Hiç anaç degilim:( :(

Ah canımm okadar iyi anlıyorum kı seni.. Ben de Zaman Zaman hatta çoğu Zaman o moddayım. Çok sinirliyim çocuktan sonra daha da sinirli oldum. Eşimle bi sorun yaşadığımızda oturup kendi kendime çok yanlış yaptım, ben evlilik yürütecek insan değilim diyorum :KK14: bi süre daha bekar hayati yaşayıp gezip tozmalı baba evi rahatlığını yaşamalıymışım diyorum :ıslık: Ama tabi bunlara bi sebep var, depresif hale getiren sebebi bulmalı. Mesela ben çocuktan sonra izin aldım evdeyim, gurbetteyim. Ailem uzakta. Çoçuğum da çok sakin bişi değil:) çok çok zorlandım. Hazır değildim belki bilmiyorum. Dediğin gibi millet Nasıl sabırlı ben hemen sinirleniyorum . Çok üzülüyorum sonra. Geçer inşallah kuzum. Allah sakinlik sabır versin cümlemize:) ev işi faln salla da, çocuk önemli. Fedakarlık lazım, mecbur;) Rabbim kolaylıklar ve huzur versin:KK28:

Neden böyle dediniz ki. Evliliğin temel amacı ütü yapmak sabah kahvaltı hazırlayıp eşini göndermek mi?

Konu sahibi bence sıkılmışlık var. Bende şuan o moddayım. Yemek bile yemek istemiyorum
Konu sahibini tenzih ediyorum durumunu bilemiyorum belki calısıyor , belki depresyonda ama bi kadın calısmıyor erkek calısıyorsa gayette kadının gorevi. İş bolumü bunu gerektirir. Sırf karı koca ilişkiisi değil ben calısııyorum mesela annem calısmıyo her aksam yemek yapmak gorevi. Daha doğrusu gorevden ziyade sorunluluğu. Sizi alıntıladım ama laflarım size değiş. Burda cok gorüyorum kadın hakları adk altında hem calısmayıp evde yan gel osman hem ev işleri ortak. Keske evlilik oyle olsa 16 da evlenir beklemeZdim.

Para yoksa ve siz de çalışmıyorsanız ev işleri sizden beklenir.
Eşinizin durumu iyiyse yardımcı bakıcı vs. tutarsınız.
Değilse ev işi yapmamak için çalışn maaşınızı yardımcıya, bakıcıya verin.
Kimse iş yapmayı sevmez mecburiyetten yapar.
O gülümsemeler sahte. Ama yapmacık da olsa gülümseyin. Bi süre sonra sahip çıkalım dedeye hihihi moduna gireceksiniz. Surat asarsanız çekilmezsiniz sahte olun ama kesinlikle somurtmayın. Somurtan bi surat karşısındaki insanı sinirlendirir. Sonra kavga gürültü ve hüsran..

Toplum herkesi evlenip çocuk sahibi olmaya zorluyor, yapmayanlara neredeyse nefes alma imkanı vermiyor, ama bunlar herkesin kişiliğine uygun değil, insanlar da gerçekten ben ne istiyorum diye sorgulamadan bir yarış içinde sürükleniyor, herşey durulup da gerçekten ne istediğini farkettiğinde çok geç oluyor. İnterneti bu yüzden seviyorum, eskiden saklanan kimseyle paylaşılamayan şeyler konuşulur tartışılır oldu, bu sayede yeni nesil başkasını çok mutlu eden şeylerin kendilerine uygun olmayabileceğini görüp, en azından toplum baskısıyla bir adım atmadan iki kere düşünecekler.
Ben de evlenmeyi ve çocuk sahibi olmayı düşünmeyenlerdenim, ama sürekli sorgulamaya maruz kalıyorum, bir evlen beğenmezsen boşanırsın diye akıl veren bile oluyor, belki her insana aynıi mükemmel hayat senaryosunu zorlamaktansa kendi tercihlerine bırakmalıyız, hepimiz farklıyız, istediklerimiz ve bizi mutlu edecek hayat tarzı da farklı.

