• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hiç anne olamayacağım hissi

Evlenmek isteyene tek amaciniz evlilik mi? Cocuk isteyene tek amaciniz cocuk mu diyenlerin amaclarini insan merak etmeden gecemiyor :) muhtemelen atomu falan parcalayacklardir.
Sen ne yapıyosun acaba diye sormadan zor duruyorum bende 😂 Neyse; Allah başka dert vermesin, olur böyle :))

Çok hassas bi konu bu
Henüz çocuk sahibi olmama sebebiniz bizim durumumuzla aynı değil
Ama eşimden ve benden kaynaklı sebeplerden doğal yolla kolay olmayacağını söylemişti doktorumuz
Bir aşılama denedik, olmadı
Aşılamanın peşinden müthiş bi umutsuzluğa kapılmıştım
Sonsuza kadar olmayacak diye karar vermiştim resmen kafamdan
Tüp bebek için para biriktiriyordum
Aşılama peşindeki ay hamile olduğumu öğrendim
Ama o kadar ümitsizdim ki uzun süre test bile yapmadım hamile kalacak halim yoktur diye

Düşünmemeye çalış demeyeceğim
O dönem düşünmeme işi nasıl yapılır ben çaresini bulamamıştım çünkü
Sadece çılgınca yapboz yaptığımı biliyorum
Kaç tane tamamladım 8 ayda sayısını bilmiyorum
Bir sürü tablom oldu
Onlar biraz kafamı boşaltmamı sağlıyordu
Ama ciddi anlamda olacağımdan umudu kesene kadar olmadı

Bir de o ara ne yazık ki tanıdığımız birinin 8 yaşında çocuğu vefat etmişti
O beni çok etkilemişti
Olup da böyle kötü şeyler yaşayacaksam bu kadar ısrar etmenin bi anlamı yok diye düşündüm
Olmuyorsa mutlaka benim için daha hayırlıdır kafasına gelmiştim yani

Merhaba arkadaşlar 3 yıllık evli ve 27 yaşındayım.1 yıldır çocuk istiyoruz fakat benim çocuğum olmuyor.10 yıldr sebebi bilinmeyen adet düzensizliğim var 5-6 ay olmadığımı biliyorum.Hatta bazen ilaçlarla bile olamıyorum.3 sefer çatlatma tedavisi gördüm.Sadece 1 seferinde vücudum ilaçlara cevap verdi ve çatlatma yapıldı fakat onda da tutmadı.Amh değerim 0.96 çıktı, menepozun eşiğinde olduğum söylendi.O kadar üzgünüm ki hayatımın en zor 1 yılını geçirdim.Yaşamak çok anlamsız geliyor artık, eşim benim yüzümden baba olamıyor.Eylül ayında tüp bebek tedavisine başlayacağım fakat yine olmayacak gibi hissediyorum, sürekli olumsuz düşünmekten kendimi alamıyorum.
Eşimle çok mutluyduk fakat bu sorun tüm hayatımı alt üst etti, lütfen bu konuda bana psikolojik olarak destek olurmusunuz ?

Tek amacının çocuk olduğunu söylememiş, sizin de vardır hayattan istekleriniz, kaldı ki anne olmak istemenin nesi yanlış? İnsanları bi salın :)
türkçe bilen bir insan olarak ne anlıyorsunuz bu mesajdan

Ben yerine cevap vereyim konu sahibinin
Hayattaki tek amacı çocuk sahibi olmakmış
Evet yani ilk sorunuzun cevabı
Bunun herhangi bir mahsuru yoktur herhalde...
peki bu garip değil mi
nasıl yaşayacak böyle evliliği de riskte daha şimdiden eşim benim yüzümden bla bla diyor
çocuğu olmayan milyonlarca insan var bir sebebi olmalı heralde

peki bu garip değil mi
nasıl yaşayacak böyle evliliği de riskte daha şimdiden eşim benim yüzümden bla bla diyor
çocuğu olmayan milyonlarca insan var bir sebebi olmalı heralde
Garip olup olmaması konumuz değil ki
Garip de olsa dünyadaki en mantıklı istek de olsa konu sahibi çocuk sahibi olmak istiyor sonuçta

Çocuğunuz var mı yok mu, böyle bir süreçten geçtiniz mi hiç bilmiyorum
Belki geçtiniz ama daha güçlü durabildiniz
Onu da bilmiyorum
Yaşarken çok farklı oluyor süreç
Herkes de güçlü şekilde atlatamıyor

İnsan hep kendinde eksik olanı istiyor ve kafayı o yüzden ona takıyor. Eğer bakış açısını değiştirirseniz bebek olayını o kadar zora sokmamış olursunuz. 31 yaşındayım 6 ay evvel anne oldum. Hemde hiç beklemediğim bir zamanda. Bende kronik denecek şekilde , sürekli tekrar eden, enfeksiyon vardı. Bu da hamile kalmamı engelliyordu. Sonrasında enfeksiyon için tedavi olurken , hamile kalmışım. Belki gerçekten tüp bebekle bebeğiniz olmayacak ama hemen pes mi edeceksiniz? Eşinize asıl böyle yaparak haksızlık etmiş oluyorsunuz.
Hadi gidin yüzünüzü yıkayın ve inanın. Düşünce öyle bir şey ki insanı acayip etkiliyor.
Ayrıca yumurta dondurma diye bir şey var. Onu yaptırırsınız hiçte bir şey olmaz.

Önce illa anne olmalıyım veya illa çocuğum olmalı düşüncesinin kaynağı nedir ? Genelde toplum dayatır bunu. Bir sürü çift sırf bu açıktan yada örtülü baskı yüzünden hazır olmadan anne baba oluyor. Olanda hayır vardır her zaman.
Koruyucu aile veya evlat edinmeyi araştırın derim.. en azından manevi boyutu var, kafanız dağılır, stresiniz azalır.

