• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hiç anne olamayacağım hissi

Psikolağa gidiyorum fakat o da işe yaramıyor, sadece bu konuyu düşünüyorum.Başka hiçbirşeye odaklanamıyorum.İşime veya hayata karşı ilgim kalmadı.Ya hiç anne olamazsam diye düşünüp sürekli kabuslar görüyorum.Benim durumumda olan ya da bu durumu aşan var mı?
Hatta çocuğum olursa o da engelli olur diye korkuyorum ve sürekli böyle kabuslar görüyorum.
Lütfen bana yardım edin.
Ban yermiyim bilmiyorum ama barış muslu yu takip edin . Cok yakın bir tanıdığım sizinle hemen hemen aynı durumdaydı . Belki de sorun psikolojik . Tabiki tedavilere de devam . Rabbim isteyen herkesi hayırlı sağlıklı evlat sahibi yapsın inşallah 🙏🏻

Merhaba arkadaşlar 3 yıllık evli ve 27 yaşındayım.1 yıldır çocuk istiyoruz fakat benim çocuğum olmuyor.10 yıldr sebebi bilinmeyen adet düzensizliğim var 5-6 ay olmadığımı biliyorum.Hatta bazen ilaçlarla bile olamıyorum.3 sefer çatlatma tedavisi gördüm.Sadece 1 seferinde vücudum ilaçlara cevap verdi ve çatlatma yapıldı fakat onda da tutmadı.Amh değerim 0.96 çıktı, menepozun eşiğinde olduğum söylendi.O kadar üzgünüm ki hayatımın en zor 1 yılını geçirdim.Yaşamak çok anlamsız geliyor artık, eşim benim yüzümden baba olamıyor.Eylül ayında tüp bebek tedavisine başlayacağım fakat yine olmayacak gibi hissediyorum, sürekli olumsuz düşünmekten kendimi alamıyorum.
Eşimle çok mutluyduk fakat bu sorun tüm hayatımı alt üst etti, lütfen bu konuda bana psikolojik olarak destek olurmusunuz ?
Üzülmeyin yengem menopozdaydi ve çok yaşlıydı bebeği oldu. Dizinde olur inşallah.zamani gelmemiş sadece

Sevgili konu sahibi 30 yaşındayım 4 senedir olmadı çocğum adetlerm asla şaşmaz gel görki olmuyor üstelik tüp bebek için ne vaktim ne param var öyle yoğun çalışıyorum ki gün içinde telefona bakacak zamanım olmuyor.. ama inancımı kaybetmedim her ay sabırla acaba oldumu diyorum umudunu kaybetme maddi gücün ve vaktin varsa peşine düş inşallah bizde anne olacağız lütfen ama lütfen pskolojnı alt üst etme

sana şunu söyleyebilirim, ablam gibi çok sevidigim biri vardı. Onun da çocuğu olmadi 10 yıl. Tek tupluydu ve hormonlar bozuktu adet zor oluyordu. Ve hiç beklemediği anda oldu tedaviyi birakmisti. Şuan kızı var 5 yaşında. Yeter ki Rabbim ol desin ve olsun. Rabbim kalbinize ferahlık versin umutsuz olmayın bol bol dua edin ve Allah'a siginin... Bende bekledim 2 sene olmayacakmis gibi geliyordu... İnsAllah rabbim sanada nasip eder 🤲❤️

Teselli değil bir umut hikayesi, Rabbim senin de yavruna kavuştuğun günü görmeyi nasip etsin. Tüm herkese hasretle bekleyen 🖤

bu işler bazen de sakinlik işi ya bence. çok çok çok klasik olacak ama tamamen kafanız rahatlayınca olacağına inanıyorum ben.

benim de aylarca olmadı. üstelik ailemde yatkınlık da var annemin 8 sene olmamış mesela. ben de artık kesin benim de olmayacak ya hiç takmayacağım olursa olur nasip dediğim ayın sonunda hamile olduğumu öğrendim. kafanızı rahatlatın imkanınız varsa bi tatile çıkın akışına bırakın yani. stres de büyük düşmanı bu işlerin.

