Hic evlenmemis arkadaslara soruyorum

Güle güle kullan canım :)

sizin aracılığınızla aynı dertten yakınan bütün arkadaşlara sabır ve tevekkül diliyorum. ben de 30 yaşımdayım ve 1,5 yıllık evliyim.inanın
hiç tahmin edemeyeceğim bir şekilde tanıştık eşimle.4 abim var ve Allah'tan hep onlar gibi bir eş istemiştim.Çok şükür ki Rabbim gönlüme verdi.Ve bu benim 2.evliliğim tabi eşimin de öyle.22 yaşında yapmıştım ilk evliliğimi hatırlamak dahi istemiyorum o günleri Allah bir daha yaşatmasın. Demem o ki genç yaşta yapılan kötü bir evliliktense geç yaşta yapılan iyi bir evlilik makbul olandır.
Fakat benim bu konu hakkında asıl belirtmek istediğim bir durum var.Neden etrafımızdaki insanlar bekar olan kız-erkek için çaba göstermez?Olay görücü usulü evliliğe getirilmesin lütfen,ama sizin kendiniz için yaptığınız tercihlerdense bazen etrafınızdaki insanların size uygun görüğü kişilerle daha mutlu evlilikler yapılıyo gibime geliyor.sonuçta kimse silah zoruyla evlendirilmiyo.amaç sadece tanıştırmak.yani Allah aşkına hiç mi doğru dürüst bir adam yok etrafınızdaki insanların yakınlarının arasında.ben hep çoğu yakınımızın hain ve kıskanç olduğunu,çoğu zaman en iyisini kendilerinin hak ettiğini düşündükleri için tanıştırma olayına girmediklerini düşünüyorum. sonuçta bu iyi niyetle yapılan güzel bir olay.2 bekar abim kaldı ve evlenmek istemiyolar.çevremdeki arkadaşlarıma hep ciddi ciddi söylerdim keşke abim evlenmek isteseydi de tanıştırsaydım sizi diye.sonra birgün fark ettim ki,aynı teklifi bana yapan hiç yok lan :9 o aşamadan sonra herkese ve etrafıma,yakın olduklarıma ve samimi görünenlere bakış açım değişti. Allah'a çok şükür ki,onların abileri, şu an evli olduğum adamın ne makam olarak,ne yürek olarak yanından bile geçemez.şimdi diyeceksiniz ki,şart mı birinin bulması?hayır şart değil,sadece muhafazakarsanız ve küçük bir şehirde yaşıyorsanız bu böyle olmak zorundadır...
ama şuan içimden gelerek tekrar söylüyorum,keşke abilerim evlenmek isteseydi,burdan 2 kişiyi seve seve gelin almak isterdik

yorumların hepsini okumadım kızlar ama bu konuda yazmak istedim, evlenmek isteyen kızlar yaş geçince umurumda değil diyorlar ya, bunu yapmayın bence. hayırlısı diyin,kısmetse olsun diyin bişeyler diyin ama umurumda değil diyip kısmetlerinizi sizden uzaklaştırmayın. kader bu nerden gelecek hiç belli olmuyor.. Rabbim hepinize hayırlı eşler nasip etsin.

kızlar tamam artık benimde sevdigim var diye yazdım ama şunuda belirtmeden geçemicem, benim hayalimdeki erkek tipi kumral renkli gözlüydü (kendim gibi) oysa sevgilim esmer kara kaş kara göz yani eger karşima çiktiginda 17 18 yaşimda olsaydim şans bile vermezdim ama nedense yaşimda geçiyor diye şans verdim ve hiç pişman degilim, bence sizde aynen öyle yapın tipim degil demeden önce bir şans verip tanıyın sonra zaten etkiliyorsa sizi bazı sorunları görmüyorsunuz bile, zaten hayatta hiçbirşey tam istedigimiz gibi olmuyor

Biz her insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık. (İsra Suresi/13) Kısmetse olur demek işini şansa bırakmak demek..

