Hiç düzenim yok.. Ev taşıma..

Konu sahibi, tatlicincap tatlicincap demek istiyor ki; bir işi yapmadan önce her şeyi düşünmek lazım. Belli bir yaştan sonra veya uygun ortam yoksa " maceralara" atılmamak lazım. Yani bir hevesle bir işe başlanmaz. Gerçekten kendinize inanıp kararlı olmanız ve bu uğurda canla başla çalışmanız lazım. Hayatta mırın kırın etmeye, kararsızlığa asla yer yok.
Ben kısaca bunları anladım. Ayrıca tatlicincap tatlicincap ' ın hiçbir mesajında kendisini övüp sizi yerdiğini bir an bile düşünmedim. Hatta sizin böyle düşünmenize çok şaşırdım.
tatlicincap tatlicincap , yazdıklarınızı doğru anlamışımdır umarım.:)

Teşekkür ederim. İlk defa bir Türkçe metnim, Türkçeye tercüme edildi. Ben yapsam bu kadar harika olmazdı. :KK39:

Güzel bir gün olsun. :KK36:

yaşım 30 bekarım.. şuanda yüksek lisans yapıyorum çalışmıyorum.. kpss de malum olursa çalışmayı istiyorum ama kendim çalışsam bile araba parasını kaç yılda biriktiririm?...
Üşenmedim, bütün yazdıklarını okudum. Kendisi yazmış 38 yaşında olduğunu.
Daha 4 yıl önce 30 yaşındaymış. Yılda 2 yaş birden mi alıyormuş acaba.
Konu sahibi doğru söylemediğiniz birşeyler var gibi.
Ayrıca bu kadar dışa bağımlı olmak doğru değil. 30 (?) yaşında ailenizden araba vs istiyormuşsunuz. Allah aşkına kendi ayaklarınız üzerinde duramıyor musunuz, hadi onu da geçtim her konunuzda ailenizden onların sizi sevmeyişinden falan bahsetmişsiniz. Keşke benim babamda beni sevmese ama geleceğimi düşünüp ev alsa.

Daha 4 yıl önce 30 yaşındaymış. Yılda 2 yaş birden mi alıyormuş acaba.
Konu sahibi doğru söylemediğiniz birşeyler var gibi.
Ayrıca bu kadar dışa bağımlı olmak doğru değil. 30 (?) yaşında ailenizden araba vs istiyormuşsunuz. Allah aşkına kendi ayaklarınız üzerinde duramıyor musunuz, hadi onu da geçtim her konunuzda ailenizden onların sizi sevmeyişinden falan bahsetmişsiniz. Keşke benim babamda beni sevmese ama geleceğimi düşünüp ev alsa.

:KK66:

Ben yıllardır yalnızım zaten. 17 yaşında çocuk değilim 38 yaşındayım.

Yaş oldu 38 ben daha doğru düzgün bir kişiyle tanışmış değilim.. Mutluluk başka birine bağlı değil ama hiç doğru düzgün bişey olmayınca da garip oluyor. Mesela bu yaştakiler çoğunlukla boşanmış oluyor.. Ne bileyim işte, sadce bu değil, mutlu olmayı beklemekten bıktım.

En fazla 34 olmalı. Hadi 35 diyelim.
Bir insan yaşı için neden yalan söyler anlamıyorum, en basit şey yahu, hakkımızdaki en basit bilgi. Bu basit bilgi hakkında bile dürüst olmayan insanın hangi sözüne tam olarak güvenilir,bilemiyorum.

Bir insan yaşı için neden yalan söyler anlamıyorum, en basit şey yahu, hakkımızdaki en basit bilgi. Bu basit bilgi hakkında bile dürüst olmayan insanın hangi sözüne tam olarak güvenilir,bilemiyorum.

Yuvarlayarak yazmıştır. 30+'dan sonra her yaş balyoz gibi iniyor da. :rolleyes:

Edit: Açtığı konuda ehliyetini alalı 15 yıl olmuş diyor, altında 30 yaşımdayım diyor. 15 yaşında ehliyet almak da herkese nasip olmaz.

