Hiç bir kadın böyle bir evliliği haketmez !

Pes diyorum herkese.
Verdigim örnek eger gercek olsaydi inanin bana konu kapatilirdi, banada edilmedik laf birakmazdi kadinlar.
Ben sizi anladigimi söyledim, üzüldügümü hic bir sekilde haketmediginizi söyledim.
Ama siz olabilir belki yazarken farketmemisim, haklisiniz diyemediniz.
Ayrica begenmediginiz yorumlari yapanlara hakaret etmenize gerek yok, cevap vermeyin olur biter.
Ben sizi anladigimi söylüyorum, empati yapiyorum, evliyim ve evlilikte sorun olmasinin ne demek oldugu cok iyi biliyorum.
Keske siz de biraz empati yapabilseydiniz.
Hoscakalin, Allah herkesin gönlüne göre versin.

Onları bana vurgulatan sizi gibi alıngan ruhlu yanlıs anlamau meyilli insanlar.polemige girerlerse açıklama yapmak zorunda kalırsam yazarım o cümleleri.neden alındınız ki kötü birsey mi yazmısım ? Aşagılamıs mıyım ?? Lütfen insaflı olun.ben derdime care ararkan sizi yazdığınız yorumlardan gerilerek kızıma bağırdım.daha yorum yazmayın neolur.

gerçekten üzülüp üzülmediğimi zaten belirttim.

ama yine duymak isterseniz. size yapılanlar günah. Allah o insanları ıslah etsin.

benim de kızım var. kız kardeşim var. bende anne, eş, ablayım kimsenin senin yaşadıklarını yaşamasını istemem.

ama tekrar belirtiyorum. mezhepin önemi yok sütü bozuk olduktan sonra hepsi aynı...

Hakaret mi ??? Nerde hakaret ??? Ben kimseye hakaret etmedim etmem de.sanal da olsa bu kadar kırıcı ve kaba olamam insanlara karsı.ama siz çok kırıcı ve kabasınız.cevap verme konusuna gelince, konu saparsa ve sanal dahi olsa biri birinin hakkına giriyorsa neden yorum yapmayayım.siz bu düşüncerinizle hakkıma girdiniz.Benim alevi bircok arkadasım en önemlisi kocam varr .sevdigim görümcem var.Allah sizinde gönlünüze göre versin.çok sagolun gercekten.

Bakın arkadaşlar.Yaşadıklarımın alevikikle alakası var diye en ufak birsey yazmazken dertlerimi tasalarımı alevilige cektiniz.Allah icin insaflı olun.Benim derdim ne tunveliyle ne alevilikle.Ben sevdigim adamın öyle olduğunu bile bile deli gibi aşıkken evlendim !! Birde ondan kızım var.Art niyetlerinizi saklayın ve bana yol göstermeye çalışın.sizden bunu istedim.ibret olsun diye yazdım konuyu.Amacım kötü olsaydı intrrnetin baska alemlerinde din çatışmasına girerdim.Lütfen diyorum.

Ayrıca sen insanları futursazca suçlarken dikkat ediyor musun ? Çok kırıcısın tekrar söylüyorum ! Ben derdimi senin gibiler alınsın yapmadım diyorsun ama ego tatmini yapsın diye yazmadım.bana ve kızıma üzüldüysen ona göre yorum yap.konuyu saptırmandaki amaç ne.rica ediyorum yorum yazmayın bidaha.vicdan muhasebesi yapın yahut konuyu ve yazdığım yorumları bastan sona kadar okuyun ve ne hakaret nede ilkel bi laf var mı yok mu göreceksiniz.

Arkadaşım başından çok kötü olaylar geçmiş ne yazıkki.
Eşini çok sevdiğin için onunla bilmediğin bir hayata atılmışsın.
Ama sonrası acı deneyimlerle dolu.
Ben konuyu başka yerlere çekmeye çalışan arkadaşlar gibi düşünmüyorum.
ilk mesajında kendini,evliliğini anlatmak için detaylar vermişsin ama aşağılama ve yargılama yok.
Ama ne yazıkki kk da bu tür polemikler bir klasiktir.
Amacın dini bir tartışma değil,yaşadığın aile dramı,
Gidişatı belli olmayan evliliğinin ve kızının derdindesin en önemlisi de.
Kesinlikle düşündüğün gibi yap yani İstanbul dan ayrılma.Bile bile tekrar aynı eziyetleri
çekmenin anlamı yok.Eşin ise kendini toparlar ve sana ve kızına sahip çıkarsa yürütebilirsiniz evliliğinizi.
Eğer o da düzelmezse,yıpratma kendini daha fazla...

