Hiç düzenim yok.. Ev taşıma..

Ben siz haklı değilsiniz demiyorum. Misafir gibi gitseydiniz yine gitseydiniz. Dedikodu yaptı diye kardeş silinmez burada siz de kardeşinizin dedikodusunu yapıyorsunuz. Tavır yapardınız ama gitmemek sizi çok kötü bir konuma düşürmüş. Kimse arkanızdan kardeşi de böyle yapmış ablasını küstürmüş dememiştir kardeşi ondan önce evlendi diye kıskandı demiştir. Yaşadığımız ülkeyi insanlarını bilmiyormuş gibi hareketleriniz var. Diğer kardeşinizin istemesi için de halsizim deyip gitmemiş hiç tanımadığınız kızı sonrasında ekleyip hayırlı olsun demişsiniz objektif bakın bu normal mi sizce. Yine kendinizi kompleksli göstermişsiniz. Kendinize bunu yapmayın bu tavırların faydası yok işte. Yüksek lisans yapmanızı da bi kaçış olarak görüyorum ben yaşınız gereği akademi sizin için hayal olur sadece. Lütfen içinde bulunduğunuz hayat şartlarına göre planlayın kendinizi. İyi kötü bir iş bulun evde kukumav kuşu gibi oturup geçmişi düşünmeyin böyle yazık ediyorsunuz. İşe gidersiniz yeni insanlarla tanışırsınız iş çıkışı bi şeyler içer evinize gidersiniz. Kendinize bi hayat kurun koşturmacalı olsun. Spora gidin turlara katılın. Hala seneler önceki şeyleri düşünüp büyük tepkiler vermeyin artık. Umarım mutlu olmayı başarırsınız.

Valla o zaman düğünde kimin ne düşündüğü hiç umrumda değildi. O zaman ruh halim herkesin lafını kaldıramayacak kadar kötüydü ne düşünürlerse hatta ne düşünüyorlarsa düşünsünler. Yaşınız akademi için müsait değil demişsiiniz araştırma görevliliği için yaş şartı kaldırıldı. Ayrıca doktora biterse öğretim görevliliği için de yaş şartı yok. Yüksek lisans benim daha lisans bile bitmeden yıllar önceki hayalimdi kaçışla ilgisi yok.

Valla o zaman düğünde kimin ne düşündüğü hiç umrumda değildi. O zaman ruh halim herkesin lafını kaldıramayacak kadar kötüydü ne düşünürlerse hatta ne düşünüyorlarsa düşünsünler. Yaşınız akademi için müsait değil demişsiiniz araştırma görevliliği için yaş şartı kaldırıldı. Ayrıca doktora biterse öğretim görevliliği için de yaş şartı yok. Yüksek lisans benim daha lisans bile bitmeden yıllar önceki hayalimdi kaçışla ilgisi yok.
Yaşla ilgili bir şey demedim. Akademi ortamını bildiğim için konuşuyorum sizin yaşıtlarınız yar doç siz doktora yapacaksınız daha. Sizden küçük insanların angaryalarını halletmek zorunda olacaksınız. Bu tarz şeyleri kaldıramayacağınız her halinizden belli. Dediğimiz her şey için kendinizi haklı çıkarmaya çalışıyorsunuz ama ben haklı suçlu aramıyorum. Belli bir yaşa gelmiş insanlardan belli bir olgunlukta olmaları mantıklı kararlar vermeleri gerekir. Size diyorum ki siz bu kararları veremiyorsunuz. O yüzden yardım alın destek alın geniş çaplı düşünün biraz

Sağol yorumun için. Okumak beni kendime getiren bir şey. Şimdi ben tezsiz yl dan tezliye geçiş yaptım ilerle ikanı olduğu için. Okula deva etmezsem aklımda ve içimde kalır inşallah devam ederim. Doktorayı yaparken hem çalışıp hem okumak istiyorum dr dersleri haftanın bir iki günü olur..

Bir kaç üye yazmış bence de çalışmak sizi kendinize getirir. Öfkelenmeyin ve önerileri yabana atmayın derim.