Merhaba, uzun süreden beri moralim bozuk arkadaşlar.. Sebebi belki bazılarınıza gereksiz gelebilir ama benim için sinir bozucu olmaya başladı.. Ehliyetimi aldığım günden beri, 15 yıl olmuştur, annem babam araba alıcaz diyip duruyolar. konuşması geçiyor.. Ama Bazı konularda çok cimri bir babam var.. mesela benimle ilgili konularda. Bu yaşa geldim daha 2 sene araba kullandım. oturduğumuz yer toplu ulaşımla çok zor olan bir yer ve hala daha araba alınmıyordu bana.. neyse ben geçen sene yüksek lisansa başlayınca kampüs de çok uzak olduğundan annemin eski arabasını satmışlardı sattıkları adamın borcu mu varmış ne geri getirmiş onu da bana verdiler. 1 yıldır kullanıyorum ama 2 ayda bir sürekli bozuluyor, yolda kalıyor.. ve bu arabanın sürekli bozulmasından bir ara sinir hastası olacağımı sanıyodum.. satın bunu adam gibi araba alı dedğimde paramız yok borcumuz var diyip yine her zamanki gibi sözleirni söylüyorlar. borcumuz var diyenler 1 hafta sonra bilmem ne kaplıcasına tatile gidicez gelir misin diye soruyorlar.. bana araba almaya gelince paraları yok ama başka şeylere var.. Açıkçası bu eski arabanın şeklini seviyorum polo 2001 ama bozulmasından ve arabaya güvenmemekten bıktım.. bundan bikaç sene önce annemin arabasını ruhumuz bile duymadan değiştirip sıfır araba alındı.. benim isteklerim de hep sürekli sürekli yapılmıyor..

ben anlarım yaşı için neden yalan söylediğini 30 a geliyorum 30 diyemiyorum, ağzımdan 30 çıkamıyor. bence en yalan söylenebilecek durum şu yaş mevzusu

ben anlarım yaşı için neden yalan söylediğini 30 a geliyorum 30 diyemiyorum, ağzımdan 30 çıkamıyor. bence en yalan söylenebilecek durum şu yaş mevzusu
Belki gerçek hayatta bir nebze kabul edilebilir ama insan sosyal ortamda nesne yaşı hakkında yalan söylesin. Hadi yalan söyledi, niye şimdi doğruyu söyleyesi tutmuş. Garip yani. Konu sahibi de bir garip.

Sağol tezsiz demişsiniz de benim tezli zaten onu niye belirittiniz? Doktoranın çok yorucu hatta insanarın saçlarını bile döken bir şey olduğunu biliyorum.. Daha bir iki hafta önce özel sektördeki iş ilanlarına baktım internette iş ialnlarından.. Daha önce defalarca da inceledim. Kaç yere başvursan cevap bile vermiyorlar.. Özelde şimdi bir iş buldum diyelim maaşı da az, iş güvencesi de yok.. Ben çok önceden vazgeçtim özel sektörden kimse maaşını düzenli alamıyor işi olsa bile.. En son düşündüğüm şey özel sektör yani..

Çünkü yazdıklarınız net olarak anlaşılmıyor tezsizden tezliye geçeceğim benzeri bir şey yazmıştınız kaç gün geçmiş hatırlamıyorum şimdi tam olarak buna hitaben yazmışımdır o mesajı.

