• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hiç anne olamayacağım hissi

Allah hepinizden razi olsun, bugun bana cok moral oldunuz.Spor yapiyorum, clife kullandim 3 ay, ayrica ovulasyon testi kullanıyorum.Elimden gelen herseyi yapiyorum yani, umudumu kaybetmeyecegim.Eylul ayi benim dohumt günüm ve umarim bu ay bana şans getirecek inanıyorum ♥️🌼🥰
Elbette insan hayatinin amaci sadece ebeveyn olmak değil, ben okuyan, araştıran vs sorgulayan bir bireyim.Hemsireyim ayni zamanda bir kamu kurumunda fakat insanin psikolojik olarak zayif hissettigi zamanlar illa ki oluyor.Sadece sizlerle paylasmak istedim derdimi ve rahatladim da sagolun ♥️♥️♥️
Bak ne güzel hemen toparlamışın kendini bende 36yasında 3kayıbım br tüp bebek deneyımım var üzüldüğüm çok zaman oldu ama hiç umudumu kaybetmedim savaşmadan teslim olmayalım.vakti zamanı gelince kucağın dolar inşallah.ama valit kaybetme tüp bebeğe de git.yaşın genç kalıteli yumoşlar oluşur tabikide dilerim ki hiç gerek kalmadan kavusursun yavruna🥰🥰

Bu arada 0,80amh ya sahip 35yasında arkadasım ilk denemesınde tüp bebekle hamıle kaldı suan maşallah 3aylık gebe.böle ümitsiz olma sakın

Merhaba arkadaşlar 3 yıllık evli ve 27 yaşındayım.1 yıldır çocuk istiyoruz fakat benim çocuğum olmuyor.10 yıldr sebebi bilinmeyen adet düzensizliğim var 5-6 ay olmadığımı biliyorum.Hatta bazen ilaçlarla bile olamıyorum.3 sefer çatlatma tedavisi gördüm.Sadece 1 seferinde vücudum ilaçlara cevap verdi ve çatlatma yapıldı fakat onda da tutmadı.Amh değerim 0.96 çıktı, menepozun eşiğinde olduğum söylendi.O kadar üzgünüm ki hayatımın en zor 1 yılını geçirdim.Yaşamak çok anlamsız geliyor artık, eşim benim yüzümden baba olamıyor.Eylül ayında tüp bebek tedavisine başlayacağım fakat yine olmayacak gibi hissediyorum, sürekli olumsuz düşünmekten kendimi alamıyorum.
Eşimle çok mutluyduk fakat bu sorun tüm hayatımı alt üst etti, lütfen bu konuda bana psikolojik olarak destek olurmusunuz ?
Sakın umudunuzu kaybetmeyin. Çok yakınım birisinin amh değeri sizinkinden de düşüktü onlarda uzun zamandır çocuk istiyorlardı olmuyordu. Tüp bebek tedavisine başladılar, embriyo bile oluşmadı ve o ay kendiliğinden hamile kaldı. Şimdi birkaç ay sonra doğum yapacak.
Benim tüm değerlerim normal ve 3 yıldır çocuğumuz olmuyor. 2 kere tüp bebek denedik maalesef olumsuz sonuçlandı.
Allah ol diyince oluyor, sizde lütfen umutsuzluğa kapılmayın.
Ben artık bu şekilde sınandığımızı düşünmeye başladım.
Yaşınızın, hayatınızın tadını çıkartmaya bakın. Kafanızı başka şeylerle boşaltmaya çalışın. Böyle durumlarda yumurta dondurulabiliyor diye de biliyorum. Kendinizi çaresiz ve suçlu hissetmeyin🧡

Merhaba arkadaşlar 3 yıllık evli ve 27 yaşındayım.1 yıldır çocuk istiyoruz fakat benim çocuğum olmuyor.10 yıldr sebebi bilinmeyen adet düzensizliğim var 5-6 ay olmadığımı biliyorum.Hatta bazen ilaçlarla bile olamıyorum.3 sefer çatlatma tedavisi gördüm.Sadece 1 seferinde vücudum ilaçlara cevap verdi ve çatlatma yapıldı fakat onda da tutmadı.Amh değerim 0.96 çıktı, menepozun eşiğinde olduğum söylendi.O kadar üzgünüm ki hayatımın en zor 1 yılını geçirdim.Yaşamak çok anlamsız geliyor artık, eşim benim yüzümden baba olamıyor.Eylül ayında tüp bebek tedavisine başlayacağım fakat yine olmayacak gibi hissediyorum, sürekli olumsuz düşünmekten kendimi alamıyorum.
Eşimle çok mutluyduk fakat bu sorun tüm hayatımı alt üst etti, lütfen bu konuda bana psikolojik olarak destek olurmusunuz ?
Üzülme...Ve konunun üzerinde fazla durma, kendini başka şeylerle meşgul et, çünkü psikolojik olarak sürekli üzerinde durursun bu sana negatif yönlü yansır.. Allaha sığın onunda vardır sana nasip ettiği bi zaman sabır et...

