- 5 Nisan 2023
- 5.173
- 17.221
- 178
- 28
- Konu Sahibi Aykadarguzel
Valla dönüp bana cevap veren üyenin mesajına bakın isterseniz kendiside ev hanımı gayette dilediği gibi yaşıyormuş, ev hanımı diye dışarda yemek yememezlik, temizlikçi almamazlık bi durum yok. Bu tamamen eş ile ilgili, maddiyatla ilgili. Sen evdesin diye eşin sana köle gibi davranıyorsa sorun oradadır.çalışan kadınlar yedi yirmi dört çocuk bakıyor olsalar çalışamazlar, evde duran kadın yedi yirmi dört bakıcılık yapıyordur. temizlik yemek vs. çalışan ve çalışmayan kadın için eşittir ama çalışmayan kadınların bazısı "hadi şu gün beni yemeğe çıkar" deyip "aşçılık" sorumluluğunu da bırakamıyor. ee hasta varsa o kadın evdeyse doğal olarak dayatılmış bir şekilde hasta bakıcı da oluyor.
çalışmayan yedi yirmi dört evin sorumluluklarıyla tek başına ilgilenen bir kadınla çalışan bir kadının eve dair eforu bir olamaz mümkün değil, ikisinin de ayrı zorlukları var ama en azından çalışan kadın kendi uzmanlık alanında bir meslek sahibi olmaya sığınabiliyor.
ev hanımlarının görünmeyen(görmezden gelinen) bir emeği olduğunu yok sayamayız. çalışan kadının bu sorumluluklardan kaçabileceği ekonomik bir refah alanı var. istese bir ay evini temizlemez birisi bir şey deme haddi bulsa umursamama konforuna sahip. temizlikçi tutar, kocasıyla iş bölümü yapma haddi verilir kendisine toplum tarafından, bakıcı tutar, çocuğu kreşe yollar, hastası için hasta bakıcı tutar belki. ama çalışmayan kadın otomatik olarak eve ve aileye dair tüm manevi sorumluluğu yüklenip bunu maddi şekillerde fiziksel eforuyla göstermek zorunda.
Çalışırkende herkesi gül bahçesinde kahve yudumluyor sanıyosunuz sanırım ama o işler öyle değil malesef.
Küçük çocuğun yoksa, ailen 5-6 kişilik değilse, ev hanımlığı gayet rahattır, aksini savunan zaten zoru görmediğine savunur.
Bu dediğiniz tüm imkanlar maddiyatla ilgili benim ev hanımı akrabalarımın aylık temizlikçiside gelir, büyük organizasyonda yemek şirketide gelir, oh sefaları olsun varken neden yıpratsınlar kendilerini.
60 yaşındaki kayınpederim “ev hanımı” eşinin çayını doldurur 40senedir.
Eşi kötü olan kadınlar için maaşlı köle/maaşsız köle tek fark bu yani.