Hiç arkadaşım yok… :(

ne alaka ya hu? ben ahlakla alakalı bir şey demedim herkesin yaşam tarzına da saygılıyım çift olarak arkadaşlığım olsun istediğim için haftada bir sevgili degistiren tiplerle arkadas olunmuyor maalesef. bende tanisayim, esimde tanissin okeye piknige konsere turlara gidelim moodundayim

İşte, arkadaş bulamamanızın en önemli nedenlerinden biri (yaşıtlarınıza bakışınızı es geçersek).
Sizin yaşıtlarınızın çoğu bekar, bir yere giderken bir şey yaparken sadece kendi müsaitlik durumlarını düşünüyorlar.
Evli biriyle arkadaşlık etmek demek sizi eşinizle beraber idare etmek demek.
Yani mesela arkaşınız "hadi, hafta sonu şuraya gezmeye gidelim" dese "kocam ne olacak?" diyeceksiniz muhtemelen.
Burada bile yazarken ben tanışayım, eşim tanışsın, beraber piknige konsere turlara gidelim diyorsunuz.
Ancak konunun en başında tekil konuşuyordunuz; beraber gezebileceğim, vakit geçirebileceğim bir arkadaş diyordunuz.
Şurası bir gerçek ki siz artık iki kişilik düşünüyorsunuz, planlarınızın önceliği eşinizde.
Bir süre sonra da devreye çocuklar girecek. Planlar hep sizin müsaitlik durumunuza göre yapılacak.
Eski arkadaşınız değilse, yani bekarlığınızda tanıştığınız biri değilse kimse bunu çekmez.
Sevgilisiyle birlikte siz ve eşinizle takılmak isteyen bir arkadaş bulma olasılığınızın ne kadar düşük olduğuna değinmeye bile gerek yok.

Dünden beri kıskançlıktan kurudum kaldım.

Bugün de 22 yaşında lisede bulduğu sevgilisiyle aynı üniversiteyi kazanıp pıt diye aynı yere atanıp evlenip mutlu olan kardeşi kıskandım.
17 yaşında bir arkadaşım nişanlanmıştı ve nişanlısı bekarlarla görüşmesini yasaklamıştı:) gruptaki diğer arkadaş evlenince onla iletişim kurdu, burdaki sorunlu bendim 35 te evlendim . Bekarlari ahlaksız gören zihniyet, 22 yaşında evlenip herkese cemkirmek çok güzel çünkü :)

17 yaşında bir arkadaşım nişanlanmıştı ve nişanlısı bekarlarla görüşmesini yasaklamıştı:) gruptaki diğer arkadaş evlenince onla iletişim kurdu, burdaki sorunlu bendim 35 te evlendim . Bekarlari ahlaksız gören zihniyet, 22 yaşında evlenip herkese cemkirmek çok güzel çünkü :)
Ay yine o 17 yaşındaymış bizim okulda bir hoca (lanet olsun zümremdi) okulda biriyle nişanlandı patt diye bütün bekar kadın hocalarla ilişkisini kesti. 😁 Böyle tipleri çevire çevire linçleyeceksin işte.

Yani arkadaş bulamayan insanları hiç anlamayacağım sanırım bende çok genç yaşta atandım( 20 yaşıma yeni girmiştim) ve genç yaşta evlendim (24) 1 senede nişanlı takıldık yani benzer sayılırız fakat benim şuan 40 yaşındada 19 yaşındada sohbet ettiğim vakit geçirdiğim insanlar var bazıları ile yakınız bazıları ile organizasyonlarda birleşiriz. Hepsi mükemmel mi değiller, e bende değilim iki çay bi sohbet yani nikahıma mı alacam insanları siz çok özellik isteyip beğenmiyosunuz halbuki hayatta insan çeşitliliği iyidir😄 mesela bi arkadaşım var evli 3 çocuğu var ev hanımı ben onla bilimsel makale tartışması yapmıyorum sohbet ederiz onun şahane tarifleri vardır öğrenirim, bir arkadaşım var tam fırlamadır gece hayatı flörtler sizin eleştirdiğiniz tayfadan evlilik düşünmeyen daha dejenere yaşayan biri onun sohbetlerinde yerlere yatarız gülmekten yani isteyen her insandan bir şey kapar bu iki örnek hayatımdaki en zıt karakterler ikiside beni çok sever 😄herkesi boklarsan tek kalmak kaçınılmazdır

