Yaşadıklarınıza üzülmezle beraber anlamakta güçlük çektiğim bazı noktalar var.
Kültürlerimiz yada mezheplerimiz farklı kelimesini kullanmak yerine neden Alevi olduklarını özellikle belirtme gereği
Duydugunuzu anlamadım. İkincisi siz evlenmeden önce nerede yaşayacağınızı bilmiyormuydunuzda oradan dagın
Bası diye soz ediyorsunuz yani istanbulda yasayinca medenimi olunuyor. Ayrıca bazı arkadaşların eşinizin ailesinden
Pislikler yabaniler diye soz etmesi sizi hiçmi üzmüyor? Nedense kk üyesi kadınların doğuya ve doğululara karsı cok
Önyargılı olduğunu düşünüyorum. Birkaç ornege bakıp insanları yargılanmayın lütfen.
Yaşadıklarınıza üzülmezle beraber anlamakta güçlük çektiğim bazı noktalar var.
Kültürlerimiz yada mezheplerimiz farklı kelimesini kullanmak yerine neden Alevi olduklarını özellikle belirtme gereği
Duydugunuzu anlamadım. İkincisi siz evlenmeden önce nerede yaşayacağınızı bilmiyormuydunuzda oradan dagın
Bası diye soz ediyorsunuz yani istanbulda yasayinca medenimi olunuyor. Ayrıca bazı arkadaşların eşinizin ailesinden
Pislikler yabaniler diye soz etmesi sizi hiçmi üzmüyor? Nedense kk üyesi kadınların doğuya ve doğululara karsı cok
Önyargılı olduğunu düşünüyorum. Birkaç ornege bakıp insanları yargılanmayın lütfen.
Benim anlamadigim sey annen neden babanla abilerini geri tuttu ki? Senin daha fazla aci cekmene neden göz yumdu? Benim.annem o telefon meselesini duymus olsa telde hemen kimseyi dinlemeyip beni gelir alir evinize götürürdü..
Ben derdimi anlattım burda.siz gitmişsiniz konuyu ne kadar sapkın bir tarafa çekmişsiniz.Ne alevisi ne ön yargısı arkadaşım.kim ön yargılıymış doğululara karşı ??? Alevi dedim çünkü o insanlar ben alevinin kızı değilim diye iğrenc bir ırkçılıkla yaptılar bana bunları.ön yargılı olsaydım ALEVİ diye küçümseyici tavır takınsaydım kocamla evlenmezdim.Doğulu insanı merhametlidir hayvan değildir.Dağım başı evet.doğu, karadeniz genelde daglık bölgedir bilmem biliyor musun ??? AYrica istanbulda yaşayan medeni olmuyor yazdıklarımın tunceliyle bir alakası yok.Esime benim annemde hayvan dedi.buraya bunları yazıyirsam her yoruma açık olmam laz8m değilmi.Asıl siz ön yargılarınızla insanları sorgulamayın.Dogulu olabilirsiniz bende trakyalıyım.her insan birdir.Uazdıklarımı mezhep kücümsemesine çevirmendeki amaç nedir ??
neden? alevilik kötü bir şey mi ki, söylemekten çekinsin ya da sözlerin arkasına saklansın? önceden kürt demek yasaktı mesela. ama artık gayet açık açık mezheplerimizi ve ırklarımızı söyleyebilecek medeniliğe geldik 21. yüzyıldayız. kaldı ki kadının alevilerle bir problemi olsaydı, olacağını düşünseydi, evlenmezdi o adamla.
benim de anlamakta güçlük çektiğim bazı noktalar var. bayanın yaşadığı iğrenç ötesi durumun tam olarak neresine muhalefet oluyorsunuz ve hangi kafanın ürünüsünüz?
Hemseriyiz biz arkadas
Annemi bazı noktaları aktarmadım ben.yansıtmamaya çalıştım.çünkü ben sana söylemiştim demesinden korktum.Ama bazı olayları aktardığımda babam abilerm felan çok sinirlenmişler annem sakinleştirmiş.zaten babam arayıp gel yada ben seni almaya geliyorum diyordu ama hamileydim o zaman.ilk istanbula gitiğimde bırakmak istemediler eşim ikna etmişti onları.tabi yine aynı yine aynı.
