İlk yorumumda belirttiğim gibi, doktoramı bitirdim. İstanbul'da bir üniversitede akademisyenim. Bunun yanı sıra, şirketlere danışmanlık, ticari mahkemeler için bilirkişilik yapıyorum. Şu an ikinci formasyonum için bir yandan ikinci doktoramı yapıyorum.
Belki bir şekilde başlar, bitirirsiniz. Orasına bir şey diyemem. Lakin kaba bir hesapla 45 yaşında olacaksınız. Hayatınıza bir şeyleri sığdırmak için geç olup olmayacağını kendiniz sorgulamalısınız.
Koyulaştırdığım bölümü belirtmeden geçemeyeceğim. Reel hayatta, özel sektör ya da akademide bu cümleyi kuracağınız mesaidaşınızın/mevkidaşınızın cevabını duymak istemezdiniz.
İyi günler.
Tebrik ederim demekle ne gibi cevap olacak ki?
Siz de sürekli kendi başarılarınızdan bahsedip bir başkası bir planından bir şeyden bahsedince belki de bi riekilde başlar bitirirsiniz.. Diyorsunuz.. Kendinizi överken başkasını da sanki yeriyor gibi haliniz var.. Ben yaptım sen belki yaoarsın belki yapmazsın der gibi halin var.
Tebrik ederim demekle ne gibi cevap olacak ki?
Size başarılarımı değil, hayat hikayemin bir kısmını anlattım. Tıpkı sizin yaptığınız gibi. Aynı yaşta, benzer koşullarda iki farklı karakterin durumu değerlendirmesi olarak düşünmenizi beklerdim.
Ayrıca, çok sevdiğim bir söz var. "Kuzum, ben nereden sizin "sen"iniz oluyorum?"
O kadar sözden sonra bir tavsiye bekliyor insan. Maden hayat hikayenizi anlattınız.. Kendi başarılarını anlatıyorsun, ben tezim beğenilen bir tez oldu diyorum, olabilir onu bilemem diyorsun.. Başla ama bitirmek zor mu diyorum belki başlar bitirirsin diyorsun.. Tezimi hoca ders olarak anlattı diyorsun.. Ben tavsiyen ne diye soruyorum kendin değerlendir diyorsun.. Yazdıklarını okudum ve değerlendirdim.. ben birine bu kadar yazacak olsam bir tavsiyede de bulunurum. Tebrik ederim başarılarından dolayı diyorum ona da iş yaşamında buna cevabı duymak istemezsin diyorsun.. Benim bitin bu yazdıklarından anladığım ve çıkardığım ben bu kadar başarılara imza attım sen belki yapaprsın belki yapamazsın kendin düşün. Yaş olarak yeni şeylere başlama yaşı değil.. Diye kendini övüyorsun.. Alttan alta da karşındakini yermeye çalışıyorsun..
Konu sahibi 38 yaşında mıymışİlk tavsiye, akademi düşünüyorsanız, size ısrarla siz diyen birisine "sen" diliyle konuşmamanız gerekir.
İkinci tavsiye, Analitik Mantık çalışmanız. Tüm bunlar sonrası doktorasını veren (ki sizin için hayli önemli anlaşılan) ve vermeyen, kim olursa olsun yukarıda size yapılan bütün yorumları eşit kefeye koyarak tekrar okuyun. Hala yukarıda yazdıklarınızda haklı olduğunuzu düşünüyorsanız tekrar Analitik Mantık dersini çalışmanızı tavsiye ederim.
Yerme niyeti olan insan burada Manas Destanı gibi yorum yapmaz. 38 yaşındaki yetişkin bir kadına liseye yeni başlayan talebe muamelesi yapılmasını siz isteyebilirsiniz, fakat ben yapmam.
Konu sahibi 38 yaşında mıymış
Kaç defa konusuna denk geldim ben maksimum 22-23 diye düşünüyordum.
Üşenmedim, bütün yazdıklarını okudum. Kendisi yazmış 38 yaşında olduğunu.
Ben de ocak 2015'teki ilk konusuna baktim, o zaman da 1 senedir yuksek lisans yapiyormus, kpss bekliyormus ve calismiyormus konu sahibi. Bu sartlarda ailesi onun arabasini degistirmiyor diye ailesine kinlenip konu acmis. 5 senedir insan hayatinda hicbir ilerleme olmamasi akil alir gibi gelmiyor bana.