Son düzenleme:
Türkiye'de her yıl 500 bin kişi evleniyor 100 bin kişi boşanıyor yani 5'te 1 oranda boşanılıyor. Sağlıklı bir evlilik yapılmayacaksa hiç evlenilmemesi gerekir diye düşünüyorum.

cnm herşeyden önce allahtan hayırlısını dıleyeceksın...evlenıp hayrısız bır kocan yada çocukların olacagına emın ol bekar kalmak daha ıyıdır ..herşey kader kısmet ama önce hayırlısıysa olsun deılse hıç olmasın demen daha mantıklı..çevremde evlenıp o kdr mutsuz göruyorumkı ..arkadaşlarımın çoğu ya boşandı ya ayrılma arefesınde yada mutsuzlar.kımse evlenıp 4 4 lük bır hayat ömür boyu mutlu saadetlı yaşam sürmüyor emın ol..kımı çoluk çocugundan çekıor kımı kocasından..neyse cnm herşey kısmet boşver takma kafaya zamanı gelınce evlenıp yuva kurarsın ınşalla bu arada sosyal aktıvıtelerını geliştirip ortam ıçerısıne gırmende fayda var..sanırım çevren az ..doğal olarak farkedılmıyor olabılırsın..en kısa surede kurs ,spor ,bı aktıvıteye katılmanı tavsıye edıorum

Biz her insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık. (İsra Suresi/13) Kısmetse olur demek işini şansa bırakmak demek..

tamam doğrudur kısmet yerine kader diyelim ama sneakers bişey söyledik pişman etmeyin lütfen... söylediğim tek kelimeyi ayetle çürütmek yerine ne dediğimi anlamaya çalışırsanız sevinirim.
ayrıca ayetin meailne bikaç yerden baktım şu şekilde : Her insanın amelini boynuna yükledik. Kıyamet günü kendisine, açılmış olarak karşılaşacağı bir kitap çıkaracağız.
her konuda sen istediğin kadar çabala kaderinde yoksa elinden bişey gelmez,yaşayacağın herşey önceden belli,yazılmış...
yazdıklarımı yanlış anlamayın sakın kimseye ders filan verdiğim yok sadece bi yanlışı düzeltmek istedim.

Son düzenleme:

Ayy leyla senle zevklerimiz uyuyo demek ki erkekler konusunda bende kumral ve rankli gozlu erkekleri cok begeniyorum hele ki yesil gozzz Ama demek ki kismette ne varsa ona evet diyosun ve tipin pek bi onemi kalmiyo ama ben gorsellige cok takiliyorum ya evet bu huyuma da uyuz oluyorum ama elimde degil Bakalim kaderde ne varsa kim varsa yasayip gorcez :18:

Arkadaslar hic bosuna tartismayin lutfen gerginlige gerek yok bisey insanin nasibinde varsa istedigin kadar kac o seni gelip buluyo ama eger yoksa da istedigin kadar ugras olmuyo.Bakin benim 8 senelik bi iliskim var 2 ay sonra 8 yilimiz bitip 9a donecek ikimiz de evlenmeyi istiyoruz ama yillardir onumuze oyle engeller,oyle aksilikler cikti ki inanamazsiniz yok iste bir turlu olmuyo bu sekilde aksilikler tekrarlanmaya devam ettikce dayanma gucunu,umudunu yitiriyo insan ama ne bitirmeye,ne devam etmeye nede onca yildan sonra baskasiyla birakin evliligi cikmaya bile cesaretim yok.Su an birlikte oldugum yillardir sevgilim olan insan nasibim mi degil mi onu bile bilmiyorum...Kismetse olur deyip birakmadim yillardir elimden gelenin fazlasini yaptim ama ne yaparsan yap hersey olacagina variyo,su an da kismetse olur demek zorunda kaldim ne yapmam gerektigini bile bilmiyorum artik

