Hiç bir kadın böyle bir evliliği haketmez !

Ben istanbulda kaldiklarini biliyorum dikkat ederseniz o yuzden ortam sakinse diyorum. Tunceliyi hic yazmadim bile yani o ortami yazmadim demek istiyorum. Esinin duruldugunu soylemis, istanbulda olduklarini soylemis, ve ayrica saygi goruyorsaniz devam exin dedim, insanlik goruyorsaniz devam edin demek istiyorum.
Tabiki yavrusunun kufurden uzak buyumesi en dogrusu, kizinin babasina cok duskun oldugunu soylemis su an babalik yapmasa sanirim duskunde olmayabilir, bastan kopuk olan bi babaya bile ben cok onyargili yaklasmak istemedim, cunku kadinda olsa erkekde olsa anne babaliktan sonra insanin hayata bakis acisi cok degisiyor, sanirim hamilesiniz ve dogumdan sonra soylediklerimi cok daha iyi anlayabilirsiniz.
Yani yanlis anlasilmis yada yanlis ifade etmis olabilirim, ama ben bi iliski sonucu bi bebebk doguyorsa o iliski artik iki kisilik degil üc kisilik dusunulmeli ve oyle karar verilmeli diye dusunuyorum, tabi bu benim fikrim.
Tekrar soyluyorum "saygi goruluyorsa ve insanca muamele goruluyorsa...."

Yo yo yanlış anlaşılmak istemem ben sizin fikrinizi yargılamıyorum estağfurullah..eşi tarfından artık saygı görüyor olabilir belki ama o aile asla saygının ne olduğunu bilmeyen bir aile ilerisi için konuşuyorum sadece..sonuçta adamın annesi babası ve bence değişmeyecektir..tunceliden uzak olmaları demek anneden babadan kopuk olmaları demek değil bence..o insanlar her şekilde huzur bozar bence..yani affedilmenin verdiği gazla adam bir süre iyi aile babası olabilir ama ailesine karşı değişeceğini ben hiç sanmıyorum..

Cok güzel bir not yazmisinizda niye illaha alevi bir köyde kaldiginizi vurgulmak istediniz? Hani bu konuya ek olarak ne veriyor? Yalnis anlamayin fakat böyle seyleri okudugumda sinirlerim. Zaten birçok insan aleviler üzerinde yalan yalnis bilgilere sahip, böyle tür seyleri okuduklarinda her alevinin öyle davrandiklarini düsünürler. Ki cehalet, kötülük,vicdansizlik hiç bir dine, irke, mezhepe bagli degildir.

Konuya gelince elbette o köyden gidilmeli. Nasil cesaret ettin istanbul gibi bir yerden küçüçük köye gitmeyi? Kusura bakmada esin biraz cahil ve anneci bir adam. Gerçekten kizin böyle bir baba, böyle bir erkek örnegi ilemi büyümesini istiyorsun? Resmen kullagin yandi adam halen annesine karsi gelmiyor! Burda diyenler var kizin için katlan diye fakat ben tam tersini düsünüyorum, kizin için kesinlikle ayrilman gerekiyor. Bak adam halen seni döven insanlara! gitmene baski ediyor!! Bu nasil bir vicdan anliyamadim.

Seni kırdıysam özür dilerim kardeşim senin için dua edeceğim inşallah kızınla yepyeni bir hayata sayfa açarsın bütün yaşadıklarını unuttursun Rabbim sana.

Evet ne anne baba nede o koca anne babaya karsi degismeyebilir tabi huylu huyundan vazgecmeyebilirde
İnsaallah o koca kizinin ve esinin yerini ayri tutmayi ogrenir Rabbim kalbine hidayet versin, tabi affedilmeyi zafer kabul edip zafer sarhoslugunada kapilirsa konu sahibi arkadas mecburen radikal kararlar alabilir.
Evlat baska birsey sanirim kizinin sevgisi onu durduruyor, yani kizinin sevdiklerinide severek kendini teselli ediyor, gordugu muameleleri asla unutamaz ama annelik duygusu baskin geliyor...

Seni kırdıysam özür dilerim kardeşim senin için dua edeceğim inşallah kızınla yepyeni bir hayata sayfa açarsın bütün yaşadıklarını unuttursun Rabbim sana.

Yooo hayır kusura bakmayın kırılmadım size.sadece yaşadıklarımı diplomama yormayın demek istedim.asıl ben sizi kırdıysam özür dilerim.çok sağolun.

Evet not yazdım çünkü saçmalayanlar oldu.alevilik yazdım çnkü alevi olmadığım için bu saçmalıklara maruz kaldım.köyde yaşamaya cesaret ettim çünkü yaşayacaklarımı önceden bilemezdim.Benimde hayallerim vardı.sevdiğim adam vardı.Bu adamın adam olamayacağıni bende biliyorum zaten.bakın yazdığım notu beğenmişsiniz ama sizde aynısını yaptınız.din ırk mezhep mesajı vermişsiniz.emin olun ben bunların hepsinin bilincindeyim.benim kızımın babası alevi.tesekkur ediyorum yorumunz için.