Tavsiyem 5 senede yuksek lisans bitirdiyseniz doktoraya hic bulasmayin. Ben henuz doktoramin 2.senesindeyim ve o kadar cok sey yasadim ki, 'Hadi ben bir doktora yapayim' diyerek yola cikacak bir is kesinlikle degil.
Dip not: Turkiye'deyken master boyunca arastirma gorevlisiydim. Turkiye'deki akademik ortami iyi biliyorum. Hos, yurtdisindayim su an ama burasi da pek farkli degil.
O zaman bırakın aileniz o evin tadilatının yaptırıp kiracı falan alsınMerhaba arkadaşlar, sorunum şu an oturduğum evden ailem taşındı ben sınavlarım ve tezim olduğu için taşınmadım. Ailem yan yana 2 daire aldı biri daha ufak. Küçük olanı benim için almışlar. Almışlar diyorum çünkü evi alınmadan önce görmedim. BU arada ben şu an çalışmıyorum tezimi yazdım yeni bitti. Kpss için tercih yaptık umudum yok ama tercih yaptım yine de. Aynı zamanda ben inşallah olursa doktora yapmak istiyorum kendi okulumda. Onun için ales ve yds ya da yökdil sınav puanları gerekiyor onlara hazırlanacağım önümüzdeki birkaç ay inşallah. Arkadaşlar ben sınavlarım için ailem taşınırken taşınmadım. Tezimin yetişmesi gerekiyordu zamanında bitmezse okul kaydının silinmesi söz konusuydu, yetiştirdim ve bitirdim çok şükür. Fakat sınav ve tez döneminde ben aylarca dersin başından kalkmadım... Evde kendi başıma hiç düzen olmadı. Nasılsa yakında da taşınacağım diye bir düzen de olmadı aynı zamanda.. Şu an ailemle küsüm.. Kötü hareketleri oluyor ağlıyorm üzülüyorum.. Kötü sözler vs. Önceki konularımda da anlattım.. Bana kötü hareketleri yüzünden ve evle ilgili sebeplerden, geçenlerde de evin yukarı katından boru patlamış.. Daha sıfır olan evin lavabosu su içinde kaldı.. Hem ailein bana kötü hareketlerinden hem de evle ilgili sebeplerden ben o eve taşınmaktan vazgeçtim.. Orayı satalım başka yerden ev alallım diyordum ki.. Bu sefer de kpss için başka şehirleri yazdım umudum yok ama yazdım yani tutarsa da giderim inşallah.. Kpss olmazsa doktroa için sınavların puanlarını hazırlayacağım... O zmanda olursa okula yakın bir ev olur diyorum.. 4 yıl okula gidilecek.. Yani arkadaşlar o bitti derken şu bu derken ben bir düzeni olmayan eşya bile olmayan tamirat gereken eski evde oturup duruyorum.. Şu an kpss sonucunu bekliyorum.
Aynı zamanda ailemle küsüm.. Konuşmak da istemiyorum. Bıktım artık. Bir ev taşıma durumu olursa sadece beyaz eşyaları ve koltuk aldık. Onun dışında eşya yok.. Ben de şu an çalışmadığım için taşınmış olsam bile nasıl taşınacağım.. Bu eski evde oturup duruyorum..
Size anlatmak ve sormak istedim.. Farklı fikirler olur diye. Teşekkür ederim okuduğunuz için..
O kadar sözden sonra bir tavsiye bekliyor insan. Maden hayat hikayenizi anlattınız.. Kendi başarılarını anlatıyorsun, ben tezim beğenilen bir tez oldu diyorum, olabilir onu bilemem diyorsun.. Başla ama bitirmek zor mu diyorum belki başlar bitirirsin diyorsun.. Tezimi hoca ders olarak anlattı diyorsun.. Ben tavsiyen ne diye soruyorum kendin değerlendir diyorsun.. Yazdıklarını okudum ve değerlendirdim.. ben birine bu kadar yazacak olsam bir tavsiyede de bulunurum. Tebrik ederim başarılarından dolayı diyorum ona da iş yaşamında buna cevabı duymak istemezsin diyorsun.. Benim bitin bu yazdıklarından anladığım ve çıkardığım ben bu kadar başarılara imza attım sen belki yapaprsın belki yapamazsın kendin düşün. Yaş olarak yeni şeylere başlama yaşı değil.. Diye kendini övüyorsun.. Alttan alta da karşındakini yermeye çalışıyorsun..
