Hiç anne olamayacağım hissi

Nazli37

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mart 2021
84
64
38
30
Merhaba arkadaşlar 3 yıllık evli ve 27 yaşındayım.1 yıldır çocuk istiyoruz fakat benim çocuğum olmuyor.10 yıldr sebebi bilinmeyen adet düzensizliğim var 5-6 ay olmadığımı biliyorum.Hatta bazen ilaçlarla bile olamıyorum.3 sefer çatlatma tedavisi gördüm.Sadece 1 seferinde vücudum ilaçlara cevap verdi ve çatlatma yapıldı fakat onda da tutmadı.Amh değerim 0.96 çıktı, menepozun eşiğinde olduğum söylendi.O kadar üzgünüm ki hayatımın en zor 1 yılını geçirdim.Yaşamak çok anlamsız geliyor artık, eşim benim yüzümden baba olamıyor.Eylül ayında tüp bebek tedavisine başlayacağım fakat yine olmayacak gibi hissediyorum, sürekli olumsuz düşünmekten kendimi alamıyorum.
Eşimle çok mutluyduk fakat bu sorun tüm hayatımı alt üst etti, lütfen bu konuda bana psikolojik olarak destek olurmusunuz ?

Psikolağa gidiyorum fakat o da işe yaramıyor, sadece bu konuyu düşünüyorum.Başka hiçbirşeye odaklanamıyorum.İşime veya hayata karşı ilgim kalmadı.Ya hiç anne olamazsam diye düşünüp sürekli kabuslar görüyorum.Benim durumumda olan ya da bu durumu aşan var mı?
Hatta çocuğum olursa o da engelli olur diye korkuyorum ve sürekli böyle kabuslar görüyorum.
Lütfen bana yardım edin.

Eşinizle mutlu olmak için çocuğa gerek yok , herkes çocuk sahibi olavak diye bi kaide de yok , o çocuk hayırlı mı olacak hayırsız mı o bile belli değil , birbirinizle mutlu iseniz gönlünüzce gezin dolaşın , hayatınıza bakın , en olmadı son çare çok çocuk büyütme ihtiyacı duyuyorsanız kimsesiz yavrular var birine anne olun mis gibi , eşinize karşı bunun ezikliğini , eksikliğini de yaşamayın onun da bi sorunu olabilirdi çocuk için evlenmiyoruz sonuçta hayatı paylaşmak mutlu olmak için evleniyoruz

Bende sizin yaşadıklarınızı hatta daha fazlasını yaşadım psikolojim ciddi bozuldu panik atak anksiyete başladı lütfen eğer tup bebek yapacaksanız çok iyi bir doktor bulun iyi bir doktor sizin tedavinizi daha iyi yapar üzülmeyin amh 00.01 olanlar var cocuk sahibi olanlar

Yaa lütfen önce bu stresi bir kenara bırakmaya calıs. Ennn ön koşul, stressiz ve kafa rahatlığı. Düşünmeyi bıraktım hamile kaldım diyen kadınların sayısı o kadaaaar cok ki. Umutsuz olma, olacagına inan ve akısına bırak. İnsallah en kısa zamanda miniş minnoş bir bebiş girer hayatına, hayırlısıyla sağlıkla

Yani ben de akışına bırakayım cok istiyorum, sürekli evlat sahibi olanlari görmek beni cok yaralıyor.Kendimi eksik ve kusurlu hissediyorum.Antidepresan kullanmak istiyorum ama bu süreçte gebelik olursa eger yan etkilerini gorurum diye korkuyorum

Peki siz cocuk sahibi oldunuz mu?

Seni o kadar iyi anlıyorum ki çünküüü 40 yaşındayım 2 aşılama bir çatlatma tedavisi 1 tüp bebek tedavisi elde var sıfıııııııııır.
benim amh 0,74 doktorum umutsuzda değildi bu şekilde bile 4 yumurtam oluştu ve sağlıklı 2 embriyom oldu ama tutmadı o ayrı. Yaşa bağlı olabilir genetik vs olabilir her neyse. ama senin yaşın çok genç iyi bir doktor bul bu formda çok yararlı bilgiler var bitkisel kürler vs. onları yap Allah ın izniyle olur ben yapamadım ama sen yap kafaya takma inan kafaya takmazsan olacak. En kötü diyelim ki olmadı yine nolur ki bende evlat evlat diye tutuşuyorum ama dünyanın sonu değil. ama senden aldığım enerjiye göre söylüyorum (hislerim kuvetlidir.) birgün buraya hamileyim diye yazacaksın. o gün banada haber vermeyi unutma. sevgilerimle

birde sana umut olsun diye söyliyim kardeşim ve eşininde çocukları olmuyordu ne zaman vazgeçti olmıcak galiba dedi 2 ay sonra hamile kaldı o doğdu 1 yaşını doldurdu yine hamile kaldı. şimdi iki yaramaz fırlamayla uğraşıyo ama ne uğraşmak kızcağız 2 dakika oturamıyo valla :))))

