Hiç annenizden dayak yediniz mi ?

tethys haklisin. bak beni de annem öyle bi döverdi ki...yani normal degil, kimse cocugunu öyle dövmezdi..yani düsün elimi kirmisti suratimi cirmalayip kanatirdi. ve her seferinde babamla veya akrabalaryla sorun yasadiginda, baska birseye sinirlendiginde benden cikartirdi. gercekten de bu gücsüz e siddet gösterip te egosunu tatmis etmekten baska birsey degil, sana sonuna kadar hak veriyorum:43:

tethys haklisin. bak beni de annem öyle bi döverdi ki...yani normal degil, kimse cocugunu öyle dövmezdi..yani düsün elimi kirmisti suratimi cirmalayip kanatirdi. ve her seferinde babamla veya akrabalaryla sorun yasadiginda, baska birseye sinirlendiginde benden cikartirdi. gercekten de bu gücsüz e siddet gösterip te egosunu tatmis etmekten baska birsey degil, sana sonuna kadar hak veriyorum:43:

ah canım ya:(çok üzüldüm inan çok..

ah canım ya:(çok üzüldüm inan çok..

tatlim sagolasin:43:
ben cocuguma el bile sürmem. ibret aldim, cünki bir cocugua anca bu kadar eziyet edilir...ruhsal ve bedensel bozukluklar meydana geliyor...parmagim kirilali seneler oldu, cocuklugumda yasadim belki ama...doktorum parmagimin hic bi zmn 100 de 100 iyilesmeyecegini söylemisti, en fazla belki 70% dedi...gercekten de hala tüm bükemiyorum..bazen kizdigimda yaptiklarini anneme hatirlattigimda,neden öle yapiyordun diyorum...o da her seferinde ayy sen daha eskilere mi takili kaldin der. sanki bunlari unutmak öyle kolay ve aninda tamir oldu da travmalar.

Son düzenleme:
Annem de döverdi :) Gülümseyerek söylüyorum cünkü dövmek denir miydi ona emin deilim :) Terlik talimleri uygulardı:) Kardeşim bana , ya da ben kardeşime salak manyak vs dediğimiz zaman ağzımıza biber sürerdi :D:D:D Asla biber yemem o yüzden :)

bende küçükken çok yemişimdir... sokakta çok fazla oynadığım eve çağırdığında gelmediğim için :)

pencereden bakar işaret parmağını sinirlice sallardı :)) o böle yapınca eve hiç gitmezdim korkudan :33:

annem o benim :16: vurduğu yerde gül biter :36: ona ölürüm bennnn

Malesef annem den çok dayak yedim ,hem de 17 yaşına kadar, yani hala bunu söylerken utanıyorum. Bence şiddetin gerekçesi olamaz.

hiç dayak yemedim canım annem kıyamazdı ki...
ama sinirlendi mi de resmen gözüyle döverdi.... :16:

Maalesef ben çok yedim .benim anneme göre anne herşey yapabilir......

En son düğünüme 1 haft kalmıştı.zaten stresliyim bunalımdayım.

ablama cevap vermiştim sanırım patlatmıştı tokatı ve ben 26 yaşımdayım

çeyizide kınayıda burnumdan getirdi.ben küstüm diye hiçbirşey almadı.ayakkabım yoktu mesela

almadı.eşimdende isteyemedim.temmuzun sıcağında kışlık ayakkabı giydim.bu aykkabımı çok seviyorum dedim.veya terlik giydim.

şimdi 17 tane yzlık ayakkabım var

annem çimdiklerdi genelde ama benden iki yaş küçük olan erkek kardeşimle ikimiz babamdan çok dayak yedik, elinin ayarı da yoktu, erkek kardeşim benden daha fazla yedi tabi hala düşman gibiler... babam sebebini pek idrak edemiyor ama kardeşimin unutmaya niyeti yok
cık dayak olmaz!

