Hiç bir şey yapmak istemiyorum :(

avrancade

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2022
149
135
23
Merhaba ben 25 yaşındayım ve 6 aylık evliyim. Eşimle severek evlendim, vajinismus hastasıyım. Öğretmenim yaz tatilindeyim haliyle. Eşim çalışıyor izniniz kısıtlıydı onu da aileler ayrı memleketler de olunca onların memleketlerinde değerlendirdik. Yaklaşık bir ay olacak kendi evimizdeyim. İlk günler keyif alsam da çok bunaliyorum hiç bir şey yapmak istemiyorum. Temizlik gerektiği kadar yapıyorum ev küçük 2 kişiyiz zaten çok zaman almıyor. Yemek de aparatif bı şeyler uyduruyorum eşim gelmeye yakın. Gün içinde ne TV izliyorum ne PC açıyorum ne kitap okuyorum. Bunların hiç biri içimden gelmiyor. Normalde mutfaktan keyif alırım diyetteyim bu ara mutfağa da çok düşünüyorum yani diyet tarif vs yapabilirim ama hiç bı sey içimden gelmiyor. Vaji için psikolog ve psikiyatriye de gittim o zaman da egzersizler içimden gelmiyor diye antidepresan verdi ama bana iyi kötü hiç etki etmedi. Eşim eve gelince yemek yiyoruz sonra PC ye geçiyor ders çalışıyor vs genelde akşam serin olunca yürüyüşe çıkıyoruz geliyoruz tekrar aynı döngü eşim PC de ben koltukta hiç bı iş yapmadan oturuyorum. Elimde telefon sosyal medyada kullanmiyorum telefonda da sıkılıyorum. Eşim de bı uğraşı bul kendine diyor ama malesef vaji yi düşünmekten bir şeye heves edemiyorum. Benimle aynı durumda olanlar var mı dertleşme ihtiyacı duyuyorum bu aralar

Sosyalleşme kurs etkinlik vs bulun gün boyu vajinanizi düşünmeyi ne zamana kadar surdurebilirsiniz ki dertlenmeye yer arıyorsunuz bir an önce işinize başlarsınız umarim

Bakışını değiştir.
Muhakkak sana keyif veren bir şeyler olmalı.
Bir yerlerden basla nelerden hoşlanıyorsun?

Eşim de bı uğraşı bul kendine diyor ama malesef vaji yi düşünmekten bir şeye heves edemiyorum.

Vaji için psikolog ve psikiyatriye de gittim o zaman da egzersizler içimden gelmiyor diye antidepresan verdi ama bana iyi kötü hiç etki etmedi
Madem bu buhran hali vajinismustan kaynaklanıyor üstünü örtmek yerine aşmaya calışsanız, biraz daha kabullenmiş ve hayattan bezmiş bir hale bürümüş gibisiniz. Bulunduğunuz şehirde arkadaşlarınız varsa onlarla zaman geçirebilir, öğretmenlere yönelik projelere katılabilirsiniz böylece belki atalet durumunu atabilirsiniz.

Bulunduğum şehir görev yaptığım şehir çevrem genelde meslektaşlarım onlar da memleketlerinde tatilde vs. olduğundan kimse yok diyebilirim. Aileler iki tarafta uzaktalar. Aşmaya calisiyorum regl donemim bitince egzersizlere devam edicem. Ama tek ugrasimin o olması da canımı çokça sıkıyor. Uğraşı bulamamaktan çok içimden gelmemesi sıkıntı bir kitabı bile kendimi vererek okuyamıyorum daraliyorum yoksa ev hanımları da sürekli evreler ve elbet uğrasacak bir şey buluyorlar vakit gecirebiliyorlar

Vajinisnus meselesi bi an önce çöz bence bundan kaynaklı hepsi
Eşin ne diyor bu duruma yani 6 ay olmuş daha ilişki yok tedavi için kılını kıpırdatma yok ne sabırlı eşler var gerçekten

Vajinusmus düşüne düşüne bütün gün yatarak geçmez. Hazır o kadar boş vaktiniz de varken bir psikologa görünün, internetten araştırma yapın kitap alın dilatör seti alın. Böyle senelerce kendi kendine geçmesini beklerseniz işiniz var

