- 20 Mayıs 2008
- 4.879
- 79
- 163
- 39
ikinci paragraf tamamen sizin yazınıza tuhaf yorum yapanlar içindi, onlar gibi düşünseniz eşinizle evlenmeyeceğinizi düşünüyorum.
size yaşatılanlar insanlık ve vicdan meselesi ki bunlarda hiçbiri yokmuş anlattığınız kadarıyla, ama sürekli 'alevi ve tuncelili' geçince rahatsızlık veren bir durum oluşuyor ki yanlış anlaşılmaya sebebiyet veren sürekli bunları vurgulamanız bence..
Pes diyorum herkese.
Verdigim örnek eger gercek olsaydi inanin bana konu kapatilirdi, banada edilmedik laf birakmazdi kadinlar.
Ben sizi anladigimi söyledim, üzüldügümü hic bir sekilde haketmediginizi söyledim.
Ama siz olabilir belki yazarken farketmemisim, haklisiniz diyemediniz.
Ayrica begenmediginiz yorumlari yapanlara hakaret etmenize gerek yok, cevap vermeyin olur biter.
Ben sizi anladigimi söylüyorum, empati yapiyorum, evliyim ve evlilikte sorun olmasinin ne demek oldugu cok iyi biliyorum.
Keske siz de biraz empati yapabilseydiniz.
Hoscakalin, Allah herkesin gönlüne göre versin.
Sizin konunuzda gelip ego tatmini yapacak degilim! Böyle birseye ihtiyacim yok. Insanlari suclarken biraz dikkat edin!
Siz nasil empati yapilmasini istiyorsaniz, bende size biraz empati yapin diyorum.
Konunuzu kendiniz mezhebe ve bir sehire baglayarak zaten siz yeterince saptirmissiniz.
Neyse tartismaya gerek yok, dedigim gibi yasadiklariniza bagliyorum.
Hakkinizda hayirlisi olsun.
Bakın arkadaşlar.Yaşadıklarımın alevikikle alakası var diye en ufak birsey yazmazken dertlerimi tasalarımı alevilige cektiniz.Allah icin insaflı olun.Benim derdim ne tunveliyle ne alevilikle.Ben sevdigim adamın öyle olduğunu bile bile deli gibi aşıkken evlendim !! Birde ondan kızım var.Art niyetlerinizi saklayın ve bana yol göstermeye çalışın.sizden bunu istedim.ibret olsun diye yazdım konuyu.Amacım kötü olsaydı intrrnetin baska alemlerinde din çatışmasına girerdim.Lütfen diyorum.
Arkadaşım başından çok kötü olaylar geçmiş ne yazıkki.
Eşini çok sevdiğin için onunla bilmediğin bir hayata atılmışsın.
Ama sonrası acı deneyimlerle dolu.
Ben konuyu başka yerlere çekmeye çalışan arkadaşlar gibi düşünmüyorum.
ilk mesajında kendini,evliliğini anlatmak için detaylar vermişsin ama aşağılama ve yargılama yok.
Ama ne yazıkki kk da bu tür polemikler bir klasiktir.
Amacın dini bir tartışma değil,yaşadığın aile dramı,
Gidişatı belli olmayan evliliğinin ve kızının derdindesin en önemlisi de.
Kesinlikle düşündüğün gibi yap yani İstanbul dan ayrılma.Bile bile tekrar aynı eziyetleri
çekmenin anlamı yok.Eşin ise kendini toparlar ve sana ve kızına sahip çıkarsa yürütebilirsiniz evliliğinizi.
Eğer o da düzelmezse,yıpratma kendini daha fazla...