Ya cahil değilsinki arkadaşım üniversite okumuşsun.Hala nesine katlanıyorsun.Ailende arkanda çalışırsın kızınada gül gibi bakarsın.Hatanın neresinden dönersen kardır kendini daha fazla yıpratma.Çekilecek bir tarafı yok nerden tutsan yıkılıyor ne eşin bi halta yarıyor ne ailesi sora düzelir die düşünme asla düzelmez sadece seni avutuyor.Sen orda tek başına kalmışsın.Bilmediğin etmediğin bir memleket hemde köyüne gitmişsin.istanbul gibi bir yerde yaşarken.Eşin iyi olurdu ailesi yanınızda olurdu seni severlerdi koruyup kollarlardı sanaa değer verirlerdi ha işte o zmn yerin önemi olmazdı çünkü bulunduğun yerde mutlu olurdun.Birde düşün şimdi kızın onların içerisinde büyüyecek itip kakmalarıyla yrn öbürgün 17 yaşlarına gelince evlendirmeyede kalkarlar vsvs. Nereden tutsan yıkılıyor bence ver mahkemeye boşan nafakanıda çatır çatır al çek git ailenin yanına çalış güzelce kızına bak yaşın ilerlemeden sora pişman olursun benden söylemesi

Son düzenleme:

Ben uzun süredir hatta hamileligimde bile ara ara takip ederdim bu siteyi.genelde konuları tersinden anlayan, insanların yaralarını dahaçok deşerek üzülmelerine sebep olan birçok arkadaş vardı burda.Ama benim gibi kötü seyler yasamış biriyle polemiğe girmeye çalışanlara çok ama çok üzüldüm insaf nerede dedim.ben aleviyle evlenmisim bunlar niye alevileri küçümsüyorsun diyorlar.desteginiz ve beni anladığınız icin cok mutli oldum.sağolun.

Eşim hatalarında ısrarcı olursa ve gidelim diye diretirse ben zaten onunla devam etmem.Bana köyde oturmayız merkezde otururuz diyor.Ama kayınvalidemler çok garip insanlar.Ben asla yapamam onlarla.Zaten calısıyorum burda.az çok düzen kurduk.pisman olacagım seyler yapmamaya özen gösteriyorum artık.

Ben eşinin düzeliceğine asla inanmıyorum ahan burayada yazıyorum dediydi dersin.Eğer eşin adam olaydı sana laf getitmezdi ailesinide idare edersi senide hiçbirinizin gönlü kırılmazdı kimseyede laf söylettirmezdi haddini herkese bildirirdi .Bu zamana kadar yapmayan şimdiden sorada yapmazz.Kişilikle alakalı birşey bu.Çok çok merkeze taşınırsınız ama irtibatını asla kesmez ailesiyle sen yine laflar işitmeye devam edersin huzurun bozulur huy olarakta değişmez eşin aynı şekilde sana davranmaya devam eder..Yok oğlumuzu bizden ayırdı bilmem ne bilmem nee gibi laflar işitir durursun

Tekrar okuyun o halde yazdiklarimi, ben size en azindan ego tatmini yapiyorsunuz diye bir ithamda bulunmadim.
Ben size bin kere yazdigimi empati yapin diyorum.
Madem derdiniz var, derdinizle ugrasin.
Eger size gelen elestirileri kaldiramiyorsaniz hic birine cevap vermeyin.
Ben sizin sahsiniza tek bir laf etmedim.
Ama siz hala beni tanimadiginiz halde kirici, kaba, egolu birisiniz diyorsunuz???
Benim vicdanim rahat, ben bugüne kadar ne bir topluma, ne bir sehire, ne de baska bir mezhebe tek bir laf etmedim bugüne kadar.
Konunuza bir daha yazmami istemiyorsaniz, yok öylesin böylesin diye laflari siralamayin.

Sonuçta o babadan bir evladın var ve senin en kıymetlin.
Senin sorunun başlı başına büyük zaten.
Küçümsemek filan aklından geçmiyor eminim.
Öyle niyetli bir insan olsan bu evlilik en başından olmazdı zaten dediğin gibi
Zorlama polemikler çıkarmaya gerek yok!!
İçinde böyle bir acı barındıran bir konuda bile konu sahibinin üzerine gidilmesi can sıkıcı.
Hakkında hayırlısı olsun canım bundan sonrasında...

alınmadım da kötü bişey yazdınız da demedim, tam tersi siz garip şekilde yanlış anlıyorsunuz, neyse.. ben sizi gerecek bir yorum yazmadım kızınıza bağırmanızın sorumlusu ben değilim.. allah gonlunuze gore versin

Ayrıl, ayrıl diyorsunuzda adam benim kitabımda ayrılmak yok diyorsa bu konu sahibi ne yapacak ?

Eleştirileri kaldırmazsam yazmam buraya bu 1.senin yaptığın elestiri değil iftira bu 2.sen beni tanıyor musunda neden alevileri küçümsemekle itham ediyorsun bu 3.konuda alevilikle ilgili art niyet nerede bana kopyala ve göster bu 4.Derdimle ugraşıyorum merak etme zaten.Eğer dertlerimi buraya yazıp basitlestirdiysem bu benim suçum.Ama diger hanımlardan cesaret alarak yazdım.yazmayacaktım ama yazdım işte.ibret olsun diye.Ben dertlerimle.sende başka şeylerle ugraş olur mu ? Benimde vicdanım rahat eğer bana laf çarpıyorsan, ç7nkü bende kimseyi küçümsemedim.konuya birdaha yorum yazmanı istemiyorum evet.tekrar diyorum iyi dileklerin için tesekkürler.Ama üstüne ne alındıysan emin ol bu benim sorunum değil.Birdaha kaba ve kırıcı olma dedim sadece.çünkü beni kırdın :) hoşcakal.

