• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hiç bir geliri olmayan ve çalışmayan kadınlar

Çevremde annem de dahil olmak üzere böyle çok kadın var ve durumlarına gerçekten üzülüyorum. Ben annemin bir ihtiyacı olursa karşılamaya gayret ediyorum ama annemin ikinci evliliği ve eşi de çok para vermiyor. Bakıyorum annemin hiç sosyal hayatı yok arkadaşı yok çünkü parası yok. Gün bile yapamıyor evinde. Arkadaşlarından şuan uzakta ama beraber olunca annem anneannem yengem falan hayatları boyunca hiç bir işte maaşlı çalışmamış kadınlar bana sürekli bundan yakınıyorlar ama yaşları genç olanlar çalışmayı da düşünmüyor. 40lı yaşlarda artık ev işlerinden de bunaldılar onu da yapmak istemiyorlar haklılardır ev emeği göze gelmiyor ama bilmiyorum ya parasızlık çok zor , anneme hep tembih etmiştim bişeyler yapıp satabilirsin diye. Zor bir psikoloji ben sadece benim yanımda parasızlıktan şikayet etmelerinden bunaldım.
Annenin onun annesinin gençliğinde kadınlar için bu kadar çalışma ortamı yoktu maalesef.Şimdi cidden çalışmak isteyen bir iş buluyor(iş beğenmemezlik yapmazlarsa)

Meslek yoksa belli bir yaştan sonra kolay mı çalışmak?Resmen üç kuruşa hizmetçilik edecekler.Eşi ihtiyaçlarını karşılıyorsa bırakın otusun evde keyfini sürsün.

Kendi düşüncemi yorumumu yaptim kendi fikirlerimi söyledim yanlış veya doğru
Yukselmenize gerek yok
Konu sahibine de dedim başka bir yorumumda anne ve ile iletişimi azalt ve para verme diye
Bu kadar dramatize etmeye gerek yok bence. Bazı doğrular vardır gerçekler vardır. Sen ikinciye evleniyorsan düşünürsün konuşursun ben çalışmıcam dersin. Yokluk gördükten sonra kocanın anlamı ne yani sana bakamayacak adamdan koca olsa ne olacak. Ben evliliğe bu gözle bakıyorum standartlarımı düşürecekse evlenmem beni yükseltmesi gerekiyor bir şeyler katması gerekiyor. Kendi düşen ağlamaz aynı hata 2. Defa yapılınca hata olmuyor yazık değil mi evlatlarına anne baba çocuğa destek olmalı yük değil vicdani yük resmen

Bu kadar dramatize etmeye gerek yok bence. Bazı doğrular vardır gerçekler vardır. Sen ikinciye evleniyorsan düşünürsün konuşursun ben çalışmıcam dersin. Yokluk gördükten sonra kocanın anlamı ne yani sana bakamayacak adamdan koca olsa ne olacak. Ben evliliğe bu gözle bakıyorum standartlarımı düşürecekse evlenmem beni yükseltmesi gerekiyor bir şeyler katması gerekiyor. Kendi düşen ağlamaz aynı hata 2. Defa yapılınca hata olmuyor yazık değil mi evlatlarına anne baba çocuğa destek olmalı yük değil vicdani yük resmen
Tamam siz haklısınız
Uzatmanın manası ne ki ben doğru yada yanlış ben olarak böyle düşünüyorum o kadar
Ama siz haklısınız sonuna kadar

Konu sahibine de yazdım annesine para vermesin görüşmeyi azaltsin olsun bitsin

Ülkedeki ev gençlerinin sayısından bir habersiniz sanırım. Gerçekten kafanız çok çok güzel, güle güle kullanın ve fıstığı yeşile boyamaya devam edin.
bu ayrı bir konu başlığı ama ben de bunu düşünüyorum , 30 yaşında ev kızları var , okulda okumamış ya da kıytırık bölümler okumuşlar iş bulamıyorlar öylesine okumuşlar. Yani evde durmak sıkıcı bence , şimdi tekstil atölyeleri açılıyor aslında giyim iyi bir sektör , öğrenip evde elbise de dikilebilir.

Çevremde annem de dahil olmak üzere böyle çok kadın var ve durumlarına gerçekten üzülüyorum. Ben annemin bir ihtiyacı olursa karşılamaya gayret ediyorum ama annemin ikinci evliliği ve eşi de çok para vermiyor. Bakıyorum annemin hiç sosyal hayatı yok arkadaşı yok çünkü parası yok. Gün bile yapamıyor evinde. Arkadaşlarından şuan uzakta ama beraber olunca annem anneannem yengem falan hayatları boyunca hiç bir işte maaşlı çalışmamış kadınlar bana sürekli bundan yakınıyorlar ama yaşları genç olanlar çalışmayı da düşünmüyor. 40lı yaşlarda artık ev işlerinden de bunaldılar onu da yapmak istemiyorlar haklılardır ev emeği göze gelmiyor ama bilmiyorum ya parasızlık çok zor , anneme hep tembih etmiştim bişeyler yapıp satabilirsin diye. Zor bir psikoloji ben sadece benim yanımda parasızlıktan şikayet etmelerinden bunaldım.
Üzülmeyin, diğer üyelerinde dediği gibi isteyen bi şekilde para kazanmanın yolunu buluyor.