Bu arada evet kelimelerin doğru kullanımı/yazımı bir akademisyen olarak benim için önemli tezli YL yapan biri "nasib etmek" yazmamalı bana göre. Bunun gibi çok temel bir şey bilinmiyorsa, benzer kelime hataları yapıyorsa o kişi YL bilim sınavında da elenmeli. Sonra ortaya nasıl tezler çıkıyor biliyoruz. Sizin nasıl hocalarınız olmuş şimdiye dek ne derece kaliteli bir eğitim aldınız bilemem ama biz kelimelerin doğru kullanımına ve düzgün yazılmasına dikkat ediyoruz. Hayatınızı nasıl yoluna sokacağınıza iyi düşünerek karar vermenizi öneririm çünkü akademiyi de lisans eğitiminizden sonra düşünmemişsiniz uzun süre, yaşınızı göze alırsak... Özelde iş yapamam en iyisi YL yapayım diye düşünmek, son çare olarak bunu görmek de sağlıklı bir düşünce değil bence, belirttiğiniz gibi bu işi hakkıyla yapanlar pek çok fedakarlık yapıyor, süreci zorluklarla tamamlıyor ve bu herkese göre değil.

Size kolaylıklar dilerim.

Çünkü yazdıklarınız net olarak anlaşılmıyor tezsizden tezliye geçeceğim benzeri bir şey yazmıştınız kaç gün geçmiş hatırlamıyorum şimdi tam olarak buna hitaben yazmışımdır o mesajı.

Bu arada evet kelimelerin doğru kullanımı/yazımı bir akademisyen olarak benim için önemli tezli YL yapan biri "nasib etmek" yazmamalı bana göre. Bunun gibi çok temel bir şey bile bilinmiyorsa, benzer kelime hataları yapıyorsa o kişi YL bilim sınavında da elenmeli. Sonra ortaya nasıl tezler çıkıyor biliyoruz. Sizin nasıl hocalarınız olmuş şimdiye dek ne derece kaliteli bir eğitim aldınız bilemem ama biz kelimelerin doğru kullanımına ve düzgün yazılmasına dikkat ediyoruz. Hayatınızı nasıl yoluna sokacağınıza iyi düşünerek karar vermenizi öneririm çünkü akademiyi de lisans eğitiminizden sonra düşünmemişsiniz uzun süre, yaşınızı göze alırsak... Özelde iş yapamam en iyisi YL yapayım diye düşünmek, son çare olarak bunu görmek de sağlıklı bir düşünce değil bence, belirttiğiniz gibi bu işi hakkıyla yapanlar pek çok fedakarlık yapıyor, süreci zorluklarla tamamlıyor ve bu herkese göre değil.

Merak etme anladığımı anladım. Sen önümüzdeki yds sınavına başvur,hiç çalışmadan 70 ve üzeri puan al ondan sonra konuşalım.

doktora seviyesine gelmiş birinin zaten çalışmadan o puanı alması lazım..

bir de şunu diyeceğim özel sektörde maaşlar verilmiyor, iş yok vs gibi bir sürü yorumunuz olmuş.
8 senedir özel sektör çalışanıyım; maaşım 1 gün aksamadı. bana biraz özel sektörde rekabet içinde çalışmak sizin tarzınız değil gibi geldi.
anladığım kadarıyla yalnızlığı tercih ediyorsunuz. özelde öyle bir şans yok. insanlarla muhattap olmak ve rekabet etmek durumundasınız.
sanırım kaldırabileceğiniz birşey değil bu. o yüzden de bulaşmıyorsunuz özele.
ama bilip bilmeden de "özelde maaşlar ödenmiyor vs vs" atıp tutmayın. siz merdiven altı yerleri görmüşsünüzdür.

Biz burada kalıyoruz derken onların orada kalacağı zaten belliydi başından öyle ayarlandı. Ben diğer bizim taraftan misafirlerle otelde kalacaktım.. Olay biz burada kalacağız sen kalmayacaksın meselesi değil orada kalmayacağım zaten belliydi ben istemedim. Olay bana ortada bir şey yokken hiçbir şey yokken azarlaması.
Hiçbirşey yokken mi? Hadi orada kalmayın daha eve girmeden otele ne zaman gideceğim denir mi? Siz acil destek alın. Kendinizi yalnızlaştırıp ben yalnızım diyorsunuz.

