- 2 Temmuz 2013
- 16.466
- 12.870
- 498
Hic evlenmemis, otuz yasin uzerinde ve artik pek de umudu kalmamis olan arkadaslar sorum size. Gunler bir sekilde geciyor. Kimimiz calisiyoruz, kimimiz hobilerimizle zaman geciriyoruz, kosturuyoruz ama geceler size de cok uzucu ve uzun geliyor mu? Neler yapiyorsunuz? Zamaninizi nasil geciriyorsunuz? Ve en onemlisi moralinizi nasil yuksek tutuyorsunuz?
Ben hala ailemle yasiyorum. Cocukmusum gibi odam var, evlilerin evi varken. Bu gucume gidiyor. Odamda bir suru ceyizim var ozenle secip ozenle sarip sarmaladigim. Evim olsa, kendi zevkimce dosesem diye hayal kurmak bile aci veriyor. Ailemle yasamak gucume gidiyor dedim ama Allah onlari basimdan eksik etmesin. Bir gun gelecek onlar olmayacak. Ben ne yapacagim o zaman yapayalniz? O kadar korkuyorum ki.
En kotusu de amacsiz yasamak. Ne icin yasiyorum ki ben? Calismak icin mi? Gezip tozmak deseniz herkes evli kimle gezeyim, yalniz mi? Coluk cocuk yok. Bombos bir hayat. Varligim ya da yoklugum neyi degistiriyor ki? Hic evlenmemis bir halam var. Annesi babasi uzun zaman once vefat etmis tabi. İki kardesi var ama herkes kendi hayatini yasiyor. Oyle olmaktan cok korkuyorum. Kismet deyip geciyoruz. Ama isyan etmemek elde degil. O kadinin ne gunahi var da onun kismetine boyle yalnizlik ve bos bir hayat dusmus?
Yardim edin arkadaslar. Psikolojim cok kotu. Eger benim kismetim de boyleyse koca bir hayat nasil dayanacagim? Siz nasil dayaniyorsunuz?
neyse yaaa kezbanlar.com diye site aciyim da orda yaziyim bari eksisozluk sayesinde adim duyulur da reklam falan alirim hem belki koca da bulurum :)))
Haklısın gün öyle böyle bitiyor. Kimimiz işe gidiyor, kimimiz ders çalışıyor vs
Gece yastığa başımı koyduğumda öyle yalnız hissediyorum ki...
İyi geceler diyecek biri yok hayatımda. Uyandığımda günaydın diyenim yok.. ( eş anlamında )
Bende ailemleyim, benimde bir odam var
Ama benim istediğim kendi hayatımı kurabilmek ve beni çok sevecek biri...
Olmuyor... Vardır bir hikmeti elbet. Sabretmekten başka çaresi yok bunun.
Guzel sosyolojik ve kulturel tespitler yapanlar da var, psikolojik cozumlemeler yapmaya calisanlar da var ki bu en zoru bence cunku burada yazilanlar kadariyla bunu yapabilmek neredeyse imkansiz. Ama genel gorus su ki biz hayatta hicbir sey basaramamais amaci sadece kendine baktirmak ya da statu edinmek ya da toplum baskisiyla ezildigi icin ya da annesi oyle dedigi icin evlenmek isteyen ama basaramayan insanlariz. Ailelerimiz baskici eve altidan once girmek zorundayiz orgu orup esra erol izliyoruz falan. Buradan biraz daha bilgi vereyim o zaman. En azindan kendi adima simdiye kadar egitimde de iste de ne yapmak istediysem yaptim, daha yapacaklarim da var ve yapiyorum. Ayri eve cikamiyorsam bu ne maddi sorunlar yuzunden ne de aile baskisi. Daha baska sebeplerim var, elimi kolumu baglayan seyler. Ciksam bencillik yapmis olurum. Dedikleri gibi aileme falan bakmiyorum, ailemin isini gucunu soylesem dudaklari ucuklar. Benim derdim hayatta her istedigimi gerceklestirip bir askla evlilikle ilgili hayallerimi gerceklestirememek. Cunku bu tek basima gerceklestirebilecegim bir sey degil. Mutlu olabilecegim biri yok iste yok ve bu konuda yapabilecegim bir sey de yok. Gezip tozmakla bulunmuyor. Ve cocugum olsun istiyorum bunu istemek niye kezbanlik onu da anlamis degilim. Asik olmak ve askta mutlu olmanin yerine baska bir sey de koyamiyorum. İsim de var, param da var, geziyorum da, arkadaslarim da var ama yetmiyor. Anlatabiliyo muyum?