Doktorayı yaparken her işte çalışamazsınız, kamuda olan arkadaşlarım bile tezli yl için zor izin alıyordu uzatan, tezini yazamayan, atılan çok oldu. Yüksek lisansa başlayınca özel sektördeki işini bırakan sonra üniversiteye geçen ve üniversitedeki diğer iş yüklerinden doktorayı ölmeyecek kadar uyuyarak yapan biri olarak söylüyorum bunları. Tezli yl tezsiz gibi de olmuyor dr için de iyi, kaliteli bir tez çıkartmak gerekiyor, "nasib etmek" yazmışsınız bir kaç mesaj öncesinde dikkatimi çekti daha fazla okumak, yazmak, araştırmak gerekecek gibi görünüyor sizin için. Yaşınız kaç bilmiyorum ama iyi düşünüp karar verin bu konularda da.

Bir kaç üye yazmış bence de çalışmak sizi kendinize getirir. Öfkelenmeyin ve önerileri yabana atmayın derim.

Doktorayı yaparken her işte çalışamazsınız, kamuda olan arkadaşlarım bile tezli yl için zor izin alıyordu uzatan, tezini yazamayan, atılan çok oldu. Yüksek lisansa başlayınca özel sektördeki işini bırakan sonra üniversiteye geçen ve üniversitedeki diğer iş yüklerinden doktorayı ölmeyecek kadar uyuyarak yapan biri olarak söylüyorum bunları. Tezli yl tezsiz gibi de olmuyor dr için de iyi, kaliteli bir tez çıkartmak gerekiyor, "nasib etmek" yazmışsınız bir kaç mesaj öncesinde dikkatimi çekti daha fazla okumak, yazmak, araştırmak gerekecek gibi görünüyor sizin için. Yaşınız kaç bilmiyorum ama iyi düşünüp karar verin bu konularda da.
Konu sahibi ales ve dil sınavı için aylarca ders çalışacakmış. Bende ona şaşırdım. Vay anasını demeye geldim gidiyorum.

Ailenizin cocukluk doneminde size yaptiklarini degistiremezsiniz ama yetiskinlik doneminde bu durumdan etkilenip etkilenmemek sizin elinizde. 'Zor Bir Ailede Buyumek' isimli kitabi tavsiye ederim. Ayrica cok uzgunum ama 37-38 yasinda saglikli bir insanin ailesinden para alarak gecinme, okuma gibi bir luksu yok. Akademisyenlik icin yas siniri yok ama ozel sektor icin var ve hali hazirda daha once uzun sureli tecrubeniz yoksa sifirdan baslamak icin gec kalmissiniz. Hayatinizin iplerini elinize almak ve kendi ayaklarinizin ustunde durmak zorundasiniz. (KPSS tercihi, doktora yapmak sizin durumunuzda gercek hayata baslamayi ertelemek demek sadece)

Merhaba arkadaşlar, sorunum şu an oturduğum evden ailem taşındı ben sınavlarım ve tezim olduğu için taşınmadım. Ailem yan yana 2 daire aldı biri daha ufak. Küçük olanı benim için almışlar. Almışlar diyorum çünkü evi alınmadan önce görmedim. BU arada ben şu an çalışmıyorum tezimi yazdım yeni bitti. Kpss için tercih yaptık umudum yok ama tercih yaptım yine de. Aynı zamanda ben inşallah olursa doktora yapmak istiyorum kendi okulumda. Onun için ales ve yds ya da yökdil sınav puanları gerekiyor onlara hazırlanacağım önümüzdeki birkaç ay inşallah. Arkadaşlar ben sınavlarım için ailem taşınırken taşınmadım. Tezimin yetişmesi gerekiyordu zamanında bitmezse okul kaydının silinmesi söz konusuydu, yetiştirdim ve bitirdim çok şükür. Fakat sınav ve tez döneminde ben aylarca dersin başından kalkmadım... Evde kendi başıma hiç düzen olmadı. Nasılsa yakında da taşınacağım diye bir düzen de olmadı aynı zamanda.. Şu an ailemle küsüm.. Kötü hareketleri oluyor ağlıyorm üzülüyorum.. Kötü sözler vs. Önceki konularımda da anlattım.. Bana kötü hareketleri yüzünden ve evle ilgili sebeplerden, geçenlerde de evin yukarı katından boru patlamış.. Daha sıfır olan evin lavabosu su içinde kaldı.. Hem ailein bana kötü hareketlerinden hem de evle ilgili sebeplerden ben o eve taşınmaktan vazgeçtim.. Orayı satalım başka yerden ev alallım diyordum ki.. Bu sefer de kpss için başka şehirleri yazdım umudum yok ama yazdım yani tutarsa da giderim inşallah.. Kpss olmazsa doktroa için sınavların puanlarını hazırlayacağım... O zmanda olursa okula yakın bir ev olur diyorum.. 4 yıl okula gidilecek.. Yani arkadaşlar o bitti derken şu bu derken ben bir düzeni olmayan eşya bile olmayan tamirat gereken eski evde oturup duruyorum.. Şu an kpss sonucunu bekliyorum.
Aynı zamanda ailemle küsüm.. Konuşmak da istemiyorum. Bıktım artık. Bir ev taşıma durumu olursa sadece beyaz eşyaları ve koltuk aldık. Onun dışında eşya yok.. Ben de şu an çalışmadığım için taşınmış olsam bile nasıl taşınacağım.. Bu eski evde oturup duruyorum..
Size anlatmak ve sormak istedim.. Farklı fikirler olur diye. Teşekkür ederim okuduğunuz için..
millette ne aile var be bizimkiler 100 lira vercek diye ödü patlıyo ama allah görüyo cocugun zor durumda olmasa bile yardım etmeyip yap bakalım cupka nasıl yicem onları

