Hic evlenmemis arkadaslara soruyorum

hayırlı olmadığı için olmamıştır. dünyadaki herkesin duasının kabul olduğunu dşünsene? mantıklı mı?

Peki evlenip şiddet gören kadınlar için hayırlısı bu muydu? Cevaplarını tabi ki bilemeyiz, inanıyorsan fazla sorgulamayacaksın herhalde değil mi? Yanlış anlaşılmasın, tabi ki Allah'a inanıyorum, ama düşününce dünyada çok fazla acı, haksızlık var. Geçenlerde İran'da asılan bir kadının haberini okudum. Suçu ne bilmiyorum, en fazla kocasını aldatmıştır. Birini falan öldürmemiş yani. O kadının kaderi niye böyle? Bütün sorularımızın cevabı "Allah öyle istedi, sorgulama"ya çıkıyor sanırım. Çevremde bunları konuşacağım soracağım kimse yok. Hep mantıklı cevaplar istiyorum ama mantıklı cevap yok. Öbür dünyada mı alacağız cevapları?

ohoo senin durumun hiç içaçıcı değil arkadaşım acilen bi kendine gelmen lazım. bunalımdasın ya da bunalıma doğru sürükleniyosun.
dünyadaki herkesin duası kabul olmaz olsa da dünya kaos karmaşa olur diyorum, kadın dayak yiyo hayırlısı bu mu diyosun?

bence işin baya bi isyan boyutundasın. evlilik olayını bu kadar hayatının merkezine koyma.

ben de 29 yaşındayım. evli değilim ama bu kadar karamsar değilim hiç değilim hem de.

bu durum senin ilişkilerine de yansır. biriyle tanışırsın adam hemen anlar senin evlilik konusundaki ısrarcı tavırlarını ve uzaklaşır.

inançlıysan hayırlısını iste kalbini ferah tut, başka şeylerle ilgilen. beklemediğin anda gelir gelecekse,

ben de isterim sevdiğim bi adam olsun mutlu olayım ama olmayacaksa da Allah böyle uygun görmüş derim, başka çare var mı :)

Son düzenleme:

cattycat, verdiğim linkte dua niçin kabul olmaz sorusunun cevabını bulabilirsin belki.

Dua niin kabul olmaz - Dinimiz slam

Yok ben aslında isyan boyutundan çıktım, hatta bu konuyu evlenmezsek mutlaka hayatımızda bir boşluk olacak, neler yapıp doldurabiliriz diye açmıştım. Benim son mesajımda sorduğum sorular aslında daha çok kaderle ilgili. Mesela o İranlı kadın örneği, onun niye kaderi böyle mesela. Ama dini konulara giriyor sanırım bunlar, forumlarda da dini konuları tartışmak yasak galiba.

Kesinlikle haksızlık diye düşünme çünkü mesela zengin ve fakir arasında haksızlık dersin ama öyle değil zengine daha çok sorumluluk düşüyor zekatı,sadakası daha çok oluyor ve Allah dicekki ben sana o kadar mal mülk verdim senin bana daha çok sükretmen gerekirdi vs.

Mesela hasta ve sağlıklı arasında haksızlık dersin oysaki "hasta olunca bir grip bile olsan Allah seni bırakmamış derler" çünkü hastalık Allah tan gelir ve bu dünyadaki bazı günahlara kefaret olur hastalığın boyutuna görede bu değişiyor.

Mesela ölüm dedin kadını asmışlar dedin ölümlerdede aynı şekilde hatta bazı çok acılı ölümlerde (savaşta şehit olmasa bile) şehit sayılıyor ki şehitlere direkt cennet müjdelenmiş.

Yani anlayacağın bu dünyada iyi gibi gözükür ama sorumluluğu öbür dünya için çoktur yada bu dünyada kötü gözükür ama öbür dünya için çok iyidir. Allah ın adaletinden şüphe etme ona güven.

Duası kabul olmayanları sordun ya öncelikle içten ve temiz duygularla dua etmek diye birşey var bunlar daha çok kabul oluyor onun dışında da "duaların iki sonucu var birisi Allah bu dünyada kabul edermiş ikincisi ise bu dünyada değilde öbür dünyada çok daha güzel şekilde kabul edermiş(sana şimdi bu dünyada kabul etmesi daha iyi gözüküyordur ama aslında öbür dünyada etmesi daha iyi tabiki daha iyi diye hiçbirimiz tamam duam kabul olmuyosa öbür dünyada olur diye vazgeçmiyoruz ama kabul olmuyorsada bunu bilerek isyan etmeyelimki mükafatını alalım:)

birde şu boyutu var birşeyi çok istersin ve Allah seni imtihan edecektir onunla imtihan eder onu sana vermeyerek yada inatla çok istersen Allahım ver nolursa olsun ver diye inatla istersen Allah verir ama hayırlı olmaz sonuda ölüm hastalık vs ağır şeyler olur bu yüzden inatla değil hayırlısıyla dua etmek lazım ve Allahım sen herşeyin daha iyisini bilirsin çok istiyorum hayırlısıyla kabul et şeklinde dua edebiliriz. Mesela ramazanda oruç tutanların iftarda orucunu açmadan önce ettikleri dualar kabul olur derler ben her orucumu açmadan önce mutlu bir evlilik için dua ediyorum tavsiye ederim :) bütün sorularınızı cevaplamaya çalıştım inşallah kafanızda soru işareti kalmamıştır :) onlar size şeytanın vesvesesi "haksızlık" vs kulak asmayın.