Ummadığın anda gelecek küçük mucizen🌠🤲😇 Sabret Allah geciktiriyorsa güzelleştiriyordur.

Teselli değil bir umut hikayesi, Rabbim senin de yavruna kavuştuğun günü görmeyi nasip etsin. Tüm herkese hasretle bekleyen 🖤
Hikayenizi gözyaşları içinde okudum çok etkiledi beni.. Allahım nasıl bir sabır vermiş ki üstesinden gelmişsiniz hayran olmamak elde değil. Rabbim kimseyi evlat acısıyla yokluğuyla sınamasın. En yakınım teyzemde 3 yıl tedavi gördü eniştemde sıkıntı vardı sperm yoktu adamda rahatsızlığı yüzünden aldığı ilaçlar kurutmuştu resmen adamı. 3 yılın sonunda osmanımız oldu çok şükür. Ta ki 4 yaşında süt kokuyorken elzem bi kaza sonucu hayatını kaybedene kadar.. teyzem.. bitmişti. Aylarca sadece gözlerinden boncuk boncuk gözyaşı geliyordu bağırmıyordu isyan etmiyordu.. annemle hep yanındaydık 2. Evimizdi teyzemin evi kendim yaşamış kadar etkilenmiştim.. yıllar geçti.. sadece Allaha yöneldi seccadeden kafasını kaldırmıyordu o kadardı.. tekrar çocuk sahibi olmayı istemeye başladı. Tabi yine doğal yolla olmadı. Aşılama tutmuyor. 1. Tüp bebek 2 3 4 yok olmuyor. Para bitti.. harıl harıl çalışıyor. Evine temizliğe gittiği pilot bir abisi fatma artık yeter dedi bitirdin kendini defalarca teklif etmiş teyzeme tedavi masraflarını karşılaması için teyzem asla kabul etmemiş. 5. Denemede artık tamam dedi. Allah o adamdan bin kere razı olsun bütün masraflarını karşıladı. 5. Deneme tabi bu arada antalya da vitaleye gidiyordu teyzem doktorunu hiç değiştirmedi. Transfer yapıldı. Teyzem haberi öğreneceği gün bize geldi. Telefon çaldı namazını bırakmıyor. Namazını bitirdi elini yüzüne götürürken telefonunu yanına götürdüm doktoru aradı. Dedi fatmacım tebrikler anne oluyorsun o an nasıl bir çığlık attık anlatamam kendim şimdi hamile kalsam öyle sevinmem. Ah teyzem hayatı çok zordu.. şimdi zeynebimiz kocaman oldu.. tabi yine ben doğumunda bile yanındaydım ellerini hiç bırakmadım.. Rabbim ona uzun ömürler versin inşallah.. Rabbim sizlerinde evlatlarına uzun ömürler versin.. biz bekleyenlere de hayırlısıyla mucizemizi versin inşallah..

Sevgili konu sahibi. Tıp çok gelişti. Çocuğun olacağına benim hiç şüphem yok. Ilk önce stressten kurtulmaya bak. Rahim denilen organ stresten hiç hoşlanmaz.

Unutma ki; Bu dünyada neyi çok istersek o bizim imtihanımız oluyor. 32 yaşındayım. Hayatta hiçbir şeyi "çok" istememek gerektiğini öğrendim.

Hep çalışmak isterdim ben. Küçük bir kızken de genc kızken de çalışmak hayalimdi.

Ne giyeceğimi bile planlardım. Öğretmen olmayı çok çok istiyordum.

Üniversite okudum.
Öğretmenim. 3 sene özelde çalıştım. Ama özelde çalışmak hiç hiç kolay değildi. Istifa ettim. Ve bir daha da iş bulamadım. Senelerdir işsizim. Şimdi çeyizlik ürün sataRak "çalışmaya" çalışıyorum.

Çünkü "çok" istiyordum çalışmayı.
Çok istemeseydim iş bulacaktım buna eminim.

Hep yurtdışına çıkmak isterdim. Sirt cantamla gezmek, bir dil ögrenmek bir de bir enstrüman çalmak isterdim. Bunu hiç-bir zaman yapamadım. Dil bilmemek hala yaradır içimde.