Son düzenleme:
öncelıgınız cocugunuz olmalı
onun huzurlu saglıklı temız duzenlı bı ortamda buyumesıne ıhtıyacı var
sonra sız
sonra esınız
sonra evınız
once cocukla vakıt gecırmeyı sever duzene oturtursanız ev ıslerını de her boslukta yaparsınız
boyle kendınızı daha ıyı hıssetmeye baslarsınız bırseyler yapbıldıgınızı gorunce
sonra kendınızle ılgılenırsenız daha cok mutlu olursunuz
ve bı kadın mutlu oldumu esıde evıde mutlu olur

dedıgınız gıbı gercekden agresıfsınız 4-5 konudur takıp edıyorum konu sahıplerıne yorumlarda cok sert yazıyorsunuz :)

bukadar sert olumsuz dusunmek sızı asagı ceker şöyle kı... ıyı dusunursenız ıyı olur ıyı konusursanız karsınızdakı guleryuzle yaklasır hanı o ımrendıgınız guleryuzlu hanımlar varya onlar bunu basarıyor :)

bunların hepsı bırbırıyle orantılı ve kısır döngü seklınde gelısıyor bı yerden yakalarsanız devamı gelır emın olun

Eltilerime cok ozeniyorum bu konuda evlerine gidince imrenerek onlari izliyorum:KK43: ama ben....cocugum konusunda hic sabirli degilim asiri agresifim ..bazilari cocunu sabirla buyutuyor peslerinde pervane oluyor ama ben cocuk pespese biseleer istese kiziyorum oynamak istemiyorum hemen slkliyorum..ev islerinde de oyle evimi itinayla temizlemek istemiyorum misafir agirlamak cogu zaman istemiyorum esime sabah kahvalti vermek utulerini yapmak ona hergun yemek yapmak ailesini memnun etmek hicbisey istemiyorum ..esime karsida cok agrasifim kendi cevreme karsida...bazi kadinlar yumusacik guleryuzlu sabirli hamarat ...onlari izlerken huzur buluyorum kendi evlerinde huzur nese saciyorlardir...suan yapmam gereken okadar is varki ben olu gibi yatiyorum ani misafir gelse rezil olcam..carsida gezerken bile sinirleniyorim herkeze herseye sicaga soguga..of ruh halim berbat

esinin ailesini menun etme kismini cikar gerisine konsantre ol. bence bicok sey duzelir.
seni ilgilendiren sorumlulugun olan seylere yogunlas, cocugune eglendir, evinin isini yetecek kadar yap, esinle mutlu olacak kadar guzel gecin gerisini bosver.
gereksiz seylere konsantre olursan yorulursun hicbirini yapmazsin, hepsi boyle yarim kalir.

Toplum herkesi evlenip çocuk sahibi olmaya zorluyor, yapmayanlara neredeyse nefes alma imkanı vermiyor, ama bunlar herkesin kişiliğine uygun değil, insanlar da gerçekten ben ne istiyorum diye sorgulamadan bir yarış içinde sürükleniyor, herşey durulup da gerçekten ne istediğini farkettiğinde çok geç oluyor. İnterneti bu yüzden seviyorum, eskiden saklanan kimseyle paylaşılamayan şeyler konuşulur tartışılır oldu, bu sayede yeni nesil başkasını çok mutlu eden şeylerin kendilerine uygun olmayabileceğini görüp, en azından toplum baskısıyla bir adım atmadan iki kere düşünecekler.
Ben de evlenmeyi ve çocuk sahibi olmayı düşünmeyenlerdenim, ama sürekli sorgulamaya maruz kalıyorum, bir evlen beğenmezsen boşanırsın diye akıl veren bile oluyor, belki her insana aynıi mükemmel hayat senaryosunu zorlamaktansa kendi tercihlerine bırakmalıyız, hepimiz farklıyız, istediklerimiz ve bizi mutlu edecek hayat tarzı da farklı.