Son düzenleme:

ay evet zevklerimiz aynıymış, ya ama hâla tv de begendigim erkekler hep kumral renkli gözlü
canım bende görsellige önem verirdim, hatta sevgilimle tanışmadan ondan bahsedilmişti hiç ama hiç hoşuma gitmedi resmini görünce, ama tanıdıktan sonra hersey degişiyor inanki, o senin üzerine titreyince, deger verince, sen ona kapris yapıp küsünce şebeklik yapması falan insanın fikirlerini degiştiriyor

ama şu an ben ona küstümm bana günaydın mesajı göndermedi beyefendi bende ona göndermedim, göndermicemde bugün

herşey kismet canim

Tevekkül falan diyorlar, dua ediyorlar. Herhalde kanser falan dedim evlilikmiş. Taktığınız şeye bakın, evlilik demek bir sürü sorumluluk demek. Zaman ayırın kendinize, okuyun, kariyerinize verin. 22 yaşındayım 30 undan önce evlenmeyi düşünmüyorum. Hayat yeterince zor zaten, gelecek kaygısı tonla. İştir güçtür, yüksek lisanstır şudur budur. Uzuyor zaten ileri tarihe atıyorsun evlenmeyi. İlk önce eğitim ve iş önemli, para var huzur var. Tabii sonra da geriye güvendiğin ve sevdiğin biriyle evlenmek kısmetse olur. İllaki bir kadının evlenmesi gerekmiyor, evlenmeyince de kız kurusu falan olunmuyor. Haltetmiş onları diyenler. Bir sürü evlenip boşanan insanlar var evlenip mutsuz olmak da var işin içerisinde. Hayırlısı deyip geçmek lazım. :) Evlenmek için evlenenler var bir de o da çok yanlış bence.

doğru insanla hayatını geçirmek onunla yaşlanmak tartışılmaz çok güzel bir şey.
ancak ve ancak bunu da nasip eden Allahtır. yazılı vaktinde yazdığı kişiyle..
bir de ben şuna çok inanıyorum; hayatta hiç bir şey tesadüf değil bir şey yaşanıyorsa mutlak suretle bir nedeni vardır Allah katında.
sabrın da bir meyvesi..
o yüzden sabırlı olmak zorundasın.
başka bir açıdan da hayatta olma nedenini soruyorsun ya yeme, içme, gezme-tozma mı diye??
emin ol hayat sadece evlenmekten ibaret değil. sen kendini bu şekilde karantinaya alırsan zaten bütün alıcılarını kapatmış olursun hayata dair. sağlıklısın demi? kanser olan bir insana sorsana en çok ne isterdin diye? herkesin bir sınavı var. ben bu şekilde bakıyorum hayata. her şey bitmiş değil zaten ümitsizliğe asla kapılma.

okul bittikten sonra evdeydim ve iş de bulamıyordum evlenecek biri olmadığını artık kimseyle evlenemeyeceğimi düşünüyordum
bi anda eşim çıktı karşıma ve 5 ay içinde evlendik hem de erken evlenenlere öyle laf ederdim ki aceleniz ne diye
sonra evlenir evlenmez çocuk sahibi olan arkadaşlara kızardım en az iki yıl bekle diye
ben de iki yıl beklemeyi düşünüyordum ama korunurken evlendiğim ay hamile kaldım
yani hayatta herşey planlamayla olmuyor insanın aklına gelmeyen şeyler başına gelebiliyor
çok mutlu bir evliliğim var inşallah Rabbim isteyen herkese nasip etsin.

Gonderme kiz naz yap ama o birak mesaj atmayi arar seni yine gonlunu alir sen de bir iki naz yapar yelkenleri suya indiriverirsin ama boyle seyler askin tadi tuzu hic atraksiyon olmasa ne anladik bu isten dimi ama

Evlenip napcan ya ? hiç işim olmaz hiç içimde öyle bir istek arzu yok ! ne evlilik ne çocuk kendime vakit ayırmak varken beleş hizmetçilik yapamamm ne kadar sevgilin oldu bilmiyorum ama ? ölene kadar aynı erkeğin suratını her sabah görmekten bıkmıcanmı ? her gün mantı yenmez ..

Kız sen böyle diyosun ya hepimizden önce gidersin kocaya,biz de burda catlarızzzz :)))) Böyle düsünenler hep erken evleniyo,demedi deme

Son düzenleme:

Seviyorsam bıkmam tabi ki :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…