Ben katıyım bu konulara..belki de babamın anneme yaptıklarından kaynaklanıyodur..benim babam ben 5 yaşındaydım çok iyi hatırlıyorum..gecenin bir yarısı eve gelmişti annem de nerde kaldın bu saate kadar dedi tartışmaya başladılar ben annemle birlikte yatıyorum annem kızgın tabi hala babama söyleniyor babam bir hışımla odaya bir girdi annemin kafası yorganın altındaydı babam boğacaktı annemi sus artık diye diye..benim babamdan gördüklerim bunlardı..kaldı ki benim annemin hiçbir maddi imkanı yok..anneannemlere döndük geri ama ben hiç unutmadım o günleri..o yüzden şimdi bu kadar katıyım ben..evliyim eşimi çok seviyorum ama eğer bunun zerresini bana yaşatsın ben dakka durmam..bebeğimi alır ve giderim..bu fikrim hiç bir zaman değişmeyecek..bir şiddet iki aldatılma..bunların bende asla affı olmaz ister 5 tane çocuğum olsun..benim psikolojim bozuk olduktan sonra nasıl annelik yapayım ben onlara diye düşünürüm hep..ben de böyleyim işte...

İlk defa bir konuyu okurken kalbim sıkıştı amanim bu ne boyle esin sevse ne olur guzel kardesim anasinin babasinin bir seni cekip vurmadigi kalmis esine restini cek ya gelir yanina yuva kurar yada verirsin mahkemeye ailesinede dava ac ne bicim bir zulum bu

Bence konu sahibi bu yasadiklarimi o yöreye yormayin heleki mensee hic yormayim demek istemis.

Ben okuyunca inanin alevileri oyle sanmiyorum, ben alevi degilim ama Cok Sevdigim Alevi Dostlarim var ve onlara asla Laf Soyletmem ve cok merhametliler.

Bence olanlarin mezheple ve memleketle ilgisi yok, insanin icinde olmali vicdan. Bu konuda sizinle ayni fikirdeyim ama, okuyanlar yanlis dusunursede onyargidan kaynaklanir, cunku gayet net belirtilmis hersey konu sahibide aciklamis zaten.

Sen bu saçmaliklara alevi olmadin diye maruz kalmadin, karsindaki insanlar cahil, insafsiz oldu diye maruz kaldin. Diyelimki anne babadir, köy hayati, geride kalmis cahil insanlar. Kocan bunlara nasil tepki vermez. Bakin ben alevi, sünni hiç fark etmez, bir kadinin ezildigini gördügümde resmen içim yaniyor, özelikle ortada çoçuklar varsa.

Sizi cok iyi anliyorum, haklisinizda. Zaten adam yola gelmiyorsa yapacak birsey yoktur. Siddet ve aldatilma olursa zaten evlilik diye birsey kalmiyor, bitmelide. Ki ben sadece fiziksel degil zihinsel ve psikolojik siddetede karsiyim, fizikselden daha zor bir durumdur. Saygi bence sevgidende once geliyor. Allah kimsenin yuvasini bozmasin ve dirlik duzenlik versin, umarim kötu olaylari sadece konusmakla kaliriz, dusmanimin bile basina gelsin istemem.

Amin..ben sadece çocuğun şahit olabileceği kötü durumlardan korkarım..umarım anlatabilmişimidr kendimi size..güzel dilekelriniz kabul olsun umarım..

Amin..ben sadece çocuğun şahit olabileceği kötü durumlardan korkarım..umarım anlatabilmişimidr kendimi size..güzel dilekelriniz kabul olsun umarım..

Tabiki anlatabildiniz, asla yanlis anlamadim. Tabi her evlilikte cocuklarin kotu seylere sahit olma ihtimali vardir insaallah hicbir cocuk boyle seylere maruz kalmasin. Anne olunca insan sabrini son damlasina kadar kullaniyor
Umarim sizde kotu anilarinizi bebeginiz dogunca silebilirsiniz uzuldum gercekten.
Hayirli ve saglikli dogum diliyorum tum hamilelere

Benin kaynana takıntılı bu konuda.ben yabancıyım diye yaptılar bunları.Anlatmak istediğim bu.tabiki de cahillikle ilgili.Yorumlarımda defalarca belirtmeme ragmen tek takılan taraf mezhep olunca her seferinde açıklama yapmak zorunda kalıyorum.neyse.

Açıklamalarım yeterli olmadı sanırım.Benim derdim başka insanların derdi başka.ben anladıklarından değil anlattıklarımdan sorumluyum.Beni anladığınız için çok sağolun.

Açıklamalarım yeterli olmadı sanırım.Benim derdim başka insanların derdi başka.ben anladıklarından değil anlattıklarımdan sorumluyum.Beni anladığınız için çok sağolun.

