Size bir şey sormak isterim..neden yavrusunu sağlıklı bir ortamda şiddetten küfürden uzak bir ortamda büyütmesi sorun olsun ? inanın bu bayanın yaşadıkları kötünün en kötüsü ve o bunları yaşarken yavrusunun babası malesef saygı duymamış karısına..yapılanlara sadece bakmış..baştan kopuk bi baba yani..sizce bu adam iyi bir baba olabilir mi ?? cidden soruyorum..ne düşünüyosunuz ??
Ben istanbulda kaldiklarini biliyorum dikkat ederseniz o yuzden ortam sakinse diyorum. Tunceliyi hic yazmadim bile yani o ortami yazmadim demek istiyorum. Esinin duruldugunu soylemis, istanbulda olduklarini soylemis, ve ayrica saygi goruyorsaniz devam exin dedim, insanlik goruyorsaniz devam edin demek istiyorum.
Tabiki yavrusunun kufurden uzak buyumesi en dogrusu, kizinin babasina cok duskun oldugunu soylemis su an babalik yapmasa sanirim duskunde olmayabilir, bastan kopuk olan bi babaya bile ben cok onyargili yaklasmak istemedim, cunku kadinda olsa erkekde olsa anne babaliktan sonra insanin hayata bakis acisi cok degisiyor, sanirim hamilesiniz ve dogumdan sonra soylediklerimi cok daha iyi anlayabilirsiniz.
Yani yanlis anlasilmis yada yanlis ifade etmis olabilirim, ama ben bi iliski sonucu bi bebebk doguyorsa o iliski artik iki kisilik degil üc kisilik dusunulmeli ve oyle karar verilmeli diye dusunuyorum, tabi bu benim fikrim.
Tekrar soyluyorum "saygi goruluyorsa ve insanca muamele goruluyorsa...."
Sagolunda,üni.mezunları kaderlerini kendilerimi çiziyorlar.Evet üni mezunuyum heryerde iş bulurum cok sükür.Ama inanın bu yaşadıgım seyleri aldığım diploma yönetemedi.Ben nerdem bileyim böyle olacağını.Hep gitmek kaçmak istedim ama olmadı işte.Sinir küpü olmakla geçti evliliğim.3 sene boyunca hep düzelir düzelir diye salağa yattım.ama olmadı.pişmanım evet.daha yeni toparladım kendimi.bundan sonra da aynı hataları yapmamak için çana sarfediyorum.
Yo yo yanlış anlaşılmak istemem ben sizin fikrinizi yargılamıyorum estağfurullah..eşi tarfından artık saygı görüyor olabilir belki ama o aile asla saygının ne olduğunu bilmeyen bir aile ilerisi için konuşuyorum sadece..sonuçta adamın annesi babası ve bence değişmeyecektir..tunceliden uzak olmaları demek anneden babadan kopuk olmaları demek değil bence..o insanlar her şekilde huzur bozar bence..yani affedilmenin verdiği gazla adam bir süre iyi aile babası olabilir ama ailesine karşı değişeceğini ben hiç sanmıyorum..
Seni kırdıysam özür dilerim kardeşim senin için dua edeceğim inşallah kızınla yepyeni bir hayata sayfa açarsın bütün yaşadıklarını unuttursun Rabbim sana.
Cok güzel bir not yazmisinizda niye illaha alevi bir köyde kaldiginizi vurgulmak istediniz? Hani bu konuya ek olarak ne veriyor? Yalnis anlamayin fakat böyle seyleri okudugumda sinirlerim. Zaten birçok insan aleviler üzerinde yalan yalnis bilgilere sahip, böyle tür seyleri okuduklarinda her alevinin öyle davrandiklarini düsünürler. Ki cehalet, kötülük,vicdansizlik hiç bir dine, irke, mezhepe bagli degildir.
Konuya gelince elbette o köyden gidilmeli. Nasil cesaret ettin istanbul gibi bir yerden küçüçük köye gitmeyi? Kusura bakmada esin biraz cahil ve anneci bir adam. Gerçekten kizin böyle bir baba, böyle bir erkek örnegi ilemi büyümesini istiyorsun? Resmen kullagin yandi adam halen annesine karsi gelmiyor! Burda diyenler var kizin için katlan diye fakat ben tam tersini düsünüyorum, kizin için kesinlikle ayrilman gerekiyor. Bak adam halen seni döven insanlara! gitmene baski ediyor!! Bu nasil bir vicdan anliyamadim.
Evet ne anne baba nede o koca anne babaya karsi degismeyebilir tabi huylu huyundan vazgecmeyebilirde
İnsaallah o koca kizinin ve esinin yerini ayri tutmayi ogrenir Rabbim kalbine hidayet versin, tabi affedilmeyi zafer kabul edip zafer sarhoslugunada kapilirsa konu sahibi arkadas mecburen radikal kararlar alabilir.
Evlat baska birsey sanirim kizinin sevgisi onu durduruyor, yani kizinin sevdiklerinide severek kendini teselli ediyor, gordugu muameleleri asla unutamaz ama annelik duygusu baskin geliyor...