Merhaba arkadaşlar 3 yıllık evli ve 27 yaşındayım.1 yıldır çocuk istiyoruz fakat benim çocuğum olmuyor.10 yıldr sebebi bilinmeyen adet düzensizliğim var 5-6 ay olmadığımı biliyorum.Hatta bazen ilaçlarla bile olamıyorum.3 sefer çatlatma tedavisi gördüm.Sadece 1 seferinde vücudum ilaçlara cevap verdi ve çatlatma yapıldı fakat onda da tutmadı.Amh değerim 0.96 çıktı, menepozun eşiğinde olduğum söylendi.O kadar üzgünüm ki hayatımın en zor 1 yılını geçirdim.Yaşamak çok anlamsız geliyor artık, eşim benim yüzümden baba olamıyor.Eylül ayında tüp bebek tedavisine başlayacağım fakat yine olmayacak gibi hissediyorum, sürekli olumsuz düşünmekten kendimi alamıyorum.
Eşimle çok mutluyduk fakat bu sorun tüm hayatımı alt üst etti, lütfen bu konuda bana psikolojik olarak destek olurmusunuz ?
Bu konuda en büyük hastalık "ÜMİTSİZLİK" ...
İş yerinde bir abla vardı tanıdıgımda kendısını 30 kusur yaslarındaydı ve sizin anlattıgınız gibi çocuk sahibi olmaya çalışıyordu...Şuan 40 küsür yasında ve kaç tüp bebek denemesinden sonra Rabbim ona bir kız bir erkek ikiz nasip etti ❤️ Ama o hiç ümitsizliğe kapılmadı...Kac tane merkez denedi maddiyatı bitti tekrar toparlandılar tekrar denedıler tekrar tekrar....Ve itikat çok önemli inanın bebeğimin geleceği zaman,doğacağı tarih var ve ben bu konuda sınanıyorum ve elımden gelenı yapıcam diceksiniz ve yapacaksınız...Sizinde sınavınız bu demek ki bunu sabırla basarıyla aşacaksınız Allah'ın izniyle...Rabbim sizlere hayırlı uzun ömürlü evlatlar nasip etsin 🌼

her şeyde bir hayır vardır.

Ayni dertten muzdarip insanlar anlar birtek dersinizi, her dertte olduğu gibi.... Benimde 3 yıl çocuğum olmadı ancak hamile kalabiliyordum akabinde düşük oluyordu. Nasıl bir piskoloji olduğunu bir ben bilirim bir allah. Yemeden içmeden kesilmistim hiç ama hic kimseyle konuşmak istemiyor hiç birseyden zevk almiyordum. Tv de çıkan bebek reklamlarinda gözlerim dola dola kanal degistiriyordum.. piskolojinizi çok cok iyi anlıyorum. 3. Yilin sonunda bebegime kavusmus biri olarak söylüyorum ki hiç bir zaman umudunuzu yitirmeyin.. düşünmemeye çalışın asla demiycem (vücut işleyişine en iyi gelen şey olsa da ) çünkü düşünmemek imkansiz çünkü yaşamak gayen o oluyor gerçekten. Boll dua edin ve sürekli dr la irtibat halinde olun. Bebek sahibi olmaniza engel olan şeyi ogrenmissiniz bu güzel. Enazindan şimdi çözüm ararsınız.. bi kere yaşınız çok genç. Bu çok büyük avantaj. Lütfen umuduunuzu yitirmeyin. Tüp bebek de tutmazsa bebegim olsa da engelli olur tarzi seyleri silin atın kafanizdan.

Tüp bebek tedavisi işe yarar bence, iyi bir doktor bulun ama, malatyada bir doktor vasitasi ile ikizi oldu akrabamın.

AAmabir anne olarak diyebilirimki doğuran değil buyüten annedir. Ilk bebegim doğdu elbette çok guzeldi ama ben baktikça birlikte vakit geçirdikçe daha çok bağlandım sevdim.

Demem oki olmazsa ve eğer çocuk buyütmek isterseniz evlat edinin

Allah hepinizden razi olsun, bugun bana cok moral oldunuz.Spor yapiyorum, clife kullandim 3 ay, ayrica ovulasyon testi kullanıyorum.Elimden gelen herseyi yapiyorum yani, umudumu kaybetmeyecegim.Eylul ayi benim dohumt günüm ve umarim bu ay bana şans getirecek inanıyorum ♥️🌼🥰
Elbette insan hayatinin amaci sadece ebeveyn olmak değil, ben okuyan, araştıran vs sorgulayan bir bireyim.Hemsireyim ayni zamanda bir kamu kurumunda fakat insanin psikolojik olarak zayif hissettigi zamanlar illa ki oluyor.Sadece sizlerle paylasmak istedim derdimi ve rahatladim da sagolun ♥️♥️♥️

Bir aile dostumuz vardı 38 yaşında 3üzleri olmuştu. Allahtan ümit kesilmez. Bi bakmışız gece sürekli memede ben ne zaman uyuyacağım diye konu açmışsınız.

