• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hiç bir geliri olmayan ve çalışmayan kadınlar

çalışan kadınlar yedi yirmi dört çocuk bakıyor olsalar çalışamazlar, evde duran kadın yedi yirmi dört bakıcılık yapıyordur. temizlik yemek vs. çalışan ve çalışmayan kadın için eşittir ama çalışmayan kadınların bazısı "hadi şu gün beni yemeğe çıkar" deyip "aşçılık" sorumluluğunu da bırakamıyor. ee hasta varsa o kadın evdeyse doğal olarak dayatılmış bir şekilde hasta bakıcı da oluyor.

çalışmayan yedi yirmi dört evin sorumluluklarıyla tek başına ilgilenen bir kadınla çalışan bir kadının eve dair eforu bir olamaz mümkün değil, ikisinin de ayrı zorlukları var ama en azından çalışan kadın kendi uzmanlık alanında bir meslek sahibi olmaya sığınabiliyor.

ev hanımlarının görünmeyen(görmezden gelinen) bir emeği olduğunu yok sayamayız. çalışan kadının bu sorumluluklardan kaçabileceği ekonomik bir refah alanı var. istese bir ay evini temizlemez birisi bir şey deme haddi bulsa umursamama konforuna sahip. temizlikçi tutar, kocasıyla iş bölümü yapma haddi verilir kendisine toplum tarafından, bakıcı tutar, çocuğu kreşe yollar, hastası için hasta bakıcı tutar belki. ama çalışmayan kadın otomatik olarak eve ve aileye dair tüm manevi sorumluluğu yüklenip bunu maddi şekillerde fiziksel eforuyla göstermek zorunda.
Valla dönüp bana cevap veren üyenin mesajına bakın isterseniz kendiside ev hanımı gayette dilediği gibi yaşıyormuş, ev hanımı diye dışarda yemek yememezlik, temizlikçi almamazlık bi durum yok. Bu tamamen eş ile ilgili, maddiyatla ilgili. Sen evdesin diye eşin sana köle gibi davranıyorsa sorun oradadır.
Çalışırkende herkesi gül bahçesinde kahve yudumluyor sanıyosunuz sanırım ama o işler öyle değil malesef.
Küçük çocuğun yoksa, ailen 5-6 kişilik değilse, ev hanımlığı gayet rahattır, aksini savunan zaten zoru görmediğine savunur.
Bu dediğiniz tüm imkanlar maddiyatla ilgili benim ev hanımı akrabalarımın aylık temizlikçiside gelir, büyük organizasyonda yemek şirketide gelir, oh sefaları olsun varken neden yıpratsınlar kendilerini.
60 yaşındaki kayınpederim “ev hanımı” eşinin çayını doldurur 40senedir.
Eşi kötü olan kadınlar için maaşlı köle/maaşsız köle tek fark bu yani.

Benım bu olaylarda tek takıldığım olay yine şu 🤣
Yıne fakır ruhum para ortada isteyen istediği kadar harcıyor olayını bır türlü anlayamıyorum çünkü ortaya konacak çok ciddi para var demek😀
Ben tek maasla şuan gecınemem.
Haliyle ortaya da para konamaz 😀
Ne maaşlar var da adamların bu sıtede eşlerine al kredı kartını doyasıya harca diyorlar 😉
Ve isteyen istediğini alıyor.
Kalbur üstü meslekler var .
Buradakı kadınların kocaları ya yüksek memur ya da kalbur üstü esnaf.
Herkesin parası ortada maaşallah ☺
e azdan az gidiyor coktan cok
kadin da durumunu bilip ona hevesleniyordur. kimi arkadasiyla bogazda serpme kahvaltisi yaparken kimi ayni bogazin kasırlarindan birinin IBB kafesinde kahvalti yapiyordur ayni manzaraya bakip:)
ya da ortada bir kredi karti vardir harcayip harcayip asgarisi odenip bir sekilde ayi kurtariyorlardir.
tek maasla gecinme meselesi de maasa gore degisir. sonucta 22 alan da maas aliyor 40 alan da 70 alan da 140 alan da. Ya da fahis rakama kira ödeyen de var 5 yildir ayni evde oturup hala cok cuzi bir rakam odeyen de aileden evi kalan da kira geliri olan da.
eminim senin isyerinde seninle ayni maasi alip calismayan esine cocuguna bakan insanlar da vardir.
"para ortada isteyen istedigi kadar harciyor" olayinin esasi kimse kimseden para kismiyor, ekonomik siddette bulunmuyor demektir.
biz de cocukken babamin cebinden alirdik parayi okula giderken. orada bir cocuga gore cok fazla para olurdu ama biz kendimize yetecek kadarini alirdik. daha fazlasini alip almamak vicdana kalmis birseydi.
boyle olsa gerek para ortada hesabi