Regl döneminde olduğum için şu egzersiz yapamıyorum dilatör set de aldım çokca kitapta ve psikolog ve psikiyatriye de gittim

Vajinisnus meselesi bi an önce çöz bence bundan kaynaklı hepsi
Eşin ne diyor bu duruma yani 6 ay olmuş daha ilişki yok tedavi için kılını kıpırdatma yok ne sabırlı eşler var gerçekten
Tedavi için çok kez doktora başvurdum psikolojik destek de aldım su anda da dilatör set aldım araya regl girince kaldı. Rabbim kimsenin başına getirmesin ve yaşayarak anlamasin inşallah çok zor

Kafa halıhazırda problem olan seye odaklı oldugundan hicbirşeye yonelemiyor mutlu da olamıyorsunuz cok iyi anlıyorum.
Sunu yapın bunu yapın demeyecegim siz zaten aslinda neler yapacağinizi biliyorsunuz ama icinizden gelmiyor.Sadece bu sürecin cok zor olsa da gececegine ve ileride bu zamanlarinizi belki de depresif denecek sekilde yasadiginiz icin pismanlik duymayin diye herşey güzel olacak diyorum..
O psikolojiden cıkmaya calısın umutsuz olmayin kafi.

Bakışını değiştir.
Muhakkak sana keyif veren bir şeyler olmalı.
Bir yerlerden basla nelerden hoşlanıyorsun?
Dediğim gibi mutfaktan çok keyif alırdım onu bile mecburi olarak görüyorum bu aralar sorun bir hobi bulamamaktan ziyade içimden hiç bir şeyin gelmiyor olması

Çok teşekkür ederim yasayanin anlayabileceği bir durum ben de vajinismus olmasaydım anlayamaz belki arkadaşlarım gibi yorumlar eşlerin sabrını tebrik ederdim :) Eşim sağ olsun iyi ki var daha farklı davrananlar da var ben şanslıyım. Ama insanın elinde olsa zaten böyle bı illetle meşgul olmak istemez

Ben de 6 ay cektim.Hislerinizi cok iyi anladigim icin yazdim.O ruh halini bilirim.Ama gececek sadece sabır.

Ben de 6 ay cektim.Hislerinizi cok iyi anladigim icin yazdim.O ruh halini bilirim.Ama gececek sadece sabır.
Siz de dilatör setle kendiniz mi atlattiniz terapi desteği ile mi peki ? Umarım geçecek yani herkes geçtiğini geçeceğini söylüyor umut edip denemekten başka bir çare de yok

Siz de dilatör setle kendiniz mi atlattiniz terapi desteği ile mi peki ? Umarım geçecek yani herkes geçtiğini geçeceğini söylüyor umut edip denemekten başka bir çare de yok
Ben terapi destegi almamistim.
Saglıkcı bir ablamızla 1 saatlik konusma sonrası o gazla kendim yenmistim.
Tabii herkeste tedavisi süreci farklı gelisir.

geçmiş olsun öncelikle
ama sizin evlenmeden önce hiç mi bi hayatınız yoktu? hiç mi hobiniz, uğraşınız merakınız..bi tatil olsa da şunu yapsam'larınız?
yani şaşkınlıkla okudum yazdıklarınızı
25 yaşında olcam 2 ay tatilim olacak....

hep koştur koştur yaşadım ama şu an bana 2 ay tatil versinler, aynı evde 2 gün uyuyan ne olsun.

Kendimi doğru ifade edemedim sanırım hobi bulamamaktan şikayetçi değilim yani en kotu kendimi ev işlerine adarim bı film serisine takılırım mutfakta pasta börek yaparım. Eşim çalıştığı için aynı evde uyumama durumu olmuyor şehir dışına çıkamıyoruz hafta sonları harici. Motivasyonum 0 depresyonda miyim neyim bilmiyorum tek istediğim hastalığın geçip gitmesi onun için de arkadaşların yargılandığı gibi kilimi kipirdatmama durumu yok aylardır maddi manevi cabaliyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…