Ben siz haklı değilsiniz demiyorum. Misafir gibi gitseydiniz yine gitseydiniz. Dedikodu yaptı diye kardeş silinmez burada siz de kardeşinizin dedikodusunu yapıyorsunuz. Tavır yapardınız ama gitmemek sizi çok kötü bir konuma düşürmüş. Kimse arkanızdan kardeşi de böyle yapmış ablasını küstürmüş dememiştir kardeşi ondan önce evlendi diye kıskandı demiştir. Yaşadığımız ülkeyi insanlarını bilmiyormuş gibi hareketleriniz var. Diğer kardeşinizin istemesi için de halsizim deyip gitmemiş hiç tanımadığınız kızı sonrasında ekleyip hayırlı olsun demişsiniz objektif bakın bu normal mi sizce. Yine kendinizi kompleksli göstermişsiniz. Kendinize bunu yapmayın bu tavırların faydası yok işte. Yüksek lisans yapmanızı da bi kaçış olarak görüyorum ben yaşınız gereği akademi sizin için hayal olur sadece. Lütfen içinde bulunduğunuz hayat şartlarına göre planlayın kendinizi. İyi kötü bir iş bulun evde kukumav kuşu gibi oturup geçmişi düşünmeyin böyle yazık ediyorsunuz. İşe gidersiniz yeni insanlarla tanışırsınız iş çıkışı bi şeyler içer evinize gidersiniz. Kendinize bi hayat kurun koşturmacalı olsun. Spora gidin turlara katılın. Hala seneler önceki şeyleri düşünüp büyük tepkiler vermeyin artık. Umarım mutlu olmayı başarırsınız.
Valla o zaman düğünde kimin ne düşündüğü hiç umrumda değildi. O zaman ruh halim herkesin lafını kaldıramayacak kadar kötüydü ne düşünürlerse hatta ne düşünüyorlarsa düşünsünler. Yaşınız akademi için müsait değil demişsiiniz araştırma görevliliği için yaş şartı kaldırıldı. Ayrıca doktora biterse öğretim görevliliği için de yaş şartı yok. Yüksek lisans benim daha lisans bile bitmeden yıllar önceki hayalimdi kaçışla ilgisi yok.