Babam da öyle diyormuş anneme zamanında. Asla çalıştırmamış. Şimdi 100 tl verirken elleri titriyor.
İşte bu durumda olmak insanın kendine yaptığı haksızlık gibi geliyor bana. Eskiden buna teslim olmaktan başka çarede yokmuş sanırım ama şuan kimse kimsenin insafına teslim etmemeli kendini. Benim annemde buna kananlardan bu yüzden çalışma hayatı 47 yaşında başladı oda kızıyor kendine şimdi çünkü kendi parasını kazanmak tatlı geldi onada

Ama diğer yandan, çalışmayan kadınların sürekli paradan, geçim sıkıntısından ya da imkânsızlıklardan şikâyet etmesi de doğru değil bence. Eğer bir şeyleri değiştirme şansı varken hiçbir adım atmıyorsak, o zaman bu durumdan sürekli yakınmak da adil olmuyor.
Mesela kendi asla çalışmadığı halde (kocasından izin almak zorunda değil tabii ki ama kocası da destekçi çalışması konusunda), 3 çocuğum var para yetmiyor duygu sömürüsüyle eşimden çok normal bir şekilde utanmadan para isteyen eltim 😁

Aynen katılıyorum, sadece çalışmayan kadınları aşağılama amaçlı açılmış olduğunu düşündüm okurken de.
Bu minvalde açılan konuların temelinde bu var zaten.
Konu anneden çıktı, arkadaşına onun evliliğine, olmayan çocuğuna kadar geldi. Kaç yaşında evlenmiş de çocuğu olmamış.
Bir sürü şey yazılıp, bunların kadınların iyiliği için olduğu yazılıyor birde cidden gülünç. Tamamıyla ego tatmini. Bunun böyle olduğunu burada açılan onlarca konudan sonra rahatlıkla söyleyebilirim.
Mesele çalışmaksa ben de çalışıyorum. Kimsenin çalışıp, çalışmaması üzerine bu kadar kafa yormam.
Bir de şeye inandırmışlar kendilerini, çalışmayan kadın kocasından saygı görmüyor. Sanarsın tüm çalışan kadınlar kocaları tarafında el üstünde tutuluyor. Bir adam karısına diğer veriyorsa, iyi aile babasıysa bunun eşinin çalışıp çalışmamasıyla hiç alakası yok. Benim çalışmadığım uzunca bir dönem de oldu, eşim o zamanda aynıydı, şimdi de aynı.
Evet çalışmanın para kazanmak dışında da artıları var evliliğinde aksi bir durum oluşursa yine çalışmayan ve geliri olmayan bir kadına göre daha rahat hareket edersin ama bunun evlilik içi değerle bir alakası yok. Her yönden çalışmamayı gömüp kendilerini tatmin ediyorlar belli aralıklarla.