Ya cahil değilsinki arkadaşım üniversite okumuşsun.Hala nesine katlanıyorsun.Ailende arkanda çalışırsın kızınada gül gibi bakarsın.Hatanın neresinden dönersen kardır kendini daha fazla yıpratma.Çekilecek bir tarafı yok nerden tutsan yıkılıyor ne eşin bi halta yarıyor ne ailesi sora düzelir die düşünme asla düzelmez sadece seni avutuyor.Sen orda tek başına kalmışsın.Bilmediğin etmediğin bir memleket hemde köyüne gitmişsin.istanbul gibi bir yerde yaşarken.Eşin iyi olurdu ailesi yanınızda olurdu seni severlerdi koruyup kollarlardı sanaa değer verirlerdi ha işte o zmn yerin önemi olmazdı çünkü bulunduğun yerde mutlu olurdun.Birde düşün şimdi kızın onların içerisinde büyüyecek itip kakmalarıyla yrn öbürgün 17 yaşlarına gelince evlendirmeyede kalkarlar vsvs. Nereden tutsan yıkılıyor bence ver mahkemeye boşan nafakanıda çatır çatır al çek git ailenin yanına çalış güzelce kızına bak yaşın ilerlemeden sora pişman olursun benden söylemesi
Ayrıca sen insanları futursazca suçlarken dikkat ediyor musun ? Çok kırıcısın tekrar söylüyorum ! Ben derdimi senin gibiler alınsın yapmadım diyorsun ama ego tatmini yapsın diye yazmadım.bana ve kızıma üzüldüysen ona göre yorum yap.konuyu saptırmandaki amaç ne.rica ediyorum yorum yazmayın bidaha.vicdan muhasebesi yapın yahut konuyu ve yazdığım yorumları bastan sona kadar okuyun ve ne hakaret nede ilkel bi laf var mı yok mu göreceksiniz.
Ben uzun süredir hatta hamileligimde bile ara ara takip ederdim bu siteyi.genelde konuları tersinden anlayan, insanların yaralarını dahaçok deşerek üzülmelerine sebep olan birçok arkadaş vardı burda.Ama benim gibi kötü seyler yasamış biriyle polemiğe girmeye çalışanlara çok ama çok üzüldüm insaf nerede dedim.ben aleviyle evlenmisim bunlar niye alevileri küçümsüyorsun diyorlar.desteginiz ve beni anladığınız icin cok mutli oldum.sağolun.
Onları bana vurgulatan sizi gibi alıngan ruhlu yanlıs anlamau meyilli insanlar.polemige girerlerse açıklama yapmak zorunda kalırsam yazarım o cümleleri.neden alındınız ki kötü birsey mi yazmısım ? Aşagılamıs mıyım ?? Lütfen insaflı olun.ben derdime care ararkan sizi yazdığınız yorumlardan gerilerek kızıma bağırdım.daha yorum yazmayın neolur.
tesekkür ederim
Derdini anlatan birine bu sekilde karsilik vermekte cok cirkin
Ben Alevi degilim Alevilere önyargilida degilim, cünkü yeterince Alevi taniyorum.
Orda ayni sekilde Sünni bir Aile de yazsaydi, sizin verdiginiz bu Tepkiyi vermezdim cünkü Mezhepe dayali bir Ima göremiyorum.
Tekrar okuyun o halde yazdiklarimi, ben size en azindan ego tatmini yapiyorsunuz diye bir ithamda bulunmadim.
Ben size bin kere yazdigimi empati yapin diyorum.
Madem derdiniz var, derdinizle ugrasin.
Eger size gelen elestirileri kaldiramiyorsaniz hic birine cevap vermeyin.
Ben sizin sahsiniza tek bir laf etmedim.
Ama siz hala beni tanimadiginiz halde kirici, kaba, egolu birisiniz diyorsunuz???
Benim vicdanim rahat, ben bugüne kadar ne bir topluma, ne bir sehire, ne de baska bir mezhebe tek bir laf etmedim bugüne kadar.
Konunuza bir daha yazmami istemiyorsaniz, yok öylesin böylesin diye laflari siralamayin.
Konuma yazma diyip ama yazan kisinin yazisini alintilarsaniz, bana tekrar yazmaktan baska bir secenek kalmiyor :)
"ev görmeye gelen köylüler bi garip.hatta kapıma koltuklarımın arkalarına domuz yagı sürenler mi dersiniz batıl inanc mı dersiniz herbişey var hepsinde"
Bu sizin ilk yazinizda gecen bir cümle. Her birsey var demissiniz hepsinde. Köylülerin böyle olmasiyla sizin evliliginizde yasadiginiz sorunlarin ne alakasi var cok merak ettim gercekten.
Sizin yüzünüzden ceza almak istemiyorum ama benim yazdiklarimla sizin yazdiklarinizi karsilastirinca asil kaba ve kirici olanin siz oldugu cikiyor ortaya.
Ben size, karakterinize tek bir laf etmedim, ama siz beni egomu tatmin etmekle, kirici ve kaba olmakla sucladiniz.
Yani ilk önce kendi yazdiklariniza bakin sonra bana laf yetistirin.
Cok mu zordu yani biraz anlayisli olmak.
Ben sizi anladigimi bin kere dile getirdim ama siz bir kere diyemediniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?