- 17 Ağustos 2011
- 26.462
- 168.394
- 798
- Konu Sahibi Aykadarguzel
oyle ama ulke ekonomisi bambaska birsey.Burada anlatılan o değil.
Şuan asgarı ücret ve memur maaşı üzerinden gıdılırse ortada konup harcanacak para kalmaz.
Evın gecımı saglanır ortalama harcama ıle.
Bana utopık geliyor.
Birbirinden saklanacak para mı var bu durumda?
Evın gecımı saglanır.
Bu şekilde yasayan bir adam karısına al kartı dilediğince harca demez dıyemez.
Asırı mantık dısı.
Çünkü kıytırık restoranda bıle kahvaltı 1000 2000 arası.
Çogu memur 50 bın alıyor çocuk da varsa ee kıme ne gidiyor?
Evın rızkı saglanır.
Bu hıkayede kadın kendi sacını bıle kendi kesmek zorunda kalır. Çocuga kırtasıye masrafı harclık vermekten kendine hiçbirşey kalmaz.
Benım okulda Cocuklae en az 200 lira harcıyor. Üç çocuk olsa günde 600.
Aldıkları sabah simıt ayran öğlen tost.
tvlere cikip "kafeler dolu marketler dolu" diyen alamancilar gibi olmak istemem ama herkes dusuk maaslar aliyor, herkes enflasyonzede ama kimi gül gibi yaşıyor kimi ayin sonunu zor getiriyor
benim arkadasim cumartesi bile ise gidiyor 33 bin lira aliyor. aile evinde kazandigini genelde ailesine verir gecenlerde 3 milyonluk arsa aldi. hem de borcsuz, ailesi de katti (ailesi de zengin insanlar degil babasi emekli hala ise gider gelir anne ev hanimi)
nasil aldi bilmiyorum, telefonu hep iphonedir en son 2 sene once degistirmisti simdi yine degistirmek istiyor. yazin tatile gitti 2 kisi 4 gune 88 bin odemisler. gecenlerde bulustuk yolda yürürken iki magaza gezmek istedi canta doldurmayacak seylere ikibin verdi cikti...
ilginc yani. ayni kizin bir is arkadasi yine ailesiyle bile yasasa gecinemiyorum der ki haklidir gecinecek rakam degil.
ben de ayni sekilde hic bol kazancli islerde calismadim, hatta birkac defa birbucuk senelik issiz kaldigim oldu ve ise girdigim 2014 ocagindan beri ailemden on lira bile almadim ama yine de o kazandigim az parayla yilda en az 5 tatil yaparim yurtici yurtdisi, kucuk büyük. Hala daha birikimim vardi issiz halimle ev kredisine girdim, cogu bitti bile. yetmedi evlendim gelinligimi, yuzugumu bile kendim aldim vs tonla masrafli surece girdim, esyalar aldik o kadar evin eksikleri bitti. ve bir seneyi askindir issizim. ve ona ragmen bir sekilde akiyor gidiyor. soyle havadan cok degil 400 bin lira gelse butun eksi hesaplarimi, kredi kartimi ve ev odememi bitirir, g.tü toplarim (gerci nikah altinlarim var ucbes ama bozmaya kıyamıyorum. tez zamanda ise girip g.tu toplayacagima inanıyorum)
ama ayni is yerinde benimle ayni parayi alan ve ailesinin evinde benim gibi bedava yasayan arkadaslarim vardi, gecinemiyorlardi.
maaslarimiz da duzenli yapmadığı icin ay bitiminde herkese para atardim eksi hesap gibi maas gunu bana geri yollarlardi:)
siz iki memursunuz gecinemiyorsunuz
ama eminim is arkadaşlarınızdan birisinin ev hanimi karisi herkese övünüyordur "memur koca buldum" diye, mutludur gelirinden.
gibi gibi gibi...
gelir gider bence bambaska bir olay.
"50 bin alanin anca cocugunun karni doyar" demissin ama cevremde cok asgari ucretli var , bazi akrabalarim ikinci evlerini aldi
hatta gecenlerde tekstil atolyesi var komsum. onlarla bir olay yasadik, bozduklari birseyi duzelteceklerdi, usta geldi. ben de eskisinin aynisi olsun istedim "ev sahibim boyle yaptirmis baska sey secsem depozitom yanar" diye direttim, "ah kizim ne iyisin, bizim de kiracimiz var kimse senin gibi düşünmüyor" dedi. onun da ikinci bir evi varmis. ama ote yandan bakiyorsun kari koca plazada calisan kisilerin degil iki bir evi bile yok ...
bjr de az alan az harcıyor onun luks anlayisiyla cok kazananin luks anlayisi ayni degildir.
mesela sen mac alirsin aldi mi o gratis indirimi kovalar. ya da senin esinin hobisi orijinal formayi giyip derbilere gitmektir onun esinin hobisi maclari mahalle kahvesinde dev ekrandan izlemektir.
herkesin butcesi ve hayati yaşayisi baska
ben mesela şu nikah surecinde kac yerle konustum en kiytirik mahalle berberleri bile saca makyaja 8den kapi aciyorlar. makyozler cok daha pahali vs vs bir de insanlar tek kendi de degil bacisini da getiriyor o kazik fiyattan nedimesini de getiriyor. hic olmuyorsa bir 15-20 kuafor masraflari oluyor (ki bu mutevazi rakamlar. bunun iki katini da isteyen yerler teklif atti bana) .
oysa ben gittim gratise yaptırdım makyajimi gectim cebimden cikti 800 lira
o da makyaj benimki de makyaj yani. ki cok da begendim - herkesten de olumlu dönut aldim:)
gibi gibi...
senin masraf kaleminle xin masraf kalemi bir olamaz.
iki memur gecinemiyoruz da biraz komik bir tabir çünkü bu ulkede iki memurun 3te birini alip geçinenler, birikim yapanlar var.