Son düzenleme:
İşte bu durumda olmak insanın kendine yaptığı haksızlık gibi geliyor bana. Eskiden buna teslim olmaktan başka çarede yokmuş sanırım ama şuan kimse kimsenin insafına teslim etmemeli kendini. Benim annemde buna kananlardan bu yüzden çalışma hayatı 47 yaşında başladı oda kızıyor kendine şimdi çünkü kendi parasını kazanmak tatlı geldi onada
Annem 67 yaşında şu an. Çok geç evlenmişler. Bir iki yıl çocuk bakmak haricinde bir şey de yapamadı. Onların hayır deme şansı yoktu işte ama bunun vicdani yükü çok fazla. Düşündükçe bile gözlerim dolar boğazıma bir şey düğümlenir.

e azdan az gidiyor coktan cok
kadin da durumunu bilip ona hevesleniyordur. kimi arkadasiyla bogazda serpme kahvaltisi yaparken kimi ayni bogazin kasırlarindan birinin IBB kafesinde kahvalti yapiyordur ayni manzaraya bakip:)
ya da ortada bir kredi karti vardir harcayip harcayip asgarisi odenip bir sekilde ayi kurtariyorlardir.
tek maasla gecinme meselesi de maasa gore degisir. sonucta 22 alan da maas aliyor 40 alan da 70 alan da 140 alan da. Ya da fahis rakama kira ödeyen de var 5 yildir ayni evde oturup hala cok cuzi bir rakam odeyen de aileden evi kalan da kira geliri olan da.
eminim senin isyerinde seninle ayni maasi alip calismayan esine cocuguna bakan insanlar da vardir.
"para ortada isteyen istedigi kadar harciyor" olayinin esasi kimse kimseden para kismiyor, ekonomik siddette bulunmuyor demektir.
biz de cocukken babamin cebinden alirdik parayi okula giderken. orada bir cocuga gore cok fazla para olurdu ama biz kendimize yetecek kadarini alirdik. daha fazlasini alip almamak vicdana kalmis birseydi.
boyle olsa gerek para ortada hesabi
Burada anlatılan o değil.
Şuan asgarı ücret ve memur maaşı üzerinden gıdılırse ortada konup harcanacak para kalmaz.
Evın gecımı saglanır ortalama harcama ıle.
Bana utopık geliyor.
Birbirinden saklanacak para mı var bu durumda?
Evın gecımı saglanır.
Bu şekilde yasayan bir adam karısına al kartı dilediğince harca demez dıyemez.
Asırı mantık dısı.
Çünkü kıytırık restoranda bıle kahvaltı 1000 2000 arası.
Çogu memur 50 bın alıyor çocuk da varsa ee kıme ne gidiyor?
Evın rızkı saglanır.
Bu hıkayede kadın kendi sacını bıle kendi kesmek zorunda kalır. Çocuga kırtasıye masrafı harclık vermekten kendine hiçbirşey kalmaz.
Benım okulda Cocuklae en az 200 lira harcıyor. Üç çocuk olsa günde 600.
Aldıkları sabah simıt ayran öğlen tost.