oturduğumuz yerden hayata gerçekçi bakmıyoruz
kadın gelmiş 50 yaşına çocukları ancak büyütmüş
zaten o yaşa kadar çocuklar büyüsün diye adamın kahrını çekmiş
şimdi de adama katlanamıyor
git boşan çalış diyoruz
50 yaşındaki insanı kim işe alır
o zaman vasıfsız çalış diyoruz
ee tamam her iş yapılır da aç kalmamak için ayrı ama zaten o yaşa kadar çekmiş insan bir de gidip üç kuruşa merdiven mi silecek
12 saat ayakta bulaşık mı yıkayacak
çok şükür ihtiyacı yok da olsa ben anneme asla bu işleri yaptırmam
ama ben yaptırmam,kocası/karısı olan insanlar nasıl ölene kadar anne babasına sahip çıkabilir
illa kendi evinde pürüz yaşar
sistem baştan kör topal maalesef
bundan sonrakiler ayakta durmalı

bu arada yazarken yoruldum ya siteye ses kaydından metne çevirme gelse keşke
var da ben cehaletimden görmediysem dürtün

Annenin onun annesinin gençliğinde kadınlar için bu kadar çalışma ortamı yoktu maalesef.Şimdi cidden çalışmak isteyen bir iş buluyor(iş beğenmemezlik yapmazlarsa)

Meslek yoksa belli bir yaştan sonra kolay mı çalışmak?Resmen üç kuruşa hizmetçilik edecekler.Eşi ihtiyaçlarını karşılıyorsa bırakın otusun evde keyfini sürsün.
Aslında tam tersi ...bir dönem bu insanların iş bulma olasılıkları daha yüksekti..beden gücü ile çalışılan işlerin maddi getirisi ve iş bulma hızı yüksekti..benim annem şu an 69 yaşında..36 yaşında iken abimi dershaneye göndermek için tüm gün temizlik yaptığı işe girdi ve asgari ücret ile hem ev geçimdirdi hem şehir dışında üniversiteye başlayan abime harçlık gönderdi .Sonrasında ben de üniversiteye başka şehre gittim ve babamın emeklisi annemin asgari ücretli işi ile hem kirada oturup kendilerini de geçindirdiler hem abimi okuttular hem de beni

bu ayrı bir konu başlığı ama ben de bunu düşünüyorum , 30 yaşında ev kızları var , okulda okumamış ya da kıytırık bölümler okumuşlar iş bulamıyorlar öylesine okumuşlar. Yani evde durmak sıkıcı bence , şimdi tekstil atölyeleri açılıyor aslında giyim iyi bir sektör , öğrenip evde elbise de dikilebilir.
Bızim. Ne iş yapacağımız ya da evde oturmamız sizi niye gerdi yaa
Bizi germiyor da cunku
Mis gibi evimde oturmuşum ne zaman istersem o zaman uyanıyorum geziyorum dolaşıyorum cocuguma BEN bakabiliyorum kocamla maddi durumumuz oldukca iyi, ama gelip benim çalışmıyor olmam sizi yıkmış niye yıktı hanımefendi. Ben çok mutluyum halimden memnunum emekliliğim de yatıyor benim. Mutlu olmam sizi niye çıldırtmis olabilir mesela kocamdan para istemeye çekinmem istemem de zaten kart bende. O da bana öf demez harcama demez noluyo yaaa😬😬😬

Bizi germiyor da cunku
Mis gibi evimde oturmuşum ne zaman istersem o zaman uyanıyorum geziyorum dolaşıyorum cocuguma BEN bakabiliyorum kocamla maddi durumumuz oldukca iyi, ama gelip benim çalışmıyor olmam sizi yıkmış niye yıktı hanımefendi. Ben çok mutluyum halimden memnunum emekliliğim de yatıyor benim. Mutlu olmam sizi niye çıldırtmis olabilir mesela kocamdan para istemeye çekinmem istemem de zaten kart bende. O da bana öf demez harcama demez noluyo yaaa😬😬😬
Emekliliğim yatıyor diye de sıkıştırmışsınız araya😂 sizin durumunuzdakileri kastetmiyor zaten

Bizi germiyor da cunku
Konunun özünü anlayamamış olmanıza hiç şaşırmadım :) emekliliğinizde aksamadan yatmaya devam eder umarım :)))

Benim annem de hiç bir işe gidipte çalışmadı 60 yaşında ve zamanında sigortası olmadığı için emekli olmadığı için ara ara söylenir durur. Eve el işi alırdı, kendi zaten dantel, örgü vs bu şeylerde baya iyi arada bir satar etrafına. Sosyal hayatı ve psikolojik olarak çalışması iyi gelirdi ona ama geçti bir ömür işte.

Bizi germiyor da cunku
Ne alaka? Ben kendi annemden bahsediyorum sen niye üstüne alınıyorsun ?

Bizi germiyor da cunku
İstemeden de olsa içinizdeki alacayı bi güzel dökmüşsünüz , şu yazdıklarınızdan profiliniz öyle güzel anlaşıldı ki vallahi çok eğlendim😂 sizin mutluluğunuz beni niye çıldırtsın hanımefendi, sizler niye insanların sizi kıskandığını zannediyorsunuz niye bu kafadasınız ? Konu sadece para kazanmaktan da ibaret değil zaten. Ama önce bi şu herkes beni kıskanıyor koca parası yiyorum oh kafasından bi çıkın , o işler öyle değil de.

Back
X