evet size hak veriyorum kesinlikle ama evleneli 1 yıl, işe başlayalı 4-5 ay oldu maalesef kimse denk gelmiyor bazen arkadaş olmak için zorluyorum herhalde ama o kisi de kaciyor bilmiyorum birileri olsa sorun yok zaten… o bana ben ona uyum sağlarım bi şekilde bir arkadaşlık edinirim ama kimse denk gelmiyor
Bu çağın sorunu sadece sizin değil...Çok eski arkadaşlıkları olanlar müstesna....kimkimin derdi ile çok ilgileniyor artık yada kim kime gerçekten candan .. istisnalar kaideyi bozmaz....sosyal medya çıktı mertlik bozuldu arkadaşlık dostluk kavramı değişti bireysellik arttı...mesela bdv niye bu kadar talep görüyor insanlar çok çok tam manasıyla arkadaşlik kuramıyor.....dediğim gibi kurmakta zor sürdürmekte zor ....denk gelirse şans olursa kafalar uyarsa....yoksa iş arkadaşı yada laf olsun tanışıklığı ayrı

Sizin gibi okulu bitirir bitirmez kpss+evlilik yapan eğitimli bir z kuşağına çok rastlamıyorum açıkçası. Bi tane gördüm, o da anası Tohat'tan bi çocuk bulup dizinin dibinde tutacak diye sevgilisi ile alelacele evlendi. Aynı hayat tarzını paylaşan, sizinle her yerleri gezecek bir yaşıt bulmanız biraz zor olabilir.

Sizin gibi okulu bitirir bitirmez kpss+evlilik yapan eğitimli bir z kuşağına çok rastlamıyorum açıkçası. Bi tane gördüm, o da anası Tohat'tan bi çocuk bulup dizinin dibinde tutacak diye sevgilisi ile alelacele evlendi. Aynı hayat tarzını paylaşan, sizinle her yerleri gezecek bir yaşıt bulmanız biraz zor olabilir.
Evet bu da doğru....Çünkü onlarin zamanı dertleri başka başka...sizin eşiniz eviniz yemek vs derdiniz ile onların tarzının uyuşması zor...hani onlar hadi Göcek de gemi turuna çıkıyoruz finalleri kutlanmaya deyip alıp başını gider ....Sizin eş iş durumu ile bu olanaksız sizin izin ayarlamanız eşinizin kafa yapısı vs uyum lazım en doğrusu kurslar spor salonu ne bileyim gönüllü aktiviteler olabilir....Mesela gönüllü barınak çalışmaları ile ben çok iyi kafa dengi insanlar tanıdım.Sizin yaşınızda bununla ilgilenen insanlar bulabilirsiniz tabi severek giderseniz gönüllü Sizinde katılmak isteyeceğiniz etkinlikleri takip edin bence

Herkesin canı içinde olsun kimse kurban olmasın ama bir yandan da utandım :oops:
Çok genç insanların orta genç insanları zorbalamaması açısından… takip ettiğim kadarıyla çok genç arkadaşların büyük kısmına şapka çıkarttıracak güzel bi enerjiniz var 🧿 taş var ama taş gibi olduğu için devir olarak düşünemedim sert çıkıştım 😅

Ben yerinizde olsam bir evcil hayvan sahiplenirdim onlardan okadar iyi arkadasliklar dosluklar ogreniyorsunuz ki hiç kimseye ihtiyacınız kalmıyor size bunları yazarken de tecrübelerime dayanarak yazıyorum benimde hiç arkadaşim yok ama bircok patili dostum var😊

Back
X