Cok güzel bir not yazmisinizda niye illaha alevi bir köyde kaldiginizi vurgulmak istediniz? Hani bu konuya ek olarak ne veriyor? Yalnis anlamayin fakat böyle seyleri okudugumda sinirlerim. Zaten birçok insan aleviler üzerinde yalan yalnis bilgilere sahip, böyle tür seyleri okuduklarinda her alevinin öyle davrandiklarini düsünürler. Ki cehalet, kötülük,vicdansizlik hiç bir dine, irke, mezhepe bagli degildir.
Konuya gelince elbette o köyden gidilmeli. Nasil cesaret ettin istanbul gibi bir yerden küçüçük köye gitmeyi? Kusura bakmada esin biraz cahil ve anneci bir adam. Gerçekten kizin böyle bir baba, böyle bir erkek örnegi ilemi büyümesini istiyorsun? Resmen kullagin yandi adam halen annesine karsi gelmiyor! Burda diyenler var kizin için katlan diye fakat ben tam tersini düsünüyorum, kizin için kesinlikle ayrilman gerekiyor. Bak adam halen seni döven insanlara! gitmene baski ediyor!! Bu nasil bir vicdan anliyamadim.
Evet not yazdım çünkü saçmalayanlar oldu.alevilik yazdım çnkü alevi olmadığım için bu saçmalıklara maruz kaldım.köyde yaşamaya cesaret ettim çünkü yaşayacaklarımı önceden bilemezdim.Benimde hayallerim vardı.sevdiğim adam vardı.Bu adamın adam olamayacağıni bende biliyorum zaten.bakın yazdığım notu beğenmişsiniz ama sizde aynısını yaptınız.din ırk mezhep mesajı vermişsiniz.emin olun ben bunların hepsinin bilincindeyim.benim kızımın babası alevi.tesekkur ediyorum yorumunz için.
Ben katıyım bu konulara..belki de babamın anneme yaptıklarından kaynaklanıyodur..benim babam ben 5 yaşındaydım çok iyi hatırlıyorum..gecenin bir yarısı eve gelmişti annem de nerde kaldın bu saate kadar dedi tartışmaya başladılar ben annemle birlikte yatıyorum annem kızgın tabi hala babama söyleniyor babam bir hışımla odaya bir girdi annemin kafası yorganın altındaydı babam boğacaktı annemi sus artık diye diye..benim babamdan gördüklerim bunlardı..kaldı ki benim annemin hiçbir maddi imkanı yok..anneannemlere döndük geri ama ben hiç unutmadım o günleri..o yüzden şimdi bu kadar katıyım ben..evliyim eşimi çok seviyorum ama eğer bunun zerresini bana yaşatsın ben dakka durmam..bebeğimi alır ve giderim..bu fikrim hiç bir zaman değişmeyecek..bir şiddet iki aldatılma..bunların bende asla affı olmaz ister 5 tane çocuğum olsun..benim psikolojim bozuk olduktan sonra nasıl annelik yapayım ben onlara diye düşünürüm hep..ben de böyleyim işte...
Sizi cok iyi anliyorum, haklisinizda. Zaten adam yola gelmiyorsa yapacak birsey yoktur. Siddet ve aldatilma olursa zaten evlilik diye birsey kalmiyor, bitmelide. Ki ben sadece fiziksel degil zihinsel ve psikolojik siddetede karsiyim, fizikselden daha zor bir durumdur. Saygi bence sevgidende once geliyor. Allah kimsenin yuvasini bozmasin ve dirlik duzenlik versin, umarim kötu olaylari sadece konusmakla kaliriz, dusmanimin bile basina gelsin istemem.
Amin..ben sadece çocuğun şahit olabileceği kötü durumlardan korkarım..umarım anlatabilmişimidr kendimi size..güzel dilekelriniz kabul olsun umarım..
Sen bu saçmaliklara alevi olmadin diye maruz kalmadin, karsindaki insanlar cahil, insafsiz oldu diye maruz kaldin. Diyelimki anne babadir, köy hayati, geride kalmis cahil insanlar. Kocan bunlara nasil tepki vermez. Bakin ben alevi, sünni hiç fark etmez, bir kadinin ezildigini gördügümde resmen içim yaniyor, özelikle ortada çoçuklar varsa.
Bence konu sahibi bu yasadiklarimi o yöreye yormayin heleki mensee hic yormayim demek istemis.
Ben okuyunca inanin alevileri oyle sanmiyorum, ben alevi degilim ama Cok Sevdigim Alevi Dostlarim var ve onlara asla Laf Soyletmem ve cok merhametliler.
Bence olanlarin mezheple ve memleketle ilgisi yok, insanin icinde olmali vicdan. Bu konuda sizinle ayni fikirdeyim ama, okuyanlar yanlis dusunursede onyargidan kaynaklanir, cunku gayet net belirtilmis hersey konu sahibide aciklamis zaten.
Açıklamalarım yeterli olmadı sanırım.Benim derdim başka insanların derdi başka.ben anladıklarından değil anlattıklarımdan sorumluyum.Beni anladığınız için çok sağolun.
Benin kaynana takıntılı bu konuda.ben yabancıyım diye yaptılar bunları.Anlatmak istediğim bu.tabiki de cahillikle ilgili.Yorumlarımda defalarca belirtmeme ragmen tek takılan taraf mezhep olunca her seferinde açıklama yapmak zorunda kalıyorum.neyse.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?