Konu sahibi,İlk tavsiye, akademi düşünüyorsanız, size ısrarla siz diyen birisine "sen" diliyle konuşmamanız gerekir.
İkinci tavsiye, Analitik Mantık çalışmanız. Tüm bunlar sonrası doktorasını veren (ki sizin için hayli önemli anlaşılan) ve vermeyen, kim olursa olsun yukarıda size yapılan bütün yorumları eşit kefeye koyarak tekrar okuyun. Hala yukarıda yazdıklarınızda haklı olduğunuzu düşünüyorsanız tekrar Analitik Mantık dersini çalışmanızı tavsiye ederim.
Yerme niyeti olan insan burada Manas Destanı gibi yorum yapmaz. 38 yaşındaki yetişkin bir kadına liseye yeni başlayan talebe muamelesi yapılmasını siz isteyebilirsiniz, fakat ben yapmam.
Konu sahibi,tatlicincap demek istiyor ki; bir işi yapmadan önce her şeyi düşünmek lazım. Belli bir yaştan sonra veya uygun ortam yoksa " maceralara" atılmamak lazım. Yani bir hevesle bir işe başlanmaz. Gerçekten kendinize inanıp kararlı olmanız ve bu uğurda canla başla çalışmanız lazım. Hayatta mırın kırın etmeye, kararsızlığa asla yer yok.
Ben kısaca bunları anladım. Ayrıcatatlicincap ' ın hiçbir mesajında kendisini övüp sizi yerdiğini bir an bile düşünmedim. Hatta sizin böyle düşünmenize çok şaşırdım.
tatlicincap , yazdıklarınızı doğru anlamışımdır umarım.:)
Son birkaç konunuzu biliyorum. Bu yüzden sizi fazla depresif ve kararsız gördüm.Ben bu yaşımda maceralar atılıp hevesle hareeket edecek biri değilim zaten.. Benim konularda sorunlarım diye yazdığım eylerden çok mırın kırın edecek hevesle hareket edecek biri olduğum mu anlaşılıyor bilmiyorum o an moral zoukluğuyla yazıyorum. Şu hayatta öğrendiğim şeylerden biri de çok fazla planın işe yaramaması.. Tabi belli planlar yapmak gerekiyor..
evlense aile kursa biraz olsun ic huzur bulabilir. konu sahibinin maddi degil manevi, ailevi problemleri var. kendi aile kurarak iyi bir aileye gelin olarak girerek avunabilir bence. onunuze ilk cikanla evlenin demedik herhalde. kisaca evlenin deyip gectim tabiki dogru duzgun birini bulmali.Bu mantık çok yanlış ne demek nasip bulup evlenin evlenmek için evlenilmez
ilk sayfadaki mesajimda teziniz icin tebrik ettim ve hayirlara vesile olmasini diledim yani doktoraya vesile olur y. lisans..Ders dönemim zamanında bitti fakat tez yazılacağı zaman ertelemeler oldu.. İlk başta danışman hoca ile ilgili bişeyler olmuştu.. Sonra benim adapte olup başlayamadığım bir dönem oldu. 1 sene de benim gözümle ilgili ciddi bir sağlık sorunu oldu ve gözün iyileşmesi 1 yıl sürdü.. Göz iyileşiyor 1 ay sonra tekrar ediyordu.. O kadar uzun süreceğini de bilmediğimden 2 dönem üst üste dönem kaydı yaptırıp hiç tezle ilgili bişey yapamadım hatta hocayla bile görüşmedim.. Ondan sonra da bitirdim çok şükür. Hadi ben yapayım diye döylenen bir şey değil, yahu herkes neden bu kadar karşı ya.. Yazıanlardan var ya 1 tane bile inşallah kaznaırsın başarılar inşallah olır diyen olmadı. Herkes karşı.. Bitiririsem ben bitiririm bitiremezsem ben bitiremem..
Ben sizin yaptım diye anlattıklarınızı yapmış olsaydım şu an bir derdim var da takılıp uzun uzun mesajlar yazmak ve bütün yazılanları üşenmeden okumak yerine çok daha farklı şeylerle uğraşıyor olurdum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?