasıl dövecek tokat mı atacak ne yapacak babasının ona daha çok gücü yetmez mi daha kötü olmaz mı. Hem yüzü gözünü morartsın dışarı çıkamıcak duruma getirsin savunmasın diyorsunuz iyi de öyle birşey yok ki ortada hatta sadece tartışma var. Ama doğru sizin mantığınıza göre kendi hayatını kurmak için çabalamak okumak iyi yerlere gelmek yerine annesine babasına şiddet uygulasın yanlışa yanlış ile cevap versin. Sonra da aynı evde aynı sofraya oturabilsin o el kaldırdığı annesini yaptığı yemekleri yesin yıkadığı çarşaflarda uyusun babasının harçlıpğını harcasın dimi. Öylr birşey yapacaksa o evi de terketmesi gerekir. Ama kime anlatıyorum dimi buradan yazıp çekilmek kolay.

Son düzenleme:
Bunlar senaryo değil hanımefendi gerçekler.. Daha çok kısa bir zaman önce bir evlat annesini bıçaklıyor kadında o can havliyle kızının başına merdaneyle vuruyor ve anne yaralı kız ölmüş. Anne perişan. Bir anlık bircan havliyle can acısıyla yaptığı şey kızının canına malolmuş bunun gibi nice şeyleri tvde gazete görüyoruz okuyoruz hala senaryo diyorsanız sanırım ülke haberlerini takip etmiyorsunuz herşey bir anlık birşey.

ben tamamen sizin yazdıklarınıza yorum yaptım pembe gözlük takıyor insan hakedene böyle davranılır, nasıl akılları başlarına gelecek diyen sizsiniz. Şaşılacak derecede savunuyorsunuz. Bunun neresini savunuyorsunuz anlamıyorum şiddet şiddeti doğurur çözüm dediğiniz şey çözüm değil ne yani karşılık verince anne bana biz ne yapıyoruz mu diyecek. Onlarda dövmüyorlarsa bile ızı el kaldırınca dövecek az dövüyorsa çok dövecek. Burada yapıcı şekilde doğruyu gösterecek şekkilde yönlendirmek varken ee bukız napsın dıoğru düşünüyor demek mi size göre normal.. size göre kendini savunmak yanı şekilde dövmekten geçiyor öyle mi. Gücü yeten yetene pekinasıl dövecek tokat mı atacak ne yapacak babasının ona daha çok gücü yetmez mi daha kötü olmaz mı. Hem yüzü gözünü morartsın dışarı çıkamıcak duruma getirsin savunmasın diyorsunuz iyi de öyle birşey yok ki ortada hatta sadece tartışma var. Ama doğru sizin mantığınıza göre kendi hayatını kurmak için çabalamak okumak iyi yerlere gelmek yerine annesine babasına şiddet uygulasın yanlışa yanlış ile cevap versin. Sonra da aynı evde aynı sofraya oturabilsin o el kaldırdığı annesini yaptığı yemekleri yesin yıkadığı çarşaflarda uyusun babasının harçlıpğını harcasın dimi. Öylr birşey yapacaksa o evi de terketmesi gerekir. Ama kime anlatıyorum dimi buradan yazıp çekilmek kolay.

sadece bi kaç satırı okuyabildim. hala ima edilen şeyi anlamamakta diretiyorsunuz. ne diyim yani. şu saatten sonrada deveye hendek atlattıramam en azından daha önemli işlerim varken buna zaman harcayamam :34:

Sebep ne olursa olsun ana babaya asla el kalkmaz.Sen bizleri böyle düşünenlerden koru yarabbim

sadece bi kaç satırı okuyabildim. hala ima edilen şeyi anlamamakta diretiyorsunuz. ne diyim yani. şu saatten sonrada deveye hendek atlattıramam en azından daha önemli işlerim varken buna zaman harcayamam :34:

İşinize gelmiyor da ondan keşke okuyabilseydiniz iki dk ayırıp çünkü bu iş burada tabii ki siz de karşılık verin, kendinizi savunun diyecek kadar basit değil burası bir sanal ortam yazar geçersiniz ama o evde olacak olayları düşünemezsiniz değil mi. Pardon da kaç sayfa yazarken burada zamanınız vardı şimdi mi zamanınız yok ben ülkede yaşanan olaylardan örnekler veriyorum gerçek şeyler söylüyorum haklı olduğumu bildiğiniz için cevap veremezsiniz zaten. Lütfen böyle sanal ortamlarda böyle şiddet olaylarıyla ilgili insanları yüreklendirici yanlışa yönlendirici şeyler yazmayın o kadar !..

Back
X