- 20 Kasım 2018
- 16.008
- 60.681
- 598
- 36
- Konu Sahibi Aykadarguzel
Nesil farki var. Bizim nesil calismasa da cebinde parasi var, kocalari -genelde- maddi olarak magdur etmiyor. Kadinin da bir hayati, harcamasi olduğunun farkinda.Çalışmak kendi ayaklarinın uzerinde durabilmek tabiki güzel şey ancak sizin çevrenin eşlerinde de bir sıkıntı var gibi.
Annem biz kuçukken çalışmazdı ama cebinde parasi hep vardi, ben şuan calismiyorum ama cebimde hem yüksek limitli bir kredi kartim her daimde nakit param olur.
Nakit çok taşımam çunku genel olarak kart kullanirim ancak o para hep vardır.
Eşimede bana para ver yada bana kredi kartı çıkart hic demedim.
Maaş alındıgı gun hesabima nakitimi atar söyletmeden.
Eşim calisiyor gun icinde kizim dahil tum harcamalar bende ve haliyle cebimde bir seyler olmasi gerekiyor.
Sizin tarafin eşleri bunun farkinda değil heralde.
Aksama kendisine de pisirecegim yemegin yada babamin evinden tek basima yapip getirmedigim cocugun ve de kendimin giderleri olacagini bilmeleri gerekiyor.
Keşke her kadın çalışsa, çalışabilse kocasının eline bakmasa, eline bakacaksa da agziyla para istemesi gerekmeyecek bir eşe sahip olsa ne diyim.
Eski nesil kadinlarin hayati yoktu. Cocuk ve ev isi disinda maksimum altin gunu vardi, sahsi harcaması yoktu. Adamlar da buna gore para vermiyordu. O dönemde ekonomik siddet diye bir kavram yoktu bile.
Benim anneannem 40li yillarda dogmus ama aşırı dişli bir kadindi. O yillarda bile insaat muhendisi olan dedem maaşını anneannemin eline verirdi, anneannem dedeme para verirdi resmen
Buna karsilik yaşıtı olan babaannem evden dogru duzgun çıkmazmis. Dedem kısıtladigi icin degil, beraber o yillarda yurtdisina bile gitmisler ama babaannemde kadinin kendi hayati oldugu bilgisi yokmus, oyle gormemis büyümemiş. Hayati dedemin onu cikartmasi haricinde evde veya komsularda gecmis. Dedem öldüğünde fatura yatırmayi bile bilmiyormus, bir kere bile kendisi yatirmamis. Simdi bu kadinin bakis açısıyla anneanneminki bir olamaz.
Annelerimizde daha yumusadi bu olay, okuyup meslek edindiler, belki calistilar belki calismadilar ama yine de bizim nesil kadar maddi ozgurluk pesinde olmadilar cunku yine o kavram yoktu calismayan kesim icin.
Biz daha bilincli, daha ozgurlukcu, daha bagimsiziz.
Bizim cocuklarimiz bizden de bilincli olacak.
Ay yazinin sonu sizin mesajla cok alakasiz oldu kusura bakmayin, oyle gelismis akış