Ve tabiki Allah önce elinden geleni yap sonra dua et bende veriyim demiş :) aklıma şöyle bir hikaye geldi lütfen okuyun:

Yağmurlu fırtınalı bir günde adamın biri teknesiyle denizde kalmış dua etmiş Allahım bana yardım et kıyıya gidiyim vs diye sonra bir tekne gelmiş adama gel yardım ediyim demiş adam yok demiş ben dua ettim şimdi bekliyorum demiş sonra bir tekne daha gelmiş gitmiş bir gemi gelmiş gitmiş en son iskeleden birkaç kişi geçerken bu adamı görmüş seslenmişler falan bizim adam tekneyede gemiyede iskeledeki adamlarada hep aynı cevabı vermiş siz gidin ben dua ettim Allah tan bekliyorum demiş

Adam beklemiş beklemiş artık ne gemi ne tekne nede insan kalmamış en son Allaha demişki Allahım ben sana dua ettim o kadarda bekledim sen yardım edeceksin diye bekledim herkeside reddettim sen yardım edeceksin beni kurtaracaksın diye neden etmedin demiş

Allahta demişki ey kulum o gelen gemiyide tekneyide insanlarıda ben gönderdim sana duanı kabul ettim sen kurtul diye onları gönderdim ama sen elinin tersiyle ittin demiş :)

Bazen dualar kabul oluyor ama değerlendirmek lazım fırsatları kaçırmamak lazım

Ne güzel uzun uzun anlatmışsınız, çok teşekkür ederim. Benim biraz daha inançlı olmam gerekiyor.

Evlenip şiddet gören kadınlar için hayırlısı buydu demiyor ki kimse... Demek ki onlar da hayırlı olup olmadığına bakmaksızın "evleneyim" diye dua etmişler,niyet etmişler. Hayırlısını isteselerdi Allah'tan, belki evlenmeyeceklerdi ama şiddet de görmeyeceklerdi. Ya da hayırlı bir evlilik isteselerdi, hem evlenip hem mutlu olabileceklerdi.

Dünyada herkesin kaderinin iyi olmasını beklememeliyiz. Bazen kötü şeyler yaşamayı kendimiz seçeriz farkında olmadan,bazen Allah tarafından gelir musibetler. Geliyorsa da bir sebebi vardır illa ki. O çok iyi biriydi neden başına böyle birşey geldi diye düşünmem kimse için. Tam aksine, Allah bu dünyada sıkıntı veriyorsa bir kuluna, öbür dünyanın azabından korumak istediği içindir. Hastalıklar günahlarımızdan bu dünyada kurtulmamızın bir vesilesidir belki... İsyan ettiğimiz ölüm bile,ölenin Allah tarafından sevildiğine ve belki o yüzden bu dünyadan alındığına işarettir...

Bu kadar dar bir açıdan bakmayın olaylara...

ay çok güzelmiş bu gerçekten, niye bir şey hissetmedin ki

Canım ne güzel anlatmışsın, Allah razı olsun :)

allaha dua edin hayırlı bir eş için hayırsız olcaksa hiç evlenmemeye razıyım 26 yaşındayım ve hiç takıntım yok kariyer yapmakla meşgulüm :))

doğru söylüyosun

merhaba canımm yukarıda anlattığın duyguların aynısını bende yaşıyorumm ve bende aynı şeyleri düşünüyorum ama tabi Allahtan ümit kesilmez yalnızca dualarıma güveniyorum.....gerçekten hayatta yapayalnız kalmak çok zor hele insanların kız kurusu evde kalmışş diye acıyıcı bakışları ztn insanı hepten bitiriyor şu anakadar hiç aşk yaşamadım evde kalmaktan o kadar korkuyorumki Allah bizi korktuklarımızla imtihan etmesin..... hep bekliyorummn belki hayırlı bir insan Allahın izniyle bana aşık olurrr hiç umudumu yitirmedim bence sizlerde yitirmeyin kızlar Allahın izniyle inşallah hepimizin karşısına tez vakkitte hayırlı bir insan çıkar yalnızlık çok zor gerçekten

içine kapanan insanların özgüveni yokmu yani bunu mu demek istiyosunuz size katılmıyorum .....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…