Adet gorememe sorunum için cok doktora gitmistim daha evvel, fakat bir sebep bulunamadı.Zaman zaman düzene giriyordu son 1 yıldır maalesef hic gelmedi.Bu sorun genc kizken de beni cok uzerdi.Ama gerçekten anne olamayacak gibi hissettigim an hayat bana zindan oluyor.Keske hayatin sunduğu herseyi mantıklı sekilde kabullenebilsek, fakat eşime karşı da bu konuda sorumlu hissediyorum.Sorunun ben de olmasi çok ağır geliyor.

Annem beni 17 sene snra doğurmuş tüp bebek değilim doğal yolla. Anneminde adeti her zaman çok duzensizmis ama hic doktora gitmemiş nasipse olur demis oturmuş oyle snradan biriyle tanışmış doktora yonlendirmis kaninda iltihap varmış o çocuk oluşumunu engelliyormus meğer lazer tedavisiyle düzelmiş 4 5 ay benn ümitsiz olma lütfen hayırlıysa olsun inşallah. Bir arkadaşımda senin gibiydi tedavi fln olmadı ama doktor çocuk olsun diye iliskiye girme rahat ol demiş vede oyle oldu gerçekten Allah gönlüne göre versin

Sizinle aynı durumdaydım 2017 de 27 yaşındayken amh değerim 0.64 çıktı ve hiç çocuğum olmayacak gibi hissettim hatta aynı sizin gibi eşinden boşansam o da bu kaderi yaşamasa diye bile düşündüm kendimi çok çaresiz hissettim toparlanmak ve sakinleşmek 1 yılımı aldı. Ama 2018 de ilk tüp bebek denememde sağlıklı tek embriyomla kızımı kucağıma aldım, şimdi 2 buçuk yaşında ve şu an ikinci kızıma doğal yoldan hamileyim. İnanın umut hep var sadece sakinleşin ve tevekkül edin 🙏

Rabbim sizede isteyen herkese sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah
Umudunuzu kaybetmeyin lütfen ve sürekli çocuk düşünmeyin biliyorum çok çok zor çekmeyen anlamaz
14 yıl sonra 3.tüp denemesinde yaramaz oğluma kavuştum çok şükür
11 defa deneyen bir arkadaşım var iki çocuğu oldu
Çok zorlu bir süreç şimdiden umudunuzu kaybederseniz zor 😔

Amh 0,96 dusuk sayilmaz, dogal yolla gayet rahat hamile kalabilirsiniz. Yanlis hatirlamiyorsam ben 0,1 ya da 0,2 ile hamile kaldim. Doktorlar once adet duzensizliginizi cozsun

Yani ben de akışına bırakayım cok istiyorum, sürekli evlat sahibi olanlari görmek beni cok yaralıyor.Kendimi eksik ve kusurlu hissediyorum.Antidepresan kullanmak istiyorum ama bu süreçte gebelik olursa eger yan etkilerini gorurum diye korkuyorum
Canim kardeşim öncelikle Rabbim sifa versin kalbine sabır versin.
0.96 amh ile menopozun eşiğinde falan değilsin bunu diyen doktoru değiştir. Regl 2. Ya da 3. Gun git bir folukil sayimi yaptir kac cikacak ?
Fsh lh baktırdın mi ?
Adet düzensizliği için yeme düzeninde fast food ağırlıklı ise gluten çoksa hazir paketli abur cubur çoksa azalt canim.

0.01 ile dogal yoldan hamile kalanlar var rabbim ol der ve olur.

Kendini eksik hissetme konusuna gelince senin elinde mi bunlar? Adetin düzensiz olmasi amh düşükse gercekten düşük olması bunların hangi birine bizim gücümüz yeter ? Hepsi Allaha emanet ve onun gücünde sen elinden geleni yap azsa rezerv beslenmenin değiştir takviyelerini al var olan yumurtani kuvvetlendir sakin ol .

Back
X