Her cümlenizi ayakta alkışlıyorum.
Evlilik herkesin altından kalkabileceği bir şey değildir. Herkes evlenmemelidir.

Neden böyle dediniz ki. Evliliğin temel amacı ütü yapmak sabah kahvaltı hazırlayıp eşini göndermek mi?

Evet tabi ki de, kole olmak istemeyen kadinlar evlenmesin bir zahmet. Evlilik hayat arkadasligi degil, kocaya hizmet , nokta. Bir kadinin hayati olamaz, ancak yaptigi hizmetin kalitesi olabilir. O yuzden herkes hizmetini iyi yapip cici kadinlar olsunlar.

Ev isi yemek utu vs konularinda ben de ayniyim zaten 11 yilda bir sabah esime kahvalti hazirlamisligim yoktur. Ama cocuk konusunda cok buyuk yanlistasiniz, madem anac degildiniz madem ilgilenemeyecektiniz neden cocuk yaptiniz? Hadi olmus ve ilgilenemiyorsunuz, ya ilgilenecek birini tutun ya krese verin. Kendi kendine buyuyen cocuklara uzuldugum kadar hicbir seye uzulmuyorum...

Valla bende hic hic hic anaç değilim. Evlenmeyi düşünmüyorum ama velevki evlendim çocuğumu 1 ay kaynanama 1 ay anneme yollarım baksinlar. Arada kocami da yollarım gibime geliyor:KK53:

Iyi bir ev kadini olmak, her hizmete kosmak zorunda değilsiniz
Anaç bir yapıda olmak zorunda da değilsiniz
Ama bebeginize kızmayın, sabir göstermeye çalışın gerci yeni dogum yaptiysaniz, sinirleriniz yipranmis olabilir kendinize zaman taniyin

Evet tabi ki de, kole olmak istemeyen kadinlar evlenmesin bir zahmet. Evlilik hayat arkadasligi degil, kocaya hizmet , nokta. Bir kadinin hayati olamaz, ancak yaptigi hizmetin kalitesi olabilir. O yuzden herkes hizmetini iyi yapip cici kadinlar olsunlar.

Evet öyle. Yukarda üye demişti. Çalışmıyorsa eğer , Ada'm eve gelince bir tas yemek bulsun yani. Kalkıp içli köfteler yapmasın ama bir sıcak yemek yemek hakkıdır. Gömleğini isteyince ütüsü demesin elbet. Bu bence kölelik değil hayatın müşterek olduğunun tanımı.
En önemlisi ne olursa olsun çocuğuna böyle yapması garip.
Herkeste bazen bıkkınlık oluyor ama galiba üye uzun zamandır böyle buda hoş değil zati

Evet öyle. Yukarda üye demişti. Çalışmıyorsa eğer , Ada'm eve gelince bir tas yemek bulsun yani. Kalkıp içli köfteler yapmasın ama bir sıcak yemek yemek hakkıdır. Gömleğini isteyince ütüsü demesin elbet. Bu bence kölelik değil hayatın müşterek olduğunun tanımı.
En önemlisi ne olursa olsun çocuğuna böyle yapması garip.
Herkeste bazen bıkkınlık oluyor ama galiba üye uzun zamandır böyle buda hoş değil zati
Evet hakki yapmiyorum da degil yapiyorum ama istemeyrerek buaralar coguzaman istemeyerek hemde..asla evimi yemeksiz birakmiyorum tabiki ama istemeden yapincada ruh hali bu oluyor hani anaç kadinlar olur elleri surekli is yapar yemek yapma istegi vardir o yok iste bende diger seyler de de yok:( ayda yilda bir nadir bi anaclik gelir ama ben hep boyleolmak isterdim

Back
X