:kkk:

anneciğim beni hiç dövmedi:48: ama kırmızı pul biber sürdü ağızıma küçükken bir çağ kaşığı falan vardı sanırım:1: neden sürdü hiç hatırlamıyorum:2: babam bana el bile kaldırmadı ama çok bağırırdı bana:5: şu an hatırlatıyorum hala orada mısın diyor

Kaç yaşındasın tatlım sen:))

Valla ben çocukken çok yemişimdir annemden. Ama sadece annemden. Şimdi kendim anneyim. Dayakla terbiye olunmayacağına inanıyorum ama çocuklar da bazen insanı çileden çıkarıyorlar canım. İnsanın sabrını zorluyorlar resmen

17 yaşındayım cnm :) bizimkisi tam tersi annem beni çileden çıkartıyor :S

Erkek kardeşimle o kadar yaramazdık ki şimdi düşünüyorum da anneciğimde de iyi sabır varmış yine diyorum :1: e haliyle iki yaramaz bi arada yapma deneni inadına yapar mı yerdik tabi dayağı :37:

annemden dayak yedim küçükken,
bir çoğu sebepsiz yereydi.
ben çok sakin bir çocuktum, benim küçüklüğümü bilenler hep öyle söyler
bazen akılıma geliyorda çok kızıyorum anneme çok...

bir kere okuldan gelirken saçımı çekmiştim bir de itmişti sebep neydi biliyomusunuz;
arkadaşımla konuşuyordum, o da sürekli çabuk ol çauk ol diyyordu. ne acelesi varsa.arkadaşımla konuştum diye.
yolda giderken beni itti saçımı çekti. etraftaki öğrenciler bana bakıyordu. hala daha aynı şiödik dövemez ama en ufak şeyleri büyütüp kalbimi kırar. hiç anlaşamayız.... beni sürekli birirleriyle kıyaslar ... geçende ona bi sıkıntımı anlattım sadece güldü. ona çok koomik gelmi. işte böyle bi kadın.

bu yüzden babamı annnemden daha çok seviyorum.anneme bazen anne diyesim bile gelmiyor

Sanırım ortaokul zamanımdı evimizden azıcık yukarıda oturan arkadaşıma gidecektim. "Akşam ezanı okunduğu gibi geleceksin" demişti. Yaz günüydü biraz gecikeyim dedim ama bir baktım annem terlikle peşimden geliyor. Ben önde annem arkada eve geldik. Ama o terliği yedim mi hatırlamıyorum. Tek teşebbüsü bu idi. :52: Kendisi azıcık pimpirikli olduğu için hala daha eve geç kalmam mümkün değil artık terlik yok tabi ama telefonla 3 dakikada bir arama kapasitesine sahip canım annem. :60:

annem bi kere kafama vurmuştu :)) o da ilkokul 4. sınıf falandı hayatımda ilk defa bi dersten zayıf almıştım tahmin edersiniz ki o da matematik... ama kafama vuruş işe yaramış olacak ki sonraki sınavda 70 almıştım :))

ama abim lisedeyken erkek arkadaşımı öğrenmişti ve ondan okkalı bi dayak yemiştim günlerce sırtımda izleri kalmıştı ne dayaktı yaa ama haketmiştim

annem bi kere kafama vurmuştu :)) o da ilkokul 4. sınıf falandı hayatımda ilk defa bi dersten zayıf almıştım tahmin edersiniz ki o da matematik... ama kafama vuruş işe yaramış olacak ki sonraki sınavda 70 almıştım :))

ama abim lisedeyken erkek arkadaşımı öğrenmişti ve ondan okkalı bi dayak yemiştim günlerce sırtımda izleri kalmıştı ne dayaktı yaa ama haketmiştim

Alla alla...
Neden hakettiğinizi düşünüyorsunuz?:51:
Ne yapmıştınız ki?

benim anneme anne-babası bırakın dayağı bağırmazdı bile.bu yüzden annem de bizi dövmezdi.tabi vurduğu olurdu ama pişman olurdu sonra,öyle sitem edeceğim kadar dayak yemedim hiç.

babamdan yediğim oldu,o da ailesinden onu görmüştü,cahilliğinden, bilirim ki çok sever beni.küçüktüm zaten çok hatırlamıyordum,kötü not aldım diye dövdüğü falan olmuştu,sonra kardeşlerim doğdu adam sakinleşti,şimdi onlara ne kadar sinirlense de vurmaz,ve yeri geldi mi bana göstermediği toleransı onlara gösterdiğini kabul eder,üzülür,ama yıllardır beni mutlu ettiği için ben unuttum o günleri,zaten affedici bir insanım.

defalarca yedim,
her türlüsünü yedim.
28 yaşındayım söyledıgımde hakettınkı dövdüm der...

susarım susarım...:58:

Back
X