Bu arada evet kelimelerin doğru kullanımı/yazımı bir akademisyen olarak benim için önemli tezli YL yapan biri "nasib etmek" yazmamalı bana göre. Bunun gibi çok temel bir şey bilinmiyorsa, benzer kelime hataları yapıyorsa o kişi YL bilim sınavında da elenmeli. Sonra ortaya nasıl tezler çıkıyor biliyoruz. Sizin nasıl hocalarınız olmuş şimdiye dek ne derece kaliteli bir eğitim aldınız bilemem ama biz kelimelerin doğru kullanımına ve düzgün yazılmasına dikkat ediyoruz. Hayatınızı nasıl yoluna sokacağınıza iyi düşünerek karar vermenizi öneririm çünkü akademiyi de lisans eğitiminizden sonra düşünmemişsiniz uzun süre, yaşınızı göze alırsak... Özelde iş yapamam en iyisi YL yapayım diye düşünmek, son çare olarak bunu görmek de sağlıklı bir düşünce değil bence, belirttiğiniz gibi bu işi hakkıyla yapanlar pek çok fedakarlık yapıyor, süreci zorluklarla tamamlıyor ve bu herkese göre değil.

Ben özelde iş yapamam en iyisi YL yapayım diye bir şey demedim ki. YL bitti zaten. Dr da öylesine yapılacak se sevmeden yapılacak bir şey değil. Bunları en son söyleyeceğiniz kişi benim.

Yaş konusunda arkadaşlar ben daha yeni yeni yaşımı söylemeye başladım. Kendim de kabullenemiyordum.. Normalde diyelim acile gittim yaş sorarlarsa şu an 35 diyebilirim. :) Burada da daha yeni yeni söylemeye yani kendim kabullenmeye yeni başladım. Daha tam da kabullendim denemez.

Yaş konusunda arkadaşlar ben daha yeni yeni yaşımı söylemeye başladım. Kendim de kabullenemiyordum.. Normalde diyelim acile gittim yaş sorarlarsa şu an 35 diyebilirim. :) Burada da daha yeni yeni söylemeye yani kendim kabullenmeye yeni başladım. Daha tam da kabullendim denemez.
siz kabullenene kadar bir yas daha alacaksiniz onu kabullenene kadar bir yas daha.. gercekci olun kabul edin gitsin. ruh yasiniz kac hissettiginiz onemli. ne 20 li yaslar var ihtiyar gibiler ne ihtiyarlar var genc gibi atik, umut dolu, yasama sevinci dolu..

siz kabullenene kadar bir yas daha alacaksiniz onu kabullenene kadar bir yas daha.. gercekci olun kabul edin gitsin. ruh yasiniz kac hissettiginiz onemli. ne 20 li yaslar var ihtiyar gibiler ne ihtiyarlar var genc gibi atik, umut dolu, yasama sevinci dolu..

Kabullenmesem nolur?

Kabullenmesem nolur?
kendi kendinizin psikolojisini bozarsiniz.. gercekci kendiyle barisik insan yasina takmaz bence.. saglik olsun da kac olursa olsun. saglikli yasam spor huzurlu bir hayatla insanlar simdi 40 indan sonra anen oluyor.. eskiden 60 i gecen vefat ediyordu. yasam kalitesi arttikca omur suresi de artiyor. 30 lu yaslar henuz genc..

kendi kendinizin psikolojisini bozarsiniz.. gercekci kendiyle barisik insan yasina takmaz bence.. saglik olsun da kac olursa olsun. saglikli yasam spor huzurlu bir hayatla insanlar simdi 40 indan sonra anen oluyor.. eskiden 60 i gecen vefat ediyordu. yasam kalitesi arttikca omur suresi de artiyor. 30 lu yaslar henuz genc..

Ben biliyorum kaç yaşında olduğumu herkesin de illa bilmesi gerekmiyor ki.. Zaten şu an mesela sağlığım iyi sayılmaz. BU yaş konusu çok normal bişey bence..

Back
X