Mezhep farkı var aramızda yazsa sanki alevi-sunni farkından başka bir fark mı düşünülecek? Alevi yazınca niye sorun oluyor ki? Bazıları yazılsada hemen atlasam gibi bir intiba oluşturmaya başladı...

Konuma yazma diyip ama yazan kisinin yazisini alintilarsaniz, bana tekrar yazmaktan baska bir secenek kalmiyor :)

"ev görmeye gelen köylüler bi garip.hatta kapıma koltuklarımın arkalarına domuz yagı sürenler mi dersiniz batıl inanc mı dersiniz herbişey var hepsinde"

Bu sizin ilk yazinizda gecen bir cümle. Her birsey var demissiniz hepsinde. Köylülerin böyle olmasiyla sizin evliliginizde yasadiginiz sorunlarin ne alakasi var cok merak ettim gercekten.
Sizin yüzünüzden ceza almak istemiyorum ama benim yazdiklarimla sizin yazdiklarinizi karsilastirinca asil kaba ve kirici olanin siz oldugu cikiyor ortaya.
Ben size, karakterinize tek bir laf etmedim, ama siz beni egomu tatmin etmekle, kirici ve kaba olmakla sucladiniz.
Yani ilk önce kendi yazdiklariniza bakin sonra bana laf yetistirin.
Cok mu zordu yani biraz anlayisli olmak.
Ben sizi anladigimi bin kere dile getirdim ama siz bir kere diyemediniz.

Yaşadıklarınız için çok üzüldüm. Bence yapmanız gereken ya boşanmak ya da eşiniz kabul ederse sizinle gelmesi, İstanbul'a yerleşmeniz. Köy filan , güzel iyi hoş ama büyükşehir insanı yapamaz köyde bu da bir gerçek. Aynı köy insanının şehirde bocaladığı gibi ...

Ayrıca "Üniversite Mezunusun , nasıl katlandın, nasıl köye yerleştin?" diye soran arkadaşlarıma da şaşırdım çünkü, niye hatalar sadece ilkokul mezunları,lise mezunları, okumamış insanlar için mi geçerli ? Üniversite mezunu olunca , ne oluyor ?
Ben bir çok cahil tanıyorum ki, çoğu üniversite mezunu. Bu konuda hemfikir değiliz maalesef.

Bir de , alevilik ile ilgili, konu sahibinin bir lafını görmedim ben. Öyle olsa alevi bir adamı yatağına almaz,aşık olmaz.
Burda eleştirdiği, "alevi olmamak" adı altında gördüğü eziyetler.
"Her alevi böyle işte" tarzı bir lafı yok ki. Her alevi böyle de değil kaldı ki. Ama o insanlar "aleviliğin" ardına saklanmış.
Bahsettiği bu, açıkk olan da bu yani.
Ama nedense, alevi olan birkaç arkadaşımız , sanki mezhepleri kötülenmiş gibi tavır takınıp konuyu alakasız yerlere çekmişler ve zaten üzgün konu sahibine bir de onların cümleleri yük olmuş .
Azcık anlayış gerekmez mi ? Kadın zaten bitmiş durumda , kafası karışık. Destek olacak yerde köstek olmak niye ?
Alevi ve Tunceli lafını sürekli geçirmesi, yaşadığı sıkıntılarda sürekli onun kafasına kakılanın bu olmasından olabilir mi acaba düşününce çok sevgili arkadaşlarım ?

Orası benim gittigim köy ve o köyde batıl inanç yaygın.arkadasım.alevileri küçümsemişsin diyorsun alıntı yapıyorsun.Ama ben bu alıntıda köyün durumunu anlattim.kaldi ki bu benim açtığım bir konu ve benim yaşadığım şeyler.Yalan değil iftira değil küçümseme değil.Yaşadığım sorun benim o köye gitmemle başlıyor.keşke ceza almak yerine kırıcı olmamayı önemseseydin birdaha yorum yapmazdın.Bak yine diyorum.kırıcı olan sendin.Ben zaten kırgınım.Hayır sen beni asla ve asla anlamadın.Sadece alevileri yermekle suçladın.kaldi ki hala suçluyorsun yersiz bir alıntı yapmışsın.Bunu kabul et her insan aynı değildir.Yani etsen iyi olur.Benim karşılastıgım insanlar merhametsiz diye tüm halka merhametsiz diyemez kimse.Bu son yorumumdur.ister alıntı yap,ister cevap yaz.Ben söyliyceklerimi söyledim.Anlattıklarımdan sorumluyum anladıklarınızdan değil.vesselam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…