Ne demek sizde sagolun, zaten gayet anlasilir yazmissiniz

Bazı arkadaşlar konu sahibinin doğuyu aleviliği küçümsediği hakkında yorumlar yazmış. Lütfen kızlar biraz düşünün bir insan küçümsediği biriyle neden evlensin neden ailesinden çevresinden kilometrelerce uzakta bir yerde yaşamayı kabul etsin. Konuyu saptırıp zaten zorda olan birinin üstüne gitmek hoşunuza mı gidiyor anlayamıyorum sizi. Tabi ki de her bölgenin her mezhepten insanın iyisi kötüsü var. Kimsenin doğuya aleviliğe karşı birşey dediği yok. Konuyu saptırmayın. Bir kişi kalkıp Balıkesirli kocasıyla ilgili birşey yazsa ben çıkıpta Balıkesirli insanlar öyle değil şöyle böyle diye savunma yapma gereği duymam. Kimin iyi kimin kötü olacağı ne okuduğu okulla ne de nereli olduğuyla ilgisi var.

Allah yardımcın olsun arkadaşım. Boşanıp boşanmamak senin inisiyatifinde ancak sakın ola ki seni huzursuz edecek insanların yanına dönme kendini düşünmüyorsan kızın için. Yarın okula başlayacak kızın onun iyi bir eğitim alabilmesi ve geri zihniyetli insanların saçmalıklarına maruz kalmaması için ya İstanbul da kalmalısın ya da Tunceli merkezinde kayınvalilerinden uzakta bir hayat kurmalısın kendine. Sıradan bir üniversite mezunu da değilsin eczacılık fakültesi bitirmişsin istesen çok ama çok rahat iş bulursun hatta kendi eczaneni bile açabilirsin kredi alıp. Şükürler olsun ki yanında sana destek olan bir ailen var. Yalnız değilsin. Dua ediyorum senin için inşallah rabbim tez zamanda kurtarır seni bu karanlıktan.

gercekten vicdansız bir aileye denk gelmişsiniz...
anlattıklarınızı şaşkınlıkla okudum cunku tunceli dostlarım kadar mert insan gormedim ben, özü sözü birdirler...
iyi ki en sonunda da ek cumle koymussunuz. sanırım konunuzun bu kadar sayfa ilerlemesinin bir nedeni de o.

yasadıklarınız zor tabi, alınmayın ama ilk hatayı uni. okuyup calısmamayı kabullenerek hem de köye giderek yapmışsınız.
anladıgım kadarıyla eşiniz sizi seviyor ama ailesine karsı birsey diyemiyor, o yuzden hep yalnız kalmışsınız...
şu an yapacagınız şey net, cocugunuzun mutlulugu ve güvenligi icin oradan ayrılacaksınız. aile ici siddete tanık olan, babasının bile sozunun gecmeyip kv kp nin annesini itip kaktıgını goren bir cocuk o evde dogru duzgun hicbir sey ogrenemez...

ilerde eşiniz istanbulda iş bulup size yuva acarsa ne ala... ya da tuncelide evi tuttum sehir merkezinde oturacagız derse belki o zaman tekrar gitmeyi dusunursunuz. (yerinizde olsam onu da yapmam ama köye de gitmezdim. yani dusunce olarak zaten farklıyız ve bosanın demek agır bir sorumluluk) ama su an asla taviz vermeyin... istanbulda kalın. eşinizde hala bir kıpırdanma kendi cekirdek aileniz icin bir emek gormuyorsanız o zaman dava acmayı da geciktirmeyin derim...

Beni babanem anneme nele cektirdi bilseniz.siddet yoktu tabi.bizde tunceliliyiz annemle babanem akrabalar buarada.zihniyet biz cektik gelinlerede cektirelim yani tamamen kara cahillik. Her yerde var boyle insanlar haklisiniz. Tepki cekmenizin sebebi bence bunu birkac defa bastirarak soylemeniz olmus. Yasadiklarinizdan sonra bir onyarginiz olmasi gayet normal bir durum. Ben kk de boyle birseye daha once rastlamadim konularda farkli kultur, uzak sehir, doguda bir koy diye bahsediliyor hep.sizin direk adres gostermeniz itici gelmistir belki. Ama yasadiklariniz size bunu belirtme istegi uyandirmistir saygi duyarim.
Esiniz sizin sartlarinizi kabul etmezse birlesmeyi sakin dusunmeyin. Edersede icinizdeki kirginlik gecer mi bilinmez. Ama evlilige cocuk icin devam etmeyin. Evlilik 2 kisi arasindaki durum bu adami istiyorum ben diyemiyorsaniz cocugunuzu mutsuz bir ortamda buyutmenin geregi yok. Insanin mutlu cocuklar yetistirmesi, cocuguna sevmeyi, saygi duymayi ogretmesi icin bunu yasamasi sarttir bana gore.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…