- 17 Ağustos 2011
- 25.400
- 160.785
- 798
Ya bir de doğurduğumuzun huyu suyu,zevk aldığı şeyler bize benzeyecek mi?Hah ben de buna benzer bir yorum yazdım. Hayat biz plan yaparken başımıza gelenlerdir. Zaman içinde değişiyoruz gelişiyoruz. Öyle her şeyi planlamak mantıklı gelmiyor bana, duruma göre belirlerim yönümü. Burda üyeler yazıyorlar mesela bu ülkede çocuk yapmam, özelde okutamayacaksam yapmam, keman dersi aldıramayacaksam hiç doğmasınbu kadar programla ve net fikirlerle nereye kadar…
Benim bir eski sevgilim vardı,balık burcu tam bir ev kuşu . Bu küçükken ailesi iki aile karavanla Ege turu yapmak istemiş. Benim çocuk k.cini yirtmis 'of istemiyorum,igrenc' diye, burnundan getirmiş herkesin. Oysa aile belki hep hayalini kurmustur, cocuklariyla karavan tutup turkiyeyi gezmenin. Aile için bu hayali kurulan tatil, çocuk içinse 'of iğrenç ya,arabada uyumak istemiyorum,midem bulanıyor,burası çok kucuk' falan

Yazan arkadaş çocuğunu yurtdışına gönderme imkanı olmadığına üzülmüş ama belki de çocuğu tam bir ev kuşu olacaktı. Ailesinden uzağa gitmek istemeyecekti. Yani şans işi doğurduğun çocuğun ne çıkacağı .
Blogcular meshurken, on sene önce falan bir kadın takip ediyordum. Toplumsal cinsiyet formlarına takık, "renklerin cinsiyeti olmaz" mottosunu düstur edinen..hep yazıları vardı, hamileyken de çok eleştirirdi 'kiz erkek kiyafetlerini' kız deyince hemen akla pembe, prenses , tütü gelmesini. Sonuç olarak yıllar geçti,kadının kızı evden kreşe bile prenses taç takan bir kız oldu

Ben de annemin istek ve arzularından coook daha başka biriyim mesela.
Çok da plan programa gerek yok, hayat bu...