Merhaba arkadaşlar 3 yıllık evli ve 27 yaşındayım.1 yıldır çocuk istiyoruz fakat benim çocuğum olmuyor.10 yıldr sebebi bilinmeyen adet düzensizliğim var 5-6 ay olmadığımı biliyorum.Hatta bazen ilaçlarla bile olamıyorum.3 sefer çatlatma tedavisi gördüm.Sadece 1 seferinde vücudum ilaçlara cevap verdi ve çatlatma yapıldı fakat onda da tutmadı.Amh değerim 0.96 çıktı, menepozun eşiğinde olduğum söylendi.O kadar üzgünüm ki hayatımın en zor 1 yılını geçirdim.Yaşamak çok anlamsız geliyor artık, eşim benim yüzümden baba olamıyor.Eylül ayında tüp bebek tedavisine başlayacağım fakat yine olmayacak gibi hissediyorum, sürekli olumsuz düşünmekten kendimi alamıyorum.
Eşimle çok mutluyduk fakat bu sorun tüm hayatımı alt üst etti, lütfen bu konuda bana psikolojik olarak destek olurmusunuz ?

İmkanınız var ise Kıbrıs'ta tedavi olmayı deneyin. Sizinle benzer durumu yaşayıp(Menopoz başlangıcı vardı) ,orada hayalleri gerçekleşen bir arkadaşım olmuştu. Öte yandan tüp bebek tedavisinde devletin verdiği tüm hakları tüketen ve sonrasında doğal yollarla hamile kalan 3 arkadaşım daha var. Bu mucizenin ne zaman gerçekleşeceği gerçekten belli olmuyor.

En kötü seneryoyu düşünsek bile yaşamak anlamsız gelmemeli, nitekim yaşamın tek amacı dünyaya çocuk getirmek değil. Bunu 40 yaşında bekar ve çocuk sahibi olmayan bir kadın olarak yazıyorum ki yaşam benim için hiç anlamsız değil.

Bu konuda psikolojik şiddet görüyor musunuz çevrenizden ya da eşinizden? Hayatı anlamsızlaştıran ya da aldığınız desteğin işe yaramamasına neden olan belki de bu şiddet. İllaki bu yüzden size kendinizi kötü hissettiren densizler vardır diye düşünüyorum çünkü.

Psikolağa gidiyorum fakat o da işe yaramıyor, sadece bu konuyu düşünüyorum.Başka hiçbirşeye odaklanamıyorum.İşime veya hayata karşı ilgim kalmadı.Ya hiç anne olamazsam diye düşünüp sürekli kabuslar görüyorum.Benim durumumda olan ya da bu durumu aşan var mı?
Hatta çocuğum olursa o da engelli olur diye korkuyorum ve sürekli böyle kabuslar görüyorum.
Lütfen bana yardım edin.
Çok etkilenmişsiniz, çok düşünmekten böyle şeyler geliyor aklınıza. Hayatta isteklerimizi onemseyince hep boyle olur, onemsememek gerek. Tedavinizi olursunuz elinizden geleni yaparsiniz olursa olur. Rahat olmaya calisin, ne guzel hayat arkadasiniz var...

Allah'tan ümit kesilmez. Nolur hemen pes etmeyin, ümitsizliğe yakalanmayın. Tedaviye başlayacaktım. Kendime bir ay verdim. Adetim olmayınca adet söktürücü yazdırdım doktoruma, bir an önce tedaviye başlayalım diye. Beta HCG m 74 çıkmış. İnşallah inşallah artar. Artacak biliyorum. Sizinde bebeğiniz olacak bunu da biliyorum. Kendinize çok iyi bakın, spor yapın sağlıklı beslenin bol bol dua edin.

Anne olamamayı bir kere kafanızdan çıkarın çünkü illaki kanınızdan olması gerekmez evlat sahibi olmanın anne babasız o kadar çok çocuk varki ben 7 yıl tedavi gördüm en son tüp bebek tutmadı bıraktım tedaviyi ve başlamak bile istemedim tekrar o kadar umudum yoktu yani
İkinci tüp bebekte umutsuzca başladım ve şimdi ikizlere hamileyim ama eğer tutmasaydı anne olamıycağm diyerek kendimi kapatmazdım lütfen sizde kendinize bunu yapmayın 🙏

Beklentı azalınca her sey oluyor sanki .Sende beklentını dusuk tut

Öncelikle sakin ol bunları yaşıyan ne ilk ne de son kadınsın canım . Gerçekten çok zor ama ümitsiz olma . Bende de pcos var eşimde de sorun vardı . Çok şükür tüp bebek ilk seferde tuttu . Biz 4 yıldır bunun yavaşını verdik sen 1 yıldır uğraşıyorsun ama ne olur ümitsizliğe kapılma hep bunlar etkiliyor. Rabbim en kısa zamanda nasip etsin . İnanıyorım bir gün gelecek ki buraya betam bu kadar yükseldi diyeceksin 😇
Yaşın daha 27 Rabbim en güzel zamanda nasip edecek 🤲🏻🤲🏻

Tüp bebekle 25 gunluk anneyim
Sakın umutsuz olma ne zaman istersen yaz
Ben de öyle his gelirdi ama Allah çok büyük
Umudunu asla yitirme moral her seydir

hayat amacınız gerçekten çocuk mu
çocuk olmayınca hayat bitiyor mu
çocuğu olmayan bir tek siz misiniz dünyada
keşke bazen bir hayır vardır demeyi de bilsek
Öyle olmuyor işte yaşayan bilir keşke o kadar kolay olsaydı

Back
X