Bu minvalde açılan konuların temelinde bu var zaten.
Konu anneden çıktı, arkadaşına onun evliliğine, olmayan çocuğuna kadar geldi. Kaç yaşında evlenmiş de çocuğu olmamış.
Bir sürü şey yazılıp, bunların güzel kadınların iyiliği için olduğu yazılıyor birde cidden gülünç. Tamamıyla ego tatmini. Bunun böyle olduğunu burada açılan onlarca konudan sonra rahatlıkla söyleyebilirim.
Mesele çalışmakta ben de çalışıyorum. Kimsenin çalışıp, çalışmaması üzerine bu kadar kafa yormam.
Bir de şeye inandırmışlar kendilerini, çalışmayan kadın kocasından saygı görmüyor. Sanarsın tüm çalışan kadınlar kocaları tarafında el üstünde tutuluyor. Bir adam karısına diğer veriyorsa, iyi aile babasıysa bunun eşinin çalışıp çalışmamasıyla hiç alakası yok. Benim çalışmadığım uzunca bir dönemde oldu, eşim o zamanda aynıydı, şimdi de aynı.
Evet çalışmanın para kazanmak dışında da artıları var evliliğinde aksi bir durum oluşursa yine çalışmayan ve geliri olmayan bir kadına göre daha rahat hareket edersin ama bunun evlilik için değerle bir alakası yok. Her yönden çalışmamayı gömüp kendilerini tatmin ediyorlar belli aralıklarla.
Konu sahibine sordum cevap vermedi neden anneniz çalışmıyor sizce diye ?!
Mesele çalışıp çalışmamak değil bence konu bir tuhaf mantığı yok
Annesi şikayet ediyormuş parasızlıktan vs bende dedim ki az görüşün mesafe koy araya parada verme madem
Ama anneniz niye çalışmıyor ?
Yada kadın kızı vs meslek sahibi iken neden bu yaştan sonra ikinci evlilik yapıyor
Ne yaşadı da böyle oldu niye yani ?

Abim ve yengem mühendis ve çok iyi şirketlerde ikiside. Eve giren paranın haddi hesabı yok ama bir gün olsun yengemden şu cebimde harçlığım var, kocam kredi kartını da veriyor rahatlığını görmedim. Bir şey alınacaksa üç defa düşünülüyor tam aksine, dışarda yemek pahalı evde aynısını yaparız deniliyor. Bilmiyorum ya buradaki hanımların eşleri holding sahibi ya da biz fazla cimriyiz :) aynı rahatlık mentalitesine hiçbir zaman ulaşamayacağım ne yazık ki
Eşimle birlikte topladığımızda nispeten yüksek bir gelirimiz var. Harcamamız da çok yok zaten nadiren merkeze gidebiliriz ya da senede bir tatile anca. Onda bile dediğiniz gibi nerde ne uygun diye kısmak zorunda kalıyoruz, e bu hayat bugünden ibaret değil ki yarını da var.
Bir üye vardı ya yukarıda emekliliğim de yatıyor param da var falan diyen, BEN SENİ KISKANDIM KIZ. HASETLENDİM VALLAHİ. 😁😁😁

Mesela kendi asla çalışmadığı halde (kocasından izin almak zorunda değil tabii ki ama kocası da destekçi çalışması konusunda), 3 çocuğum var para yetmiyor duygu sömürüsüyle eşimden çok normal bir şekilde utanmadan para isteyen eltim 😁
Bu tipler konunun dışında ama tam olarak kendini acındırarak rezil etmeyi başaranlardan. Madem tek maaşla geçinemiyorsun, o zaman neden başkasından medet umuyorsun? Üç çocuk yaparken düşünmedin mi bakamayacağını? Eşi çalışıyor, o evde oturuyor; sonra da mağdur edebiyatı yapıyor. Rahatına fazlasıyla düşkün, acındırarak ilgi toplamaya çalışan tiplerden işte. Şimdiye kadar bir işe yaramamış, bundan sonra da yaramaz zaten. Benim çevremde de aynısından çok var, kopyala yapıştır sanki. 🤦🏻‍♀️😂Peki eşinizin bu duruma tepkisi nedir. umarım yardım etmiyordur.yada sizin yaklaşımınız nedir hadi sağlık problemleri olsa eşi çalışmasına izin vermese ve gerçekten destekcisi yok ise anlarım ama kadın elin ayağın tutuyor başkasından medet ummak nedir yaa

Annenizin tavrı sizi bunaltıyorsa görüşmezsiniz,uyarırsınız bir sınır çizersiniz bunu yapabilmiş olmak için çalışan kadın olmak gerektiğini düşünmüyorum siz burada anneniz üstünden çalışmayan tüm kadınlara atıfta bulunuyorsunuz hepsinin annenizin şartlarında yaşadığını ve hayatından şikayetçi olduğunu düşünüyorsunuz ki öyle olsa bile sizene? Ben konunun amacını cidden anlayamadım ya