Guzel sosyolojik ve kulturel tespitler yapanlar da var, psikolojik cozumlemeler yapmaya calisanlar da var ki bu en zoru bence cunku burada yazilanlar kadariyla bunu yapabilmek neredeyse imkansiz. Ama genel gorus su ki biz hayatta hicbir sey basaramamais amaci sadece kendine baktirmak ya da statu edinmek ya da toplum baskisiyla ezildigi icin ya da annesi oyle dedigi icin evlenmek isteyen ama basaramayan insanlariz. Ailelerimiz baskici eve altidan once girmek zorundayiz orgu orup esra erol izliyoruz falan. Buradan biraz daha bilgi vereyim o zaman. En azindan kendi adima simdiye kadar egitimde de iste de ne yapmak istediysem yaptim, daha yapacaklarim da var ve yapiyorum. Ayri eve cikamiyorsam bu ne maddi sorunlar yuzunden ne de aile baskisi. Daha baska sebeplerim var, elimi kolumu baglayan seyler. Ciksam bencillik yapmis olurum. Dedikleri gibi aileme falan bakmiyorum, ailemin isini gucunu soylesem dudaklari ucuklar. Benim derdim hayatta her istedigimi gerceklestirip bir askla evlilikle ilgili hayallerimi gerceklestirememek. Cunku bu tek basima gerceklestirebilecegim bir sey degil. Mutlu olabilecegim biri yok iste yok ve bu konuda yapabilecegim bir sey de yok. Gezip tozmakla bulunmuyor. Ve cocugum olsun istiyorum bunu istemek niye kezbanlik onu da anlamis degilim. Asik olmak ve askta mutlu olmanin yerine baska bir sey de koyamiyorum. İsim de var, param da var, geziyorum da, arkadaslarim da var ama yetmiyor. Anlatabiliyo muyum?
Nerdesiniz millet yine kimse kalmamis buralarda
Ben buradayım ve çok sinirlendim.. Şimdi tekrar okumaya üşendim ama bazı genç arkadaşlar okuyun,çalışın doktora yapın vs akıl vermişler de,nedense sormamışlar konu sahibine ne iş yaparsın?Nelerle uğraşırsın diye. Kız sanki evde örgü örüyo,hiçbir meşguliyeti yok.He güzel kardeşim seni de görürüz 30 yaşında hala bekar isen,neyse..Şimdi kezbanlıkla suçlayan dingillere gelecek olursak,ulan bana mı kaldı devrim yapmak? Bana mı kaldı müslüman mahallesinde salyangoz satmak? Burası Türkiye,ve burada bazı gerçekler var.Evlenmeden rahat yaşayamazsın,evlenmeden çocuk sahibi olamazsın gibi.He şimdi sırf sen bana kezban deme diye bütün kuralları,gelenekleri yıkıp sevgilimle ayrı eve çıkayım,bir de çok yapayım öyle mi? S.ktir git bi çay koy önce haysiyetsiz..
Sorma canim ya sorma herkes kendi kafasina gore konusuyo,oturdugu yerden bol keseden salliyo 30 yas uzeri buraya yazan arkadaslarin cogu is guc sahibi,kimse evde bacaklarini celip millet kapimda sira olsun diye bos bos beklemiyo,herkesin isi gucu,sosyal hayati ve cevresi var ama bunlarin hic biri yeterli olmuyo bazen.Kimi 20sinde evlenir kimi 35inde kimisi de daha gec ama eger zamani gelmediyse ne yaparsan yap olmuyo.Kezban meselesine hic girmeyeyim,arkadasin verdigi linke tikladim ve inan sadece ilk sayfayi okuyabildim sinirimden Allahin ot beyinlileri.Neyse biz kendimiz biliyoruz ama yazmak istedigim coookk onemli bisey var INSAN KINADIGI SEYI YASAMADAN OLMEZMIS.Bizi kinayan arkadaslara sevgiler...