Evlenme hayalim olmadı hiç. Gelinlik hevesim yoktu. Tek taş sevmezdim
Evlilik teklifleri saçma gelirdi.

Ve inanır misin sevgili konu sahibi çok şatafatlı bir evlenme teklifi aldım ve
Dünyanin en iyi adamıyla dünyanın en iyi evliliğini yaptım. Çok güzel bir tek taşım var. Ama takmiyorum
Şu an nerde onu bile bilmiyorum. Çünkü bunu çok istemiyordum
Hiç böyle bir hayalim olmadı

Hiç-bir zaman arabam olsun diye bir hevesim olmadı. Söylememe gerek yok sanırım hayat benden bunu da esirgemedi.

Benim çok istemedigim her şey kendi ayağı ile bana geldi
Halbuki ben sadece çalışmak istiyordum.

Hayat hiçbir zaman mükemmel olmayacak sevgili konu sahibi. Mutluluk anne olmakta değil. Mutluluk çalışmakta değil
Mutluluk yüzükte tektaşta hiç değil.

Olanda bir hayır
Olmayanda bin hayır derler.

Mutluluk ; hakkındaki "bir" hayırda ısrar etmekte değil; bin hayıra rıza gösterebilmekte.

Senin isteğin senin hakkında hayırsız olan olabilir.
Bunu Allah bilir. sen bilemezsin.

Bir katil, bir sapık, bir manyak, bir hırsız, bir hayırsız evlat sahibi olmaktansa hic evlat sahibi olmamak bin kere daha hayırlı değil midir?

Unutma... anne olmazsan yasayacagin hayati az çok tahmin edebilirsin. Ama inatla istiyorum dersen dünyaya ne getireceğini asla tahmin edemezsin.

Dilerim hayat bunları sana acı tecrübelerle öğretmesin .

Allah kalbinde olanı senin hakkında hayırlı olan eylesin ve hakkında hayırlısı olsun.

Son düzenleme:
Amh iyiymiş. 0,96 neredeyse 1 demek..... Benim de 1 idi. 37 yasinda anne oldum.8 aydir olmuyordu. Meger esimin sperm hızı ve kalitesi dusukmus. Yoksa tek yumurta bile varsa kadında umut var demektir. Tüpe bile gerek kalmayabilir. Esinizin sperm kalitesi iyiyse

Sana özgü bi durum değil, yalnız değilsin çevremde 10 kişden 7~8i gebe kalmakta sıkıntı çekiyor. Ben psikolojik olduğunu düşünüyorum. ayrıca amh sıkıntısı nedeniyle tüp bebek tedavisi gören ve ikinci çocuğu normal gebelik oşan 2~3 kişi biliyorum.

Hikayenizi gözyaşları içinde okudum çok etkiledi beni.. Allahım nasıl bir sabır vermiş ki üstesinden gelmişsiniz hayran olmamak elde değil. Rabbim kimseyi evlat acısıyla yokluğuyla sınamasın. En yakınım teyzemde 3 yıl tedavi gördü eniştemde sıkıntı vardı sperm yoktu adamda rahatsızlığı yüzünden aldığı ilaçlar kurutmuştu resmen adamı. 3 yılın sonunda osmanımız oldu çok şükür. Ta ki 4 yaşında süt kokuyorken elzem bi kaza sonucu hayatını kaybedene kadar.. teyzem.. bitmişti. Aylarca sadece gözlerinden boncuk boncuk gözyaşı geliyordu bağırmıyordu isyan etmiyordu.. annemle hep yanındaydık 2. Evimizdi teyzemin evi kendim yaşamış kadar etkilenmiştim.. yıllar geçti.. sadece Allaha yöneldi seccadeden kafasını kaldırmıyordu o kadardı.. tekrar çocuk sahibi olmayı istemeye başladı. Tabi yine doğal yolla olmadı. Aşılama tutmuyor. 1. Tüp bebek 2 3 4 yok olmuyor. Para bitti.. harıl harıl çalışıyor. Evine temizliğe gittiği pilot bir abisi fatma artık yeter dedi bitirdin kendini defalarca teklif etmiş teyzeme tedavi masraflarını karşılaması için teyzem asla kabul etmemiş. 5. Denemede artık tamam dedi. Allah o adamdan bin kere razı olsun bütün masraflarını karşıladı. 5. Deneme tabi bu arada antalya da vitaleye gidiyordu teyzem doktorunu hiç değiştirmedi. Transfer yapıldı. Teyzem haberi öğreneceği gün bize geldi. Telefon çaldı namazını bırakmıyor. Namazını bitirdi elini yüzüne götürürken telefonunu yanına götürdüm doktoru aradı. Dedi fatmacım tebrikler anne oluyorsun o an nasıl bir çığlık attık anlatamam kendim şimdi hamile kalsam öyle sevinmem. Ah teyzem hayatı çok zordu.. şimdi zeynebimiz kocaman oldu.. tabi yine ben doğumunda bile yanındaydım ellerini hiç bırakmadım.. Rabbim ona uzun ömürler versin inşallah.. Rabbim sizlerinde evlatlarına uzun ömürler versin.. biz bekleyenlere de hayırlısıyla mucizemizi versin inşallah..