Annemin o kadar süre çocuğu olmamış ki; doktorun biri “imkansız” demiş, fakat onlarca yıldan sonra 35 yaşında mucize gibi ben gelmişim Dünya’ya. hiç umudunu kaybetmemiş, duyduğu her tedaviyi denemiş, sabretmiş ve olmuş :) bence umut ve sabır çok önemli. Umudunuzu asla kaybetmeyin

hayat amacınız gerçekten çocuk mu
çocuk olmayınca hayat bitiyor mu
çocuğu olmayan bir tek siz misiniz dünyada
keşke bazen bir hayır vardır demeyi de bilsek
Tek amacının çocuk olduğunu söylememiş, sizin de vardır hayattan istekleriniz, kaldı ki anne olmak istemenin nesi yanlış? İnsanları bi salın :)

Tek amacının çocuk olduğunu söylememiş, sizin de vardır hayattan istekleriniz, kaldı ki anne olmak istemenin nesi yanlış? İnsanları bi salın :)

Evlenmek isteyene tek amaciniz evlilik mi? Cocuk isteyene tek amaciniz cocuk mu diyenlerin amaclarini insan merak etmeden gecemiyor :) muhtemelen atomu falan parcalayacklardir.

Kendinize bunu yapmayın bu kadar stres yaparsanız olacağı varsada olmaz 6 yıllık evliyim 3 evlat kaybım var ama sizin kadar hayata küsmedim ümidimi kesmedim ilk önce Allahtan hayırlısını iste bu kadar umutsuzlukla tedavinide etkilersin cnm rabbim isteyen dileyen herkese hayırlı evlat versin

anneannemin de annemin de 10 sene çocuğu olmamış, doktorlara belki bir ev parası harcamış her türlü tedaviyi denemiş bundan 25 sene önce. ve sonunda ben olmuşum. şu an tıp daha ileri. benim de 2 yıldır olmuyor. hemen ümidini kesme, bir an önce iyi bir doktora git ve tüp bebek dene. her şeyin zamanı vardır illa ki, hayırlı zamanda olsun inşallah

Siz elinizden geleni yaptıktan sonra gerisi takdir-i ilahi. Düşünseniz de düşünmeseniz de her şey olacağına varıyor. Hayatta hepimizin farklı sınavları var. Aile-iş-eş-çocuk-para-sağlık konularından en az biriyle muhakkak sınanıyoruz. 35 yaşından sonra; yaşam felsefem haline getirdiğim "her şeyin hayırlısı" ve "sahip olduklarının kıymetini bil" "kısmetten öteye yol yok" "olduğu kadar, olmadığı kader" "meseleleri mesele etmezsen ortada mesele de kalmaz" gibi söylemlerin üzerine kurulu. Bazen çok istediğimiz şeyler, inatla olmaz.Siz tüm tedavilerini olup elinizden geleni yapın. Sonucu bu kadar düşünmeyin. Düşünmemek elde değil tabi ama en azından düşünmemek için kafanızı başka şeylerle meşgul edin. Kurs, etkinlik v.b şeyler olabilir. Bir de Oyuncu Başak SAYAN'ın ikizlerine sahip olma sürecini okuduğumda baya etkilenmiştim. Olumlu düşünme ve meditasyonla ilgili. Hatta bir kitabı vardı onu da okudum. Ben en başta böyle şeylere biraz katıydım ama yaşadığım bazı sıkıntılardan sonra olumlu düşünme ve yaratım meditasyonlarını denemenin bir zararı olmayacağından denemeye karar verdim. Bakış açımı değiştirdim. Açıkçası zararı olmadığı gibi hafifledim ve kendimi daha sakin ve dingin hissediyorum. Eskiden her istediğim şey için deli gibi çalışır, istediğim sonucu alamayınca hayata küserdim. Hep kendimi şanssız, uğursuz hissederdim. Benim tırnaklarımı kazıya kazıya sahip olduğum şeyler için diğer insanların hiç bir şey yapmadan çok daha iyilerine sahip olması beni bu düşünceye sevkederdi..Sonra anladım ki, ben ne kadar plan program da yapsam, Yaradanın planı işliyor. Bu arada yanlış anlaşılmasın planlarım, çabalarım hala devam ediyor ama sonuçlarına çok odaklanmıyorum.Çünkü ben elimden geleni yaptıktan sonra sonucu Yaradan belirliyor. Böylece daha huzurluyum.Size de tavsiye ederim.

Olmayacak diye düşünceye kapılmak yook , olacak Allahın izniyle. Hayatınızdan tüm olumsuzlukları çıkarın ki güzellikler sizi bulsun. Birde birgebeningünlüğünü takip ediyormusunuz? Paylaştığı bilgiler sizin içinde faydalı olabilir. Ümidinizi asla kaybetmeyin Allah var gam yok...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…