selam canım arada bir girip bakıyorum kızlar ne durumda diye, yeni bir gelişme varmı diye
bence söylenenleri hiç takma kafaya, o sitede yazanların neredeyse hepsi 20 yaşından küçük, ne hayattan haberleri var nede birşeyden, konuşmak kolay geliyor onlara, bende girdim baktım inan hiç umursamadım klasik ergenler yani :)
bu arada canım sana dua ederim demiştim ya işte o günmüydü ertesi günmüydü Sabah namazından sonra dua ettim evlenmek isteyenler için ve KYS için kısa zamanda hayırlı kısmet diledim, kendim içinde bana bir karar vermem için yardım et Allah'ım dedim, olmayacaksa bu iliski bitsin dedim olacaksada içime sevgi ver dedim, ve abdestli yattım, vee tesadüfen rüyamda birinin nikahındaydım 1: nikah memuru vardı karşımda! uyandım çok şaşırdım inşallah senin nikahını duycaz, vee birkaç gün sonrada ben ona aşık oldugumu tam net anladım, senin dedigin gibi içimde kelebekler uçuyorr
Ayyyyy cok sevindim gercekten canimmm sonunda emin oldun duygularindan demek valla coookkk sevindimmCok tesekkur ederim beni de unutmadigin icin dua ederken ama ruya gercekten cok ilginc olmus duanin ustune Nikahi olan kisi esmer miydi yani bugday tenli,ben oyleyim de Bu arada o kelebekler icinde bir omur ucussunlar INSALLAHHHHH
Ben buradayım ve çok sinirlendim.. Şimdi tekrar okumaya üşendim ama bazı genç arkadaşlar okuyun,çalışın doktora yapın vs akıl vermişler de,nedense sormamışlar konu sahibine ne iş yaparsın?Nelerle uğraşırsın diye. Kız sanki evde örgü örüyo,hiçbir meşguliyeti yok.He güzel kardeşim seni de görürüz 30 yaşında hala bekar isen,neyse..Şimdi kezbanlıkla suçlayan dingillere gelecek olursak,ulan bana mı kaldı devrim yapmak? Bana mı kaldı müslüman mahallesinde salyangoz satmak? Burası Türkiye,ve burada bazı gerçekler var.Evlenmeden rahat yaşayamazsın,evlenmeden çocuk sahibi olamazsın gibi.He şimdi sırf sen bana kezban deme diye bütün kuralları,gelenekleri yıkıp sevgilimle ayrı eve çıkayım,bir de çok yapayım öyle mi? S.ktir git bi çay koy önce haysiyetsiz..
teşekkür ederim canım darısı senin başına :)) inşallah canım o kelebekleri hissetmek çok güzel, heleki bir ömür hissedeceksem keyfime dicek yok
canım nikah memuru oturuyordu önünde masa, yani klasik filmlerdeki gibi masanın üzerinde kocaman defter, ve ben memurun karşısındaydım o imzayı atıyordu bende bakıyordum, ama benim nikahım degildi yani sanki şahitlerden biri benmişim gibiydi, ama evlenen çiftleri görmedim malesefama dedigim gibi duamda bu konuda sadece senin adın aklımda kaldıgı için senin adını vererek dua ettigim için, senin nikahındır diye düşündüm uyanır uyanmaz
Hayra yoralim hayir olsun Insallahhhhama valla cok sevindim belki de bi isarettir bu kim bilir dimi Bu arada sana ozelden mesaj attim
evet hayra yoralım en kısa zamanda gerçeklessin rüyammm
Yorumların hepsini okumadım ama,konun ve şu yorumunu okuyunca bu gencecik yaşta bir insanın şöyle bir düşünce yapısı olmasından dolayı çok üzüldüm.Sen nasıl şartlandırmışsın kendini böyle.Tabiki herşey zamanında yaşanmalı ama,kimine göre 15 yaşta evlenme için ideal yaştır kimine göre 15 kimine göre 35Canim benim senin yasin daha karamsarlasmak icin kucuk. Erkek arkadaslarim var. Erkeklerin bakis acisini biliyorum. 30un uzerindeysen istersen dunya guzeli ol tercih etmiyorlar, bu bir gercek. Ya evlenip bosanmis olacak ya da yasi 40a yaklasmis olacak. Ancak bunlar olabilir kismetimiz. Cok cok yakin bir erkek arkadasim var, asla bu kadar karamsar oldugumu bilmiyor. Herkese rol yapiyorum zaten, umursamiyormusum gibi zaten evlenmeyi cok da istemiyormusum gibi. Onunla konusurken evlenmek icin maksimum iki senen var dedi. Kirmak icin soylemedi biliyorum, uzuldugumu bilse asla soylemez. Ama gercekler boyle. Bu arada ben 31 yasindayim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?