valla baskası olsa evli degilsin gec 1 odada kal öbürünüde kiraya veir catır catır yerler bence kıymetini bil

Kalalıktan şikayet edip de otelde kalayım demedim. Zaten o otel ayarlanacaktı. Buradan bizim taraftan giden misafirler otelde kalacaktı.. denemekle alası yok. Bizim için o normal bir durum. Daha önce nişanda gittiğimizde de biz otelde kaldık.
peki baban otel ayarladımı yani o 20 kisi otelde kaldımı onu merak ediyorum yoksa kimse kalmadıda o evdemi yani kardesinin evindemi kaldılar

Doktorayi zartu zurtu unut kardesim. Gir keyfi bir ise... ver evin birisini kiraya. Sosyalles insan icine cik. Yeni deneyimler yap ki eskilerini unutasin.
Tatillere cik gez dolas.. ailende arkanda evinde var.
Oh miss... evden cikip kendine geldikten sonra kismetlerinde cikar.

Yani ben olsam öyle yaparim.. baslarim doktoraya da statüsüne de derim. Hicbirsey ruh sagligindan da önemli degil...
Yillardir doktora, ders ve sinavdan bahsediyorsun ama degisen tek sey kötüye giden ruh halin.
Olmuyorsa baska seyler dene bence. Maddi durumunda iyimis sonucta. Kasma kendini okadar.
Aileler arasinda ds olur öyle seyler. Üzerinde durma.

Yukarda yazdiklarimi uygulamaya lüksün dahi var mesela. Iyi yönden bakmaya dene biraz...

Yaşla ilgili bir şey demedim. Akademi ortamını bildiğim için konuşuyorum sizin yaşıtlarınız yar doç siz doktora yapacaksınız daha. Sizden küçük insanların angaryalarını halletmek zorunda olacaksınız. Bu tarz şeyleri kaldıramayacağınız her halinizden belli. Dediğimiz her şey için kendinizi haklı çıkarmaya çalışıyorsunuz ama ben haklı suçlu aramıyorum. Belli bir yaşa gelmiş insanlardan belli bir olgunlukta olmaları mantıklı kararlar vermeleri gerekir. Size diyorum ki siz bu kararları veremiyorsunuz. O yüzden yardım alın destek alın geniş çaplı düşünün biraz

Daha kimin hangi konumda olduğunu o zaman şunlar orada olacak diye ben doktoradan mı vazgececeğim yüksek lisans bana çok şey kattı inşallah doktora da olur. Ben kedimi de haklı çıkarma çalışmıyorum normal cevap yazıyorum.