Öylemi :)) çok sevindim :) siz nereden ? .Ben tekirdağlıyım :)
Aslinda yazmicaktim ama o kadar cok,tunceli kelimesi gecmiski arada yazma ihtiyaci hissettim.ozellikle sunu demek isterimki,her yerin,iyi insani,kotu insani vardir.size kotu cahil birinin denk gelmesi talihsizlik olmus.ben tuncelili oldugum halde,gidip koyde yasanam,gider sehir merkezinde ev tutarim,isim varsa calisir hayatima bakarim,kocanda ailesuni gormeye giderse gider.Birde bizde su vardirki,bizler asla mezhep ayrimciligi yapmayiz,kimseyi inanisi yuzunden yargilamayiz,siz nasil insanlara denk geldiniz hic bilmiyorum ama bizim insanimiz Boyle ayrimciliklara asla ama asla girmez.haa yaslidir,bizim gibi dusunmez o ayri,bu her yerin insaninda vardir.sizin yasadiklarinizin ne o ille,nede mezhebiyle,aleviligiyle bir alakasi yok.ayrica biri demiski tore cinayeti falan,urperdim birden,tunceli o kadar medeni ve okumus,kulturlu bir sehirdirki,boyle seylerin adi sani bile olmaz,lutfen bir yeri,insanlarini,kulturunu arastirmadan bilgi sahibi olmadan boyle yakistirmalar yapmayin.ayrica anlamadigim birsey varki,esiniz,issiz kalacagini bile bile neden memlwketine donsun,isi vardi issiz mi oldu? O yuzden mi koyde oturmak zorunda kaldiniz? Madem bu kadar okumus etmissiniz neden merkeze tasinip,us bulup calismadiniz,Bence sorunu birazda kendinizde arayin,yasadiklariniz,tek tarafli degildir,oyle olsa bile,cabalamadiginiz icin suclusunuz,bu sebeblede ne sehri,ne mezhebi,ne inanisi suclayin....
Katiliyorum sana ..Hem her yerin insanın iyisi kötüsü vardır diyorsun, hem de tüm tunceliler adına biz öyle yapmayız şöyle yapmayız diye konuşuyorsun.. Nasıl bir muamma?
canım sana inanmıyorum değil de inanamıyorum diyeyim o zaman ayrıca çok senin tabirinle "keriz" yerine konulduğumuz durumlarda oldu biz nasihat ederken her şeyin sahte olduğu anlarayrıca sen 1 ay tatile gitmediğini köye gittiğini biliyordun ve neden 5 yıl dayandın bana çok abes geldi bir de o kadar eğitimli ailenin nasıl durduğunu ve neden durdurduğunu eşini korumaya devam ediyorsun o bi rşey yapmadı izledi falan zaten sorunda hiçbir şey yapmaması değil mi sen kızınca kötü biz kızınca iyi oluyor bu kocalar klasik kk vakası!! ama eğer eşinden memnunsan bence sorun yok konu kapansın herkes nerdeyse %90 bdv konusu gibi sizinle beraber saysın sövsün aileye sonra eşinin meziyetleri ortaya çıksın kocişş olsun geri git 2 yıl sonra gel geri yaz işte ben buna dayanamıyorum ama inan kabahat bende şu çenemi tutamıyorum
ne diyeyim umarım İstanbul'da kalır ailenle mutlu yaşarsın
İnanıp inanmamak size kalmış.saygı duyarım.Ayrıca ne eşi koruması ne kocişi.Ben boşancam diyorum zaten o yüzden açtım konuyu anlattım hayatımı derdimi.emin olun sizi keriz yerine koyan o karaktersiz insanlarda değilim.Bakın 5 y8l dayand8m evet.hatta çocuk istemedim korundum ama takdir iste, hamile kaldm.Bu yaşadıklarım hemen hemen hergün değil ara ara oluyordu.tabi kaynana kayınbaba vızırtıları hariç.onlar hep.konusup durdular.Hala da konusurlar.Alimin oglu alim olmazmış.Bende cahildim gençtim.seviyordum.nasıl olduysa sabretmişim dayanmamışım.sadece üstten anlattm konuyu içerikleri de var tabi.neyse iyi dileklerinz icin tesekkurler.
Aslinda yazmicaktim ama o kadar cok,tunceli kelimesi gecmiski arada yazma ihtiyaci hissettim.ozellikle sunu demek isterimki,her yerin,iyi insani,kotu insani vardir.size kotu cahil birinin denk gelmesi talihsizlik olmus.ben tuncelili oldugum halde,gidip koyde yasanam,gider sehir merkezinde ev tutarim,isim varsa calisir hayatima bakarim,kocanda ailesuni gormeye giderse gider.Birde bizde su vardirki,bizler asla mezhep ayrimciligi yapmayiz,kimseyi inanisi yuzunden yargilamayiz,siz nasil insanlara denk geldiniz hic bilmiyorum ama bizim insanimiz Boyle ayrimciliklara asla ama asla girmez.haa yaslidir,bizim gibi dusunmez o ayri,bu her yerin insaninda vardir.sizin yasadiklarinizin ne o ille,nede mezhebiyle,aleviligiyle bir alakasi yok.ayrica biri demiski tore cinayeti falan,urperdim birden,tunceli o kadar medeni ve okumus,kulturlu bir sehirdirki,boyle seylerin adi sani bile olmaz,lutfen bir yeri,insanlarini,kulturunu arastirmadan bilgi sahibi olmadan boyle yakistirmalar yapmayin.ayrica anlamadigim birsey varki,esiniz,issiz kalacagini bile bile neden memlwketine donsun,isi vardi issiz mi oldu? O yuzden mi koyde oturmak zorunda kaldiniz? Madem bu kadar okumus etmissiniz neden merkeze tasinip,us bulup calismadiniz,Bence sorunu birazda kendinizde arayin,yasadiklariniz,tek tarafli degildir,oyle olsa bile,cabalamadiginiz icin suclusunuz,bu sebeblede ne sehri,ne mezhebi,ne inanisi suclayin....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?