Amin amin amin 🖤
Teyzenize çok sevindim Rabbim sabrın sonunu selamete çıkarsin herkes için..

Tek amacının çocuk olduğunu söylememiş, sizin de vardır hayattan istekleriniz, kaldı ki anne olmak istemenin nesi yanlış? İnsanları bi salın :)
Illa bir moral bozma, igneleme olucak sizde. Neden salsınlar böyleleri insanlari, onlarda bu kaosla besleniyorlar işsiz kalırlar yoksa. 😏

Esin senin yüz unden çocuk sahibi olamiyor değil bu Allah'tan gelen bir durum ve onun da başına gelebilirdi kendini kusurli olarak gormrn çok yanlış. İkincisi illa da mutlaka çocuk istiyorsanız tüp bebek tutmasa bile başka yöntemlerle var evlat edinebilirsiniz ve yuvasız bir çocuğa aile olursinuz

Cocugu olmaz dedikleri tanidigimin 3 erkek evladi oldu. Ama bu psikolojiyle olmaz hersey dusuncede bitiyor siz anne olamayacagim diye dusunurseniz zaten cocugunuz olmaz. Hangi sehirdesiniz bilmiyorum ama benim kadin dogum doktorum cok cok iyi bu konuda bilincaltina inip sbepleri bulur tup bebeksiz hamilekalmasina sebeo oldugu cok hastasi var istanbuldaysanis mesaj atin yazarim kim oldugunu

Bana oyle iyi geldiniz ki anlatamam, Eylul ayinda tup bebege basliyorum umarım herşey güzel olur.Benim gibi evladi olmayanlara da allah en hayirlisi ile bir evlat versin. Bu duyguyu yaşatsın.🥰🌼🌼🌼

Amin, umudun ve çaban daim olsun. Allah anne olmayı nasip etsin inşallah, bizi de haberdar et gelişmelerden 🥰

Allah'tan ümit kesilmez. Nolur hemen pes etmeyin, ümitsizliğe yakalanmayın. Tedaviye başlayacaktım. Kendime bir ay verdim. Adetim olmayınca adet söktürücü yazdırdım doktoruma, bir an önce tedaviye başlayalım diye. Beta HCG m 74 çıkmış. İnşallah inşallah artar. Artacak biliyorum. Sizinde bebeğiniz olacak bunu da biliyorum. Kendinize çok iyi bakın, spor yapın sağlıklı beslenin bol bol dua edin.
Aaa canım hayırlı olsun pko var diyordun demi bi konuda konuşmuştuk senle bunun üzerine sağlıkla yükselsin inşallah değerin 😍😍

Stres yapmayın , kafanıza takmayın, akışına bırakın demek buradaki herkesin ve benimde verebileceğim ilk tavsiye ama zor çok zor biliyorum, tam 3,5 yıl bu duyguyla başa çıkmaya çalıştım, tedaviler,ilaçlar, yumurta toplama , transfer işlemleri, eşim görmesin, üzülmesin diye sabahlara kadar gizli gizli ağlamalar, her sabah kalkıp artık akışına bırakıcam deyip 1 saat sonra bu konuda araştırma yaparken kendimi bulmak çok zor, çok uzun bir yol ama benim için sonu güzel oldu mucizem beni buldu çok şükür, her an duamdır Rabbim evlat diye açılan hiçbir eli boş bırakmasın sizde umutsuzluğa düşmeyin sakın umudumuzda olmasa nasıl başa çıkarız bu durumla en kısa zamanda güzel haberi almanızı dilerim.

Umarım olur böyle negatif olmayın. Ama olmasa da niye hayatın sonu olsun kendi isteğiyle olmayanlar onbinlerce kadın vardır ya dünyada.. anne olmak için mi dünyaya geldin ki anne olmayınca hayatın bitsin? Eğer annelik yaşam amacım diyorsan o zaman da evlat edinirsin

Back
X