Sağol tezsiz demişsiniz de benim tezli zaten onu niye belirittiniz? Doktoranın çok yorucu hatta insanarın saçlarını bile döken bir şey olduğunu biliyorum.. Daha bir iki hafta önce özel sektördeki iş ilanlarına baktım internette iş ialnlarından.. Daha önce defalarca da inceledim. Kaç yere başvursan cevap bile vermiyorlar.. Özelde şimdi bir iş buldum diyelim maaşı da az, iş güvencesi de yok.. Ben çok önceden vazgeçtim özel sektörden kimse maaşını düzenli alamıyor işi olsa bile.. En son düşündüğüm şey özel sektör yani..

Son düzenleme:
millette ne aile var be bizimkiler 100 lira vercek diye ödü patlıyo ama allah görüyo cocugun zor durumda olmasa bile yardım etmeyip yap bakalım cupka nasıl yicem onları

valla baskası olsa evli degilsin gec 1 odada kal öbürünüde kiraya veir catır catır yerler bence kıymetini bil

Kendi evleri var ki ayrıca ikisinin de..

Doktorayi zartu zurtu unut kardesim. Gir keyfi bir ise... ver evin birisini kiraya. Sosyalles insan icine cik. Yeni deneyimler yap ki eskilerini unutasin.
Tatillere cik gez dolas.. ailende arkanda evinde var.
Oh miss... evden cikip kendine geldikten sonra kismetlerinde cikar.

Yani ben olsam öyle yaparim.. baslarim doktoraya da statüsüne de derim. Hicbirsey ruh sagligindan da önemli degil...
Yillardir doktora, ders ve sinavdan bahsediyorsun ama degisen tek sey kötüye giden ruh halin.
Olmuyorsa baska seyler dene bence. Maddi durumunda iyimis sonucta. Kasma kendini okadar.
Aileler arasinda ds olur öyle seyler. Üzerinde durma.

Yukarda yazdiklarimi uygulamaya lüksün dahi var mesela. Iyi yönden bakmaya dene biraz...

Çok sağol teşekkür edeirm. Özel sektöre baksam iş ilanlarına başvursam cevap vermiyorlar ki iş başvurularına...

Siz nasib etmek kelimesine takılmışsınız okulda hocalar ne yanlışlar yapıyor görseniz aklınız şaşar..

Yüksek lisans yapacak kapasitede biri için hazırlanmadan girilecek sınavlar ikisi de.

Siz son ales sınavı hakkında haberleri takip etmediniz sanırım, sınavda sayısal kısım kolay olunca standart sapma yüzünden herkesin beklediğinden 15 puan az geldi.. Yds de de bilinmeyen kelimeler oluyor..

Siz son ales sınavı hakkında haberleri takip etmediniz sanırım, sınavda sayısal kısım kolay olunca standart sapma yüzünden herkesin beklediğinden 15 puan az geldi.. Yds de de bilinmeyen kelimeler oluyor..
Kolay işte çalışsanız da aynı şey olacak yani. Yds ye gelince aylarca çalışmanızı gerektirecek bir durum yok.
Hazır yazmışken konuyla da alakalı yorum yapayım bari.
Birden fazla işi organize edebilen bir yapınız yok gibi. Akademisyen olmak istiyorsanız büyük sıkıntı yaşarsınız.
Ayrıca sorumluluk alma kısmında da sorun yaşayacak biri gibisiniz.

teziniz icin tebrikler bu arada insallah hayirlara vesile olur. yardim alip bu konuyu atlatmaya calisin. küssünüz ama ev aliniyor esya aliniyor orada oturuyorsunuz oturmasaniz bile satip baska yerden ev aliyorsunuz. siradisi aile iliskileri.. hayirli bir nasip bulup evlenin bence. bekarsiniz duzensizligi dert etmeyin isiniz belli olunca yoluna girer hepsi.
Bu mantık çok yanlış ne demek nasip bulup evlenin evlenmek için evlenilmez

Kolay işte çalışsanız da aynı şey olacak yani. Yds ye gelince aylarca çalışmanızı gerektirecek bir durum yok.
Hazır yazmışken konuyla da alakalı yorum yapayım bari.
Birden fazla işi organize edebilen bir yapınız yok gibi. Akademisyen olmak istiyorsanız büyük sıkıntı yaşarsınız.
Ayrıca sorumluluk alma kısmında da sorun yaşayacak biri gibisiniz.

Siz her iki sınavdan da size yüksek lisans ve doktora için gereken puanı aldınız mı? Akademisyen misiniz?

Back
X