Burada anlatılan o değil.
Şuan asgarı ücret ve memur maaşı üzerinden gıdılırse ortada konup harcanacak para kalmaz.
Evın gecımı saglanır ortalama harcama ıle.
Bana utopık geliyor.
Birbirinden saklanacak para mı var bu durumda?
Evın gecımı saglanır.
Bu şekilde yasayan bir adam karısına al kartı dilediğince harca demez dıyemez.
Asırı mantık dısı.
Çünkü kıytırık restoranda bıle kahvaltı 1000 2000 arası.
Çogu memur 50 bın alıyor çocuk da varsa ee kıme ne gidiyor?
Evın rızkı saglanır.
Bu hıkayede kadın kendi sacını bıle kendi kesmek zorunda kalır. Çocuga kırtasıye masrafı harclık vermekten kendine hiçbirşey kalmaz.
Benım okulda Cocuklae en az 200 lira harcıyor. Üç çocuk olsa günde 600.
Aldıkları sabah simıt ayran öğlen tost.
Yaşam şartları aynı değil asgari ücretli kişinin eşide gayet kuaföre gidebiliyor. Sefalet içinde değiller. Aynı binada 7 yıldır oturan komşum sınır zam meselesinden dolayı 8 bin öderken karşı komşusu yeni taşındığı için 25 bin ödüyor örneğin. İkisininde geliri var sayalım 50 bin. Arada inanılmaz bir fark kalabiliyor. Biri çocuğunun eline günlük 200 verirken diğeri beslenmeyi evde hazırlayabiliyor vs derken o denge kuruluyor.

Annenizin tavrı sizi bunaltıyorsa görüşmezsiniz,uyarırsınız bir sınır çizersiniz bunu yapabilmiş olmak için çalışan kadın olmak gerektiğini düşünmüyorum siz burada anneniz üstünden çalışmayan tüm kadınlara atıfta bulunuyorsunuz hepsinin annenizin şartlarında yaşadığını ve hayatından şikayetçi olduğunu düşünüyorsunuz ki öyle olsa bile sizene? Ben konunun amacını cidden anlayamadım ya
Bence de anlayamamışsın o yüzden dahil olmasan daha hayırlı olur gibi

Eşimle birlikte topladığımızda nispeten yüksek bir gelirimiz var. Harcamamız da çok yok zaten nadiren merkeze gidebiliriz ya da senede bir tatile anca. Onda bile dediğiniz gibi nerde ne uygun diye kısmak zorunda kalıyoruz, e bu hayat bugünden ibaret değil ki yarını da var.
Bir üye vardı ya yukarıda emekliliğim de yatıyor param da var falan diyen, BEN SENİ KISKANDIM KIZ. HASETLENDİM VALLAHİ. 😁😁😁
Onun emekliliği bir başkasının vicdanına kalmış durumda. Asıl sıkıntının bu olduğunu anlamıyor zaten ama sanıyor ki kıskanılıyor. Umarım işler ters gitmez de emekli olur :) hiç hasetlenme

Konu sahibine sordum cevap vermedi neden anneniz çalışmıyor sizce diye ?!
Mesele çalışıp çalışmamak değil bence konu bir tuhaf mantığı yok
Annesi şikayet ediyormuş parasızlıktan vs bende dedim ki az görüşün mesafe koy araya parada verme madem
Ama anneniz niye çalışmıyor ?
Yada kadın kızı vs meslek sahibi iken neden bu yaştan sonra ikinci evlilik yapıyor
Ne yaşadı da böyle oldu niye yani ?
Konu sahibinin asıl meselesi annesi değil ki.
Annesi üzerinden çalışmayan kadınları konuşmak, onlar üzerinden de kendini iyi hissetmek istemiş, bu kadar.

Back
X